Murka Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Niestety Liza będzie musiała brać preparaty na skórę, bo znów zaczyna się drapać i skóra w pachwinach i pod pachami zrobiła się czarna :( Już zamówiłam u weta. Dobre wieści takie, że żadnego nowego ataku nie było :) Quote
Havanka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Murka']Niestety Liza będzie musiała brać preparaty na skórę, bo znów zaczyna się drapać i skóra w pachwinach i pod pachami zrobiła się czarna :( Już zamówiłam u weta. Dobre wieści takie, że żadnego nowego ataku nie było :)[/QUOTE] No tak, silniejszy lek działa, ale z większymi skutkami ubocznymi. Ech, biedna ta Lizka... Quote
piescofajnyjest Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Lizunko....zeby tylko to drapanie przeszlo malutka!!!!!! Quote
Murka Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 [quote name='Havanka']No tak, silniejszy lek działa, ale z większymi skutkami ubocznymi. Ech, biedna ta Lizka...[/QUOTE] To nie chodzi o siłę leku; miałam nadzieję, że problemy skórne Lizy powoduje Mizodin i dlatego zmieniliśmy na Luminal. Ale najwidoczniej nie w Mizodinie tkwi problem... Wygląda na to, że to jakiś problem zdrowotny Lizy. Quote
Tola Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Biedna Lizka. Domu nie widać, wciąz nowe problemy:( Spróbuję dac sunię do PP, tylko potrzebne mi zdjecie w naturalnych rozmiarach - jakieś najłądniejsze zdjecie Lizki. Murka - da się to zrobic? Quote
Murka Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 A może któreś z ostatniej sesji muzzego, to na neutralnym tle? Albo z Hanią... na takiej fotce widać wielkość Lizy i jej łagodny charakter... Dajcie znać które zdjęcie się Wam podoba a ja je powinnam znaleźć w swoim archiwum. Quote
Murka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 PP - miesięcznik Przyjaciel Pies :) Liza miała dziś nad ranem atak... :( Zakupiłam witaminki z Cynkiem (28 zł): [URL]http://images39.fotosik.pl/1783/b988f0f4dfc3f41b.jpg[/URL] Kwasy Omega mam zamówione. Kupiłam też Luminal, ale nie mam jeszcze faktury z apteki. Quote
Murka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Zastanawiam się czy nie wrócić do Mizodinu. Quote
Tola Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 :( Biedna sunieczka. Jak poprawić jej zycie i znależc ten jedyny dom, który potrafiłby zająć się sunią:( W najblizszym czasie przejrzę zdjęcia do PP i dam znać Quote
Murka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Liza miała niestety kolejny atak :( Chyba taka aura... Dzwoniłam do weta, zalecił podać dziś i przez kilka następnych dni zwiększoną dawkę Luminalu. Quote
Havanka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 2 ataki w ciągu jednego dania:-(... jakiś czynnik musi je wywoływać. Lizuniu, jak ci pomóc...:shake: Quote
Murka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Liza miała rano (w nocy prawdopodobnie także) atak, potem jeszcze przed południem znów, była bardzo niespokojna, ok. godziny po ataku kręciła się w kółko, potem się uspokoiła i od popołudnia do teraz jest spokój, Liza śpi, nawet jej na wieczorny spacer nie wyprowadzałam, bo nie miała ochoty. Rano po pierwszym ataku zadzwoniłam do weta i po konsultacji z nim podałam Lizie całą tabletkę Luminalu. Potem nastąpił kolejny atak. W południe wet zalecił podanie jeszcze połówki Luminalu i wieczorem także. I tak Liza dostała. Nie wiem co się dzieje... wet stwierdził, że po prostu dawka Luminalu, którą Liza dostawała jest za mała. Zaproponował przejście na Mizodin, skoro wcześniej było tak dobrze, ale to dopiero za ok. 2 tygodnie jak się organizm wyciszy po atakach. Quote
mari23 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Murka']Liza miała rano (w nocy prawdopodobnie także) atak, potem jeszcze przed południem znów, była bardzo niespokojna, ok. godziny po ataku kręciła się w kółko, potem się uspokoiła i od popołudnia do teraz jest spokój, Liza śpi, nawet jej na wieczorny spacer nie wyprowadzałam, bo nie miała ochoty. Rano po pierwszym ataku zadzwoniłam do weta i po konsultacji z nim podałam Lizie całą tabletkę Luminalu. Potem nastąpił kolejny atak. W południe wet zalecił podanie jeszcze połówki Luminalu i wieczorem także. I tak Liza dostała. Nie wiem co się dzieje... wet stwierdził, że po prostu dawka Luminalu, którą Liza dostawała jest za mała. Zaproponował przejście na Mizodin, skoro wcześniej było tak dobrze, ale to dopiero za ok. 2 tygodnie jak się organizm wyciszy po atakach.[/QUOTE] może zmiany pogody tak na nią wpływają.... biedna Liza :( wiem, jak te ataki osłabiają, mój Kilerek [*] miał padaczkę Quote
Murka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 No właśnie wet mówił, że pogoda też ma wpływ :( Quote
Havanka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Murka']No właśnie wet mówił, że pogoda też ma wpływ :([/QUOTE] Wszystko na to wskazuje. A było już tak dobrze... Quote
mari23 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Murka']No właśnie wet mówił, że pogoda też ma wpływ :([/QUOTE] pogoda jesienna jest niestety okropna dla wszystkich chorych, praktycznie każda z chorób się nasila, zwłaszcza wiatry i gwałtowne zmiany chyba szczególnie są szkodliwe stres też niestety przyczynia się do ataków - choć teraz Liza spokojna i szczęśliwa - niedawno przeżyła sporo, może to jeszcze jakoś się "odbija" na jej zdrowiu Quote
Murka Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Dzisiaj już ok, żadnych ataków, w nocy także. Tylko Lizka jest taka biedna nieporadna trochę (po atakach i większej dawce leku), ale za to jak ona się cudnie przytula i garnie do człowieka... :( Quote
mari23 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='Murka']Dzisiaj już ok, żadnych ataków, w nocy także. Tylko Lizka jest taka biedna nieporadna trochę (po atakach i większej dawce leku), ale za to jak ona się cudnie przytula i garnie do człowieka... :([/QUOTE] tuli się , bo nieporadna - czuje, że pomocy i opieki potrzebuje bardziej, niż zwykle.... no i wdzięczna jest biedulka za dobro i miłość, odwzajemnia po prostu... dobrze, że już lepiej! Quote
Murka Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Wrzucam fakturę za Luminal (dwa opakowania): 13,10 zł [URL]http://images45.fotosik.pl/1586/b7a3ede09f4a86c3.jpg[/URL] Oraz rachunek od weta za Efa Oil (kwasy omega na tą nieszczęsną skórę): 50 zł [URL]http://images46.fotosik.pl/1802/f80c955cd1ce97d0.jpg[/URL] [URL]http://images47.fotosik.pl/1585/08b47c500cdc475b.jpg[/URL] Quote
Murka Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Zapraszam na bazarek, dla Lizy m.in.: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233517-UBRANIA-%28dla-dzieci-i-doros%C5%82ych%29-KSI%C4%84%C5%BBKI-PSIE-AKCES-KT-na-nasze-psiaki-do-31-10"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233517-UBRANIA-%28dla-dzieci-i-doros%C5%82ych%29-KSI%C4%84%C5%BBKI-PSIE-AKCES-KT-na-nasze-psiaki-do-31-10[/URL] Quote
piescofajnyjest Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 oj strasznie sie Lizunia zmartwilam....:( biedaczka...:( kochany psiak, zeby tylko ataki ustaly............. Quote
Murka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Na razie żadnych nowych ataków nie było. Liza do wczoraj była na sporej dawce Luminalu: 3 razy dziennie po pół tabletki. Od dziś dostaje już dwa razy dziennie. Mam już receptę na Mizodin i jak się skończy Luminal i nie będzie się nic złego działo to przechodzimy na Mizodin. Quote
Recommended Posts