matrioszka2 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Tak już poza tematem Azji ... Zobaczcie, jak to 10 kg psa może przeszkadzać w nowym domu.Po latach wspólnej egzystencji.Może macie jakiś pomysł.Pies nieduży, zadbany, łatwy w pielęgnacji.I taki smutny.Zajrzyjcie chociaż, prosze Was. http://www.dogomania.pl/threads/198653-Kiedyś-adoptowany-teraz-ma-tydzień-albo-znów-czeka-go-schronisko... A może do Skarżyska go ? Takie 2in1.Osobno oczywiście, bo przy cieczce byłby mały armagedon. Quote
AdamS Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Można powiedzieć, że jesteśmy przygotowani na przyjęcie nowej domowniczki. Smycz, miski, szczotka, szampon, posłanie już czekają na właścicielkę. Z obrożą się wstrzymaliśmy bo Azja przyjedzie z własnym wianem, zamówimy więc tylko grawerowany identyfikator. No i nie możemy się doczekać... Quote
matrioszka2 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nie wiem, jak to technicznie-higienicznie wygląda, ale może trzeba dorzucić jeszcze gatki cieczkowe, żeby nie brudziła sprzętów. Quote
Elka_Ka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 AdamS napisał(a):Nic mi nie wiadomo na ten temat. A gdzie ją znalazłaś ? Biegała w środę koło Hermesu. Czuję że właściciel się nie znajdzie:shake: Quote
agni Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [FONT=Calibri]przepraszam za offa[/FONT] [FONT=verdana]chciałam zaprosić na bazarek prowadzony przeze mnie na opłacenie DT Luny[/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=verdana]może znajdziesz dla siebie cos ciekawego ...[/FONT] [FONT=verdana]polecisz jakiejś osobie ...[/FONT] [FONT=verdana]lub chociaż pomożesz mi w jego podnoszeniu [/FONT] [FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/1995...-LUNY-do-21.01[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=verdana]oraz na bazarek cegiełkowy - Gufiemu brakuje dosłownie wszystkiego....[/FONT] [FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/199565-Gufi-b%C5%82aga-o-wsparcie-!!!-choroba-sk%C3%B3ry-brak-funduszy-na-DT-cegie%C5%82kowy-do-21.01[/FONT] [FONT=verdana]Z góry gorąco dziękuję [/FONT] Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Kogoś Wam to przypomina ? http://pl.euroanimal.eu/Go%C5%84czy_istryjski_kr%C3%B3tkow%C5%82osy Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Pyszczek: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.pinger.pl/pgr347/b68b30b50006fd4f4b14fd5b/istarski-kratkodl Boczek: http://pies.onet.pl/683,rasa.html Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Pamiętałam takie stare obrazy i ryciny z polowań z takimi psami jak Azja. Nie mogłam znaleźć w swoich albumach psich jaki to typ rasy. I proszę: gończak. Istryjski. Rasa pochodzi z Chorwacji :) Quote
Majaa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 E-S napisał(a):Wy nie śpicie w ogóle ??? No ....... zdarza się mnie, przynajmniej spać.:evil_lol: Czasami lekko nietomna bywam o 8 rano ;) Ale uwierz ten gość, o którym pisałyśmy, to dla mnie (i wiem, że nie tylko dla mnie) zjawisko samo w sobie:razz::razz::razz:. Zawsze mnie bawiło teoretycznie to co robi, dopóki mnie nie wkopał w terriera, któremu "mam tylko znaleźć hodowcę z zkwp", a który nie istniał, bo istnieć nie mógł i, przede wszystkim, nie zrobił behawiorystycznej krzywdy psu moich znajomych ............ Dla mnie to wyjątkowy przykład jak można pokochać siebie, a równocześnie świadczyć usługi, dobrze je sprzedając. Warto poznać tego człowieka anonimowo, który tak bardzo w siebie wierzy, że innych ma za nic, a przy tym jest "specem od PR". Owszem (jak to bywa zazwyczaj) można go sprowadzić do pionu, ale wiedzą i tupnięciem lekkim nóżką, ale wówczas napewno i tak spróbuje "wykręcić kota ogonem". E-S napisał(a):Pamiętałam takie stare obrazy i ryciny z polowań z takimi psami jak Azja. Nie mogłam znaleźć w swoich albumach psich jaki to typ rasy. I proszę: gończak. Istryjski. Rasa pochodzi z Chorwacji :) To prawda stare obrazy pokazywały i wyżłowate, i typowo gończe psy, w typie Azji (imię adekwatne) :cool3::cool3::cool3::cool3: Jakby na to nie popatrzeć Azja jest na 99% psem myśliwskim (z krwi) i to, właściwie dla mnie, od razu było oczywiste. Ale warto wiedzieć, że to (w typie) gończak! :loveu::loveu::loveu: Wysylam do AdamaS namiary na wet i do siebie i czekam na info, co ze sterylką (nie dodzwoniłam się do weta - długi weekend chyba, ale dam znać w kwestii kosztów) Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Znam specjalistów od PR, w moim zawodzie co poniektórzy braki merytoryczne właśnie w ten sposób nadrabiają i uwierz - są mistrzami w tej akurat dziedzinie :D I się świetnie sprzedają. Ze sterylką nie jest tak spieszno bo i tak musimy czekać 3 tyg. od zakończenia cieczki - koszty pokrywa schronisko, tylko trzeba wziąć fakturę. Quote
anita_happy Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 a ja nie śpie bo mnie zalewa - szlag! Quote
AdamS Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ja z kolei wcześnie wstaje - między 6 a 7. Pewnie więc pierwszy spacerek będzie należał do mnie. :) Namiary od Mai odebrałem - zrobiłem rozpoznanie w necie i widzę że od nowego roku przyjmuje tylko na Żeromskiego 8. Jak tylko Azja będzie gotowa to na pewno się skontaktuję. Nie wiem czy dobrze, ale planuję żeby zabieg odbył się w środę, a ja wezmę sobie na 3 dni urlop (+2 dni weekendu) żeby stale ktoś z nią był po zabiegu i w razie czego można było natychmiast jechać do lekarza. W sprawie sterylizacji całkowicie zdaję się na Wasze bogate doświadczenie. Pewnie lepiej będzie tak jak napisała Funia i pies bardziej się z nami zżyje jak troskliwie się nim zajmiemy po zabiegu. Może zatem warto, aby jak dłużej przed sterylką przebywała u nas żeby się zaaklimatyzować ? Jeśli będzie to już odpowiedni moment w cyklu cieczki żebyśmy mogli ją zabrać za tydzień to nie ma najmniejszego problemu, nawet jeśli nam trochę zanieczyści chałupkę. Quote
funia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Bardzo dobrze Adamie wyliczyłes dni ,które potrzebne są po zabiegu .U nas po sterylkach jak wszystko było ok.to suki na drugi dzień chodziły a sa takie numerantki ,ze potrafia skakac ku mojemu przerażeniu .Trzeba tylko zabezpieczyc suke w ubranko posterylkowe ( zapobiega wyjeciu szwów przez sukę ).Ja dodatkowo jak nie miałam psa na oku zakłądłam kołnierz .Miałam wtedy spokój i nie denerwowałam sie ,ze zastanę flaki na podłodze .( przeprasdzam ,ze dobitnosc ale takie rzeczy niestety miały miejsce .) Wiec podwójna ochrona do zdjecia szwów i spokój na całe życie . Azja nie powinna juz plamic po przyszłej niedzieli bo im blizej do konca cieczki tym wydzielina mniejsza .Tylko pierwszy tydzień jest krwawieenie .Pózniej coraz mniej az do lekko brunatnego koloru .Po czym w samej końcówce juz śluz jest niewidoczny . Cieszy mnie fakt ze aZJA ma taki odpowiedzialny dom, Wszyscy odwiedzający nas zachwycaja sie jej uroda .Telefony nadal dzwonia w jej sprawie i zawiedzeni ,ze sunia juz ma dom ..... Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 funia napisał(a): Wszyscy odwiedzający nas zachwycaja sie jej uroda .Telefony nadal dzwonia w jej sprawie i zawiedzeni ,ze sunia juz ma dom ..... Zabiję Cię !!! Zapisuj te telefony i mnie albo Matrioszce przekazuj, wiesz ile psów w typie Azji siedzących po schroniskach może znaleźć domy dzięki niej ? Już piszę na gończaki ! Zbieraj najlepsze telefony, please, niech SMS-em ludzie też swoje maile poprzysyłają, będziemy wysyłać propozycje ze zdjęciami. A z opieką po sterylce to fakt - suka się niesamowicie zżywa z właścicielami. Ale i pilnować trzeba, żeby sobie szwów nie wygryzała. Azja nie skacze, to raczej nie porozrywa brzucha, ale rozlizać czy wyjąć szwy może. Ja z uwagi na swoje doświadczenia proponuję kołnierz zakładać nawet jak na chwileczkę trzeba spuścić z oka. Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='AdamS']To kiedy umawiamy się na spotkanie ? Jeśli będzie mógł mi ktoś Azję w piątek przywieźć do Lublina - to na sobotę :D Niestety ja jej nie przywiozę bo w tym tygodniu kursuję i zaczynam od Zamościa, z którego jadę do W-wy, potem do Chełma, potem nie pamiętam i nie ma opcji, żeby Azja z cieczką to przeżywała i co - w aucie 8 godz. siedziała jak będę w pracy ? W dodatku cudzym bo od wtorku jeżdżę z klientką i nawet nie wiem, czy ona by się na to zgodziła, wątpię. Z Bugim w domu zostawić jej nie mogę absolutnie, będzie jatka. Nie ma wątku "gończych w potrzebie" - musiałam sama założyć temat, tu link: http://www.dogomania.pl/threads/199806-GO%C5%83CZE-i-ich-mixy-w-potrzebie-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny?p=16073153#post16073153 rozsyłajcie i proszę o zgłoszenia ! Quote
funia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ewa zawsze proponuje innego pieska jakby co ...Ale zawsze słyszę My chcemy własnie tego ....Nie ma sprawy jak ktoś zadzwoni to podam twoj numer .Tak ? Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 funia napisał(a):Ewa zawsze proponuje innego pieska jakby co ...Ale zawsze słyszę My chcemy własnie tego ....Nie ma sprawy jak ktoś zadzwoni to podam twoj numer .Tak ? Tak i powiedz niech mi na nr tel swój mail wyślą i dzwonią najlepiej po 16, OK ? Dzięki :loveu: Quote
AdamS Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 E-S napisał(a):Jeśli będzie mógł mi ktoś Azję w piątek przywieźć do Lublina - to na sobotę :D Jaka jest szansa na transport Azji do Lublina w piątek ? Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 AdamS napisał(a):Jaka jest szansa na transport Azji do Lublina w piątek ? Też spytam i zapytam na wątku zamojskim, czy ktoś jedzie. Quote
AdamS Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 W razie gdyby się nie udało nic załatwić zawsze możemy wrócić do mojej pierwotnej propozycji z przyjazdem do Zamościa. Prognoza pogody na ten tydzień jest obiecująca, żadnych śniegów, zawiei i zamieci, temp. na plusie. A w domu atmosfera że siekierę by powiesił ;) co drugie zdanie o Azji i wszyscy nie mogą się doczekać... Te filmiki z pierwszej storny to oglądamy przynajmniej raz dziennie, a zdjęcia to już powinny wyblaknąć od wlepiania w nie wzorku przez całeą rodzinę. Quote
evel Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 E-S napisał(a):Ze sterylką nie jest tak spieszno bo i tak musimy czekać 3 tyg. od zakończenia cieczki - koszty pokrywa schronisko, tylko trzeba wziąć fakturę. Schronisko pokrywa koszty zabiegów suk w DS? Quote
AdamS Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Skontaktowałem się dzisiaj w weterynarzem. Całkowity koszt zabiegu z opieką pooperacyją 180 zł. Oczywiście umawiany na wybrany dzień. Suka po zabiegu będzie miała założony opatrunek zabezpieczający przed zrywaniem szwów. Faktura może być na schronisko, może być wczesniejszy przelew ze schroniska z adnotacją za jakiego psa i dane właściciela. Quote
funia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 AdamS napisał(a):W razie gdyby się nie udało nic załatwić zawsze możemy wrócić do mojej pierwotnej propozycji z przyjazdem do Zamościa. Prognoza pogody na ten tydzień jest obiecująca, żadnych śniegów, zawiei i zamieci, temp. na plusie. A w domu atmosfera że siekierę by powiesił ;) co drugie zdanie o Azji i wszyscy nie mogą się doczekać... Te filmiki z pierwszej storny to oglądamy przynajmniej raz dziennie, a zdjęcia to już powinny wyblaknąć od wlepiania w nie wzorku przez całeą rodzinę. Fajnie napisane .Uśmiałam się .Idę lasce to powiedzieć ....Wieczorem napiszę co mi odpowiedziała:evil_lol: Quote
funia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Aha i jeszce coś .Dzisiaj jest 10 dzień cieczki czyli apogeum .Myśle ,ze niedziela bedzie juz duzo spokojniejsza . Quote
Recommended Posts