Mysza2 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Agata Balu napisał(a):Chyba wlazłam na jakis nieaktualny bazarek, bo nie zauważyłam, że zamkniety. Dajcie link do czegoś aktualnego to wpłacę. Bazarek na Bruna już dawno jest rozliczony. Na razie nowego nie ma. Niunia wyslij do Agaty nr konta do wpłat dla Bruna Quote
winter7 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Sprawdźcie może jeszcze dom tymczasowy u DIF. Tam jest akurat wolne miejsce. Kopiuję z innego wątku: "Jesteśmy dosyć specyficznym hotelikiem ;-) Nie mamy kojców zewnętrznych, ani wewnętrznych.... Wszystkie psy mieszkają z nami, w domu. W tej chwili mamy 7 psów (3 swoje+4 hotelowe), 2 koty, rybki oraz dzieciaki w wieku 6 i 8 lat. Dzieci są przyzwyczajone do psiaków i stanowią "mocną" stronę mojego hotelu. Nie raz były narażone na nieciekawe sytuacje w sensie gryzienie/kłapanie/kąsanie. Pomimo młodego wieku doskonale sobie "radzą" z psami! Koty zresztą też:evil_lol:!" Koszt to 15 zł za dzień + karma. Trzeba wyciągnąć go ze schronu. A akurat natknęłam się na wątku Staszka, że jest wolne miejsce i warunki fajne. Quote
Merys Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='Wiedźma']Tam, gdzie w grę wchodzą pieniądze, trzeba być superostrożnym. Nie mam zaufania do fb - sądzę, że jeśli chcemy robić aukcję cegiełkową, to tylko na fundację. Dziękujemy za wszystkie dobre rady i za to, że nie zapominacie o biedaku. Dlaczego nie masz zaufania do fb? Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile zwierzat pomoglysmy dzieki temu portalowi. http://www.facebook.com/pages/Zwierz%C4%99-to-Najlepszy-Przyjaciel-Cz%C5%82owieka/188196357870601?v=wall Quote
Iljova Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Dzisiaj dopiero tu trafiłam. Cieszę się że pojawiły się dziewczyny z wątku Kubusia u którego bywam od samego początku. Dziewczyny mają rację jeśli chodzi o panią Elę napewno w jakiś sposób znajdzie możliwość pomocy tak choremu psiakowi. * ¤ * * ¤ * * ¤ * * ¤ * Jeśli chodzi o FB to z tego co ja zaobserwowałam jest bardzo pomocne w zebraniu tak bardzo potrzebnych pieniędzy czy znalezieniu domu. Uważam że tylko na samym dogo nie można się opierać, bo tutaj bywają ludzie którzy raczej mają już wiele zwierzaków i wiele deklaracji więc za którymś razem taka osoba musi odmówić pomocy to zrozumiałe. Każde środki są ograniczone. A FB daje możliwość uzyskania pomocy od osób które nie są by tak bardzo zaangażowane w sprawy zwierząt, a pomagają czasami jakiemuś zwierzakowi. Pozatym jest tam o wiele więcej osób. Szanse na uzyskania pomocy trzeba zwiększać a to daje FB :-) Quote
fanta33 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 a ja uważam że każdy sposób jest dobry by nagłośnić jakąkolwiek biedulę trzymam kciuki z Bruna barrrdzo mocno Quote
jaanka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Nie mam zbyt wielu doswiadczeń na innych forach ale wydaje mi się że warto wyjść poza Dogo bo tu prawie każdy ma gromadkę podopiecznych i z reguly pustawą kieszeń . Pamiętam że wizażanki bardzo pomagały w mieleckim schronisku ( pewnie nie tylko ) . Jeżeli gdzieś się udzielacie może warto poprosić o pomoc . Tam też sa ludzie o wrażliwym sercu tylko trzeba dać im szansę ;) . Quote
coronaaj Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='ŚWIAT'] -jeśli wyjdzie z tym Lisodrenem- czy wiecie jaki byłby koszt leczenia Bruna w przypadku Lisodrenu i jak długo trzebaby go tym leczyc? Ciotki, myślę że zostaje nam tylko szukanie sponsorów, zwłaszcza jeśli z Lisodrenem nie wyjdzie.Czy ktoś wie, ma info, do jakiej fundacji możnaby uderzyć żeby wzięła Bruna pod opiekę? Jakaś dla staruszków? Nie łudzę się że zaraz pierwsza się zgodzi. Szukanie sponsorów to droga przez mękę. Ale możemy wykazać, ile dotąd zrobiłbyśmy dla tego psa, ze nie siedzimy i czekamy na gwiazdkę z nieba. Trzeba kombinować, bo inaczej zostanie się zapłakać. 600 zł/miesiąc na lek... Dajcie doze tego Lisodrenu , wage Bruna nie wiem co jeszcze ..potrzebuje ...jakie info o Brunie bo moze sie pytac.. Ide w poniedzialek 7 marca do swojej amerykanskiej wetki sprawdze ile tutaj kosztuje, jak bedzie drogo to sprobuje na websites... Quote
niunia448 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Bruno waży 21 kg.. Zapytaj swojej Pani wet, czy w przypadku Cushinga tła przysadkowego trzeba podawac Lisodren do końca życia? Można zna jakiś tańszy zamiennik... przy chorych nadnerczach podaje się kilka razy i jest spokój, w przypadku Cushinga przysadkowego sprawa się komplikuje i trzeba podawac leki do końca życia;( Mi lekarz zalezcił Vetoryl(500 - 600 zł miesięcznie:() w poniedziałek jestem umówiona z lekarzem na ustalenie już szczegółów...jeśli trzeba będzie podawac Vetoryl to pogadam w schronisku..oni zawsze mogę zamówic lek po cenie hurtowej, więc znacznie taniej ale trzeba miec na to pieniądze:( Quote
Wiedźma Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Ogłaszanie na innych forach - jak najbardziej, ale zbieranie tam pieniędzy - TYLKO na fundację. Tutaj trochę się znamy, istnieje możliwość rozliczenia. Na wątku Kubusia pod zbierających podszywali się oszuści. No dobrze. Koszt leku - 500 zł + hotelik u DIF - 450 (średnio) + karma. Zbieram deklaracje. [SIZE=2]Ja - 20 miesięcznie. Quote
Cleo2008 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 wplacam 10 euro na bruna, narazie jednorazowo Quote
Wiedźma Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Dzięki. Może uda się załatwić lek chociaż na początek. Quote
Cleo2008 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 wyslijcie mi nr konta na pw albo wstawcie na pierwszy post, dzieki Quote
Wiedźma Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Zaraz wyślę. Nie można podawać konta na forum. Quote
Cleo2008 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Wiedźma napisał(a):Zaraz wyślę. Nie można podawać konta na forum. ok, nie ma sprawy, poczekam, tylko blagam najpozniej jutro, bo potem wyjezdzam! Quote
Cleo2008 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Cleo2008 napisał(a):ok, nie ma sprawy, poczekam, tylko blagam najpozniej jutro, bo potem wyjezdzam! juz dostalam i poslalam dalej, wiec jak znam memory to wam szybko przeleje pieniazki... Quote
memory Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pieniądze od Cleo2008 - 38,87 (równowartość 10 EUR) już w drodze - przelew z mBanku. Quote
ŚWIAT Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='Wiedźma']Ogłaszanie na innych forach - jak najbardziej, ale zbieranie tam pieniędzy - TYLKO na fundację. Tutaj trochę się znamy, istnieje możliwość rozliczenia. Na wątku Kubusia pod zbierających podszywali się oszuści. No dobrze. Koszt leku - 500 zł + hotelik u DIF - 450 (średnio) + karma. Zbieram deklaracje. [SIZE=2]Ja - 20 miesięcznie. Ja, jak już wcześniej deklarowałam, 20 zł/mc. I Allegro:) pamiętajcie ciotki:) Quote
Alter Ego Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Mam prosbe. Napisalam do Coronaaj proszac o pomoc w zakupie leku w USA. Obiecala zapytac ale na pw spytala mnie o wiecej szczegolow. Niunia, czy teraz juz mozna okreslic dokladnie jaki lek jest najlepszy dla Bruna czy wolisz zaczekac na wizyte w poniedzialek? Quote
marta0731 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Wiedźma napisał(a):Ogłaszanie na innych forach - jak najbardziej, ale zbieranie tam pieniędzy - TYLKO na fundację. Tutaj trochę się znamy, istnieje możliwość rozliczenia. Na wątku Kubusia pod zbierających podszywali się oszuści. Moim zdaniem wydarzenie na fb jest naprawdę dobre Wysyłałyśmy dwa psy z jednego boksu w schronie, długo miały wątki i nic... Na fb zebrały od razu komplet deklaracji. Zbiera kasę jedna zaufana osoba z dogo, nie ma żadnych "machlojek", ona stale musi na fb informować Nie mam konta na fb i nie bardzo się w tym orientuję jak to wygląda od strony technicznej. Ale tak na chłopski rozum: ktoś dodaje wydarzenie, wkleja linka z dogo, i dalej leci tak, że ktoś na dogo nie jest zarejestrowany, ale ma świeże informacje od tej osoby Nie mam pojęcia czy dobrze myślę...;) Ale fb to skarbnica niewykorzystanych możliwości, jak to ktoś napisał, na dogo wszyscy są "zajechani" a tam są ludzie którzy na codzień nie czują potrzeby uczestniczyć, ale chcą pomagać Quote
jarek szymanski Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Jesli moge cos pomoc to / Dechra Veterinary) Vetoryl is indicated for the treatment of pituitary-dependent hyperadrenocorticism (Cushing’s syndrome) and adrenocortical tumors in dogs. The starting dose for the treatment of hyperadrenocorticism in dogs is 1.0-3.0 mg/lb body weight given once a day with food. Trilostane./ wyglada wiec ze potrzebna dawka dla Bruna /ma jakies 45 do 50 /lb wiec chyba 60mg. Wiec/day with food. Trilostane. Item #SizePriceFreight1008RX 10 mg/30 ct$43.95FREE FGT977RX 60 mg/30 ct$69.95FREE FGT976RX 30 mg/30 ct$53.95FREE FGT Gdyby cos moge mu kupic na pare miesiecy. Pozdrawiam Quote
Wiedźma Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 jarek szymanski napisał(a):Jesli moge cos pomoc to / Dechra Veterinary) Vetoryl is indicated for the treatment of pituitary-dependent hyperadrenocorticism (Cushing’s syndrome) and adrenocortical tumors in dogs. The starting dose for the treatment of hyperadrenocorticism in dogs is 1.0-3.0 mg/lb body weight given once a day with food. Trilostane./ wyglada wiec ze potrzebna dawka dla Bruna /ma jakies 45 do 50 /lb wiec chyba 60mg. Wiec/day with food. Trilostane. Item #SizePriceFreight1008RX 10 mg/30 ct$43.95FREE FGT977RX 60 mg/30 ct$69.95FREE FGT976RX 30 mg/30 ct$53.95FREE FGT Gdyby cos moge mu kupic na pare miesiecy. Pozdrawiam Witamy serdecznie na Brunusiowym wątku! Bruno waży 21 kg. A jaki byłby koszt przesyłki zza Wielkiej Wody? Sprawdziłam kursy walut; dolar amerykański - 2,86 i coś tam. Cena byłaby nad wyraz korzystna, jeśli dobrze policzyłam. marta0731 napisał(a):Moim zdaniem wydarzenie na fb jest naprawdę dobre Wysyłałyśmy dwa psy z jednego boksu w schronie, długo miały wątki i nic... Na fb zebrały od razu komplet deklaracji. Zbiera kasę jedna zaufana osoba z dogo, nie ma żadnych "machlojek", ona stale musi na fb informować Nie mam konta na fb i nie bardzo się w tym orientuję jak to wygląda od strony technicznej. Ale tak na chłopski rozum: ktoś dodaje wydarzenie, wkleja linka z dogo, i dalej leci tak, że ktoś na dogo nie jest zarejestrowany, ale ma świeże informacje od tej osoby Nie mam pojęcia czy dobrze myślę...;) Napiszę jeszcze raz: boję się, że jeśli na fb będzie ktoś zbierał na prywatne konto, łatwo się podszyć pod akcję. Co innego na fundację. Niunia kontaktuje się z Fundacją Mrunio (tą od Kubusia, czekamy na ustalenia). Ogłaszanie - jak najbardziej, gdzie tylko się da. Quote
niunia448 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 jarek szymanski napisał(a):Jesli moge cos pomoc to / Dechra Veterinary) Vetoryl is indicated for the treatment of pituitary-dependent hyperadrenocorticism (Cushing’s syndrome) and adrenocortical tumors in dogs. The starting dose for the treatment of hyperadrenocorticism in dogs is 1.0-3.0 mg/lb body weight given once a day with food. Trilostane./ wyglada wiec ze potrzebna dawka dla Bruna /ma jakies 45 do 50 /lb wiec chyba 60mg. Wiec/day with food. Trilostane. Item #SizePriceFreight1008RX 10 mg/30 ct$43.95FREE FGT977RX 60 mg/30 ct$69.95FREE FGT976RX 30 mg/30 ct$53.95FREE FGT Gdyby cos moge mu kupic na pare miesiecy. Pozdrawiam Panie Jarku!!!!!!!!!!! Bardzo, ale to bardzo dziękuję:) Będę bardzo szczęśliwa, gdyby to się udało i gdyby był Pan tak dobry i zakupił mojemu podopiecznemu ten lek - tu w Polsce on kosztuje 600 zł!!/ miesiąc... Cena z kosmosu:( Potrzebujemy tego 60 mg trilostanu. Quote
zebrazebra Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Kolejny bazar na Bruna w drodze, jutro powinnam mieć aparat :) Quote
Recommended Posts