Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzia to mała wesoła suczka, niemłoda. Za zwykła i za stara, by wpaść w oko odwiedzającym schronisko.
Od początku roku (gdy trafiła do schr) żyła sobie w boksie starszych psów. Zawsze pełna micha, czasem spacer, ot taka szara egzystencja.
2 tygodnie temu zaczęła kuleć. Z dnia na dzień gorzej. W końcu doczekała się rtg i wstępnej diagnozy - nowotwór kości :-(
Kilka dni później...
... została zabrana przez Apsę! :razz:

Teraz Rudzię czeka konsultacja u dr Sterny - zalecona przez naszych wetów, którzy nie sa wcale pewni, że to rak.

Konsultacje, badania, może operacja - to są jak zwykle koszty. Dlatego prosimy razem z Apsą i Rudzią o wsparcie.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety :-( albo stety. Podejrzewaliśmy to od początku. I kogo to spotkało ? Miłą kochaną Rudzię :-( Bezkonfliktowego kochanego małego pieska...
APSA jak wiesz mam coś czego sam do końca nie zdefiniuje z tymi rudymi sukami z Palucha :-)

Posted

APSA napisał(a):
a Rudzię zostawić Magdzie :-P Mam niefart, jak nic ;)

Ciekawe jak by się dogadały trzy rude sunie :-)
APSA napisał(a):
Jednak to lepsze niż nowotwór (Gabi... :-()... a na dodatek otworzyło jej bramę schroniska :p

Tak, wiem i mam nadzieję że łapka Rudzi będzie sprawna... To takie szczęście w nieszczęściu...jeśli będzie dobrze to Rudzia wygrała swój los na loterii, a jeśli nie ? to i tak wyszła ze schroniska i u Ciebie sobie tyłek grzeje.
APSA napisał(a):
Chyba nie tylko z Palucha :) Ale Pulpy możesz już nie zobaczyć na żywo ;-)

Faktycznie, co prawda moje ulubione to czarno-białe kudłacze :-) ale z tymi rudymi jakoś los mnie częściej styka. Patrz Celina na DT :-) A Pulpecja jest cudna - jak mówiłem tak cudnych, grzecznych i fajnych tymczasów jak Pulpecja i Natylda jeszcze nie spotkałem :-) Jeśli nie spotkam już Pulpy to oficjalne papa i miziumiziu proszę przekaż :-)

Posted

APSA napisał(a):
Tak, mówiłaś, że masz jakieś złe przeczucia :diabloti:

Nie, mówiłam, że ta sunia będzie żyła jeszcze kilka lat :diabloti: I że pewnie nie ma nowotworu :cool3:
Złe przeczucia miałam, gdy jechałyśmy do schroniska (Wadera :(, jak się okazało).

A więc to już oficjalne - uaktywniło się moje trzecie oko :vamp:

• 4 weeks later...
Posted

To się umówimy i pooddajemy to paskudne towarzystwo razem!
Ja przy okazji (poza paluchowcami) mogę się pozbyć moich tymczasów-koszmarków, oczywiście jako dopiero-co-znalezionych-przed-chwilą-na-krakowskiej! :diabloti:

• 4 weeks later...