Murka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Gaja przyjechała do nas ze schroniska w Zamościu kilka dni temu. Była bardzo wychudzona i słaba. Na szczęście nic poza tym jej nie dolega i zaczyna robić się coraz weselsza. Dostała w dniu przyjazdu surowicę na wszelki wypadek, została odrobaczona i odpchlona (pcheł w sumie nie było, ale za to były wszy). Ma apetyt, koopki jeszcze zdarzają się rzadkawe, ale i tak lepsze niż na początku. Gaja to malutka sunia, ma ok. 2 miesiące. Jest bardzo kontaktowa i bardzo garnie się do ludzi. Będzie niewielkim pieskiem. Gaja trafiła do nas dzięki Jo37, która sponsoruje jej pobyt w hoteliku. Oczywiście szukamy malutkiej dobrego domku, który ją w przyszłości wysterylizuje. Zdjęcia z dnia przyjazdu: Dzisiaj wykąpaliśmy malutką Kontakt do mnie: [email protected] 503 68 30 50 Quote
Murka Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Parę fotek słodkości, postaramy się niedługo o lepsze. Quote
Ania i Porto Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 zapisuję. śliczne maleństwo. mam nadzieję, że dom szybko znajdzie Quote
Ulka18 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Biedna chudzinka :( Dobrze, ze ja Jo37 wyratowala i wziela na swoje miejsce. Trzeba by malutkiej podawac wapn, bo widac kolanka zgrubiale i nozki lekko wygiete. Quote
Murka Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Sunia nie ma krzywicy, jej stan spodowany jest tylko zagłodzeniem. Dużo dobrego jedzonka i będzie dobrze. I tak sunia dostaje witaminki dla szczeniaków :) Quote
Jo37 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Śliczny maluszek . Oby dobry dom pojawił się szybko. Strasznie się martwię o pozostałe maluchy. Quote
Ra_dunia Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Słodka mała :) Na szczęście już bezpieczna :) Quote
Murka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Maleństwo zaczyna rozrabiać. Jest strasznie pocieszna. Ogonek cały czas w ruchu. Jest bardzo wszystkiego ciekawa. Uwielbia psy, jak spotkała się z naszą Sonią (wielkosci doga) to popiskiwała z radości i radośnie kręciła sie między jej łapami. Zapoznała się też z innymi psami w domu, wzbudza sympatię wszystkich, tylko kot się jej trochę boi :lol: choć jest od niej dwa razy większy ;) Jamnikowi Szarpowi tak się Gajcia spodobała, że jak mu ją zabraliśmy to był wielki protest i szczekanie non stop przez kilkanaście minut ;) W końcu przeprosiła się z karmą dla szczeniaków, bo już się martwiłam co będzie jeść. Dosłownie pożera parówki (daję jej w kawalątku witaminki), dałam jej więc jedną parówkę, to zjadła niemal bez połykania, okropnie pazernie... a dwie miseczki z jedzonkiem (sucha karma i ryż z kurczakiem) ledwo tknięte... Dopadła też kociej karmy z puszki z miseczki kota. I nie wiem parówkę czy tą kocią karmę, ale coś odchorowała, bo miała biegunkę przez jeden dzień. Ale już jest ok. Zajada suchą karmę i koopki się normują, już wieczorem dzisiaj była taka prawie kiełbaska :) Ryżyk jej coś nie pasi :roll: Także zaokrągla się malizna powoli. Zaczyna już podgryzać, lapać za nogawki, rękawy, dzisiaj złapała Hanię za rajstopki. Myślałam, że będzie płacz, ale gdzie tam, Hania się tylko zaśmiała. Uwielbia Gajkę, w końcu piesek jej rozmiarów :) Gaja uwielbia towarzystwo i do wszystkiego się garnie. Robi się coraz bardziej ruchliwa. Jeszcze nie wyprowadzamy malutkiej na dwór, ale jak nie będzie dużych mrozów to lada dzień trzeba będzie maliznę przyzwyczajać do załatwiania się poza domkiem :) Quote
Ulka18 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 To dobre wiesci, niech malizna odreaguje pobyt w schronisku. Moze nie bedzie sladu po tym zamojskim schronie... Wujek Szarp to widac lubi szczeniaki, bo nasza Panda tez mu przypadla do gustu :D Dobry WUJEK :fadein: Quote
Jo37 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Świetne wiadomości. Kiedy będzie można zaszczepić ją na wirusówki? Quote
Ra_dunia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Szarp widzę nieźle matkuje ;) Fajnie, że Gajunia taka radosna :) Quote
Tola Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Bardzo sie cieszę, ze Gajunia zdrowa i radosna, niech ma malutka normalne dziecinstwo. A przy opiece Murki na pewno szybko nadrobi wagę Quote
kamilqax95x Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Zapraszam na bazarek z plakatami bardzo się przydadzą w ogłaszaniu psów czy też innych zwierząt bo się rzucają w oczy :smile: Bardzo piękne POLECAM http://www.dogomania.pl/threads/198212-Plakaty-dla-Waszych-pasiak%C3%B3w-pomoc-ttb-szczecin-!!NOWA-Ekstra-cena-!!-do-30.12.2010 Pozdrawiam Kamila Quote
Murka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Jo37 napisał(a):Świetne wiadomości. Kiedy będzie można zaszczepić ją na wirusówki? Musi minąć działanie surowicy, czyli za 2-3 tygodnie. Quote
Murka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Malutkiej wczoraj zdarzały się rzadkie koopki, a dzisiaj ma regularną biegunkę :( na razie odstawiłam jej ryżyk z mięskiem, może to tak na nią działa (tam jest sporo tłuszczu). Zobaczymy jak będzie na samej suchej karmie. Podałam też jej węgiel, jak do jutra nie będzie poprawy to podjedziemy do weta. Poza tym sunia czuje się dobrze choć widac, że biegunka ją osłabiła, jest ciekawska, powoli zaczyna się interesować zabawkami... niestety najbardziej lubi zabawki Hani :evil_lol: Jak tylko wchodzi do pokoju to Hania zaraz chowa wszystkie klocki itp. ;) Quote
Tola Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 To uregulowanie przewodu pokarmowego po schronie moze trochę trwac, jak u wszytskich zamojskich szczeniaków... Trzyammy kciuki za zdrowie malutkiej. Dopiero dowiedzialam się, ze zlikwidowano wątek hotelku:shake: I jak to dalej będzie? Quote
Ra_dunia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Ze szczylami to tak zazwyczaj jest - każda zmiana karmy powoduje problemy z żołądeczkiem. Zresztą nie tylko ze szczeniakami ;) Zobaczcie ile karm Jelena na Jarku wypróbowała, żeby wreszcie miał "wzorcowe koopki" :evil_lol: Tolu - cóż, nikt nie wie jak to będzie, ale na pewno niczego to nie ułatwi. Quote
Ulka18 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Zdrowiej nam malutka Gajuniu :kciuki: Nt. likwidacji watkow mozna sie wypowiedziec tutaj : http://www.dogomania.pl/threads/198252-Likwidacja-wątków-hotelowych?p=15937792#post15937792 Quote
Murka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Podszkoliłam się własnie telefonicznie u ladySwallow ;) Quote
Ania i Porto Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko jej się brzuszek unormuje:) Quote
Recommended Posts