Jump to content
Dogomania

Plaskato - Kudłata Zgraja czyli Toffi, Zuzia i Kava :-)))

Recommended Posts

Posted

haliza napisał(a):
No to tylko przy misce i kiedy ją pilnuje :cool3: bo jak się odwróci do miski ogonem to sygnał, że można ją uprzątnąć :evil_lol:
Ale nie bawią się, każde łapie swoją zabawkę i się bawi samo :roll:

Dostało Ci się dwoje indywidualistów :lol: ;)

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agucha napisał(a):
Typowe samcze zachowanie :lol:
Aż dziw bierze, że z klejnotami im tego nie zabrali hi hi
Chociaż, patrząc z drugiej strony - może jedynie to im zostało :lol:

Patrząc na niektórych co to fizycznie klejnoty posiadają, zdecydowanie twierdzę, że Dyziek jest facetem z jajkami jak berety :diabloti:

Posted

Ciągle myślę, ale póki co więcej jest argumentów przeciw kolejnemu zwierzakowi na stałe :(

Feria jest cudowna, zakochałam się w niej na zabój... ale muszę też myśleć co byłoby dalej.
Jak ją wezmę to nie wezmę już żadnego tymczasa, bo najzwyczajniej nie podołam :(
TZ mnie wystawi za drzwi w końcu...

Ewuś, a co z tą rujką?
Znalazłaś jakieś rozwiązanie?

Posted

Agucha napisał(a):

Ewuś, a co z tą rujką?
Znalazłaś jakieś rozwiązanie?

Na chwilę obecną pozamykane drzwi i każde w osobnym pomieszczeniu. Ferii nie mogłam wysterylizować od razu, bo najpierw szczepienie, a sterylka za 2 tygodnie. Zorro miał być wykastrowany w kwietniu - bo od weta usłyszałam, że jak będzie miał 8 miesięcy, a tyle przypuszczalnie będzie miał właśnie w kwietniu. Dzisiaj jednak wyczytałam, że kocur może być kastrowany od 6 miesiąca życia, wklejam : " Ale uwaga! - gdy u kota dojrzeją tzw. gruczoły płciowe dodatkowe (ok. 7 miesiąca życia), kastracja nie wyeliminuje już przykrego zapachu moczu. Dlatego najlepszy moment na kastrację kocura to wiek 6-7 miesięcy."
Jeżeli jutro wet będzie miał wolną popołudniową godzinkę to Zorro będzie ciachnięty, na wszelki wypadek już go nie karmię.

Posted

Korespondentka napisał(a):
Na chwilę obecną pozamykane drzwi i każde w osobnym pomieszczeniu. Ferii nie mogłam wysterylizować od razu, bo najpierw szczepienie, a sterylka za 2 tygodnie. Zorro miał być wykastrowany w kwietniu - bo od weta usłyszałam, że jak będzie miał 8 miesięcy, a tyle przypuszczalnie będzie miał właśnie w kwietniu. Dzisiaj jednak wyczytałam, że kocur może być kastrowany od 6 miesiąca życia, wklejam : " Ale uwaga! - gdy u kota dojrzeją tzw. gruczoły płciowe dodatkowe (ok. 7 miesiąca życia), kastracja nie wyeliminuje już przykrego zapachu moczu. Dlatego najlepszy moment na kastrację kocura to wiek 6-7 miesięcy."
Jeżeli jutro wet będzie miał wolną popołudniową godzinkę to Zorro będzie ciachnięty, na wszelki wypadek już go nie karmię.

Ja wtrącę swoje trzy grosze - mam wykastrowanego kilkuletniego kocura, moja koleżanka też wykastrowała swojego z tego samego roku co mój i zapach moczu stracił ten samczy zapach.Wiem kiedy Asik zrobił siu ale to nie to co kiedy miał klejoty;) - to taka mała dygresja :razz:. Pozdrawiam wszystkie futerka i ich pańcie.....:evil_lol:

Posted

Agucha napisał(a):
Moi drodzy, Zuzia została laureatką w konkursie Mojego Psa - "Psie metamorfozy" :multi::multi::multi:

no no! nie wiem, czy wypada gratulować... lepiej by było gdyby takie konkursy nie musiały sie odbywać, ale fakt faktem - Zuzia trafiła najlepiej jak mogła, odmieniło się jej życie, nie tylko wygląd zewnętrzny, a na tych fotkach faktycznie jest nie-do-poznania

Posted

Zmieniła się bardzo :)
Fizycznie i psychicznie.

Jaki potwór ją tak urządził, skąd się wzięła w Polsce, jakie były jej wcześniejsze losy - pozostanie zagadką... ale może to i lepiej.

Ewo, jak sytuacja z Ferią?

Posted

Agucha napisał(a):

Ewo, jak sytuacja z Ferią?

Śpi sobie :lol: znalazła sobie ulubione miejsce na szafeczce i tam się zaszywa do spania. Jak rujka się skończy to robię jej sterylkę i zaczynam szukać domu. Niestety serce moje rozpacza :-( , sama zresztą wiesz jak to jest, gdy zakochasz się w tymczasach.
Była już Pani, która się w niej zakochała, ale chciała ją jako kotkę wychodzącą na wieś, przy małej stadninie. Ma czarną pół długowłosą kocicę, byłby kontrast :p, ale obawiam się tego, że Feria może zwiać...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Gioco napisał(a):
Agucha! :mad:
Co tam u dziewczyn? :razz:

docha napisał(a):
agusiu, co tu u Ciebie taka cisza? jak się ma Twój zwierzyniec?

Kochane, żyjemy, żyjemy :)

Dziękuję za odwiedzanie nas :loveu:
Postaramy się nadrobić dziś zaległości.
Remonty totalnie nas pogrążyły i czasowo i finansowo i... siłowo...
"Niechcenie" to moje ulubione słowo od jakiegoś czasu :lol:

Chcąc Wam umilić czas oczekiwania na zdjęcia - podsyłam link do piosenki, która całkowicie zawładnęła moją głową :loveu:
[video=youtube;gnhXHvRoUd0]http://www.youtube.com/watch?v=gnhXHvRoUd0&feature=related[/video]

Posted

Kava ze zdobyczną frotką :)

Tutaj wywija patyczkiem od lizaka... niczym mażonetka :lol:

"Od tygodnia wyglądam kawalera...":roll:

"... i wyglądam..."

"... i nic!!!":roll: