Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IVV napisał(a):
Szarotka ide spac pod most ....

W razie czego przyjedz do nas, bedzie taniej :):) Ja chwilowo musze sie wstrzymac, bo poszalalam tak na bazarkach. Poza tym prowadze dwa watki i zawsze mysle, ze jak nie starczy to wtedy musze wiecej wplacic.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Szarotko- ja bardzo kibicuję Lence,chociaż nic tam nie piszę ,ona była suuuper piekunką dla Molly i też jej się należy superaśny domek :) i to nie ze względu na to że chcesz przerzucić deklaracje tylko z czystego serca życzę że by Lence się już udało ,Ewanka pewnie też pocierpi bo mała jest tam już długo...
IVV-bardzo dziękuję wpłatę...w nagrodę za przetrzymanie wcześniejszych wpłat na pewno bedzie błyskawiczna.:)

konkrety dotyczące Patki:
-cena za miesiąc hotelowania to z racji wagi 300zł. mamy stalej 110zł. czyli stałych brak 190zł.
bardzo wam dziękuję za jednorazowe wpłaty bo powiem wam że ...normalnie Patyśka zawładnęła mną,ma tak ufne i otwarte oczy i jest tak wpatrzona w człowieka a przy tym taka pozbawiona lęku przed dobrym człowiekiem-no wczoraj obcy facet ,klient lecznicy to tak ją miział...no nic tylko kochać,kochać i jeszcze raz kochać taką sunię...:)

Posted

Wieczorem info i zdjęcia .Teraz tylko słówko o pazurkach .
Mieałysmy jechać do weta bo krwawiła nadal z rana ...Ale jak sie przebrałam i wyniosłam ja na snieg to sie uspokoiło ,Totalnie zero kropli ,.

Posted

Po dłuzszej przerwie i ja zagladam do Patyski.
Bardzo sie cieszę, ze kolejn asunia poza schronem.
Czytam, ze to sunia bez wad to i domek chyba szybko sie znajdzie.

Posted

[quote name='Szarotka']Obarczus ma zrobic wizyte w potencjalnym domku Lenki :):)
Pati potrzebuje kasy ..........

no to trzeba trzmać kciuki za Lenkę-oby się udało czarnulce :)

***********Pati-potrzebuje grosików na styczniowy hotelik*************

Posted

[quote name='sonia71']no to trzeba trzmać kciuki za Lenkę-oby się udało czarnulce :)

***********Pati-potrzebuje grosików na styczniowy hotelik*************

.... niestety Lenusia nie jedzie do nowego domku , też miałam nadzieję, że dziewczyna wreszcie się zadomowi gdzies na stałe, no trudno poczekamy i mam nadzieję, że się doczekamy :)
Lenusia bardzo tęskni za Molly, nie ma już tak świetnego kompana do szalonych zabaw :D

Mizianko dla Patysi, oby jej się udało szybciej znaleźć domek niż moim pannom ;)

Posted

bardzo mi przykro z powodu Lenki:(musi poczekać jeszcze bidulka w sensie że bezdomkowa;)

a teraz o Pati :( otóż musimy nazbierać na początek stycznia 140zł na wykonanie testu na krzepliwość krwi bo bez niego nie wykona się sterylki-a czemu ...bo po skróceniu pazurków przez następne ok kilka godzin saczyła się z nich krew co wskazuje na problemy z krzepliwością ,musimy się upewnić że Patyśce nic nie grozi w czasie sterylki a także w póżniejszym jej życiu...

[SIZE="4"]***zbieramy na badanie krzepliwości krwi -140zł***

Posted

Zdjęcia beda wieczorem .Obiecuję:oops::oops:
Patka pomyka ....ale tylko za mną .Nic poza towarzystwem cz lowieka jej nie interesuje .Popiskuje pozostawiona w boksie .Jest na 100 % sunia ,która była w scgronie podczas mojego wolontariatu tam .Czyli siedziała tam ponad 3 lata a moze i wiecej .Poznałam ja po charakterystycznycgh pomrukach i wysokich skokach na rece .Jest tą sunia ,która byłą wtedy najbiedniejsza >Widocznie jej sie troszke poprawiło bo i zageszczenie w tamtym wybiegu sie zmniejszyło.
Włąsciwie to cały czas chciałaby aby z nią być .Ale ogólnie ma taki niepokój wewnetrzny tak jakby chhciała czegoś a sie bała .:roll:
Popryskam jej boks feromonami moze to troszke ja uspokoi.

Posted

Biedna Patysia, ale może ktoś jej nieprawidlowo (za krótko) obciął pazurki ... zawsze mi mówiono, by bardzo uważać przy obcinaniu, bo to jest baaardzo bolesne i długo utrzymuje się krwawienie!!!

Czyli może to typowy objaw w takich sytuacjach ... nie miałam nigdy takiego przypadku, więc tak tylko sobie głośno myślę.

Posted

funia napisał(a):
Zdjęcia beda wieczorem .Obiecuję:oops::oops:
Patka pomyka ....ale tylko za mną .Nic poza towarzystwem cz lowieka jej nie interesuje .Popiskuje pozostawiona w boksie .Jest na 100 % sunia ,która była w scgronie podczas mojego wolontariatu tam .Czyli siedziała tam ponad 3 lata a moze i wiecej .Poznałam ja po charakterystycznycgh pomrukach i wysokich skokach na rece .Jest tą sunia ,która byłą wtedy najbiedniejsza >Widocznie jej sie troszke poprawiło bo i zageszczenie w tamtym wybiegu sie zmniejszyło.
Włąsciwie to cały czas chciałaby aby z nią być .Ale ogólnie ma taki niepokój wewnetrzny tak jakby chhciała czegoś a sie bała .:roll:
Popryskam jej boks feromonami moze to troszke ja uspokoi.

czyli na spokojnie przyjmiemy że ma 4 lata,
też właśnie zauważyłam o czym pisałam wcześniej nie interesowały jej dzieci ,kot, inny pies ,i ciągle przymilała się do człowieka a teraz bidulka może boi się że znikniesz funiu-dobrze zrobiłaś z tymi feromonami może to ją troszkę wewntrznie wyciszy

Ewanko-pazurki przycinał wet i nikt nie zaryzykuje w czasie zabiegu sterylki czy to był tylko niefortunny zbieg okoliczności (trzy łapki)czy też coś jest na rzeczy -musimy zrobić ten test i baaaardzo postaramy się nazbierać.

Posted

Masz rację Soniu, badanie trzeba zrobić, a ten wet jakiś słaby ..... :/

...... u nas Dosia ma kilkucentymetrowe tipsy, ktorych nie można obciąć , bo ma w środku długie "paluszki" , może Patysia też tak ma, a wet ciachnął rutynowo, nie patrząc uważnie.

Współczuję Patysi, bo musiało ją to bardzo boleć.

Posted

Na pierwszej focie jej łapy wyszły jakby lwicą była ....A to niepozorna Patyczka .
Czyż jej spojrzenie nie mówi samo za siebie ??:razz:Weż mnie i pokochaj