Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gaja przyjechała do nas ze schroniska w Zamościu kilka dni temu. Była bardzo wychudzona i słaba. Na szczęście nic poza tym jej nie dolega i zaczyna robić się coraz weselsza. Dostała w dniu przyjazdu surowicę na wszelki wypadek, została odrobaczona i odpchlona (pcheł w sumie nie było, ale za to były wszy).
Ma apetyt, koopki jeszcze zdarzają się rzadkawe, ale i tak lepsze niż na początku.

Gaja to malutka sunia, ma ok. 2 miesiące. Jest bardzo kontaktowa i bardzo garnie się do ludzi. Będzie niewielkim pieskiem.

Gaja trafiła do nas dzięki Jo37, która sponsoruje jej pobyt w hoteliku.

Oczywiście szukamy malutkiej dobrego domku, który ją w przyszłości wysterylizuje.
Zdjęcia z dnia przyjazdu:

Dzisiaj wykąpaliśmy malutką

Kontakt do mnie:
[email protected]
503 68 30 50

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia nie ma krzywicy, jej stan spodowany jest tylko zagłodzeniem. Dużo dobrego jedzonka i będzie dobrze.
I tak sunia dostaje witaminki dla szczeniaków :)

Posted

Maleństwo zaczyna rozrabiać. Jest strasznie pocieszna. Ogonek cały czas w ruchu. Jest bardzo wszystkiego ciekawa. Uwielbia psy, jak spotkała się z naszą Sonią (wielkosci doga) to popiskiwała z radości i radośnie kręciła sie między jej łapami. Zapoznała się też z innymi psami w domu, wzbudza sympatię wszystkich, tylko kot się jej trochę boi :lol: choć jest od niej dwa razy większy ;)
Jamnikowi Szarpowi tak się Gajcia spodobała, że jak mu ją zabraliśmy to był wielki protest i szczekanie non stop przez kilkanaście minut ;)

W końcu przeprosiła się z karmą dla szczeniaków, bo już się martwiłam co będzie jeść. Dosłownie pożera parówki (daję jej w kawalątku witaminki), dałam jej więc jedną parówkę, to zjadła niemal bez połykania, okropnie pazernie... a dwie miseczki z jedzonkiem (sucha karma i ryż z kurczakiem) ledwo tknięte... Dopadła też kociej karmy z puszki z miseczki kota. I nie wiem parówkę czy tą kocią karmę, ale coś odchorowała, bo miała biegunkę przez jeden dzień. Ale już jest ok. Zajada suchą karmę i koopki się normują, już wieczorem dzisiaj była taka prawie kiełbaska :)
Ryżyk jej coś nie pasi :roll:

Także zaokrągla się malizna powoli. Zaczyna już podgryzać, lapać za nogawki, rękawy, dzisiaj złapała Hanię za rajstopki. Myślałam, że będzie płacz, ale gdzie tam, Hania się tylko zaśmiała. Uwielbia Gajkę, w końcu piesek jej rozmiarów :)
Gaja uwielbia towarzystwo i do wszystkiego się garnie. Robi się coraz bardziej ruchliwa.

Jeszcze nie wyprowadzamy malutkiej na dwór, ale jak nie będzie dużych mrozów to lada dzień trzeba będzie maliznę przyzwyczajać do załatwiania się poza domkiem :)

Posted

To dobre wiesci, niech malizna odreaguje pobyt w schronisku. Moze nie bedzie sladu po tym zamojskim schronie...

Wujek Szarp to widac lubi szczeniaki, bo nasza Panda tez mu przypadla do gustu :D Dobry WUJEK :fadein:

Posted

Malutkiej wczoraj zdarzały się rzadkie koopki, a dzisiaj ma regularną biegunkę :( na razie odstawiłam jej ryżyk z mięskiem, może to tak na nią działa (tam jest sporo tłuszczu). Zobaczymy jak będzie na samej suchej karmie. Podałam też jej węgiel, jak do jutra nie będzie poprawy to podjedziemy do weta.

Poza tym sunia czuje się dobrze choć widac, że biegunka ją osłabiła, jest ciekawska, powoli zaczyna się interesować zabawkami... niestety najbardziej lubi zabawki Hani :evil_lol: Jak tylko wchodzi do pokoju to Hania zaraz chowa wszystkie klocki itp. ;)

Posted

To uregulowanie przewodu pokarmowego po schronie moze trochę trwac, jak u wszytskich zamojskich szczeniaków...
Trzyammy kciuki za zdrowie malutkiej.
Dopiero dowiedzialam się, ze zlikwidowano wątek hotelku:shake:
I jak to dalej będzie?

Posted

Ze szczylami to tak zazwyczaj jest - każda zmiana karmy powoduje problemy z żołądeczkiem.

Zresztą nie tylko ze szczeniakami ;) Zobaczcie ile karm Jelena na Jarku wypróbowała, żeby wreszcie miał "wzorcowe koopki" :evil_lol:

Tolu - cóż, nikt nie wie jak to będzie, ale na pewno niczego to nie ułatwi.