Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może ktoś coś wie na temat Benki Kami z Knoryd. Joi ją wczoraj zabrała, to wiemy ale co tam u "malutkiej" słychać. Jak sie odnalazła w nowym otoczeniu i czy nic jej nie dolega? Prosze o informacje.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doris66']A może ktoś coś wie na temat Benki Kami z Knoryd. Joi ją wczoraj zabrała, to wiemy ale co tam u "malutkiej" słychać. Jak sie odnalazła w nowym otoczeniu i czy nic jej nie dolega? Prosze o informacje.

Doriss... wskakuj na wątek Kami... suni beniastej z Knoryd... tam wszystko na bieżąco o pieknej:lol:
http://www.dogomania.pl/threads/207951-BERNARDYNka_-KAMI_-wychudzona-bardzo-g%C5%82odna-i-ogromna_-potencjalne-quot-zagro%C5%BCenie-quot-na-wsi/page2

Zapraszamy!

Posted

dzisiaj bylam na dzialce, suczki jak zwykle promienne, radosne i najedzone bo ludzi przyjaznych tlum, ale podeszla do mnie Pani co tez dokarmia je, mowi, ze chodzil po dzialkach jakis facet niby z zarzadu, przyczepil sie do niej ze dokarmia suczki (bo akurat to zobaczyl), ,,powiedzial ze nie ma prawa ich dokarmiac, ani ona ani nikt inny jeszcze raz to zobaczy to kazdy kto dokarmia bedzie dostawal kolegium, ktos sie poskarzyl znowu na suczki, ze ponoc agresywne (fakt szczekaja na rowery, ale nie gryza) i ze chca je uspac!" za co mozna dostac mandat? za karmianie? to prawo zabrania karmic psy? pierwsze slysze! I jak mozna uspac zdrowe suczki? nie mozna przeciez, te suczki dzieci 8 letnie nosza na rekach, a one zero agresji do nich (a nie wszystkie psy lubia dzieci) sasiedzi sa oburzeni i sie boja,ze moga cos zrobic tym suczkom. Ja nie rozumiem tyle sezonow tam siedza, a tu nagle przeszkadzaja paru bezdusznym istotom :(

Posted

anecik60, w Bielsku weterynarz wystawi zaświadczenie,ze suczki agresywne i kogoś pogryzły i już ....do uśpienia albo ...w lepszym przypadku....wio do Radysów, czyli też po nich...Jedyne wyjście to rozmowa z tym panem i zapewnienie,ze szukacie im domów i że problem będzie rozwiązany.Wiecie jakie teraz jest nastawienie władz Bielska do bezdomniaków.....Niestety, wystarczy jedna wredna osoba i po psach....

Posted

zachary napisał(a):
anecik60, w Bielsku weterynarz wystawi zaświadczenie,ze suczki agresywne i kogoś pogryzły i już ....do uśpienia albo ...w lepszym przypadku....wio do Radysów, czyli też po nich...Jedyne wyjście to rozmowa z tym panem i zapewnienie,ze szukacie im domów i że problem będzie rozwiązany.Wiecie jakie teraz jest nastawienie władz Bielska do bezdomniaków.....Niestety, wystarczy jedna wredna osoba i po psach....

Wątpię czy znajdzie się jakiś weterynarz, który wystawi zaświadczenie. Może i u nas super extra wybitnych weterynarzy nie ma ale konowałów to tez nie widuję. Pozatym do tego zaświadczenia o agresywności to chyba musi być kwarantanna/ nadzór żeby ustalić czy pies jest faktycznie agresywny? Jakieś zaświadczenie od lekarza, że została osoba pogryziona i w jakim stopniu?
to chyba nie jest tak na łapu capu i usypia się psa.

Posted

Oczywiście nie na łapu capu, ale ...według wetki z Bielska dogi/znany temat!/ też były w dobrej kondycji......Oby nie było za późno na pomoc sunieczkom....

Guest monia3a
Posted

suślik napisał(a):
Wątpię czy znajdzie się jakiś weterynarz, który wystawi zaświadczenie. Może i u nas super extra wybitnych weterynarzy nie ma ale konowałów to tez nie widuję. Pozatym do tego zaświadczenia o agresywności to chyba musi być kwarantanna/ nadzór żeby ustalić czy pies jest faktycznie agresywny? Jakieś zaświadczenie od lekarza, że została osoba pogryziona i w jakim stopniu?
to chyba nie jest tak na łapu capu i usypia się psa.

Ja myślę, że znajdzie się taki, który zaświadczenie wystawi, niestety.

Posted

wg mnie trzeba to wyjaśnić, czyli pójść do zarządu i zapytać się, czy to im przeszkadza, czy to tylko jakiś jeden upierdliwy pan, który się skarży i straszy innych;
spróbuję skontaktować się z zarządem; ale fakt, suczkom może coś sie stać.

Posted

bunia, coraz lepiej Ci idzie z tymi ogłoszeniami, zuch dziewczyna, dziękujemy.
A jak tam na dniu bielska, bedzie jakas fotorelacja? nie moglam byc, bardzo żaluję. Ifka, jak bazarek? a doris66 bylas tam? jejku, jejku, ciekawa jestem jak nie wiem co?????

Posted

oj słabo u mnie ostatnio z czasem na robienie ogłoszeń :(ale dziękuję Pipi
wiem że dziewczyny były na bazarku ja nie mogłam,jak im poszło poczekamy na ich wpis bo tez nie do końca jestem poinformowana

Posted

Byłam na bazarku z Ifką od 10 do 13. W tym czasie zarobiłyśmy około 80-90 zł. Później Ifka została z naszą koleżanka Kasią. Nie wiem jak to sie skończyło bo miałam zajete popołudnie i nie kontaktowałam sie z Ifką. Ogólnie ludzie bardzo mili ale ruch był mały to nie wiem ile tej kasy sie zebrało. Iwona jest na bieżąco prosze jej pytać. Ulotki tez rozdawałyśmy, ludzie nawet chetnie czytali i sie zatrzymywali aby porozmawiać. I najwazniejsze - odwiedziłą nasze stoisko Deag - nasza skarbniczka od Gareta. Było miło, urocza osoba, wsparła Gareta na bazarku, pogadała z nami. Jestem pod wrażeniem jej osoby,. Dreag dzięki za obecność.

Posted

bunia dzieki za ogloszenia, suczki dalej biegaja po dzialkach, co prawda w tym tygodniu bylam tylko raz (wczoraj) wiec troche je zaniedbalam, telefon milczy i nikt nie dzwoni. wczoraj nie widzialam zadnych sasiadow, wiec nie wiem czy dalej interesuja sie suczkami, ale tak czy siak trzeba im znalesc domki.

Posted

doris66 napisał(a):
Byłam na bazarku z Ifką od 10 do 13. W tym czasie zarobiłyśmy około 80-90 zł. Później Ifka została z naszą koleżanka Kasią. Nie wiem jak to sie skończyło bo miałam zajete popołudnie i nie kontaktowałam sie z Ifką. Ogólnie ludzie bardzo mili ale ruch był mały to nie wiem ile tej kasy sie zebrało. Iwona jest na bieżąco prosze jej pytać. Ulotki tez rozdawałyśmy, ludzie nawet chetnie czytali i sie zatrzymywali aby porozmawiać. I najwazniejsze - odwiedziłą nasze stoisko Deag - nasza skarbniczka od Gareta. Było miło, urocza osoba, wsparła Gareta na bazarku, pogadała z nami. Jestem pod wrażeniem jej osoby,. Dreag dzięki za obecność.

Och jak żałuję że nie mogłam tam być.Też bardzo chętnie poznałabym dreag:)
wiem od ifki że cała kwota z bazarku to 164 zł :)
Dziękuję Wam dziewczyny ślicznie za aktywną sprzedaż:)