LadyS Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Boże, to jest jakaś masakra... Dobrze, że Joy wtedy udało się uratować... Quote
Ulka18 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Biedna sunia, moze gdyby nie te robale to organizm by dal rade. W schronisku by trzeba odrobaczac chyba co tydzien,zeby robali nie bylo w przewodzie pokarmowym. Quote
LadyS Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ulka18 napisał(a):Biedna sunia, moze gdyby nie te robale to organizm by dal rade. W schronisku by trzeba odrobaczac chyba co tydzien,zeby robali nie bylo w przewodzie pokarmowym. Myślę, że problemem jest raczej dawka, którą szczeniaki tam dostają... Jest po prostu zbyt duża, truje wszystkie robale, a potem szczyle nie mogą tego wydalić... Quote
Tola Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 No cóz, bardzo mi smutno, oba szczeniaki miałam na rękach, przytulałam:-( Cięzko pogodzic sie ze smiercią takich malenstw. Szkoda, ze nie udało się zrobic testu w kierunku parwo. Ale taka ilosc robali moze chyba równiez spowodowac śmierc szczeniaka. Dziękuję Jo37, ze wybrała malenką Gaję na swoje miejsce do hoteliku - sunia chociaz w ostatnich chwilach zaznała ciepła i czułości. Jutro jadę po kolejną sunię na stałe miejsce Jo37... Quote
Murka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Beatka właśnie mówiła, że te zniszczone jelita to mogą być albo z powodu parwo, albo robali. Ale jednak obstaje, że sunia była chora. A ja się cieszyłam, że sunia nie ma robali, bo ani razu w kale ani w wymiocinach nic nie było... :-( Quote
Murka Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Chciałam bardzo podziękować Beatce z lecznicy ANVET: nie wzięła grosza za przyjęcie suni nad ranem, za pobyt w lecznicy, za leczenie, ani za sekcję. Jak będę mieć protokół z sekcji to wkleję. Quote
Ania i Porto Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Chciałam bardzo podziękować Beatce z lecznicy ANVET: nie wzięła grosza za przyjęcie suni nad ranem, za pobyt w lecznicy, za leczenie, ani za sekcję. Ze świecą takich lekarzy szukać!!!! ogromne podziękowania!!!! Quote
Recommended Posts