as_ko Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Uf...cieszę się że już lepiej :) To dobrze, że będzie badanie kupek, żeby było wiadomo co było powodem tych problemów z biegunką i sikaniem. Czyli już po lekach sunia załatwia się normalnie na dworze, tylko jak długo zostaje sama w domu to nie wytrzymuje, tak? Trzeba o tym uprzedzać przyszłe domki koniecznie. Czyli jak nie ma cieczki i sunia już całkiem dojdzie do siebie to może ją wysterylizujemy? Żeby nie było takiego problemu jak z Azją? Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Dobrze prawisz As-co :) Tylko musimy wiedzieć co to było i czy nie trzeba jej znów odrobaczać. Quote
DT_W Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Boję się już chwalić, żeby nie zapesząć:crazyeye:, ale tak. Noramalnie się załatwia. Badanie kupki, to dopiero pod koniec przyszłego tygodnia wyniki by były przypuszczam. Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 I z umawianiem sterylki trzeba na te wyniki poczekać. Niestety. Mam nadzieję, że jej wtedy cieczka nie zacznie, bo to już by była masakra masakryczna .... Quote
DT_W Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dziewczyny, a jak z mojego punktu widzenia będzie wyglądała taka sterylizacja? Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 DT_W napisał(a):Dziewczyny, a jak z mojego punktu widzenia będzie wyglądała taka sterylizacja? Koszty sterylizacji pokrywa schronisko, trzeba wziąć fakturę na schronisko no i wtedy to jak to widzi lecznica, no nie ? Czy wystawi fakturę na przelew schronisku, czy zechce zapłaty gotówką - wtedy kierownik oddaje pieniądze temu kto zapłacił, czy Ty zapłacisz i kierownik Tobie odda, czy ustalisz nam ile wyniesie operacji i my ze skarpety zapłacimy i nam kierownik odda jak dostanie fakturę, do dogadania wszystko. Chyba że masz na myśli aspekty inne niż finansowe - czyli kaftanik, żeby nie wyjęła sobie szwów, kołnierz musi nosić, na pewno jak zostaje sama ma mieć kołnierz. Hm, w sumie to nie wiem konkretnie o co zapytałaś :D Ale żem se poodpowiadała :D Quote
DT_W Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Właśnie mialam na myśli te aspekty co mnie czeka jako współdomownika rekonwalescentki. Czy znacie może jakieś strony, które to opisują? Jak się przygotować/psa przygotować. Co się będzie działo później. Czy wychodzić na spacery itp. Quote
DT_W Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Pod koniec lutego planuję wyjazd, więc trzeba by się sprężyć ze sterylizacją? Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 DT_W dodaj mnie do znajomych bo inaczej wiadomości Ci nie mogę wysłać ani Ty mnie, czyli klikasz na mój nick E-S i potem add to contact i system pyta czy jesteś pewna, zaznaczasz ptaszkiem, że tak i OK. No i jak mnie dodasz to wyślij mi nr tel., to zadzwonię i wszystko powiem bo to temat rzeka :D Po sterylce do zagojenia mija 10 dni. Pilnowanie takie fest - to ok. 5 dni, zależy to jednak też od suni jak się goi i jak przeżywa, och, dużo można o tym :D A ja jestem na wyjeździe i korzystam z cudzego kompa i nie mogę długo. Quote
matrioszka2 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Gacuniu, dlaczego cię nie widać ... Quote
Andzike Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 matrioszka2 napisał(a):Gacuniu, dlaczego cię nie widać ... Nie wiem zupełnie czemu nikt nie dzwoni :( A nie przepraszam - był jeden telefon - Pan chciał Gaculę do budy, ale szybko mu to wybiłam z ptasiej główki ;) Dziewczyny, trzeba coś podziałać z ogłoszeniami, bo allegro i FB nie dają rady. Kto może zrobić ogłoszenia? Taka piękna domowa sunia i nikt jej nie chce??? Quote
as_ko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja jej zrobiłam jeszcze ogłoszenia na 10 portalach takich najczęściej odwiedzanych i z których jest największy odzew. Nie wiem dlaczego nikt nie dzwoni :( Quote
Andzike Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 as_ko napisał(a):Ja jej zrobiłam jeszcze ogłoszenia na 10 portalach takich najczęściej odwiedzanych i z których jest największy odzew. Nie wiem dlaczego nikt nie dzwoni :( Kurcze, to chyba przeoczyłam tą informację :( Nikt do mnie nie dzwonił poza tym jednym facetem :( Quote
DT_W Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Cześć, wyniki badań Gaculi będą jutro lub w sobotę. To dam znać jak wyszły. Ale czuje się już dobrze. Czasami nawet za dobrze.... :evil_lol:Szału dostaje i pędzi po mieszkaniu, raz w jedną, raz w drugą, a że podłoga śliska, to ma problemy z hamowaniem. :roll: Piłeczkę wczoraj dostała i... okazało się,.że to jest pies "piłeczkowy".:cool3: Poza tym jak wychodzę, to zawsze zostawiam jej coś do roboty: patyk, kosteczki, a jak już nic nie ma to tę tektukrę od papieru toaletowego, czy gazetę. ;) Musi mieć zajęcie, bo naprawdę słabo znosi samotność. Jak zbieram się do wyjścia, to bacznie mnie pilnuje i łazi wszędzie za mną. Co tu zrobić, żeby pomóc jej znaleźć właściwy dom? Dałam też ogłoszenie na portalu w robocie, ale też nikt się nie odezwał. Quote
E-S Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Znajdzie, spokojnie, jest śliczna, jest kochana, jest mini, znajdzie :D Zobaczymy czy obserwator z allegro się odezwie. Quote
as_ko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 A mnie to strasznie dziwi że nie było żadnego sensownego telefonu :-o ale będziemy odnawiać ogłoszenia i allegro...w końcu ktoś się w niej zakocha. Quote
Andzike Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 as_ko napisał(a):A mnie to strasznie dziwi że nie było żadnego sensownego telefonu :-o ale będziemy odnawiać ogłoszenia i allegro...w końcu ktoś się w niej zakocha. Miałam jedno zapytanie mailem. Nic specjalnego, ale nie odrzucające od pierwszego słowa:evil_lol: Grzecznie odpisałam ;) Podsyłam też Gackę w pakiecie po-Biszkoptowym do domu z cztero- i ośmiolatkiem ;) Znajdziemy jej super domek :) Quote
matrioszka2 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No ja nie wiem, że nikt tu nie zagląda.:mad: Co to, kurde, ma być -hy ?:motz: Quote
E-S Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Kurka zobacz na mikropieskach - PORZĄDKI próbuję jakieś zaprowadzić !!! szlag mnie jasny za moment trafi. Quote
matrioszka2 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Cały czas obserwuję Twoją orkę na ugorze, ale się nie wpisuję, bo nic nie wniosę, ale widzę, widzę. Quote
Andzike Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 matrioszka2 napisał(a):Gacul,gdzie jesteś ? Z tego co wiem to jeszcze u Asi. Prowadzę rozmowy z trzema domkami:cool3: ale póki co nie jestem do żadnego 100% przekonana. Ten do którego byłam przestał się odzywać... :( Trzymać kciuki i to mocno :) Quote
as_ko Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 No to trzymamy :) A co z wynikami badań, które miała robione Gacka? No i ze sterylką? Quote
Recommended Posts