Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Biedna sunia, moze gdyby nie te robale to organizm by dal rade. W schronisku by trzeba odrobaczac chyba co tydzien,zeby robali nie bylo w przewodzie pokarmowym.

Myślę, że problemem jest raczej dawka, którą szczeniaki tam dostają... Jest po prostu zbyt duża, truje wszystkie robale, a potem szczyle nie mogą tego wydalić...

Posted

No cóz, bardzo mi smutno, oba szczeniaki miałam na rękach, przytulałam:-(
Cięzko pogodzic sie ze smiercią takich malenstw.
Szkoda, ze nie udało się zrobic testu w kierunku parwo.
Ale taka ilosc robali moze chyba równiez spowodowac śmierc szczeniaka.

Dziękuję Jo37, ze wybrała malenką Gaję na swoje miejsce do hoteliku - sunia chociaz w ostatnich chwilach zaznała ciepła i czułości.

Jutro jadę po kolejną sunię na stałe miejsce Jo37...

Posted

Beatka właśnie mówiła, że te zniszczone jelita to mogą być albo z powodu parwo, albo robali. Ale jednak obstaje, że sunia była chora.

A ja się cieszyłam, że sunia nie ma robali, bo ani razu w kale ani w wymiocinach nic nie było... :-(

• 3 weeks later...
Posted

Chciałam bardzo podziękować Beatce z lecznicy ANVET: nie wzięła grosza za przyjęcie suni nad ranem, za pobyt w lecznicy, za leczenie, ani za sekcję.

Jak będę mieć protokół z sekcji to wkleję.

Posted

Chciałam bardzo podziękować Beatce z lecznicy ANVET: nie wzięła grosza za przyjęcie suni nad ranem, za pobyt w lecznicy, za leczenie, ani za sekcję.

Ze świecą takich lekarzy szukać!!!! ogromne podziękowania!!!!