Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonia71']nie podoba mi się ta reklama ...znaczenie jest dobre że pies to nie zabawka ..ale sposób ..jakoś dla mnie ....nie tego....
Marinko przecież ty bywasz u mnie na FB! ja nie mam prywatnej swojej strony tylko tą jedną dla zamojszczaków :)
/QUOTE]

A mnie ona przekonuje. Pokazuje, że prędzej czy później los psa będzie tragiczny :(

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mam problem:zobaczcie proszę na pierwszy post i na stronie 4 ina te zdjęcia :czy to Patyśka-ja myślałam że jest malutka (tak jak pisałam na wątkach siorek tylko mi mignęła chydzina między budami),i wg pana ze schronu młodziutka , daleko poniżej roku,
a dzisiaj :nic już nie wiem ...qrczę bo....nie owijając zabrałam sunię jako Patyśkę -
na otwartym wybiegu nie było żadnej suni ,schroniskowy ponad 30 min,walczył żeby przeglądnąć budki i znaleść mi suchelca rudego ,wszyszła.... ona.....i wg niego tylko ta jedna jest gładkowłosa i rudawa ...jak dla mnie trochę za duża....porposiłam jeszcze raz niech zagląda i robił to....nic tylko ta jedna i nie było adopcji takiej i przenosin do drugiego boksu....dałam za wygraną i mam :

Patyśkę - 3 letnią sunię ,waga 8,80 kg czyli prawie 9 kg

Posted

Patrryska jest cudowna,przymilna i łagodna. Zadnych problemów przy badaniu.Przyjacielska w stosunku do innych psów i ufna do ludzi.Pracownicy powiedzieli Soni,że jest długo w schronisku.Moim zdaniem chyba sie pomylili.Nie pamietamy jej z Tolą i nie ma jej na strszych zdjęciach.

Posted

Marinka napisał(a):
IVV, szczęściaro:) Ja od lat usiłuję przekonać znajomych do takie formy obdarowywania, ale rezultat jet mizerny, a mój szacunek do owych znajomych i niektórych członków rodziny po prostu nie istnieje :(

Totalnie sie zgadzam z IVV - moi też się stukali w głowę ( i niektórzy jeszcze to robią), ale już po kilku latach mam jakiś odzew...a w razie czego używam broni największego rażenia - religii (oj, te miny warto zobaczyć :evil_lol:; ale smutne jest to, że nie wynoszą takich przekonań ze swoich świątyń :shake:)...Ja tam nie przepuszczę, i ostrzegam, że rzeczy oddam do sklepu a pieniądze przeznaczę na dobre cele, no i często już wolą dać mi te pieniądze...:multi:

Posted

[quote name='sonia71']i jeszcze do porównania:

O matko - dopiero dotarłam do tej strony! To Patyczak już zabrany z więźnia? Wygląda jak ona, taki sam układ uszek i figurka.. chudziństwo małe:placz:

Ale wiadomość :loveu:

Posted

no chociaż jedna ;), dzisiaj rano wszystko się dograło, ale nie pisałam bo praktycznie do 15.00 nie wiedziałam czy TZ w zamian nie każe mi podpisywać papierow rozwodowych z okrzkiem ja albo schron:mad:....ale się udało:diabloti:i Patka wylądowała u funi:loveu:

muszę zmienić pierwszy post bo dane są całkiem inne:evil_lol:otóż:
-ma ok 3lat
-waży ok 9 kg(co wiążę się z droższym hotelem)
-jest bardzo pieszczoszka i spragniona człowieka
-miała kontakt z krzyczącymi niemowlakami(przyjechały do schronu z mamą swoją:crazyeye:) i nie zwracała na nich uwagi
-w samochodzie grzecznie leżała z łepkiem na moich nogach a jeździliśmy długo
-u zadry grzeczna ,przytulaśna ,bez problemu ścieto pazurki
-nie boi się zamkniętych pomieszczeń
-nie boi się obcych mężczyzn wymiział ją klient a ona na łapkach o jeszcze prosiła
-toleruje inne psy-super chłopak golden wogóle jej nie interesował ,
-dzisiaj w schronie zaszczepoina przeciw wściekliżnie
-zaczipowana,wpisano do książeczki
-dostała od zadry tabletki od robaków (za 10 dni podać)oraz obróżkę i na pchły-bardzo dziękujemy:)
-nie reaguje na koty,to kot parskał a ona tylko popatrzyła

Posted

sonia71 napisał(a):
no chociaż jedna ;), dzisiaj rano wszystko się dograło, ale nie pisałam bo praktycznie do 15.00 nie wiedziałam czy TZ w zamian nie każe mi podpisywać papierow rozwodowych z okrzkiem ja albo schron:mad:....ale się udało:diabloti:i Patka wylądowała u funi:loveu:

muszę zmienić pierwszy post bo dane są całkiem inne:evil_lol:otóż:
-ma ok 3lat
-waży ok 9 kg(co wiążę się z droższym hotelem)
-jest bardzo pieszczoszka i spragniona człowieka
-miała kontakt z krzyczącymi niemowlakami(przyjechały do schronu z mamą swoją:crazyeye:) i nie zwracała na nich uwagi
-w samochodzie grzecznie leżała z łepkiem na moich nogach a jeździliśmy długo
-u zadry grzeczna ,przytulaśna ,bez problemu ścieto pazurki
-nie boi się zamkniętych pomieszczeń
-nie boi się obcych mężczyzn wymiział ją klient a ona na łapkach o jeszcze prosiła
-toleruje inne psy-super chłopak golden wogóle jej nie interesował ,
-dzisiaj w schronie zaszczepoina przeciw wściekliżnie
-zaczipowana,wpisano do książeczki
-dostała od zadry tabletki od robaków (za 10 dni podać)oraz obróżkę i na pchły-bardzo dziękujemy:)
-nie reaguje na koty,to kot parskał a ona tylko popatrzyła

Cudna wiadomość Soniu ( a właściwie to dwie, bo jeszcze i przelew się znalazł) --- jestem po prostu szczęśliwa, że Patisonek już bezpieczny... Na pewno pomogę w Styczniu (dzisiaj na loterii do wygrania przeszło 100 milionów - oh, znowu się rozmarzyłam)...Miziak dla Patyczka

Posted

Mała jest fajnista .Dzisiaj nie było wielkich wyczynów bo juz pózno było .Zrobiłla w domu starszna kupę rozwolniona .Miała obciete pazury i krew z nich leciała .
Dostała budke i duzo słomy z błogościa się zakopała w niej .Zjadła ze smakiem kolacje .
Jutro zrobimy dokładniejszy rekonesans.

Posted

Lolalola napisał(a):
wspaniala wiadomosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)dzis Patyska i moja Ula Brzydula poszly sobie mieszkac gdzie indziej i jestem potwornie happyyyyyy:)dobra robota!!!!!!

A ja czekałam cały dzień na FB na wiadomość o Dziabąguli - huuurraaaaaaaaaaaaaaaaa, dla Patyczaka i Dziabągulki Ulki ślicznulki :multi::multi::multi::multi:
--- a dla cioteczek kilka kwiatkow wiązaneczek :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:
no i dla relaksu - kilka buteleczek :drinka: :drinka: :chlup: :chlup: :drinka: :drinka:

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
A ja czekałam cały dzień na FB na wiadomość o Dziabąguli - huuurraaaaaaaaaaaaaaaaa, dla Patyczaka i Dziabągulki Ulki ślicznulki :multi::multi::multi::multi:
--- a dla cioteczek kilka kwiatkow wiązaneczek :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:
no i dla relaksu - kilka buteleczek :drinka: :drinka: :chlup: :chlup: :drinka: :drinka:

tez sie racze za to Redsem:) takieeeeeee wiadomosci:)obie kochane sunieczki juz nie cierpia w schronach:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Lolalola napisał(a):
tez sie racze za to Redsem:) takieeeeeee wiadomosci:)obie kochane sunieczki juz nie cierpia w schronach:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jeszcze pracuję, ale wieczorkiem na pewno uczczę tę wiadomość...

Posted

wow ,ale sie narobilo przez te kilka godzin !!!! strasznie sie ciesze ,ze mala juz w ciepelku .
to brakuje jej 70zl na ten miesiac ???
ide jej wyslac 100zl ;)