Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzielec zjada dwa śniadanka, obiad i kolację. I muszę uważać na swoje palce, żeby nie zostały zjedzone przy okazji :p Teraz będę testować, czy gotowane jedzenie z warzywami i wypełniaczem będzie jej tak dobrze wchodzić jak samo mięsko czy puszki.
Po czwartkowym kryzysie i piątkowej akcji naprawczej Rudzizna odżyła że hej! Pomijając takie szczegóły jak branie tabletek i lanie w mieszkaniu (dużo pije i nie wytrzymuje 9-ciu godzin, kiedy jestem w pracy), to znów po niej wcale nie widać, żeby jej coś dolegało :)

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojeju, APSA 9 godzin??????
Moja Żabula zostaje sama max 6 godzin, i to bardzo sporadycznie. ALe jak mijają 4 to już ze mną raczej słabo się gada :)
Dzielny Rudzielec i reszta bandy :)
Trzymam kciuki za zdrówko Rudzielca :)

EDIT: I ja chyba muszę ją poznać :eviltong:

Posted

[quote name='Noemi1']Ojeju, APSA 9 godzin??????[/QUOTE]
Ano, czasem więcej, tak do 12-tu, ale sporadycznie. Jak pracowałam w poprzedniej firmie z ponad godzinnym dojazdem, to moje suki codziennie zostawały na 10-11.
Dlatego irytuje mnie, jak ktoś mówi, że nie ma warunków na psa, bo pracuje i zwierzak musiałby siedzieć sam np 5 godzin :roll:
(Chociaż częstszym argumentem jest za małe mieszkanie, przecież pies zamknięty na te 5 godzin się będzie męczyć! Nie to co 24h/dobę 7 dni w tygodniu w schronisku :diabloti:).

Zapraszamy :)
Tylko się nie przeraź bałaganem (może być większy niż widziałaś).

Posted

Dzięki za zaproszenie :) Spoko bałagan mnie nie przeraża, bardziej moją Żabę ilość psiaków na metr kwadratowy :)
Jak byłam pozać Suri, to Żaba nie buntowała się chyba z przerażenia :)
Ja bardziej myślałam, żeby umówić się na spacerze :)

Posted

[quote name='Noemi1']To musimy się jakoś umówić :)
O której wychodzisz ze stadem popołudniu?[/QUOTE]
Ok. 15.30.
Chyba że akurat leje mocniej, to czekam ;)

Posted

Chyba tabletkę raz na dobę. Jak przestałam dawać, to zaraz zapomniałam.
Miała to brać wspomagająco, żeby jej się nie gromadził płyn w jamie brzusznej.

Spojrzałam. Przejrzałam też dokładnie podesłaną wcześniej listę wspomagaczy. chętnie bym to serwowała obu niebo-raczkom, tylko jakbym chciała kupić wszystko, to poszłaby na to cała pensja :-| Na razie zafundowałam Puni homeo.

Rudź ściśle na raka dostaje pyralginę (która wg informacji od Jagielskiego może hamować rozwój przerzutów osteosarcomy). I wygląda na to ,ze to działa - wg mojej wetki, która nie pomyliła się przy ocenie stanu Malibu, z Rudzią powinno być już bardzo źle. A jest bardzo dobrze, zwłaszcza w porównaniu z zeszłym tygodniem :) Rudzia nawet pokasłuje mniej niż miesiąc temu :)

Posted

A ja myślałam, że się może dzisiaj spotkamy, ale w tym deszczu to bez sensu. Jak tylko zelżeje, a Wy będziecie w Wwie, to spróbuję podjechać na spacerek :)

Posted

My dzisiaj skorzystałyśmy z braku deszczu - tzn wyszłyśmy na trochę dłużej, jak nie padało ani nie lało, a jedynie kropiło :lol:

Przekazuję pozdrowienia dla wszystkich od Bei100 :)

Posted

[quote name='APSA']Rudź ściśle na raka dostaje pyralginę (która wg informacji od Jagielskiego może hamować rozwój przerzutów osteosarcomy). I wygląda na to ,ze to działa - wg mojej wetki, która nie pomyliła się przy ocenie stanu Malibu, z Rudzią powinno być już bardzo źle. A jest bardzo dobrze, zwłaszcza w porównaniu z zeszłym tygodniem :) Rudzia nawet pokasłuje mniej niż miesiąc temu :)[/QUOTE]
O, to ciekawe. A jakie dawki i w jakiej formie?

Posted

Pamiętając o zamówieniu na morze zdjęć zabrałam wczoraj całe towarzystwo z Rudzią włącznie na sesje fotograficzną studyjną i plenerową :cool3:
Teraz czekamy na efekty :)

Noemi, jak nastroje spacerowe? :)

Posted

Nastroje spacerowe super, ale dziś nie pojechałam do pracy, a dla mnie to kompletnie druga strona miasta.
W poniedziałek będę na pewno, bo mam spotkanie, może w poniedziałek się umówimy?

I czekam nieceirpliwie na efekty sesji zdjęciowej :)

Posted

Może być poniedziałek, ew. jutro rano na Polu Mokotowskim (Saba ma trening 9-11), tylko musiałabym wcześniej wiedzieć, czy ciągnąć Rudzielca :)

Ja też czekam niecierpliwie :)