Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale jeśli zostanie po staremu to może Psi Los mógłby zająć się Ritą? Czy ona nie jest wystarczająco "biedna"? Ja jestem tu dość nowa więc nie znam jeszcze ich zasad działania? Czy tylko psy - inwalidzi się kwalifikują? Rita też przecież potrzebuje leczenia...

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Ale jeśli zostanie po staremu to może Psi Los mógłby zająć się Ritą? Czy ona nie jest wystarczająco "biedna"? Ja jestem tu dość nowa więc nie znam jeszcze ich zasad działania? Czy tylko psy - inwalidzi się kwalifikują? Rita też przecież potrzebuje leczenia...

To jest bardzo dobry pomysł!!!! Poprosze Karolę, żeby porozmawiała w jej sprawie!!!

Posted

Tweety napisał(a):
No nie wiem, bo KarOla zdecydowała, że zostaje po staremu, przynajmniej tak zrozumiałam. Ale moze ktos inny, taka bidusia :placz:

Tweety to niezupełnie tak, że ja zadecydowałam, że nie oddam psa do Psiego Losu. Rozmawiałam z panem Januszem i przedstawiłam całą sytuację. Spytał mnie czy jest szansa, że psu udzielą pomocy w Łodzi. Powiedziałam prawdę, pan Janusz na nią zasługuje. Nie mogłam kłamać, tym bardziej, że pan Janusz także czasami wchodzi na dogo i sam może wszystko przeczytać. Skoro istnieje sznasa na operację w lecznicy, w której Łapek przebywa pan Janusz stwiedził, że w takim układnie niech tam zostanie. Jest jednak szansa, że jeśli Neris nie będzie mogła dać sobie z psem rady i będzie poważny problem z rehabilitacją psa to można zwrócić się o pomoc do pana Janusza.

Co do tej suni to można zapytać czy pan Janusz zgodzi się ją zabrać do Psiego Losu. Sunia jest biedna i potrzebuje pomocy. Problem w tym, że to nie ja powinnam decydować, który pies na dogo jest najbiednieszy i który zasługuje na szansę, a który nie.

Posted

black_sheep napisał(a):
Ale spytać warto:)

Spytać warto. Sunia potrzebuje pomocy, ale trzeba wziąźć pod uwagę fakt, że chcemy wcisnąć panu Januszowi starego, schorowanego psa dla którego będzie trudno znaleźć dom i w Psim Losie spędzi pewnie długi czas.:roll: A co będzie jeśli nie znajdzie domu przez kilka mięsięcy?

Posted

Kar0la napisał(a):
Spytać warto. Sunia potrzebuje pomocy, ale trzeba wziąźć pod uwagę fakt, że chcemy wcisnąć panu Januszowi starego, schorowanego psa dla którego będzie trudno znaleźć dom i w Psim Losie spędzi pewnie długi czas.:roll: A co będzie jeśli nie znajdzie domu przez kilka mięsięcy?

pamiętacie Salomomka, takiego z łapką zgiętą w drugą stronę? On był również mocno wiekowy i mocno schorowany, Pan Janusz wziął go do siebie i Salomonek ma juz swój domek. Zapytać można, w końcu to sam Pan Janusz pytał o nieszczęścia na dogo, którym mógłby pomóc. Tylko teraz pytanie: KarOla zapytasz czy ja mam to zrobić aby nie zasypać Pana Janusza mail'ami lub telefonami?

Posted

Kar0la napisał(a):
Spytał mnie czy jest szansa, że psu udzielą pomocy w Łodzi. Powiedziałam prawdę, pan Janusz na nią zasługuje. Nie mogłam kłamać, tym bardziej, że pan Janusz także czasami wchodzi na dogo i sam może wszystko przeczytać.

A dlaczego miałabys kłamać? Raz, że to brzydko, dwa - niemoralnie, trzy - nie wypada, cztery - to grzech, pięć - to głupota itp. itd. ;) I obojętne czy Pan Janusz tutaj zagląda czy nie - kłamać nie wolno. Jeżeli zadecydował, że w takim wypadku operacja ma być w Bernardzie to tak ma być. Ja wspomniałam mu o Łapku w związku z informacją na stronie od któregoś z lekarzy stamtąd, że dają wolną rękę jeżeli chodzi o miejsce operacji i nie upierają się przy niej. Gdyby odbyła się ona u Pana Janusza to nie trzeba by było później korzystać z tymczasu u Neris tylko wydobrzałby w tym samy miejscu, pod okiem lekarzy