ifka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 oho, i od razu poruszenie...:) nie ten wątek, tylko tych szczeniaków z Topczykał :) pewnie do moda, ale...szkoda mi czasu na szukanie sposobu,jelsi ktos wie to niech napisze Quote
Pipi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ifka napisał(a):oho, i od razu poruszenie...:) nie ten wątek, tylko tych szczeniaków z Topczykał :) pewnie do moda, ale...szkoda mi czasu na szukanie sposobu,jelsi ktos wie to niech napisze Iwonka, ale o co chodzi? . . .z Topczykał? szczeniaków???? i jakie poruszenie? Quote
buniaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 chodzi o watek szczeniaków z Topczykał które zimą ktoś podrzucił na prywatną posesje znajomej ifki i ifka załoźyła im watek.maluchy już w ds wiec watek nieaktualny. poruszenie bo wszyscy myśleli że ifka chce zamknąć wątek ten - o psiakach z bielska:):) Quote
buniaaga Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 A to kolejna Bielszczanka dla której szukamy domku.(zaraz po sterylce)Agusia wyrzucona pod cmentarzem z 6 ślepymi szczeniakami:( ifka to właśnie dla niej prośba o sterylizacje z urzędu Quote
Pipi Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 kaszanka napisał(a):Czy ja z tyłu widze Groszka? Tak, to Groszek. Agusia urodziła okolo 20 maja, wiec na sterylizację jeszcze chyba za wczesnie. Trzeba weta zapytac, czy juz można. Quote
Pipi Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Ok, to moge umawiać. Na jedną mam pieniądze, bo zostało z surowicy. Chciałabym wysterylizować tę z Wólki Pietkowskie, bo ona juz w ciązy jest. Jak bedzie wysterylizowana, to ma szansę na dom. Tak obiecali mi jedni ludzie. Jak i u kogo dowiedziec sie i jak zrobic zeby za Agusię zaplaciła Gmina Bielsk P. Quote
buniaaga Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Pipi napisał(a):Ok, to moge umawiać. Na jedną mam pieniądze, bo zostało z surowicy. Chciałabym wysterylizować tę z Wólki Pietkowskie, bo ona juz w ciązy jest. Jak bedzie wysterylizowana, to ma szansę na dom. Tak obiecali mi jedni ludzie. Jak i u kogo dowiedziec sie i jak zrobic zeby za Agusię zaplaciła Gmina Bielsk P. Pipi w poniedziałek ifka pójdzie do urzędu ze zdjęciami spod cmentarza i zapyta czy zapłacą,myślę ze się uda załatwić bo obiecali zapłacić za 2-3 zabiegi dla bezdomnych suń.A na to że Agusia została tam wyrzucona są świadkowie ,choćby ksiądz ,damy radę :) Quote
kaszanka Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='buniaaga']Pipi w poniedziałek ifka pójdzie do urzędu ze zdjęciami spod cmentarza i zapyta czy zapłacą,myślę ze się uda załatwić bo obiecali zapłacić za 2-3 zabiegi dla bezdomnych suń.A na to że Agusia została tam wyrzucona są świadkowie ,choćby ksiądz ,damy radę :) Ho ho dziewczyny - jak za wami już taka instancja staje - to sterylki każdemu bedziecie za friko klepać :) :D Trzymam kciuki. Quote
buniaaga Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 myślę że może obejdzie się bez wizyty u księdza ,to wszystko zależy na ile urzędnicy dadzą wiarę że Agusia tam była:) Quote
buniaaga Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 ifka napisał(a):piszę pismo na Agusię dzięki ifka wysłałam Ci na maila zdjęcia spod cmentarza. Quote
ifka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 dziś znalazłam na fejsie: "Po schroniskach jeździ facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz lub żona Ewa z Krzy**nia koło Gostynia. Mogą się teraz przedstawiać jakkolwiek i kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
doris66 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Tak, ponoć jest taki facet. Ktos juz ostrzegał na wątku o takim procederze. Quote
Pipi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 ifka, gdybys pogadala z naszym wetem, czy mogłby ciachnac sunie Agusie na tkzw. kreche, a potem ze mu Gmina przeleje pieniadze za zabieg, to ja bym juz ją zawiozła, bo głównie chodzi mi o tę sukę co na wsi sie włóczy, a sa ludzie, którzy ją wezmą, ale jak bedzie po sterylizacji. Boje sie, ze jej cos sie stanie, albo ludzie jeszcze sie rozmyslą. Chce ja szybko ciachnąc i oddać tym ludziom, a przy okazji jazdy na zabieg z nią, to i Agusie bym wzięła, bedzie taniej z paliwem, bo za raz sie załatwi. Mozesz z nim porozmawiać? Bedzie wiarygodniej moze, no i co mloda ladna kobieta prosi, to nie stara baba;) Quote
buniaaga Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Pipi napisał(a):ifka, gdybys pogadala z naszym wetem, czy mogłby ciachnac sunie Agusie na tkzw. kreche, a potem ze mu Gmina przeleje pieniadze za zabieg, to ja bym juz ją zawiozła, bo głównie chodzi mi o tę sukę co na wsi sie włóczy, a sa ludzie, którzy ją wezmą, ale jak bedzie po sterylizacji. Boje sie, ze jej cos sie stanie, albo ludzie jeszcze sie rozmyslą. Chce ja szybko ciachnąc i oddać tym ludziom, a przy okazji jazdy na zabieg z nią, to i Agusie bym wzięła, bedzie taniej z paliwem, bo za raz sie załatwi. Mozesz z nim porozmawiać? Bedzie wiarygodniej moze, no i co mloda ladna kobieta prosi, to nie stara baba;) Pipi jeżeli tylko jutro w urzędzie powiedzą że dadzą kasę to z wetem pogadamy,penie poczeka. A już na pewno jak Ty poprosisz on Tobie nie odmówi wiem coś o tym... Może umawiaj się tak żeby od razu szczeniaki tartaczne po szczepić,w piątek wypada termin szczepień,to będzie jedne paliwo a tyle zabiegów:) Quote
Pipi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Boje sie o te suczke z wolki pietkowskiej. Musze ja szybko ciachnac i wydac tym ludziom. Oni sie zastanawiaja nad husky, ktora tez po wsiach sie placze. Mowia, ze jak wejdzie im w oczy to moze ja wezma. Ale matka tych mlodych na szczescie woli te sunie w ciazy, bo mowi, ze juz bedzie wysterylizowana i nie bedzie z nia klopotu. No i woli te suczke, bo mała jest, a huska to jeszcze szczeniak i urośnie, a oni w bloku mieszkaja. Ta husky juz ponoc bardzo sie boi i nie podchodzi do ludzi, tylko krazy przy obejsciach i czeka zeby ktos cos do jedzenia rzucil. Na poczatku jak sie pokazala byla bardzo przytulasna, lgnela do czlowieka. Musiala juz nie raz kopniakow zaliczyc, albo i cos wiecej, skoro przez niecale 2 tygodnie juz nie ufa. Ja jej nie widzialam, ale wcale mnie to nie pociesza. Mam nadzieje, ze uda sie i dla niej pomoc. Ponoc jest jasna, ale bardzo w typie, a moze i rasowa. Tak ludzie mi powiedzieli. Dzwonią co kilka dni i mowia mi gdzie widzieli, ale ja nie jade. Soniamalutka obiecala, ze nia sie zajmie jak zlapie. Mowila, ze zalozy wątek i bedziemy cos wtedy radzic. Quote
doris66 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Na szczepienia tartacznych sa juz zebrane pieniądze. Pipi jak sprawa z tą sunia w ciąży taka pilna to ciachaj ją z tej kasy co masz i to szybko. Agusia może troche poczekać, jej ciąża na razie nie grozi. Bo potem to się ludzie rozmyślą i nie wezmą tamtej suni. Trzeba kuc żelazo póki gorące. Ja już sie przekonałam,że tylko szybkie akcje sie liczą. Quote
Pipi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Na wtorek umowione dwie. Pan doktor oddzwonił na mojego sms. Powiedzialam, ze albo buniaaga powie o pokryciu kosztow przez Gmine, albo ifka. Quote
buniaaga Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Pipi napisał(a):Na wtorek umowione dwie. Pan doktor oddzwonił na mojego sms. Powiedzialam, ze albo buniaaga powie o pokryciu kosztow przez Gmine, albo ifka. to super:) a mówiłam że pan doktor do Ciebie zawsze pozytywnie nastawiony:) Quote
Pipi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Bo to dobry człowiek jest i rozumie wszystko doskonale. To jest wet z prawdziwego zdarzenia, najlepszy na świecie.Bardzo go szanuje za to, ze jest taki oddany i wyrozumiały. Quote
buniaaga Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 za sterylkę Agusi zapłaci urząd.Dziękujemy dla ifki za pomyślne załatwienie sprawy:) Quote
zachary Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Zuch dziewczyna z ifki:loveu:.Ciekawe jakich argumentów użyła w urzędzie,że sprawę pomyslnie załatwiła?:evil_lol:;) Quote
Recommended Posts