majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Wiem, że się czepiam ale...;-) Toluś, popraw nazwisko profesora. On się nazywa [B]Silmanowicz[/B], no chyba, że się mylę. [url]http://www.weterynaria.elamed.pl/galerie/galeria-69.html[/url] Quote
Tola Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Dzięki. To w akcji z serduszkami tez lece poprawic. Quote
Lolalola Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 jestem na zaproszenie i postaram sie pomoc dziewczynce,na razie jednorazowo i pod koniec stycznia;(wczesniej nie moge,wyjezdzam teraz,ale zapisuje i bede zagladac!!!!! Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Lolalola']jestem na zaproszenie i postaram sie pomoc dziewczynce,na razie jednorazowo i pod koniec stycznia;(wczesniej nie moge,wyjezdzam teraz,ale zapisuje i bede zagladac!!!!![/QUOTE] Dzięki wielkie :loveu: Quote
__Lara Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zapisuje wątek, potem poczytam, bo oczy mi się zamykają... Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='__Lara']Zapisuje wątek, potem poczytam, bo oczy mi się zamykają...[/QUOTE] Lara - witaj i czekamy na ponowne odwiedziny :multi: Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 A może zmienić tytuł wątku na: Chcesz zacząć Nowy Rok od dobrego uczynku? Masz SZANSĘ !! (tak wpisałam na FB) Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 O Skubańcu, zajefajny tytuł! Nie wiem, czy to tytuł na dogo, bo tu warto zamknąć w tytule główne potrzeby ale na FB bomba! :-) Quote
MaDi Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='jogolcia@pdx']A może zmienić tytuł wątku na: Chcesz zacząć Nowy Rok od dobrego uczynku? Masz SZANSĘ !! (tak wpisałam na FB)[/QUOTE] Podoba mi się:cool3: Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='MaDi']Podoba mi się:cool3:[/QUOTE] Dzięki dziewczyny ;) MaDi - sorry za zdublowane zaproszenie tutaj :oops: - ale wysyłam do wszystkich których widziałam na wątkach :eviltong: Quote
MaDi Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='jogolcia@pdx']Dzięki dziewczyny ;) MaDi - sorry za zdublowane zaproszenie tutaj :oops: - ale wysyłam do wszystkich których widziałam na wątkach :eviltong:[/QUOTE] Nie gniewam się. Quote
zachary Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 A kto zbiera kasę na operację i hotelik dla Szansy? Quote
Lolalola Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 dobry tytul nawet bardzo!!!!!!aczkolwiek na dogo musi przykluwac uwage niestety cos strasznego zawsze:(kaleka itd,pozniej ludzie zapominaja,tytul straszny musi byc;) ale na fb od razu mnie zaciekawilo co ta ciotka tam skrobie;) Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='zachary']A kto zbiera kasę na operację i hotelik dla Szansy?[/QUOTE] sonia71 i to też warto umieścić na 1 stronie, by uniknąć powielania tego samego pytania. Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='zachary']A kto zbiera kasę na operację i hotelik dla Szansy?[/QUOTE] Zachary - witaj na wątku Szansy :multi: - widzę, że Majqa już odpowiedziała na Twoje pytanie dotyczące naszej skarbniczki [quote name='Lolalola']dobry tytul nawet bardzo!!!!!!aczkolwiek na dogo musi przykluwac uwage niestety cos strasznego zawsze:(kaleka itd,pozniej ludzie zapominaja,tytul straszny musi byc;) ale na fb od razu mnie zaciekawilo co ta ciotka tam skrobie;)[/QUOTE] Hihihi - ano skrobię co mogę :eviltong: ....Ale wiem, że niektórzy lubią straszne tytuły, chociaż według mnie śmieszne, albo ciekawe lepiej trafiają do ludzkich serc ;) [quote name='majqa']sonia71 i to też warto umieścić na 1 stronie, by uniknąć powielania tego samego pytania.[/QUOTE] popieram Quote
moni12 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Jestem i zapisuje , poczytam jutro . Cudna psinka. Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='moni12']Jestem i zapisuje , poczytam jutro . Cudna psinka.[/QUOTE] Witamy i dziękujemy za przybycie! :-) Quote
funia Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 CZy ktos z obecnych na watku orientuje się w jakim stopniu potrzebna bedzie opieka po operacji tzn,czy sunia bedzie wymagała ciagłego nadzoru w sensie pilnowania tej łapki ....no nie wiem czy to duze ryzyko ,,,czy bedzie mogła byc w kojcu czy raczej w pomieszceniu ogrzewanym ..Pytam bo cos mi swita oczywiscie nic nie obiecuje.Na razie chce ocenić sytuacje i mozliwe z niej wyjscie z uwzglednieniem najlepszeej opcji dla suni Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Ostrożnie powiedziałabym, że w ogrzewanym i pod nadzorem (co oczywiście zależy od rozmachu operacji/ stopnia jej skomplikowania). Wiele może, pozostawiona sama sobie, wycudować i... zaszkodzić. Ujmę to jeszcze inaczej, gdyby to była moja sunia za skarby świata przy rozgrzebanym, kto wie, czy sztucznie nie zespalanym stawie (mam tu na myśli jakąś formę zespolenia wewn., a nie tylko opatrunek zewn., usztywniający; wiem jak to wygląda u ludzi, zakładam, że u zwierząt pewno podobnie) nie zostawiłabym jej na dłużej bez nadzoru i li tylko w budce. Quote
funia Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Pewniw masz racje wiec wchdzi w gre dt typowo domowy i kameralny raczej ....A swoja droga warto o to dokladnie wypytac profesora bo byc moze nie jest to wielkie ryzyko i nie musi byc az tak pilnowana .TRym samym bedziemy wiedziały na czym stoimy i czego jej szukac Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 To prawda, takie dopytanie o wszystko jest nieodzowne. Quote
jogolcia@pdx Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='funia']CZy ktos z obecnych na watku orientuje się w jakim stopniu potrzebna bedzie opieka po operacji tzn,czy sunia bedzie wymagała ciagłego nadzoru w sensie pilnowania tej łapki ....no nie wiem czy to duze ryzyko ,,,czy bedzie mogła byc w kojcu czy raczej w pomieszceniu ogrzewanym ..Pytam bo cos mi swita oczywiscie nic nie obiecuje.Na razie chce ocenić sytuacje i mozliwe z niej wyjscie z uwzglednieniem najlepszeej opcji dla suni[/QUOTE] Funiu - ja niestety nic nie wiem, i chyba nikt nie ma dokładnych informacji na ten temat (o czym już pisała wczesniej Majqa, sugerując przedzwonienie do weta, który podjął się operacji)... Może któraś tutejsza cioteczka się tego podejmie, bo ja mam tylko komórkę, a to jednak drogo dzwonić z niej do Polski... Quote
majqa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Najbardziej elegancko wobec doktora byłoby, gdyby zadzwoniła Zadra (bo o ile pamiętam uzgadniała termin konsultacji, która się odbyła, czyli już ten kontakt do doktora a propos Szansy został przetarty) albo, a tu przepraszam, że nick mi umknął, osoba, która zawoziła Szansę na konsultację (MaDi?) z podobnych powodów. Osoba dowolna, trzecia wprowadzić może zamieszanie. Odstępstwem od tak wyrażonego mojego zdania może być ktoś, kto zna się z doktorem niemalże jak z przysłowiowym łysym koniem i będzie miał taką śmiałość. Quote
Recommended Posts