Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie.Zostawiłam zdjęcie.Grzesio, który wydawał, nie namierzył jej wtedy w rejestrze (niesczytany chip )więc dokumentu Ewie nie wydał.Kierownik poczeka do poniedziałku, kiedy Grzesio będzie mógł się wypowiedzieć.

Posted

Wczoraj dwa domy miały podjąć decyzję i żaden się nie odezwał, więć doooopa :( :( :(
As-ko, odnowisz resztę ogłoszeń?
Qrde, niech ktoś w końcu zadzwoni :( :(

Posted

Do wszystkich kochających psy a szczególnie pokrzywdzonych przez los i STARUSZKÓW Wznowiła działalność "Skarbonka" rozi. Jest to konkretna pomoc dla dużej liczby piesków starych w schroniskach. Proszę zapoznajcie się z jej założeniami na wątku [url]http://www.dogomania.pl/threads/1122...-**skarbonka**[/url]
i poznajcie ich rezultaty w schronisku Białej Podlaskiej
[url]http://www.dogomania.pl/threads/1840...RTY-ETAP/page3[/url]
A potem jeżeli uznacie , że warto dołączcie do nas i propagujcie ideę dalej nawet poza Dogomanię Sprawa naprawdę jest warta zaangażowania.

Posted

[quote name='as_ko']A taką miałam nadzieję że ta Pani utrzyma z Tobą kontakt :( Gacka ma obserwujących na allegro, ale co z tego jak nikt nie dzwoni.
Czy jej zachowanie się nie zmienia w ogóle?[/QUOTE]

Może Pani nie zaglądała dziś do maila i jeszcze odpisze... Mam nadzieję ...
Gaculka nie jest po prostu psem, który wytrzyma sam w domu przez 8h... Niestety, ale musimy znaleźć jej dom, gdzie ktoś będzie mial możliwość z nią częściej wychodzić...

Posted

[quote name='Andzike']Odpisałam na maila z formularza allegro, ale póki co nie mam informacji zwrotnej...
Niech się coś w końcu zadzieje, no....[/QUOTE]
A taką miałam nadzieję że ta Pani utrzyma z Tobą kontakt :( Gacka ma obserwujących na allegro, ale co z tego jak nikt nie dzwoni.
Czy jej zachowanie się nie zmienia w ogóle?

Posted

Napisalam do zaprzyjaznionej fundacji z prośbą o wrzucenia Gacki na stronę + do psydoadopcji.pl
Mam nadzieję, że w końcu będzie jakiś odzew, bo panuje głucha cisza:lmaa:

Posted

Figa jest na psydoadopcji - leni356 - bardzo dziękujemy!!!
[url]http://www.psydoadopcji.pl/2011/02/figa-do-adopcji/[/url]

Nie wiem już co robić dalej... :(
Jeśli szybko nie znajdzie się jakiś DS, musimy rozejrzeć się za nowym DT... :(

Polecajcie Figę, gdzie możecie...

Posted

Z tymi szczepieniami, cholera - nic się nie dowiedziałam.Nic.Niby rozmawiałam z kierownikiem, ale powiedział, że nikt nic nie wie.Trochę mnie to zaczyna złościć.:angryy:Zabrać psa - fajnie, ale wrócić później do niego , do jego sprawy - za diabła jasnego.:mad:
Przepraszam ,Andzike , no ... :-(
Ja bym rozpoczęła całą procedurę ochronną , czyli odrobaczenie i wściekliznę.Wirusówki na pewno ma.

Posted

[quote name='matrioszka2']Z tymi szczepieniami, cholera - nic się nie dowiedziałam.Nic.Niby rozmawiałam z kierownikiem, ale powiedział, że nikt nic nie wie.Trochę mnie to zaczyna złościć.:angryy:Zabrać psa - fajnie, ale wrócić później do niego , do jego sprawy - za diabła jasnego.:mad:
Przepraszam ,Andzike , no ... :-(
Ja bym rozpoczęła całą procedurę ochronną , czyli odrobaczenie i wściekliznę.Wirusówki na pewno ma.[/QUOTE]

Czyli co? nie będzie karty ze schroniska? :(
Gacula miała byc na stronie fundacyjnej, ale póki co jeszcze się nie pojawiła... może z niej będzie w końcu jakiś odzew...

Zupełnie tego nie rozumiem. Taki fajny pies i taki gó.... odzew... :(

Posted

Hmm.... zostałam sama na tym wątku?

ZERO telefonów, ZERO maili, doopa, null, nic.
As_ko odnowiłaś jej resztę ogłoszeń?
Czekając na cud w życiu nie znajdziemy jej domu, a zbliża się niestety deadline - Asia wyjezdza 20/02 i do tego czasu Gacka MUSI znaleźć dom stały albo inny tymczasowy.
Więc może zmobilizujmy się trochę, ok?

Posted

[quote name='matrioszka2']A czy Asia cokolwiek stara się pomóc ?[/QUOTE]

Jak najbardziej, reklamuje Gackę gdzie się da, ale jakiś cholerny zastój jest. Asi najbardziej zalezy na tym, żeby Gacka jak najszybciej znalazla swój dom.

Posted

[FONT=Times New Roman]Dziewczyny,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Prośba o znalezienie Gacce innego domu tymczasowego.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie będę komentowała wpisu Matrioszki2. Mogę tylko powiedzieć, że jest mi przykro czytać coś takiego, kiedy z własnej woli chcę pomóc.[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co do Gacki. Niewiele się zmieniło. Niestety nie dysponuje taką ilością czasu jaka trzeba jej zapewnić, żeby dobrze się sprawowała, a może brak mi takiego doświadczenia jak Wam w wychowaniu psa na „porządnego człowieka”. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

[quote name='DT_W'][FONT=Times New Roman]Dziewczyny,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Prośba o znalezienie Gacce innego domu tymczasowego.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie będę komentowała wpisu Matrioszki2. Mogę tylko powiedzieć, że jest mi przykro czytać coś takiego, kiedy z własnej woli chcę pomóc.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Co do Gacki. Niewiele się zmieniło. Niestety nie dysponuje taką ilością czasu jaka trzeba jej zapewnić, żeby dobrze się sprawowała, a może brak mi takiego doświadczenia jak Wam w wychowaniu psa na „porządnego człowieka”. [/FONT]

A ja Twój wpis - owszem - skomentuję.
Jakoś cały czas na wątku siedzi Andzike i to Ona zajmuje się sprawą Gacki, choć faktycznie suka jest u Ciebie.
Nikt Ci tego psa przez okno nie podrzucił.
Nad ilością czasu dla psa trzeba było się zastanawiać wcześniej.Teraz stawiasz ludzi pod ścianą, bo Ty nie masz czasu, bo Ty nie masz doświadczenia.Tobie brak odpowiedzialności
Postawa roszczeniowa , jaka zaczyna pobrzmiewać w sprawie znalezienia nowego DT, jest żenująca. Gdyby nie było propozycji DT - Gacula nie opuściłaby schroniska. Z kim się umawiałaś na przyjęcie psa ? Ze mną ? Z as_ko ? Z MaDi ? Z kim ? Kto Ci wykręcił takie świństwo ?

Jest Ci przykro, bo Ty chcesz pomóc ? Komu ? Przecież to Ty nawaliłaś.
Odwracasz pojęcia i robisz z siebie pokrzywdzoną.Pokaż mi łobuza, co Cię tak urządził, to ja już mu pokażę.:mad:

[quote name='Andzike']W sumie chyba nawet nie konspira co akcja na wariackich papierach ;) W piątek po południu Asia zdecydowała się na bycie DT, więc żeby się przypadkiem nie rozmyśliła trzeba było szybciutko znaleźć jej jakąś bidę ;) a, że E-S akurat jechała do Warszawy... ;)

Jak się powiedziało A - trzeba powiedzieć Be.
Potraktowałaś Andzike i nas , tutaj, jak gówniary.Myślałaś, że piesek , to taka zabaweczka - nie sika, kupki nie robi, kapci nie pogryzie - maskotka stojąca na półce, tak ? A teraz "ja taka mala: nie kcem jus tego pieska".

Nie toleruję kapryśnych dziewczynek. Nie ulegam terrorowi małych dziewczynek.
Wyrzuć pieska do śmietnika.Kup sobie lalkę.

Gacula ma wszystkie szczepienia.:cool1:
Propozycja nowego tytułu wątku: " Nie-szczęściara z Nowodworu szuka innego DT".

Posted

Matrioszka,
jesteś najwyraźniej niedoinformowana. Umawiałam się z Andzike z góry uprzedzając ile czasu mogę poświęcić pieskowi i umówiłyśmy się na miesiąc góra półtora, bo owszem potrafię planować swój czas i z wyprzedzeniem wiedziałam, że będę miała sesję na uczelni i że planuję wyjazd.
To co robię, żeby zapewnić jej dobre warunki (angażując przy tym inne życzliwe osoby)- myślę, że z mojej strony również jest wywiązaniem się z umowy.
W związku z powyższym atakując mnie popełniasz błąd, myślę że należą mi się przeprosiny z Twojej strony.

Posted

Dziewczyny, a ja Was proszę o nie bicie piany, bo to domku Gaculi nie przyniesie.
Owszem - moja wina - powiedziałam Asi, że szukanie domu dla Gacki powinno potrwac ok. miesiąca, max dwóch - wiedziałam, że Asia pod koniec lutego wyjeżdza.
W swojej naiwności nie podejrzewałam, że taki super pies będzie czekał na dom dłużej.
Póki co, jak same wiecie o Gacke nie było sensownych telefonów. Jak był sensowny i wspomniałam o umowie adopcyjnej - zostalam zwyzywana, że pies to nie towar i nikt nie bedzie podpisywał umowy. O wizycie przedadopcyjnej pod Warszawą nawet nie wspomnę bo nadal mi ciśnienie skacze, jak o tym pomyślę.
Z allegro - jeden odzew - odpisałam Pani i więcej się nie odezwała.
Gacka ma gumtree, psiamania, adopcjepsa i dooopa.

Mogę się odezwać do domu z Wrocławia, może nadal są zainteresowani... sprawdzić dom to nie problem, ale co z transportem?

Posted

Zapowiadał się fajny dom.
Dom się na wszystko zgadzal - wizyta, umowy, sterylizacja itp
Dom wczoraj odwiedzil Gaculę (ja byłam cały dzień w Łowiczu) - zrobil dobre wrażenie, a Gacula zrobiła dobre wrażenie na domu.
Dom umówił się tez na dzisiaj - ja równiez miałam być na tej wizycie, ocenić ich swoim okiem. Balam się oddychać ze strachu, zeby się nie rozmyślili.

Dom przesłal mi 10min temu smsa, że jednak rezygnuje z adopcji Gaculi, poczeka, aż dziecko podrośnie.

Rece mi opadly do samej doooopy.

Posted

Andzike napisał(a):
Zapowiadał się fajny dom.
Dom się na wszystko zgadzal - wizyta, umowy, sterylizacja itp
Dom wczoraj odwiedzil Gaculę (ja byłam cały dzień w Łowiczu) - zrobil dobre wrażenie, a Gacula zrobiła dobre wrażenie na domu.
Dom umówił się tez na dzisiaj - ja równiez miałam być na tej wizycie, ocenić ich swoim okiem. Balam się oddychać ze strachu, zeby się nie rozmyślili.

Dom przesłal mi 10min temu smsa, że jednak rezygnuje z adopcji Gaculi, poczeka, aż dziecko podrośnie.

Rece mi opadly do samej doooopy.

Powiedzcie co się dzieje z tymi ludźmi!! :(

Posted

Lepiej, że dom zrezygnował teraz, a nie po adopcji - bo byłyby pretensje, ze nieodpowiedzialny. A tak - zastanowił się i podjął decyzję. Moim zdaniem - to pozytywne.

Co do szukania domu - proponuję zrobić nowe zdjęcia, bo stare w ciągu dwóch miesięcy już się pewnie opatrzyły. Kilka przy nodze, żeby każdy sobie określił wielkość psa, kilka na smyczy na spacerze, kilka na kocyku, z zabawką, ze dwa wpatrzone w obiektyw. Tak, żeby pies wyszedł na psa: małego, przytulaśnego, mądrego. Najlepiej fotografować psa w czasie pracy, co by nie miał wzroku jak cielę ;)

Zmienić tekst, bo stary się "oczytał". Pisać na tzw. kanapkę - czyli nic wprost negatywnego, a jak coś jest, to napisać, a zaraz potem pisać pozytywy. Najlepiej pisać w słupku, krótkie zdania pod sobą - rzeczy ważne czy pozytywne pogrubione - wówczas wzrok przyciągają właśnie pozytywy.

Wystawić na allegro i wznawiać codziennie ogłoszenia na wszystkich ważniejszych serwisach, tak, żeby nie spadały ogloszenia z pierwszej strony. Nieprawdą jest, że popularność psa bierze się z dużej liczby ogłoszeń - bierze się z ogłoszeń widocznych.

To tylko oczywiście moje rady, poparte szukaniem domów dla moich podopiecznych i podopiecznych przyjaciół ;)