bea100 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wielka wola, dzielność i pogoda ducha, to widać w jej oczach. Jest urocza. Jakim cudem nikt się nie zakochał w niej w schronie? Nadal trzymam kciuki z całych sił za Rudzię. Apsa- wielki mój szacunek. Quote
KWL Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Zakochało się w Rudzielcu nawet kilka osób, tylko niestety tych co już są mocno zapsione... Quote
bea100 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Pięknie wygląda. Jak wpadnę tu za miesiąc oczekuję na morze zdjęć...:lol: Trzymajcie się dzielne dziewczyny :loveu: Apsa- ona nie może wrócić do schronu, błagam....a ja mogę tylko grosz podesłać :roll: Jestem przy Was. Pod koniec marca- jeśli będzie trzeba dołożyć np DT czy hotelik czy cokolwiek- znowu Rudeńka może na mnie liczyć. Quote
morisowa Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 a jak wciskanie Rudzi chętnej na trójłapka? szew ogromny, ale przecież to cholernie poważna operacja była, jednak dobrego mamy chirurga, ładnie się goi, nic się nie babra - mimo wszystko Rudzia ma szczęścia trochę w życiu Quote
malibo57 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Patrzę i podziwiam. Kto robił operacje, jeśli to nie sekret? Pytam, gdyż kilka lat temu odmówiono mi amputacji łapy razem z łopatką u chorego psa, twierdząc, że to odsłanianie płata płucnego i nie rokuje. Opinie te wyraziło dwóch uznanych i znanych chirurgów "twardych". Quote
morisowa Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Maciek Czajka jest naszym uznanym chirurgiem :) To on uratował łapę Kariny (otwarte złamanie, które przeleżało tygodnie w opatrunkach), naprawił szczękę Czarnuszka "psa do uśpienia" no i wiele zwykłych operacji ;) Rudzia- cudna :loveu: Quote
malibo57 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Eh! Naczelny onkolog warszawski, naczelny chirurg z Gagarina - ich opinia była decydująca. Wcześniej jeszcze Białobrzeska, SGGW i Milanówek. Może kogoś pominęłam, bo latałam po całej Warszawie. Quote
malibo57 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 APSA, co Rudzia ma na nosie? Po prawej stronie? Taki mały "kalafiorek". Quote
Kam Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Apsa tak sobie oglądam Rudzię od początku i stwierdzam, że ma ona więcej wdzięku niż sama waży :) Quote
morisowa Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 malibo57 napisał(a):APSA, co Rudzia ma na nosie? Po prawej stronie? Taki mały "kalafiorek". to oczywiste, kto zauważył coś na NOSIE ;) Płastuga słodka :) Na dwór w taka pogodę?? w mróz?? kocyk lepszy :p Quote
morisowa Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Przestaniesz się and nią znęcać, to znów Cię polubi ;) Rudzia nie wydaje mi się pamiętliwym stworem. ps.myślałam, że jutro ją odwiedzę przy okazji wspólnego wożenia z Dziobakiem, nie widziałam jej na żywo odkąd opuściła schronisko. ps2. chwaliłam Ci się, że też mam w domu sukę trójłapkę? chwilową trójłapkę - w piątek w Kabatach Suri rozwaliła łapkę i ciągle kica na trzech; co nie przeszkadza jej ganiać wściekle, bawić się i "mordować" Roxę :P Quote
morisowa Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Spotkałam się wczoraj z Rudzią :) Suńcia nie czytała wyników więc zachowuje się jak zdrowy pies :p A panienka coś w sobie - Dziobak pokochał ją baaardzo, aż się wetki dziwiły :diabloti: Quote
malibo57 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Cholerna osteosarkoma! Jak ja nienawidzę tego draństwa! Quote
morisowa Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Rudzia, jakie ty miałaś szczęście w tym nieszczęściu, że cię Apsa wypatrzyła! Quote
malibo57 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Co jest z tym nosem? Jakaś tajemnica? Kto pozbawił Rudzielca skóry na nosie?:mad: Quote
bea100 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jestem !!! Choć na chwilkę wpadłam ( z gościnnego kompa) i pooglądałam bo nie wytrzymałam. Wielkie dzięki za morze zdjęć. Poproszę o jeszcze. Jak tylko będę mogła, wpadnę tu znowu. Dzięki Apsa kochana....dzięki za wszystko! Quote
morisowa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Proszę, zajrzyjcie na wątek dzikuski Malibu, schorowanej staruszki, z tego samego schr co Rudzia: http://www.dogomania.pl/threads/2032...hulec-z-guzami Quote
morisowa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Rudzia jest cudna :loveu: Udał się nam ten ostani rzut umierających tymczasów ;) Quote
morisowa Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 [quote name='APSA']Wczoraj miałam dość zaskakującą sytuację. Idę sobie grzecznie z psami, Rudzia kica luzem dookoła mnie, kiedy nagle podeszła do nas bliżej mi nieznana pani z naszego osiedla i mówi, że ta bez łapki jest przepiękna i że ona (pani) da mi na nie pieniądze Bo miała zamiar dać na schronisko, ale teraz pomyślała, że lepiej dać mi na moje przytulisko. I wręczyła mi 30 zł. Udało mi się wyjść z szoku na tyle, żeby jej podziękować. Zarobione przez Rudzielca trzy dychy dopiszę na konto Tofika, któremu znów będzie brakować. Apsa, Apsa, to Ty nie wiesz? Do Izy kiedyś dzwonili, bo ona ma "przytulisko w Babicach", ja już nie raz słyszałam, że mam "oddział Palucha", to Ty byś miała przytuliska nie mieć? ;p Quote
Beat2010 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Gratuluję, to może pojdz na całość i wystaw skarbonkę przed drzwiami :evil_lol: Quote
bumel Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Rudzia jest prześliczna... ja to bym chętnie jeszcze zobaczyła Twoje 7 suniek w komplecie, bo filmik ciut ciemny wyszedł. Kojarzę takie zdjęcie, gdzie wszystkie są razem - kapitalne! Quote
malibo57 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To rodzinna skłonność;-) Przecież na 7 Twoich psów nikt by się nie zgodził, hehe Nos jest...niepowtarzalny:loveu: Quote
bea100 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Jestem. Wróciłam i zaraz tu przybiegłam. Dzięki za zdjęciowe morze (przyznam ze wstydem, że cały czas mi mało...hihi) Rudzia ma tak wiele wdzięku i widzę jak odżywa...dzięki Ci kochana Apsa!!! PS A "zdziwienie" będzie jak znalazł na grillowanego kurczaczka dla wszystkich Twoich bid Quote
Recommended Posts