Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No okropni jesteście ... jaja sobie ze mną robią, ja tu haruję od 6 rano, alarm bombowy przezyłam, ewakuowali mnie dzisiaj w W-wie, jezu, przyjeżdżam w nocy, siadam do kompa coby napisać, kilka ciepłych słów, wcale nikim nie komenderuję, ikonki mi się nie wyświetlają ... oj tam, idę spać !

Posted

Uwaga !!!
Po konsultacji z NASA i potwierdzeniu że aktualnie żaden z promów kosmicznych nie wybiera się w podróż, otrzymałem zgodę na rozpoczęcie oficjalnego końcowego odliczania czasu do wyjazdu po Azję. Podaję aktualny stan zegara: 23:59:30

Posted

A ja muszę to napisać bo i tak się za jakieś 10 h wyda ... zgubiły się gdzieś w hoteliku szeleczki Azji ... buuuu ... Funia szuka ich nieustannie ...

Posted

E-S napisał(a):
A ja muszę to napisać bo i tak się za jakieś 10 h wyda ... zgubiły się gdzieś w hoteliku szeleczki Azji ... buuuu ... Funia szuka ich nieustannie ...

Ale plotki ....JUz znalazłam i je picuje na jutro .Leżały tam gdzie je walnełam a mój mąz przywalił woreczkami ......

Posted

funia napisał(a):
Ale plotki ....JUz znalazłam i je picuje na jutro .Leżały tam gdzie je walnełam a mój mąz przywalił woreczkami ......

Super !
Bo bardzo twarzowo jej w nich jest :)

Posted

Pojechała ......taka była smutna i przestraszona ,ze kolejny raz ja ktos oddaje .....JAka to kochana i grzeczna suczyna .Siedziała w aucie grzecznie i tylko oczka smuyne jak nie wiem co .....
AZja bądz szczęsliwa w nowym domu .
Było mi miło poznac Adama w realu .Obiecał dzisiaj obszerne info i zdjecia niebawem.No to pa lece do swojej gawiedzi ....

Posted

Jesteśmy już w domu od 1,5 godziny. Całą drogę spokojnie leżała, bez żadnych sensacji zleciało nam wspólne 3,5 godzinki podróży. Dostała kilka przysmaczków na uspokojenie, a jak się ociepliło w aucie to chwilami sobie drzemała. Kontrolnie tylko raz na jakiś czas łypała spod powieki czy jestem na miejscu.

Po przyjeździe obwąchała domowników i poszliśmy na pierwszy spacer. Żebym nie wiem jak kombinował zawsze idzie przy lewej nodze. Pełna toaleta nawet dwa razy. Poszliśmy na planty i poznała tam pierwszego kumpla z bloku - 14 letniego staruszka Rino, mieszańca w typie jamnika, ale budowy baseta. Obwąchali się , trochę pospacerowali razem i wróciliśmy do domu. Po przyjściu rozpoznanie terenu, gdzie miski, gdzie posłanie. Trochę pochlipała wody, karmy nie ruszyła, ale jak żona zaproponowała gotowanego mięsa to ogon latał jak śmigło :) i już wiadomo kto najlepiej daje jeść ;)
Generalnie trzyma się w moim pobliżu i jak nie dają mięska to siedzi przy mojej pufie, a mordka leży na mojej nodze. Niezwykle zainteresował ją telewizor i filmy przyrodnicze, bo właśnie włączone Nat Geo Wild.
A przed chwilą dała pierwszy raz łapkę :)
I zdjęcie z domku.

Posted

Właśnie się zaprzyjaźniły z córką. Wzięła od niej karmę i teraz obie leżą na podłodze a Azja czeka na dokarmianie. W sumie co będzie chodziła do miski jak mi pod nos podają ...

Posted

Oswajania ciąg dalszy...
Sama wskoczyłam i polizałam tego gościa, chyba jest tu ważny ...
A dzieciaki mnie dokarmiają z ręki, ale odlot...

[URL=http://img148.imageshack.us/i/azja020.jpg/]

Posted

To się panience Azji powodzi że hoho :lol:
Jak miło czytać i oglądać takie relacje :loveu: Strasznie się cieszę że po tylu miesiącach pobytu w schronisku i przeprowadzkach sunia trafiła w końcu do kochającego domu :multi:

Posted

Rozryczałam się ze wzruszenia ... a kurde w robocie jestem jeszcze a mam całe policzki w tuszu i nie mam tu czym zmyć ! a niech to, Azja, Adamie - strasznie się cieszę, całej rodzinie życzę szczęścia na nowej, wspólnej drodze życia :Rose:
I będę bardzo wdzięczna za relacje :)
Zakochałam się wtej suni od kiedy ją zobaczyłam, nie wyobrażacie sobie jak się cieszę.
A jej odwaga w domu, skakanie na kolana, bzuziaki, wywalanie brzuszka, obwąchanie kątów oznacza, że poczuła się od razu - u siebie i ma do Was pełne zaufanie i czuje się bezpieczna.
U mnie niestety Bugi jej na to nie pozwolił ...

Posted

E-S napisał(a):
Rozryczałam się ze wzruszenia ... a kurde w robocie jestem jeszcze a mam całe policzki w tuszu i nie mam tu czym zmyć ! a niech to, Azja, Adamie - strasznie się cieszę, całej rodzinie życzę szczęścia na nowej, wspólnej drodze życia :Rose:
I będę bardzo wdzięczna za relacje :)
Zakochałam się wtej suni od kiedy ją zobaczyłam, nie wyobrażacie sobie jak się cieszę.
A jej odwaga w domu, skakanie na kolana, bzuziaki, wywalanie brzuszka, obwąchanie kątów oznacza, że poczuła się od razu - u siebie i ma do Was pełne zaufanie i czuje się bezpieczna.
U mnie niestety Bugi jej na to nie pozwolił ...
......Sledze losy Azji i poryczalam sie teraz rowniez......cudna sunia, kochani Panstwo:loveu::loveu::loveu:......relacje Pana Adama piekne.......wspanialy domek:loveu:

Posted

To jeszcze krótka relacja z wieczornego spaceru. Tym razem już szła odważniej, nie tylko przy nodze, czasami się oddaliła na automacie. Jednego kolesia (chyba mastif ) obwarczała bo jej nie wpadł w oko. Chodziliśmy po osiedlu bo mało teraz ludzi i samochodów, rozpoznawała teren. Po wejściu do klatki już wiedziała które drzwi do domu.
Po wytarciu (bo u nas cały dzień mżawka) wreszcie za trzecim podejściem udało mi się ją namówić do wejścia na przygotowane posłanie i teraz ucina kontrolowaną drzemkę.
Obejrzałem i oczytałem całe opakowanie tej karmy, ale nigdzie nie znalazłem informacji czy zalecana porcja to dawka dzienna czy na jeden posiłek ?

ps. mnie również było miło poznać się z Kasią, szkoda że tak krótko, ale mamy rodzinę w Lublinie więc niewykluczone że spotkamy się jeszcze w niedługim czasie ...