Jump to content
Dogomania

[MLB] Szpilka - zmarznięte i głodne 3 kg psa-już we Wrocławiu w DS :):):)

Recommended Posts

Posted

Zima jest straszna :( Wszyscy wiemy. Dwa dni temu pojechaliśmy, aby zabrać ze stacji benzynowej psiaka, który juz bardzo długo czeka w kolejce po pomoc. Psiaka nie było - był inny. Mały, kulejacy, głodny.
Noc, mróz, sucha bułka, która zniknęła w pyszczku, jak kamfora. Nie mieliśmy dla niego miejsca - co robić? Szukać...Znalazło się, psina maleńka, da się upchnąć. Decyzja - następnego dnia jedziemy znowu - są obydwa!
Niestety, ten czekający jest bardzo ostrozny i nieufny, nie daje się zwabić. Ten mały i kulawy pokazuje od razu brzuch. To sunia! Dziecko z poprawczaka:) Wsiada do samochodu i odjeżdża bez żalu i zbednych ceregieli w nieznane.
W ten sposób trafiła pod naszą opiekę...Szpilka
Szpilka znalazła ciepły kacik w hotelu Mokry Nosek - nie potrzebowała wiele miejsca, waży ok. 3 kg. Rezydent kajtun uzyczył jej odrobiny posłanka i z miejsca sie zakochał :)
Szpilka została zbadana przez lekarza, juz ma umówiony termin kastracji.
Jest u nas od dwóch dni, a juz wiadomo, ze w pełni zasługuje na swoje imię ( diabełek :diabloti:)

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podnoszę temat
oby pieski dały sobie pomóc

i trzyma kciuki
boże kochane te nasze pieski jak długo będą poniewierane przez innych?

nie ma sprawiedliwości
choć w głębi duszy liczę na nią nawet na tamtym świecie...
Boże w Tobie nadzieja
Wierzę w Twą sprawiedliwość
i może komuś to wydać się głupie ja wierze że kat dla ludzi i zwierząt będzie osądzony...

trzymajcie się 4woro nożni przyjaciele :*

Posted

Ale fajna ta stodoła! Jeszcze takiej nie widziałam...

Ziutka zawsze ma jedzenie:) I ciepła jest!

Boszszee... Następna gęba do miski! Jak nie Kryśka, to ten gość:shake: No, trudno, przynajmniej grzeczny jest.

Posted

Na dogo jest też dogomaniaczka Szpilka :-) proponuję wirtualną adopcje :-)
A ten czarno biały psiak to taki trochę mikroVit, proszę zadbajcie o niego (Ziutka wiesz że ja wszystkie czarno-białe kocham) jakby co pomogę na ile będę mógł.

Posted

KWL napisał(a):
Na dogo jest też dogomaniaczka Szpilka :-) proponuję wirtualną adopcje :-)
A ten czarno biały psiak to taki trochę mikroVit, proszę zadbajcie o niego (Ziutka wiesz że ja wszystkie czarno-białe kocham) jakby co pomogę na ile będę mógł.

ten czarno biało podpalany to Kajtun :)

proszę Ziutko przekazać Szpili, żeby nie przesadzała z musztrowaniem Kajtuna!
ja juz znam takie małe bambaryły...zupełnie jak moja Emcia co wilczury po kątach rozstawia...z miski wyżera, zazdrośnica, wrednica :P

aa teraz spojrzałam na tamtego kudłacza z pierwszych fot, to on ten czarno bialy :>
a co z nim?

Posted

APSA napisał(a):
Tłuszcz waży mniej niż mięśnie :evil_lol:
Chociaż pewnie ona tylko na zdjęciach tak wygląda, jakby była pulchnawa. Zdjęcia kłamią.

Ładne to czarne z białymi znakami :-) Miniborderomix ;-)

Alez oczywiscie, ze zdjęcia kłamia;) ja np...taaaaka laseczka jestem, normalnie szprycha jakich mało..a na zdjęciach jak baleronik..nie wiem dlaczego:p;)
Fajna jest Szpileczka i ciesze sie, ze juz po sterylce...ciekawe, czy nie była zaciązona...
Dostała się w dobre ręce...i z pewnoscia znajdzie cudowny domek:):)