Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anecik a co z tym psiakiem z chorym oczkiem. Jest u ciebie pod blokiem? Ten wyżłowaty był wczoraj u mnie na kolacji a dziś u ciebie na obiedzie. Małpa łazi po całym mieście to jak ma nie wpaść po samochód. Ale wczoraj oglądałam mu te łapkę. Nic mu nie jest, juz na niej stoi nawet kostke sobie nia przytrzymywał. Tylko jak szybko biegnie to ja podnosi bo ochrania, on jest madry i cwany, wie co robić żeby nie bolało. On niezwykle łagodny jest. Daje sie dotykać i kleszcze zdejmować i czochrać na wszelkie sposoby ale łajza straszna.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze może jutro go poszukamy i do weta zaprowadzimy, albo w sobotę lepiej, bo ja jutro po 17 wracam do domu. Aga a ty masz czas jutro? Może on pomocy potrzebuje, czasami takie kopnięcia w oko kończa sie zakażeniem i oczko trzeba usuwać. Ja moge zapłacić za wizyte u weta.

Posted

po 17 nie bede miala jak wyjsc z domu bo nikogo nie bedzie, jutro ja rano pojde i poszukam pieska, oblukam go, mam nadzieje ze z tym oczkiem nie jest tak zle, mama mowila ze jak wyszla z moimi kundelkami to wtedy on przybiegl ale merdal ogonem i sie cieszyl, ale ja jej mowie ze i tak moze go bolec oczko.

Posted

[quote name='PATIszon']Jest dom dla psa w Bielsku Podlaskim.
Suczka, nie szczeniak, w typie owczarka niemieckiego (wiekszosc czasu bedzie na dworzu). Jak cos wiecie to piszcie na priwa, a ja sie swoja droga rozejrze po Dogo, choc to nie latwe bo strasznie tego duzo :(
Wysłałam na pw dwie suczki, Misię i Dusię ode mnie.

Posted

Coś nie widać tego ogłoszenia na mmbielskpodlaski (przygarnij zwierzaka - Tolek2), ale może czeka na akceptację:razz:??
Suślik, buniaaga, jak to z tym jest:roll:?

Posted

ja tez nie wiem czy czeka sie czy nie czeka na akceptacje w mm bielsk podlaski, dreag a co to za Tolek?
tego pudelka z tym oczkiem czerwonym nie ma u mnie na osiedlu, pewnie przeniosl sie na drugie:( ale musi bolec mu te oczko.

Posted

Jak tylko go zobaczysz od razu daj znać. Może wróci. Ja to mam nadzieję że ta pani za którą on wczoraj poszedł mu pomogła. Ta dziewczynka mówiła że szedł z jakąś panią. Boziu , żeby ta kobieta miała serce.

Posted

[quote name='doris66']Jak tylko go zobaczysz od razu daj znać. Może wróci. Ja to mam nadzieję że ta pani za którą on wczoraj poszedł mu pomogła. Ta dziewczynka mówiła że szedł z jakąś panią. Boziu , żeby ta kobieta miała serce.[/QUOTE]
ja też mam taką nadzieję ,wczoraj miałyśmy trochę ruchu dla zdrowia co!!szkoda tylko że poszukiwania bez efektów:(

Posted

Dreag czeka sie na akceptacje. Zazwyczaj jakis czas to trwa sa poprawiane ewentualne bledy i dostosowywane zdjecia do strony.
Ale rilaks :) gdyby bylo cos nie tak na pewno bys dostala maila z informacja.

Anecik, Doris, Bunia
wysle Wam PW to prosze Was sprawdzcie i dajcie mi znac co Wy o tym sadzicie.

Posted

hej dziewczyny, no juz wróciłam do bielska :)
w skrócie:w pon zaczynam załatwiać formalnosci urzedowe zarejestrowania stowarzyszenia w sądzie, w starostwie mają mi dać odpowiedz w tym tyg czy moga przekazac kase na jakies sterylki z funduszu przeznaczonego na odławianie psów (marna szansa, ale jest)
z tego co wiem, buniaaga, macie jakies wzory poprawek/propozycje dot. uchwały, więc w tym tyg koniecznie trzeba to ułozyc z sensowny program - ja to moge zrobić, tylko trzeba się spotkac - w tym tyg mam czas, tesciowa ma urlop :) proponuje wtorek o 17 u mnie
na dni bielska pod koniec maja (27-29 )rzucam pomysł - moze zrobimy jakis bazarek?
fajnie w tym bielsku, tylko czemu tak zimno :):)

Posted

[quote name='anecik60']dreag a co to za Tolek?
Taki sznaucero-pudel, jest na dt i szuka ds.
"]
Czekam i czekam na tą akceptację i nic:roll:, ale zobaczymy. Dzięki za info:)
Ifka, gdzieś Ty się podziewała:cool3:? Fajnie, że zakładacie jakąś fundację:)

Posted

[quote name='buniaaga']hej ifka witamy w zimnym bielsku:)
dla mnie wtorek o 17 u Ciebie pasuje w Wam dziewczyny???
bazarek?a co mogłybyśmy sprzedawać?[/QUOTE]
Wtorek? dla mnie odpada , bo wtorek to najgorszy mój dzień, wolna jestem dopiero po 19.

Posted

Ifka przepadlas bez wiesci no :) Ale dobrze, ze wrocilas. Mi wtorek pasuje ale widze, ze Doris nie bardzo.
Ale ten bazarek chcesz robic na dniach bielska? Tylko co zbazarkujemy? ot pytanie :)
Z tym funduszem na odlawianie to im chyba bardziej sie oplaa wysterylizowac niz odlawiac kolejne mioty suczek. No ale to Bielsk... nie spodziewam sie fajerwerkow.

Dreag jesli chodzi o MM Bielsk to daj mi znac na PW co chcialas wstawic moze mnie sie uda. Jesli masz do wstawienia zdjecia to trzeba je zmniejszac.

Posted

Aga wiem że fotki są do d... ale tylko takie udało mi się zrobić. Do adopcji trzeba zrobić na zbliżeniu i pojedyńczo każdego psiaka. Musimy wejśc tam we dwie i wtedy sie uda. Spotykajcie sie we wtorek , ja wam wczesniej podrzuce te uchwały ściągniete przez mojego meża , może cos z nich wykorzystacie. Ja raczej wogóle nie bedę miała czasu w przyszłym tygodniu , bo wtorek odpada, w srode też nie bardzo moge a od czwartku wyjeżdzam na tydzień w Bieszczady. Także Aga możemy obfocić te psiaki albo jutro jak dopilnuje że właściciel otworzył brame albo w poniedziałek po południu. Zadzwonie i powiem żeby na nas zaczekał do 18. Może sie zgodzi.

Posted

hej Ifka:)
Ja nie wiem czy bede miala z kim Malutka zostawic we wtorek, co prawda ten tydzien maz ma na nocki, ale popoludniami jezdzi do ,,dodatkowej roboty", dam znac w ponidzialek:)
własnie a co na bazarek? ja mam troszke ubranek dzieciecych, Malutka szybko rosnie:)

Posted

buniaaga, jesli ty mozesz wpasc, to przychodz, bo tak przez tel slabo jest sie porozumiec, chyba ze pasuje ci inny termin, to daj znac
na bazarek, czy j a wiem, wszystko mozna dac, ciuszki jak najbardziej
doris to dam ci na pw moj mail podeslij prosze te ustawy

Posted

Dosyc dlugo trwalo, ale sie udalo. Moze jeszcze trzeba do konca wszystko zgrać, ale najważniejsze sprawy juz są zalatwione.
To tak:
Mamy uzbieraną kasę na transport i Kaja pojedzie z PatiC. W JAKIM dniu, tego jeszcze nie wiem.Wieczorem bedzie wiadomo co i jak i kiedy.
Ja zawiozę do Warszawy, a dalej do Legnicy pojedzie juz z pati.

Podam tak przypuszczalnie koszty.
Doris66 uzbierała 410 zł. Osoby te nie są z dogo, wiec nie bedziemy pisac kto.
pipi 50 zł
joi 30 zł
anecik60 20 zł
buniaaga 20 zł
Patmol 120 zł
-------------------------------
razem 650 zł

Bardzo dziekujemy darczyncom i czekamy na wiadomosc, kiedy bedziemy jechac.