Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uf...cieszę się że już lepiej :) To dobrze, że będzie badanie kupek, żeby było wiadomo co było powodem tych problemów z biegunką i sikaniem. Czyli już po lekach sunia załatwia się normalnie na dworze, tylko jak długo zostaje sama w domu to nie wytrzymuje, tak? Trzeba o tym uprzedzać przyszłe domki koniecznie. Czyli jak nie ma cieczki i sunia już całkiem dojdzie do siebie to może ją wysterylizujemy? Żeby nie było takiego problemu jak z Azją?

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boję się już chwalić, żeby nie zapesząć:crazyeye:, ale tak. Noramalnie się załatwia.
Badanie kupki, to dopiero pod koniec przyszłego tygodnia wyniki by były przypuszczam.

Posted

I z umawianiem sterylki trzeba na te wyniki poczekać. Niestety. Mam nadzieję, że jej wtedy cieczka nie zacznie, bo to już by była masakra masakryczna ....

Posted

DT_W napisał(a):
Dziewczyny, a jak z mojego punktu widzenia będzie wyglądała taka sterylizacja?

Koszty sterylizacji pokrywa schronisko, trzeba wziąć fakturę na schronisko no i wtedy to jak to widzi lecznica, no nie ? Czy wystawi fakturę na przelew schronisku, czy zechce zapłaty gotówką - wtedy kierownik oddaje pieniądze temu kto zapłacił, czy Ty zapłacisz i kierownik Tobie odda, czy ustalisz nam ile wyniesie operacji i my ze skarpety zapłacimy i nam kierownik odda jak dostanie fakturę, do dogadania wszystko.

Chyba że masz na myśli aspekty inne niż finansowe - czyli kaftanik, żeby nie wyjęła sobie szwów, kołnierz musi nosić, na pewno jak zostaje sama ma mieć kołnierz. Hm, w sumie to nie wiem konkretnie o co zapytałaś :D Ale żem se poodpowiadała :D

Posted

Właśnie mialam na myśli te aspekty co mnie czeka jako współdomownika rekonwalescentki. Czy znacie może jakieś strony, które to opisują? Jak się przygotować/psa przygotować. Co się będzie działo później. Czy wychodzić na spacery itp.

Posted

DT_W dodaj mnie do znajomych bo inaczej wiadomości Ci nie mogę wysłać ani Ty mnie, czyli klikasz na mój nick E-S i potem add to contact i system pyta czy jesteś pewna, zaznaczasz ptaszkiem, że tak i OK. No i jak mnie dodasz to wyślij mi nr tel., to zadzwonię i wszystko powiem bo to temat rzeka :D
Po sterylce do zagojenia mija 10 dni.
Pilnowanie takie fest - to ok. 5 dni, zależy to jednak też od suni jak się goi i jak przeżywa, och, dużo można o tym :D
A ja jestem na wyjeździe i korzystam z cudzego kompa i nie mogę długo.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Gacuniu, dlaczego cię nie widać ...

Nie wiem zupełnie czemu nikt nie dzwoni :(
A nie przepraszam - był jeden telefon - Pan chciał Gaculę do budy, ale szybko mu to wybiłam z ptasiej główki ;)
Dziewczyny, trzeba coś podziałać z ogłoszeniami, bo allegro i FB nie dają rady.
Kto może zrobić ogłoszenia? Taka piękna domowa sunia i nikt jej nie chce???

Posted

Ja jej zrobiłam jeszcze ogłoszenia na 10 portalach takich najczęściej odwiedzanych i z których jest największy odzew. Nie wiem dlaczego nikt nie dzwoni :(

Posted

as_ko napisał(a):
Ja jej zrobiłam jeszcze ogłoszenia na 10 portalach takich najczęściej odwiedzanych i z których jest największy odzew. Nie wiem dlaczego nikt nie dzwoni :(

Kurcze, to chyba przeoczyłam tą informację :( Nikt do mnie nie dzwonił poza tym jednym facetem :(

Posted

Cześć,
wyniki badań Gaculi będą jutro lub w sobotę. To dam znać jak wyszły.
Ale czuje się już dobrze. Czasami nawet za dobrze.... :evil_lol:Szału dostaje i pędzi po mieszkaniu, raz w jedną, raz w drugą, a że podłoga śliska, to ma problemy z hamowaniem. :roll: Piłeczkę wczoraj dostała i... okazało się,.że to jest pies "piłeczkowy".:cool3:
Poza tym jak wychodzę, to zawsze zostawiam jej coś do roboty: patyk, kosteczki, a jak już nic nie ma to tę tektukrę od papieru toaletowego, czy gazetę. ;)
Musi mieć zajęcie, bo naprawdę słabo znosi samotność. Jak zbieram się do wyjścia, to bacznie mnie pilnuje i łazi wszędzie za mną.
Co tu zrobić, żeby pomóc jej znaleźć właściwy dom?
Dałam też ogłoszenie na portalu w robocie, ale też nikt się nie odezwał.

Posted

A mnie to strasznie dziwi że nie było żadnego sensownego telefonu :-o ale będziemy odnawiać ogłoszenia i allegro...w końcu ktoś się w niej zakocha.

Posted

as_ko napisał(a):
A mnie to strasznie dziwi że nie było żadnego sensownego telefonu :-o ale będziemy odnawiać ogłoszenia i allegro...w końcu ktoś się w niej zakocha.

Miałam jedno zapytanie mailem. Nic specjalnego, ale nie odrzucające od pierwszego słowa:evil_lol: Grzecznie odpisałam ;)
Podsyłam też Gackę w pakiecie po-Biszkoptowym do domu z cztero- i ośmiolatkiem ;)
Znajdziemy jej super domek :)

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Gacul,gdzie jesteś ?

Z tego co wiem to jeszcze u Asi. Prowadzę rozmowy z trzema domkami:cool3: ale póki co nie jestem do żadnego 100% przekonana. Ten do którego byłam przestał się odzywać... :(
Trzymać kciuki i to mocno :)