Ziutka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zima jest straszna :( Wszyscy wiemy. Dwa dni temu pojechaliśmy, aby zabrać ze stacji benzynowej psiaka, który juz bardzo długo czeka w kolejce po pomoc. Psiaka nie było - był inny. Mały, kulejacy, głodny. Noc, mróz, sucha bułka, która zniknęła w pyszczku, jak kamfora. Nie mieliśmy dla niego miejsca - co robić? Szukać...Znalazło się, psina maleńka, da się upchnąć. Decyzja - następnego dnia jedziemy znowu - są obydwa! Niestety, ten czekający jest bardzo ostrozny i nieufny, nie daje się zwabić. Ten mały i kulawy pokazuje od razu brzuch. To sunia! Dziecko z poprawczaka:) Wsiada do samochodu i odjeżdża bez żalu i zbednych ceregieli w nieznane. W ten sposób trafiła pod naszą opiekę...Szpilka Szpilka znalazła ciepły kacik w hotelu Mokry Nosek - nie potrzebowała wiele miejsca, waży ok. 3 kg. Rezydent kajtun uzyczył jej odrobiny posłanka i z miejsca sie zakochał :) Szpilka została zbadana przez lekarza, juz ma umówiony termin kastracji. Jest u nas od dwóch dni, a juz wiadomo, ze w pełni zasługuje na swoje imię ( diabełek :diabloti:) Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Pierwsze spotkanie. Dzień drugi - są obydwa! Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dzień trzeci - ale tu fajnie! Tylko co ta Kryśka tu robi?! Nie będę siedzieć z tyłu! Z tą Kryśką! Quote
aneta.w Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 podnoszę temat oby pieski dały sobie pomóc i trzyma kciuki boże kochane te nasze pieski jak długo będą poniewierane przez innych? nie ma sprawiedliwości choć w głębi duszy liczę na nią nawet na tamtym świecie... Boże w Tobie nadzieja Wierzę w Twą sprawiedliwość i może komuś to wydać się głupie ja wierze że kat dla ludzi i zwierząt będzie osądzony... trzymajcie się 4woro nożni przyjaciele :* Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Ale fajna ta stodoła! Jeszcze takiej nie widziałam... Ziutka zawsze ma jedzenie:) I ciepła jest! Boszszee... Następna gęba do miski! Jak nie Kryśka, to ten gość:shake: No, trudno, przynajmniej grzeczny jest. Quote
Ziutka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 hehehe...dobre te opisy dałaś :evil_lol: w zupełności oddają charakterek Szpilki :diabloti: Quote
KWL Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Na dogo jest też dogomaniaczka Szpilka :-) proponuję wirtualną adopcje :-) A ten czarno biały psiak to taki trochę mikroVit, proszę zadbajcie o niego (Ziutka wiesz że ja wszystkie czarno-białe kocham) jakby co pomogę na ile będę mógł. Quote
alice midnight Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 KWL napisał(a):Na dogo jest też dogomaniaczka Szpilka :-) proponuję wirtualną adopcje :-) A ten czarno biały psiak to taki trochę mikroVit, proszę zadbajcie o niego (Ziutka wiesz że ja wszystkie czarno-białe kocham) jakby co pomogę na ile będę mógł. ten czarno biało podpalany to Kajtun :) proszę Ziutko przekazać Szpili, żeby nie przesadzała z musztrowaniem Kajtuna! ja juz znam takie małe bambaryły...zupełnie jak moja Emcia co wilczury po kątach rozstawia...z miski wyżera, zazdrośnica, wrednica :P aa teraz spojrzałam na tamtego kudłacza z pierwszych fot, to on ten czarno bialy :> a co z nim? Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Szpilka ważyła się w lecznicy - widać ma mały ciężar właściwy:evil_lol: Podobieństwo zadziwiające... KWL, mówisz pewnie o tym psiaku - Ziutka poluje na niego. Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Ładne, ale bardzo wypłoszone i nieufne, chociaż nie jest dzikusem - ot, suma doświadczeń życiowych. Quote
obraczus87 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zapisuje :) A ile Szpilka ma lat??:) Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Szczerze powiedziawszy, to nie mam pojęcia... Szpilka już po sterylizacji - poszło dobrze, teraz odsypia. Quote
zebrazebra Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Szpilka śliczna. I charakterek też ma jak trzeba. W ciąży nie była? Quote
gonia66 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 APSA napisał(a):Tłuszcz waży mniej niż mięśnie :evil_lol: Chociaż pewnie ona tylko na zdjęciach tak wygląda, jakby była pulchnawa. Zdjęcia kłamią. Ładne to czarne z białymi znakami :-) Miniborderomix ;-) Alez oczywiscie, ze zdjęcia kłamia;) ja np...taaaaka laseczka jestem, normalnie szprycha jakich mało..a na zdjęciach jak baleronik..nie wiem dlaczego:p;) Fajna jest Szpileczka i ciesze sie, ze juz po sterylce...ciekawe, czy nie była zaciązona... Dostała się w dobre ręce...i z pewnoscia znajdzie cudowny domek:):) Quote
malibo57 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Nie, nie była w ciąży, na szczęście. Quote
morisowa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 O, mała jędza :evil_lol: rzeczywiście ten co został do złapania ładniejszy :eviltong: Quote
Ziutka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 obraczus87 napisał(a):Zapisuje :) A ile Szpilka ma lat??:) Ma 1,5 roku 2 lata to góóóra. Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Szpilka po wczorajszej sterylizacji - Kajtun zadziwiony spadkiem formy narzeczonej;-) Bleee... Zielona, też coś! Quote
Sylwia K Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 mała jest cudna, jesli potrzebne sa ogłoszenia to chetnie je jutro albo w niedziele porobię Quote
gonia66 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 O taaaaaaaaakk..jest faktycznie cudna...taka przytulanka:) Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Sylwia K napisał(a):mała jest cudna, jesli potrzebne sa ogłoszenia to chetnie je jutro albo w niedziele porobię O, bardzo dziękujemy:) Z miłą chęcią. Quote
Hotel KADIF Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 A ja się delikatnie zamelduję na wątku...... :p Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Jak to? Dopiero teraz?!:mad: Dane wysyłam na PW, Sylwio. Quote
marysia55 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ja też się zamelduję na wątku Szpileczki ponieważ ta 'dama' co nosi na sobie można powiedzieć 'mapę świata' jest cudna i należy się jej cudny domek :) Quote
Recommended Posts