Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gacula zaczęła pokasływać, Asia poszła z nią do weta - okazało się, że mała ma anginę :(
Dostała zastrzyki z antybiotyku, matrioszka, wysłałam Ci mailem rachunek (50zł) + nr konta - daj plis znać czy dostałaś.

Lekarz próbował odczytać nr chipa, ale wygląda to tak jakby chipa nie miała... :( czy ina jest na 100% zaczipowana?

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Plis - daję znać, że maila dostałam i kasę już przelałam.:lol:
Może i nie ma chipa, bo ona dość "świeżutka" w schronie była.To o-chipujcie na DT.;)

"Pochorowałyście" Gaculę :razz::mad: Lody wperdziela ?:mad:

Posted

Dziewczyny jutro tzn dzisiaj od godz 24.00 wystawienie aukcji na allegro jest o połowę tańsze. Czyli wyróżnione zamiast 12zł będzie kosztować 6zł. Napiszcie mi te informacje o które prosiłam to dzisiaj wystawię po północy allegro Gaculi i Azji. Bo jutro o 4 rano jadę w góry a jeszcze kupę roboty mam.

Posted

[FONT=Times New Roman]Cześć,[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Figa/Gacula przeszła serię zastrzyków: antybiotyk plus witamina B na wzmocnienie. Migdałki się zmniejszyły, ale nadal pokasłuje, więc nie wiem… Ograniczenie lodów nie pomogło. Płuca ma zdrowe – tak powiedział lekarz.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie udało się sczytać chipa. Wet powiedział, że może inne urządzenie mogło by sczytać, choć wydawało mi się, że powinny być uniwersalne. Jego urządzenie działało, bo pokazywał mi na innym chipie. Czyli mam ja zachipować?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Przy okazji została zważona: 9 kg. Poza tym, z mojej miarki wyszło: 45 cm pysk, 65 na długość bez ogona, bo ogonek się wywija.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stosunek do innych psów. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Na spacerze jest bardzo zaaferowana innymi pieskami i jeśli w zasięgu wzroku/węchu jest przedstawiciel jej gatunku, to nie może się skupić już na niczym, zastyga i obserwuje. W ogóle można zaobserwować, że inna jest na dworze, a inna w domu. W domu zrelaksowana, a na podwórku trochę spięta. Dużych piesków się boi, podkula ogonek i siada, czasem chowa się za mnie. Z małymi jest lepiej. Na początku podkulony ogonek, ale jeśli tamten przejawia pozytywne zainteresowanie, to się rozluźnia. Ma już kolegów i koleżanki, z którymi chętnie by poszalała w berka, gdyby nie ograniczała ją smycz.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kota widziała raz z daleka i wzbudził silne zainteresowanie. Wyrwała do przodu za nim.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Inne zwierzęta: jest pogromcą pająków.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dzieci nie spotkała, ale nie podejrzewam jej… [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli chodzi o ludzi jest przyjazna. Nie rzuca się z błagalnym weź mnie jak bity piesek, ale na luzie chętnie się zapozna. Da pogłaskać. Oprócz mnie wyprowadzały ją dwie osoby – bez problemu. No może tylko tyle, że po błocie czy kałuży królewna nie pójdzie, choćby ją wołami… Więc albo na rączki, albo inną drogę trzeba wybrać. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Acha nie ciągnie wcale, ale to musi działać w obie strony - nie znosi być ciągnięta za smycz. Staje jak wryta. Jak jest podbramkowa sytuacja, lepiej ją wziąć na rączki. Nie lubi schodów. Wymaga cierpliwości.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Uwielbia zabawy. Pod każdą formą. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ode mnie w wyprawce dostanie posłanie i michy jakby co.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jak sobie coś przypomnę, to dopiszę.[/FONT]

Posted

cDT-W, jak brakuje na koszty to pisz, zrobię przelew.
Jak wiesz, koszty sterylizacji pokrywa schroniska tylko na nich trzeba fakturę brać.
W schronisku też nie mogli sczytać chipa - chyba jest uszkodzony, no to trzeba drugi raz ją.

Wleczenie na smyczy idzie na szeleczkach ;) ja nie mogę nosić przez połamany kręgosłup więc tak sobie z hrabianką radziłam.
Ale windą za to ładnie jeździ, schody nie są dla księżniczek :D Może jakby lektyką ...

A co z kuponkami w domu, lepiej ?

Posted

As_ko - mniemam, że kontakt na Dt.;)

I w ogóle jakie "w góry", jakie "w góry".:mad:Siedzić mnie tu na "de" , ogłoszenia robić, bazarki wyczyniać, domków szukać, a bez rzewnych czarownych allegro to nawet nie myśl o jakimś "porarerasku".:eviltong::diabloti:

Co do chipa ... Oni czytnikiem gdzieś w okolicy łopatki pikają.Jak nie ma, to przecież dziewuchy nie rozprujemy, żeby znaleźć, c-nie ?:evil_lol:
Ale, że kluchon 9 kilo waży, to nie spodziewałabym się nikagda w żyzni.:crazyeye:

Asiu, ograniczenie spożycia lodów nie pomoże - najważniejsze, żeby nie popijała gorącą kawą, ani herbatą.:cool3:

Posted

To co, Andzike ? - niech już jedzie w te góry, co ? :razz:Murzyn zrobił swoje, Murzyn może ... jechać na porarerasku.:eviltong::evil_lol:

As_ko, uważaj tam , bo podobno oscypkami zucajo ... i cobyś na jakiego gUpiego bArana nie trafiuła.:lol:, hej.

Posted

Co tam u naszego uchola ? Przypomniałam sobie, że E-S takim chorym i rekonwalescentom wpycha Scanomune.Może kupcie trochę tych tabletek u weta . Szybciej dojdzie do siebie.
Was też zasypuje ? U nas drogi znikają.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Co tam u naszego uchola ? Przypomniałam sobie, że E-S takim chorym i rekonwalescentom wpycha Scanomune.Może kupcie trochę tych tabletek u weta . Szybciej dojdzie do siebie.
Was też zasypuje ? U nas drogi znikają.

Scanomune rządzi ! Można na sztuki kupować u weta. Podaje się 7 dni. W Lublinie drogowa tragedia. Stepy akermańskie. Ot. Wot.

Posted

Gacula ma już się lepiej. Czasem dostaje takiego szału, że lata, biega po całym mieszkaniu jakby ja ... w dupsko ukąsiło. Ulubiona zabawka obecnie to szmatka do podłogi (nie ta od siusków - taka normalna), ale fajnie potrafimy się bawić :-)
Na spacerze jak spotyka ulubione pieski, to widzę, że chętnie by się urwała na bieganko, ale cóż...

Z kupką nie było ostatniu ani jednego incydentu! Biegunka minęła, więc i palącego problemu nie ma. Siusiu jednak jest co noc i za każdym razem jak ja zostawię. Nawet na pół godzinki. Myślę, że słabo sobie radzi ze stresem związanym z zostawaniem samej w domu.
Oprócz tego strasznie rozrabia jak zostaje. :shake::mad:staram się chować wszystko, a ten mały skubaniec i tak coś wywlecze i rozszarpie. Rozgryzła nawet szampon, balsam do ciała - chyba też sie szykuje na Sylwestra. :wink:
Rozrabia na całego. :oops::shake:

Szczęśliwego Nowego Roku, Wszystkim Wam i Szczęściarze/Fidze/Gaculi!
2011 to Rok Królika i ma przynieść spokój i szczęście domowe, więc jestem spokojna o Gackę, a Wy możecie być spokojne o wszystkie Wasze uratowane pieski.:multi::angel:
Do Siego Roku.

Posted

I tym optymistycznym akcentem kończymy rok.Zaczynamy następny, na pewno lepszy.Bez tej nadziei trudno byłoby wstać z łóżka.Całusy dla Ciebie i głaski dla morderczyni plastików.(a to małpa, no :mad:).

Posted

Hej, dopiero tu weszłam na ten wątek. Podobno suczka szuka domku stałego (?). Mogę dać ogłoszenie na Moja-Ostrołęka, tylko potrzebne mi imię osoby, która się tym zajmuje, e-mail i nr tel do kontaktu. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! Aby suczka znalazła w końcu swój domek.

Rok królika , hehe - mam królika w domu, to mu powiem, że to jego rok, hehe ;P . Pozdrawiam.

Posted

Co tam u suni słychać? Jak się czuje? Może ludzie nie dzwonią, bo boją się że chorowita jest :( sama nie wiem. Taki fajny psiak. Zrobię jej dzisiaj kilka ogłoszeń jeszcze.

Posted

as_ko napisał(a):
Co tam u suni słychać? Jak się czuje? Może ludzie nie dzwonią, bo boją się że chorowita jest :( sama nie wiem. Taki fajny psiak. Zrobię jej dzisiaj kilka ogłoszeń jeszcze.

Właśnie... może by zmienić ten akapit - w końcu z Gaculą jest już lepiej ;)
Porób jej ogłoszenia, bo nawet pół telefonu nie było... :(