Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nic co piszesz, nie zmienia tego, że chciałabym dostać odpowiedź na te pytania które postawiłam. Czy to aż tak wiele?

black_sheep napisał(a):
Witam, dostałam zaproszenie na bazarek cegiełkowy i mam kilka pytań.
Ile kosztuje miesięczne wyżywienie psa?
Czy przez 1,5 roku pobytu suki u Ciebie przedstawiłaś jakiś paragon za karmę? Za weterynarza? Gdzie to można zobaczyć?
Co jest zawarte w cienie 300 zł? Czy możesz to jakoś rozłożyć na "czynniki pierwsze"?
Do jakiego schroniska masz zamiar oddać psa, jeśli dług u Ciebie nie zostanie spłacony?
I jeszcze prosiłabym o link do poprzedniego wątku Agry, chcę poznać jej początki, jak zamieszkała u Ciebie. Rozumiem, że Ty sama ją przygarnęłaś? Z własnej nie przymuszonej woli? Chciałabym wiedzieć kto umieścił psa u Ciebie i z kim masz tą umowę na te 300 zł?

I kto jest opiekunem psa, komu jest naliczany dług.

Nic więcej. Przecież jeśli wszystko jest ok, sama wykupię choć jedną cegiełkę i będę się cieszyć, że Agra jest we właściwych rękach.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

black_sheep napisał(a):
Nic co piszesz, nie zmienia tego, że chciałabym dostać odpowiedź na te pytania które postawiłam. Czy to aż tak wiele?

I kto jest opiekunem psa, komu jest naliczany dług.

Nic więcej. Przecież jeśli wszystko jest ok, sama wykupię choć jedną cegiełkę i będę się cieszyć, że Agra jest we właściwych rękach.

Ja też chciałabym poznać odpowiedzi na te pytania i rozumiem , że je zadałaś. Też już nawet zakupiłam cegiełkę i zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji.
Szkoda mi tylko tej dziewczyny co do której wierzę , że miała jak najlepsze zamiary a została posądzona o oszustwo.
I też czekam z niecierpliwością na jej odpowiedź.

Posted

Black sheep, przeciez na wszystkie Twoje pytania padły tu odpowiedzi., na tej stronie i kilka postow wczesniej. O co Ci chodzi.
Nie ma obowiązku aby pomagac jakiemukolwiek psu, Agrze tez.
I obawiam sie, tak jak caryca26, ze ta zadyma Agrze zaszkodzi. Jesli nie trafi do schronu, to wyląduje w tanim kojcowym dt, bo na inny nikogo nie bedzie stac.
Tytuł wątku był niefortunny, moze po to zeby przyciagnąc uwage. Wiele osob tak robi.
Ale afera, ktora rozpetałas, niewspólnierna do kosztów, ktore poniesie pies.

Posted

caryca26 napisał(a):
Ja też chciałabym poznać odpowiedzi na te pytania i rozumiem , że je zadałaś. Też już nawet zakupiłam cegiełkę i zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji.
Szkoda mi tylko tej dziewczyny co do której wierzę , że miała jak najlepsze zamiary a została posądzona o oszustwo.
I też czekam z niecierpliwością na jej odpowiedź.

Myślę, że nie ma co dolewać oliwy do ognia. Nikt nie chce żeby Agra znalazła się na bruku, to jasne.

Posted

[quote name='bela51']Black sheep, przeciez na wszystkie Twoje pytania padły tu odpowiedzi., na tej stronie i kilka postow wczesniej. O co Ci chodzi.

Te pytania są do Gisic87, nie do Ciebie.
Nie robię żadnej afery, wydaje mi się, że to Ty ją robisz.
Ile razy mam powtarzać i sama siebie cytować, że jeśli ktoś prosi mnie pod groźbą oddania psa o kasę, to chcę wiedzieć o co chodzi i za co płacę.

Posted

[quote name='black_sheep']Te pytania są do Gisic87, nie do Ciebie.
Nie robię żadnej afery, wydaje mi się, że to Ty ją robisz.
Ile razy mam powtarzać i sama siebie cytować, że jeśli ktoś prosi mnie pod groźbą oddania psa o kasę, to chcę wiedzieć o co chodzi i za co płacę.

A płacisz ?

Posted

faith35 napisał(a):
Proponuję zmianę tytułu wątku na" DRAMATYCZNA SYTUACJA FINANSOWA!!! Agra może wrócić do schroniska, pomocy!" , by był bardziej taki wołający o pomoc...

Tytuł wątku został przez Gisic zmieniony dokładnie 19.06 czyli zaledwie 2 dni temu. Myślę że miał po prostu chwycić za serce. Trudno mi uwierzyć że Gisic oddała by Agrę do schroniska.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Tytuł wątku został przez Gisic zmieniony dokładnie 19.06 czyli zaledwie 2 dni temu. Myślę że miał po prostu chwycić za serce. Trudno mi uwierzyć że Gisic oddała by Agrę do schroniska.

No eeej, ale to niech nie grozi oddaniem suczki do schroniska...

Posted

Nie przesadzajcie. Ja też napisałam, w wątku Kłapacza jakiś czas temu, że 'Kłapacz wraca do schroniska" i o takim samym tytule było wydarzenie na Fb i nikt się nie skarżył, że chcę psa z hotelu oddać do schroniska -.- Nawet by mi to na myśl nie przyszło. Chodzi raczej o zwrócenie uwagi. Myślicie, że po co ludzie robią kontrowersyjne reklamy, czy hasła? No właśnie po to, że ktoś na daną sytuację czy produkt zwrócił uwagę.

Posted

Super, dajecie gotowe odpowiedzi Gisic87, bardzo wspaniałomyślne. Za chwilę zagubią się całkowicie najbardziej nurtujące pytania, co z Wami? Już was nie obchodzi los psa? Już nie trzeba wpłacać pieniędzy, pies jednak nie trafi do schroniska, bo Gisic sobie tylko żartowała z tym apelem?...

Posted

Faith , ale z ciebie fałszywiec ...najpierw poddajesz Gisic pomysł o zmianie tytułu , z zaznaczeniem że Agra moze wrócić do schroniska .... patrz poniżej

[quote name='faith35']Proponuję zmianę tytułu wątku na" DRAMATYCZNA SYTUACJA FINANSOWA!!! Agra może wrócić do schroniska, pomocy!" , by był bardziej taki wołający o pomoc...

a tutaj udajesz że dopiero się narodziłaś tudziez zmartwychwstalas :roll: ...obłuda i fałsz

[quote name='faith35']No eeej, ale to niech nie grozi oddaniem suczki do schroniska...

Gisic , napisz tylko czy tabletki do Was dotarły i czy w kopercie był załacznik

[quote name='Alicja']Przesyłka dotarła ??
bo do tabletek był skromny załącznik :roll:więcej nie mogłam , ale teraz nie wiem czy wogóle dotarło do was

Posted

Oczywiście, najlepiej mnie osądzać, to ja to winna, to wszystko moja wina, wiesz, skoro Ci tak wygodniej i masz poczuć się lepiej, osądzając mnie to okej, niech tak będzie :)

Posted

normalnie brak słów.... od wczoraj leze w łóżku bo mam grypę jelitowa i pisze z telefonu ale specjalnie dla tych lubiących afery wejde za chwilę i odpowiem na wszystko... pozwólcie tylko że gorączka mi trochę spadnie

Posted

faith35 napisał(a):
Oczywiście, najlepiej mnie osądzać, to ja to winna, to wszystko moja wina, wiesz, skoro Ci tak wygodniej i masz poczuć się lepiej, osądzając mnie to okej, niech tak będzie :)

nie o moje samopoczucie tutaj chodzi o o twój fałsz w stosunku do Gisic , może banerku też nie robiłaś z takim tytułem ?????

Posted

Alicja napisał(a):
nie o moje samopoczucie tutaj chodzi o o twój fałsz w stosunku do Gisic , może banerku też nie robiłaś z takim tytułem ?????

Przepraszam bardzo, ale zanim zaproponowałam tytuł, to już bardzo podobny Gisic dała 2 dni wcześniej, banerek robiłam ja, osobiście, to było raczej pod wpływem emocji, kiedy ochłonęłam to dotarło do mnie, że suczka nie moze wrócić do schroniska... Zresztą, nie będę się tłumaczyc.

Posted

A więc zaczynam, pozwólcie że będę odpowiadać spokojnie post po poście by to miało jakiś ład i skład

A więc najpierw black_sheep
Koszt karmy miesięcznie to około 110zł (mowa o suchej) napisałam około bo zazwyczaj w miesiącu kupuję 2 worki bo mam także swojego psa który także musi jeść i nie liczę dokładnie ile dag karmy zjada każdy z osobna. Do tego dochodzą puchy, rapki, mięsko, jakieś smakołyki ot to co każdy kupuje swojemu psu.
Paragony za weterynarza, badania, szczepienia były podane w którymś poście wraz ze zdjęciami, nie pamiętam dokładnie w którym, mój błąd że nie wstawiłam ich do 1 postu.

Co do karmy napiszę tak, wliczona jest ona "cenę" tymczasu że to tak określę.
Nikt nigdy mnie nie upomniał że chce paragony za karmę więc albo nie brałam albo wyrzucałam. Z tego co wiem jest wiele płatnych tymczasów które karmę mają wliczoną w cenę i nie przyglądałam się zbytnio czy wklejają paragony czy nie.

Co do oddania do schroniska to jak wiesz dobrze, że im bardziej drastyczny apel tym większa pomoc. Jeśli uważasz że byłabym w stanie od tak wyrzucić ją z domu to jesteś w błędzie. Poza tym jak można zauważyć tytuł wątku zmieniłam kilka dni temu a w postach w tym czasie nie wspominałam o tym.

Nie mam w subskrypcjach starego wątku, jednak tak sama zdecydowałam się zabrać Agrę. Napisałam wtedy że gdyby nie kot zabrałabym ją. Dziewczyny wtedy szybko się zorganizowały i znalazły dom kotce a ja mogłam zabrać Agrę. Zabrałam ją z własnej nieprzymuszonej woli inaczej już byłoby po niej. Od tego momentu ludzie na wątku zaczęli się wykruszać, ja straciłam pracę i nie byłam w stanie utrzymać swojego psa a co dopiero Agry, stąd pomysł tymczasu bo jakby nie patrzyć mimo tego że umowę ze schroniskiem podpisałam ja to nie jest mój prywatny dom i szukam jej stałego.

Czy taka odpowiedź satysfakcjonuje? Jeśli nie pytaj dalej ale pozwól że najpierw odpowiem na pozostałe pytania...

Ania+Milva i Ulver

Pisałam że Ania która była wtedy z Agrą u weta powiedziała że wet jest z rana a ja o 16 dopiero wracam do dom u więc nie miałam jak podjechać. A uszka przeczyszczałam otosolem i dziewczynka już się w ogóle nie drapie i uszka są czyste.

Posted

Martika@Aisha

Wet nie oglądał bo za co, wiem wiem zaraz będzie burza że nie ważne że kasy nie ma, jednak z czego mam zapłacić wetowi? Robię bazarki idą marnie a gdyby tylko zebrała się większa kwota spokojnie mogłabym iść do weta. W tej chwili suczka jest odrobaczana, mamy odłożone 100zł które jest przeznaczone na szczepienia przy okazji poproszę o obejrzenie guzka.

black_sheep

Kolejnym postem powaliłaś mnie na łopatki.... Nie dałam ani złotówki? A co karma może mi z nieba spadała jak stałych było 50zł w tej chwili jest 40zł. Wyżywisz za to dużego psa jeśli tak to gratuluję...

faith35

Piszesz że nie ma wymówki "że nie ma kasy" więc oświeć mnie proszę i podaj mi idealną radę co w takiej sytuacji mam zrobić bo to że mogę zadłużyć się w lecznicy to wiem ale nie zawsze się da i termin spłaty to max kilka dni. Więc powiedz mi jak skoro ja czasem do garnka nie mam co włożyć a co dopiero na weta

Posted

Tak, jeszcze było pytanie do kogo należy dług, kto ma go spłacić i do kiedy, żeby suka nie trafiła do schroniska. Kto jest opiekunem suki, kto zgodził się opłacać tą kwotę 300 zł/miesięcznie?
Chyba, że odpowiedzi mam się domyślać? Na razie wychodzi na to, że skoro pies jest w dokumentach Twój, od dwóch lat mieszka u Ciebie i Ty jesteś jej opiekunem, to dług też jest Twój, czyli go nie ma, bo jest wirtualny? Padały tu takie pytania i wątpliwość i nie tylko ja je zadawałam.

[quote name='Gisic87']
Kolejnym postem powaliłaś mnie na łopatki.... Nie dałam ani złotówki?

Wywnioskowałam to z rozliczenia z pierwszego postu

Posted

[quote name='black_sheep']UWAGA! Dostałam wiadomość od moderatorki której napisałam o sprawię że "Gisic dawno temu miała inne konto na które dostała bana za oszustwa"

Wiem o co chodzi, sprawa sprzed hmm 4 lat? Jednak gdybyś bardziej się w to zagłębiła, wiedziałabyś, że przeprosiłam, przyznałam się i pieniądze oddałam. Dla mnie chodziło tu o dobro psa, dla innych to oszustwo...

Do tego jak już tak piszesz że jestem oszustką zastanów się i poczytaj ile razy pomagałam bezinteresownie, czasem za karmę, brałam nawet kilka psów na raz bo serce mi tak nakazywało...
Ale miękkie serce jak widać to jedno a twardy tyłek to drugie...

Gdybym miała dom z ogrodem i brała kilka/kikadziesiąt tymczasów za 300zł miesięcznie+ karma to było by ok bo pomagam wielu? A tak to mam skromne mieszkanie, mogę pozwolić sobie na jeden tymczas a jak życie mi się posypało i nie stać mnie to już nikogo nie interesuje...

Posted

Nie napisałam nigdzie, że jesteś oszustką, nie przyszłam tu by prowadzić z Tobą czy kimś innym utarczki słowne. Sprawę rozsądzi moderator, tak sądzę. Odpowiedz tylko na te pytania:

Do kogo należy dług, kto ma go spłacić i do kiedy, żeby suka nie trafiła do schroniska (dobra tu już wiemy, to był szantaż emocjonalny). Kto jest opiekunem suki, kto zgodził się opłacać tą kwotę 300 zł/miesięcznie?
Chyba, że odpowiedzi mam się domyślać? Na razie wychodzi na to, że skoro pies jest w dokumentach Twój, od dwóch lat mieszka u Ciebie i Ty jesteś jej opiekunem, to dług też jest Twój, czyli go nie ma, bo jest wirtualny? Padały tu takie pytania i wątpliwość i nie tylko ja je zadawałam.