Tweety Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 czekam na odzew KarOli, bo może zrobiła coś w tej sprawie a, tak jak pisałam, nie chcę zarzucać pana Janusza wiadomościami. KarOla, gdzie jesteś? Quote
black sheep Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 spokojnie, KarOla odezwała się, napewno zrobi co może... biedna Rita, wydaje mi się, że nie zostało jej wiele czasu:( Quote
Maupa4 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 black_sheep napisał(a):spokojnie, KarOla odezwała się, napewno zrobi co może... biedna Rita, wydaje mi się, że nie zostało jej wiele czasu:( ja też tak myślę i myślę że Ritę musieliby przygarnąc ludzie którzy .... boszeee ... co ja piszę ... a może jest tak że ona w nowym kochającym domu odmłodnieje !!! Szukamy ODWAŻNEGO domu dla Rity !!!! Domu który pomoże Ricie odmłodnieć, wyzdrowieć i żyć 100 lat !!! Quote
Tweety Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 black_sheep napisał(a):spokojnie, KarOla odezwała się, napewno zrobi co może... biedna Rita, wydaje mi się, że nie zostało jej wiele czasu:( odezwała się ale gdzie? zadzwoniła albo wysłała mail'a do Pana Janusza? ludzie, powiedzcie coś w jakimś chrześcijńskim języku, bo nie wiele z tego wiem :shake: Quote
black sheep Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 tweety, ja tez nie wiem, pewnie napisze tutaj jak bedzie coś wiadomo. Narazie pytała mnie tylko o pieska. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Rituniu, żeby Ci się udało. Ja też wierzę, że sunia w dobrym domku odmłodnieje. Wiadomo, ile Ritka ma lat? Quote
Kar0la Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Tweety napisał(a):odezwała się ale gdzie? zadzwoniła albo wysłała mail'a do Pana Janusza? ludzie, powiedzcie coś w jakimś chrześcijńskim języku, bo nie wiele z tego wiem :shake: Kar0la właśnie się pojawiła. Przepraszam, ale nie mogłam wcześniej. Miałam problemy z dzieckiem i omal nie wylądowaliśmy na pogotowiu.:-( Co do sprawy suni to niestety jeszcze nic nie zrobiłam. Napisałam po południu pw do AgiG i Black sheep z prośbą o podanie więcej informacji o suni. Parę minut temu otrzymałam odpowiedź. Niestety nie maja o niej więcej informacji. Ja pana Janusza poznałam dopiero wczoraj wieczorem, nie znam maila do niego mam tylko numer telefonu. Jest mi trochę niezręcznie dzwonić do niego nie wiedząc prawie nic o suni, ale ponieważ raczej nic więcej się nie dowiemy to chyba nie będzie wyjścia. Mogę to zrobić z samego rana no chyba, że Ty Tweety potrafisz załatwić to w lepszy sposób. Boje sie tylko jednego, że sunia po wyleczeniu może spędzić kilka miesięcy w lecznicy czekając na dom, a przecież to nie hotel. :roll: Quote
black sheep Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 Poprosiłam jedną cioteczke, o sprawdzenie ile ma lat, jak długo w schronie, mam nadzieje że napisze. Jest często w schronisku, to może sprawdzi. Quote
Kar0la Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Black sheep dzięki. Ja nie mam dzisiaj czasu na dogo, musze iść pilnować dziecka. Gdybyście mieli do mnie coś ważnego to prosze piszcie na pw. Sprawdzam pocztę co jakiś czas . Quote
akucha Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Ja myślę, że Pan Janusz rzucając propozycję liczył się z tym, że znalezienie nowego domu może potrwać. Wie również, że dogomaniacy zrobią wszystko, żeby ten dom się znalazł... Czaruś, Łapek już maja domy... Zresztą, nic nie będziemy wiedzieć, dopóki nie spytamy, jeśli odmówi, to trudno... Quote
Ela_and_Krzys Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Spytajmy, spytajmy. Może się uda? A po leczeniu Ritunia może zmienić się nie do poznania. I na pewno zwiększą się jej szanse na domek... Quote
Tweety Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 KarOla, podrzuć mi wszelkie informacje o Rituni. Ja mam mail'a do pana Janusza, jak będę mieć konkrety, o które Ty prosiłaś dziewczyn, to do niego napiszę. Nie rozmawiałam z nim na temat powszechności jego adresu mail'owego więc bez jego wiedzy nie chcę przekazywać go dalej. Pan Janusz kontaktuje się z nami (bo też z Agą_Mazury i GreenEvil) jako z Alarmowym Funduszem, możliwe, że uznał go za "twór" godzien zaufania i służący do przekazywania pewnych informacji dalej jak i otrzymywania informacji zwrotnej. Laseczki, dawać wszelkie wieści o Rituli, zwłaszcza o jej stanie zdrowia i spróbujemy. Quote
Maupa4 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Nie zapominajmy o Ricie ona tak bardzo potrzebuje domu Quote
Kar0la Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Tweety ja nic więcej o Ricie nie wiem niż jest napisane w wątku. Dziewczyny niestety nic więcej nie potrafiły powiedzieć. Wiem, że to starsza sunia przebywająca od dawna w schronisku, ma problemy z chodzeniem i jest pogryziona po raz kolejny. Chciałam się dowiedzieć coś o jej łapach czy wiadomo czym te trudności w chodzeniu są spowodowane czy starością czy chorobą itd. Chciałam przekazać jak najwięcej informacji panu Januszowi. Może koleżnka Black sheep czegoś się dowie. Jeśli nie to ja mogę zadzwonić do pana Janusza, chciałam tylko zrobić to jak będzie coś więcej wiadomo. Możliwe jednak, że nic więcej się nie dowiemy, więc nie wiem czy czekać. Quote
Tweety Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Kar0la napisał(a):Tweety ja nic więcej o Ricie nie wiem niż jest napisane w wątku. Dziewczyny niestety nic więcej nie potrafiły powiedzieć. Wiem, że to starsza sunia przebywająca od dawna w schronisku, ma problemy z chodzeniem i jest pogryziona po raz kolejny. Chciałam się dowiedzieć coś o jej łapach czy wiadomo czym te trudności w chodzeniu są spowodowane czy starością czy chorobą itd. Chciałam przekazać jak najwięcej informacji panu Januszowi. Może koleżnka Black sheep czegoś się dowie. Jeśli nie to ja mogę zadzwonić do pana Janusza, chciałam tylko zrobić to jak będzie coś więcej wiadomo. Możliwe jednak, że nic więcej się nie dowiemy, więc nie wiem czy czekać. napisałam dzisiaj mail'a do Pana Janusza, w którym opisałam w miarę możliwości stan Rity, kierując się informacjami z wątku i od dziewczyn z Krakowa, podałam też link do wątku aby Pan Janusz mógł ją zobaczyć. Napisałam też, że na Alarmowym Funduszu zaczniemy dla Rity zbiórkę pieniędzy aby nie zrzucić wszystkich kosztów na Psi Los czy raczej na kieszeń Pana Janusza Quote
Kar0la Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Dziewczyny ja musze teraz wyjść. Jadę z moją suka na zdjęcie szwów. Tweety wyślesz maila do pana Janusza? Czy czekamy na wiadomości? Ja mogę później do niego zadzwonić i jeszcze porozmawiać. A widzę, że wysłałaś. Zbiórka to raczej konieczność. Pobyt psa będzie kosztował, leki, wyżywienie. Mam nadzieję, że się uda. :lol: Quote
Tweety Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Kar0la napisał(a): Tweety wyślesz maila do pana Janusza? pisałysmy pewnie jednocześnie :cool3: mail wysłany Quote
Kar0la Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Dokładnie. :lol: Czekamy co powie. Ja teraz jadę z suką do weta. Będę później. Quote
black sheep Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 Dziewczyny więcej info będzie jutro lub w poniedziałek:) Rita 3maj się:) Quote
Kar0la Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 No to czekamy na wiadomości od pana Janusza i d dziewczyn o Ricie. Quote
Zwierzak6 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Cześć wszystkim!! To własnie mnie Black-sheep prosiła o info. o Ricie. Tak jak pisała będę w Azylu w nd. lub pon. i wtedy sprawdzę wszystko co wiemy na jej temat. Pozatym mogę jedynie uspokoić, że C1 to spokojny boks ( zero kłpotów przy karmieniu ) i że jest to boks typu A1, co oznacza boks starszych bądź schorowanych psów. Jedynym mało sympatycznym psem w tym boksie jest Lęk, natimiast sympatyczne przeważają... z RITĄ na czele :evil_lol: Quote
Kar0la Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 No to super. Dowiedz się jak możesz najwięcej. W jakim jest wieku i co z tymi łapami. Quote
Tweety Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Dziewczyny, stara baba jestem ale wzruszyłam się jak pensjonarka, bo Pan Janusz zadzwonił przed chwilą i zgodził się!!!!! Nie wiem czy pewnych uzgodnień nie trzeba poczynić na PW ale najpierw porozmawiam z dziewczynami od nas, bo może sie okazać, że możemy pisać o wszystkim otwarcie i jasno. Łomatko, alez się cieszę:loveu: Pan Janusz jest niesamowity! Quote
Recommended Posts