Andzike Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 matrioszka2 napisał(a):No i jakie ustalenia po kawie z Asią ?-pyta Asia.;) prawie same Asie wokół Gaculi ;) Gacula ma się już lepiej, nie chrycha i nie kaszle, ale nadal sika gdzie popadnie :( sygnalizuje potrzebę wyjścia, jak nasika, bardzo dobrze wie, że źle zrobiła (Asia siedziała poprzedni tydzien w domu i dużo z nią wychodziła...) Asia pójdzie z nią do weta, co by sprawdzić czy mała nie ma np zapalenia pęcherza.... :( Kolejny kiepski news - mała ma najprawdopodobniej cieczkę... :( To też chcemy, żeby potwierdził wet. Generalnie sunia jest przekochana, proludzka i bardzo zabawowa. Ale jest też dobra wiadomość - jeden domek się zainteresował, póki co nic konkretnego, ale trzymajmy kciuki :) Quote
matrioszka2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Te cieczki, to już norma u naszych suk.Wyjdzie toto ze schronu, poczuje luzik, wolność, bezpieczeństwo i napitala z cieczką.Efi, Tusia, Azja ... po kolei.Każda.:shake: "Sygnalizuje potrzebę wyjścia, jak nasika" - hmm... też bym chciała wyjść z takiego zajszczanego miejsca.Znaczy : inteligantna i higieniczna. :evil_lol: Zapalenie pęcherza... czy ja wiem ? Po antybiotyku ? Raczej mało możliwe.Tak ze 3 dni podawałabym jej furagin 2x1 i zobaczyła co dalej. A za dobrą wiadomość też ściskamy.:happy1: Quote
Andzike Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='matrioszka2']Te cieczki, to już norma u naszych suk.Wyjdzie toto ze schronu, poczuje luzik, wolność, bezpieczeństwo i napitala z cieczką.Efi, Tusia, Azja ... po kolei.Każda.:shake: "Sygnalizuje potrzebę wyjścia, jak nasika" - hmm... też bym chciała wyjść z takiego zajszczanego miejsca.Znaczy : inteligantna i higieniczna. :evil_lol: Zapalenie pęcherza... czy ja wiem ? Po antybiotyku ? Raczej mało możliwe.Tak ze 3 dni podawałabym jej furagin 2x1 i zobaczyła co dalej. A za dobrą wiadomość też ściskamy.:happy1: Hmmm.... coś namieszałam z interpunkcją;) Zdanie pierwsze :D Sygnalizuje potrzebę wyjścia. Zdanie drugie:D Jak nasika - wie ,że źle zrobiła ;) Śliczna jest - prawda??? :D Na sztuce się zna ;) Quote
as_ko Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Zmieniłam suni allegro i napisałam że jest już zdrowa. Ogłoszenia: 1. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10474599_figa_wspaniala_suczka_mix_york_terrier.html 2. http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/17669.html 3. http://www.morusek.pl/ogloszenie/41295/Figa---wspaniala-suczka-mix-York---Terrier-szuka-domu/ 4. http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=251909851&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ251909851 5. http://warszawa.szerlok.pl/oferta/figa-wspaniala-suczka-mix-york-terrier-szuka-domu-ID4ubq.html Dorobię jeszcze kilka ale na najważniejszych portalach już jest. Quote
as_ko Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Śliczne zdjęcia :) szkoda że wcześniej nie zauważyłam, bo bym do ogłoszeń jakieś wstawiła nowe :D ale w allegro podmienię. Quote
matrioszka2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 U nasz na wiosce nowodworskiej to wszystkie psie panny take czerstwe ... i fotogieniczne.:cool3: Quote
Andzike Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 E-S napisał(a):Śliczna jest, nie ? :D Prześliczna:loveu::loveu::loveu: Quote
as_ko Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dzwonił ktoś może w sprawie suni? Jak się Gacka czuje? Jeśli coś jej jest i ma problemy z pęcherzem czy z nerkami to trzeba ją do weta zabrać. :( Quote
matrioszka2 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Tak tu cicho ... Nikt do ciebie, gacku, nie zagląda.:-( Quote
E-S Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nie zagląda bo z Andzike jestem in tocz telefonicznym a ona z kolei z DT Gacki. Trzeba jej zrobić analizę moczu. Quote
E-S Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 matrioszka2 napisał(a):Andzike ?:crazyeye: No bo Andzike zna DT Gacki .... a dziwne ? Quote
E-S Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Aaa, czaję, pytasz komu tę analizę moczu robić, tak ? Gaculi. Nie wiem czy Andzike też ma potrzebę badania swojego moczu, spytam. Quote
E-S Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 matrioszka2 napisał(a):Wypocznij :eviltong: Eeee ... ? W sobotę może. Bugi w nocy miał biegunkę i z nim łaziłam, a dzisiaj pracowałam od rana, bo zapomniawszy o święcie się poumawiałam w firmie. Jutro też pracuję - a ten gnój teraz na wieczornym spacerze wyrwał mi się ze smyczy, uciekł za szczurem i znalazłam go po pół godzinie na Czubach, chyba już było po wszystkim bo czyścił fafle w śniegu, więc nie wiem jaka będzie dzisiejsza noc ... Quote
matrioszka2 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Bidok, nareszcie się najadł do syta :evil_lol: Quote
E-S Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Przestań, oprócz chrupek ma surową i gotowaną wołowinę, naprawdę na głód nie może narzekać .... ale powiedz ... szczur ??? pod kościołem na Poczekajce są zające, nie mógł tam ten teges skoro już tak MUSIAŁ zapolować ? Mam nadzieję, że szczur nie był obżarty trutką .... I dziubki mi daje ... takie krwiste ... ble. A Gacka musi mieć zrobioną diagnostykę układu moczowego. Pytałam jak dużo i często pije - niedużo, nie za często, normalnie - to raczej wyklucza zespól Cashinga. Na szczęście. Ale coś z pęcherzem lub nerkami może być niestety nieciekawego. Trza to zbadać. Quote
matrioszka2 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Gacula, sikucie jeden , jak tam dzisiaj się miewasz ? Quote
E-S Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nie dowiem się, Andzike ma wyłączony tel. Telefonu do DT nie posiadywam. Quote
as_ko Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dostałam dzisiaj maila przez allegro od osoby, która stwierdziła że chce zaadoptować Gackę, ale zapytała tylko o jej wiek. Odpisałam i odesłałam do Andzike. Ciekawe czy się do niej odezwie telefonicznie. Po za tym jakiś baran zalicytował w aukcji, bo kończyła się za 30 min :angryy: czy ludzie nie umieją czytać? Quote
E-S Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='as_ko']Dostałam dzisiaj maila przez allegro od osoby, która stwierdziła że chce zaadoptować Gackę, ale zapytała tylko o jej wiek. Odpisałam i odesłałam do Andzike. Ciekawe czy się do niej odezwie telefonicznie. Po za tym jakiś baran zalicytował w aukcji, bo kończyła się za 30 min :angryy: czy ludzie nie umieją czytać? O, to trzymam kciuki ! A co do aukcji to dogi w potrzebie nauczyły mnie, że trzeba wklejać taki tekst: Aukcja ma na celu znalezienie psu nowego domu. Proszę nie licytować, oferty bez wcześniejszego kontaktu będą wycofywane (zgodnie z regulaminem Allegro- punkt 6.9, podpunkt d). Zastrzegamy sobie również prawo zakończenia aukcji przed czasem ( regulamin- punkt 6.11 i 6.12) oraz wyboru przyszłego właściciela. Quote
DT_W Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [FONT=Times New Roman]Cześć wszystkim,[/FONT] [FONT=Times New Roman]Raport z tego jak daje sobie radę Gacula:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pobiegłam z nią do weta w środę ostatnią, bo oprócz biegunki było coś jakby…… (i tu uwaga, opisy dla tych o silnych nerwach) krew i śluz. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Biegunki się skończyły za sprawą serii 3 zastrzyków na trawienie. I to jest ogromna ulga i dla niej i dla mnie!!! Dzięki temu ostatnie dwa dni nie musiałam sprzątać. To naprawdę wspaniałe. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dziś też musiałam sprzątnąć, ale tylko ze względu na to, że siedziała sama 8 godzin a przed wyjściem dałam jej zupę. Ale wyglądało to już normalnie. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Mam nadzieję, że w DS będzie miała możliwość wychodzić częściej. Po prostu potrzebuje tego. To nie jest pies, który wytrzyma tyle godzin (wiem, że niektóre są do tego zdolne).[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Na siusianie zapisał wet Furaginę, to ogólnie na zapalenie pęcherza i takie tam kobiece, więc przemycam jej w jedzeniu. Raczej profilaktycznie, bo razem z biegunka skończyła się sikawica.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Poza tym zbieram kupki do badania pasożytniczego, bo podejrzenie jest z powodu tych dziwnych biegunek z krwią. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Ogólny stan, spokojnie mogę powiedzieć, że dobry. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Acha, cieczki nie potwierdził wet. Nie plami, więc może się zasugerowałam tym zainteresowaniem pieskami, ale co się dziwić, jak w schronisku czy może wcześniej miała kontakt z pieskami, a tu nagle… samotność gatunkowa. [/FONT] Quote
Recommended Posts