buniaaga Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 suczka jest w studziwodach przy głównej drodze.jedzie się studziwodzką do samego końca łukiem na lewo tam najczęściej biega. Quote
ifka Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 te sterylki darmowe dla psów, kŧórzy mają właścieciela, to jakiś większy projekt?tzn czy dużo jest tych sterylek, czy wysterylizują psa z bielska? jeszcze nie podam szczegółów, ale wkrótce nowe wiescie dot. sterylek w bielsku Quote
kaszanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ifka sterylki za darmo są w lecznicy na Zielonogórskiej z którą popisała umowę sponsorka, która kiedyś mieszkała na tym osiedlu - a teraz mieszka w stanach i za to płaci. Jest chyba jeszcze jedno darmowe miejsce w Białymstoku, ale nie wiem na jakich zasadach. Na zielonogórskiej umawiasz się, jedziesz z psem - czekasz pół godziny - w tym czasie spisują dane z dowodu osobistego i podpisujesz, że wykonano zabieg i nie zapłacicłaś za niego. Odbierasz psa i do domu. Quote
kaszanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Zastrzyki ja dostałam do domu gotowe do samodzielnego zaaplikowania . Acha i czip za darmo też od razu umieszczają jak pies nie ma. Quote
zuanna Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Myślę, że bez problemu wysterylizują właścicielską sukę z Bielska - przy mnie był pan z suką z Supraśla. Zadzwoń najlepiej na Zielonogórską i zapytaj. Edit: Tylko co potem z zastrzykami? Co drugi dzień dwa zastrzyki jeszcze podać trzeba Quote
buniaaga Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 martwi mnie ta sunia ze studziwód ,dokarmiam ją i słyszałam od mieszkańców że ktoś niby próbował ją oswoić i pół roku była na posesji ale się nie udało i pozwolił jej biegać sobie dalej samej ,dzikiej.nie bardzo coś mi się chce wierzyć w te pół roku poza tym coś ona chuda to może i to dokarmianie takie było...może ktoś mógłby dać jej DT?? zrobię zbiórkę $ na jakieś potrzeby pierwszej pomocy.? Quote
zuanna Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='kaszanka']Zastrzyki ja dostałam do domu gotowe do samodzielnego zaaplikowania . Acha i czip za darmo też od razu umieszczają jak pies nie ma.[/QUOTE] TŻ-owi to zastrzyki dawałam, ale psu to bym się bała (żeby krzywdy mu nie zrobić) :evil_lol: Quote
jaanna019 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='kaszanka']co oznacza "TZ-owi" ??[/QUOTE] to znaczy "TejZarazie" co śpi obok mnie w łóżku czyli mąż, narzeczony, chłopak itd. Quote
kaszanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 domyśłłam się ale myślałam, że to skrót od ładniejszego sformułowania " towarzysz życia" :) Aniu odbierz pocz ebo ci wysłałam plik ze zdjeciem, którego nie potrafiłam wkleić na dogo. Quote
kaszanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='jaanna019']ale TaZaraza też brzmi dobrze ;)[/QUOTE] Dobrze brzmi i jakos tak niesamowicie realnie ;) Quote
anecik60 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='buniaaga']martwi mnie ta sunia ze studziwód ,dokarmiam ją i słyszałam od mieszkańców że ktoś niby próbował ją oswoić i pół roku była na posesji ale się nie udało i pozwolił jej biegać sobie dalej samej ,dzikiej.nie bardzo coś mi się chce wierzyć w te pół roku poza tym coś ona chuda to może i to dokarmianie takie było...może ktoś mógłby dać jej DT?? zrobię zbiórkę $ na jakieś potrzeby pierwszej pomocy.?[/QUOTE] dobrze by bylo cos jej znalesc, kurde ciagle zimno i snieg ma padac znowu. a moze chociaz jakies kartony jej polozyc, ona spi w jednym miejscu czy gdzie popadnie? Quote
buniaaga Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 są dni w których gdzieś znika , wiem że czasami śpi w budzie z psem mieszkańców.Też bym chciała ją gdzieś oddać najlepiej do kogoś kto by mógł dopilnować że nie ucieknie jakaś posesja z kojcem. Quote
Kuna Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Garet był dzisiaj u weta... uszy sa w lepszym stanie, ale jeszcze im do doskonałości brakuje, aczkolwiek doktor powiedział, że na pewno nic juz tam nie łazi;), oczy w stanie nienajgorszym, ale dalej nie jest dobrze... kolejna zmiana kropelek, tym razem Maxitrol. Na łapkach ma Garet zmiany grzybicze, nie jakaś tragedia, bo nawet inwazji nie ma, ale imaverol stosowac trzeba... poza tym wszystko OK, kręgosłup mnie boli od noszenia go z samochodu do lecznicy i z powrotem:cool3:, ale Garet ma taktykę - jak widzi smycz to nogi mu odejmuje:evil_lol: Quote
dreag Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Przypominam o wpłatach. Oddałam dług monia3a, w poniedziałek zapłacę w Zwierzaku, z zaraz będzie kolejny miesiąc... Quote
buniaaga Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 dreag czy wpłaty dla Gareta mają być na konto podane na poczatku w poście rozliczeniowym?sorki że się pogubiłam w tych kontach ale chce podać ludziom tzw spółce może coś wpłacą... Quote
zachary Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Tak, to jest nowe, specjalne konto załozone przez dreag. Quote
dreag Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ja wiem, że teraz dogi w potrzebie, ale nieśmiało przypomnę, że zaraz trzeba płacić [B]za hotelik dla Gareta, a jest tylko 56 zł[/B]:oops:. [IMG]http://1.1.1.5/bmi/img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/75/38/24/1475382477[/IMG] Ponawaim po raz kolejny pytanie. Czy ktoś go ogłasza:roll:??? U mnie ma allegro. M[B]onia3a[/B] może go wstawić na stronę TOZ? Kto pomoże ogłaszać:razz:???? Trzeba mu szukać powoli domku, czy się mylę? [B]Kuna[/B], co u niego słychać, jak tam leczenie i samopoczucie ;)? Gotowy do adopcji? Przydałyby się jakieś nowe zdjęcia:) Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Tak sobie właśnie dziś pomyślałam o Garecie, że potrzebuje ogłoszeń i porządnego tekstu :) z tym uśmiechnę się chyba do Asi ;) Muszę się chyba któregoś dnia jak będzie widno wybrać i porobić jemu fotki. Quote
Kuna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Możecie mnie za to zjechac, ale oczy zaczełam zakraplac dopiero dzisiaj... nie żeby mi się nie chciało, po prostu uważam, że lanie do oka było nie było wody w ok. 20 stopniowe mrozy nie jest najlepszym rozwiązaniem, to samo z imaverolem. A uszy leczą się, są coraz lepsze :) Dzisiaj Garet miał ścinkę z jednym z moich tymczasowiczów... mozecie być z niego dumne - wygrał ;) Quote
dreag Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Kuna']Dzisiaj Garet miał ścinkę z jednym z moich tymczasowiczów... mozecie być z niego dumne - wygrał ;)[/QUOTE] Mam nadzieję, że nie zrobił rywalowi krzywdy, łobuz jeden:p. Asia, też się uśmiecham z Monią, bo na allegro jakiś fajny tekst by się przydał:lol:. Wejść trochę ma, ale jak zwykle to o niczym nie świadczy:roll:. Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Rozkręca się chłopaczek :D czuje się już chyba pewnie u Grety. Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 dreag ja wpłaciłam w sobotę 30 zł dla Garecika ,dałam też konto dla tzw spółki ale nie wiem czy coś wpłacą :roll: Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='Kuna']Możecie mnie za to zjechac, ale oczy zaczełam zakraplac dopiero dzisiaj... nie żeby mi się nie chciało, po prostu uważam, że lanie do oka było nie było wody w ok. 20 stopniowe mrozy nie jest najlepszym rozwiązaniem, to samo z imaverolem. A uszy leczą się, są coraz lepsze :) Dzisiaj Garet miał ścinkę z jednym z moich tymczasowiczów... mozecie być z niego dumne - wygrał ;)[/QUOTE] oj waleczny z niego chłopak,uściskaj go ode mnie i powiedz żeby był grzeczny dla kolegów :) Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 jest ogłoszony na mmbielsk podlaski ale zero odzewu :( Quote
Recommended Posts