Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapisane na pierwszej,Pabluś ma już ponad 1000zł.Jeszcze trochę i połowa drogi za nim do zdrowej nóżki,oczywiście jak pewnie wszystkim wiadomo musi przez ten czas cosik jeść i na badania i szczepienia potrzeba,więc nie żałować na niego grosika!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tatankas napisał(a):
Zapisane na pierwszej,Pabluś ma już ponad 1000zł.Jeszcze trochę i połowa drogi za nim do zdrowej nóżki,oczywiście jak pewnie wszystkim wiadomo musi przez ten czas cosik jeść i na badania i szczepienia potrzeba,więc nie żałować na niego grosika!!!

Dopiero połowa???:crazyeye:

Wybaczcie pytanie, oczywiste że damy radę ciocie:cool3::loveu::loveu::loveu:

Przydałoby się w 1poście wpisać choć przewidywany koszt operacji, żeby nikt nie myślał, że Pablo już taki bogaty i więcej nie trzeba;)

Posted

powaliły mnie te zdjęcia z białaskiem :):):). A Pablo w porównaniu z tym psem z 1 postu już też nie do poznania. Dzięki Anastazjo:loveu::loveu::loveu::loveu:
Cudna parka

Posted

[quote name='marta0731']

Pablo się ustawił nieźle - dziewczynko, broń mnie, jakby co :D Mina suni - bezcenna :D
Zdjecie cudowne, Anastazjo - SZACUNEK - bo Pablo już z kościo-prawie-trupkiem ma baardzo niewiele wspólnego :)

Posted

Trzeba w takim układzie wszystko chować, jak przed szczeniakiem bo on dopiero wszystkiego się uczy biedak, ale krzyk poznał już niestety od małego i doskonale się orientuje co on może oznaczać :lookarou:

Posted

Mysza2 napisał(a):
Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50)

Jutro będę próbować potwierdzić przelew, bo dziś jest straszny smutek. Germain koledze odszedł dziś bokser. Jest tragedia.:-(

Posted

Kapsel napisał(a):
Jutro będę próbować potwierdzić przelew, bo dziś jest straszny smutek. Germain koledze odszedł dziś bokser. Jest tragedia.:-(

Znam ten ból.Współczuję.:(:(:(

Posted

Hej dziewczyny jestem.
O matulo kochana, Nie mogę czytać takich postów- to zdjęcie z pierwszej strony mówi samo przez się!!!!
k***** co oni zrobili temu pieskowi?!?!?!
Moja lola miała złamanie w łokciu. Jakiś debil najechał na nią samochodem na oczach mojego męża, gdy miała 13 tygodni i nawet się debil nie zatrzymał tylko pojechał dalej. No skurczy byk. Co za ludzie łażą po tej ziemi. To w ogóle cud że Kiara żyje!!! Że tylko łapkę miała złamaną. Później trafiliśmy niestety na kolejnego nieudacznika! Niby zespół 5 lekarzy weterynarii a żaden- podkreślam żaden z nich nie dopatrzył się ze zdj rtg złamania w łokciu i w ogóle łapa była nie zabezpieczona, nie usztywniona. Dokładnie tak samo jak Pabcio! I konsekwencje tego niekompetentnego człowieka będziemy ponosić juz do końca.
My kontaktowaliśmy się ze wszystkimi lepszymi lekarzami w Pl i wszędzie odmawiano nam jakiejkolwiek operacji żeby naprawić (uratować) łapę. Bo to bardzo trudny zabieg. Złamany staw biodrowy można zastąpić implantem a z łokciowym niewiele można zrobić jeśli upłynie dużo czasu od złamania.
Dopiero niedawno pojechaliśmy do kliniki w Czechach- Abvet się nazywa. Doktor weterynarii- Martin Novak! Zapłaciliśmy ok 1800 zł dostaliśmy leki. Operacja była przeprowadzona metodą altroskopową (z niewielkim nacięciem) pies doszedł do siebie już na drugi dzień. Z taką wielką kompetencją i doświadczeniem lekarzy się jeszcze nie spotkałam. Nie kantują tylko od razu mówią jak jest. U nas już było za późno bo tej guli na łokciu nie da rady już usunąć (pies młody rośnie i złamany staw rośnie razem z nim)- dałoby ale gdybyśmy przyjechali do 2 miesięcy po wypadku :( wtedy łapę można by było zrekonstruować. Mojemu psu wyczyścili staw z zalegających odłamków kostnych, które sprawiały jej ból. Teraz chodzi bez zarzutów bez kulawizny i bez bólu). Do tej pory utrzymujemy z doktorem kontakt jeśli coś powaznego dzieje się mojej suńce, zawsze wysyłam do nich obraz całej sytuacji i zawsze dostaję właściwą (trafną) diagnozę.

Nie traćcie czasu! Ratujcie Pabcia!!!!!!!! Wiem dokładnie co to znaczy i ponoszę wszystkie tego konsekwencję.
Jak będziecie coś potrzebować piszcie, postaram się pomóc!
Ps. Operację wykonują ok 10-go każdego miesiąca. Wcześniej trzeba jechać na konsultację. Nie wiem od kogo to jest zależne gdzie Pablo trafi na stół, ale w 100% polecam abvet!!! Nie traćcie czasu- tam na pewno dobrze go poskładają. Rozumiem, że można czekać na śruby z Anglii bo są robione na zamówienie dla każdego psa, ale zupełnie nie rozumiem jak można tracić czas i pytać o zdanie lekarzy z Anglii co do najlepszej metody operacji skoro oni nie widzą psa i nie mogą go sami zbadać i ocenić jego stanu. Przepraszam, że to powiem ale błagam wszystkich lekarzy weterynarii, którzy mają jakieś wątpliwości co o przeprowadzanych operacji aby się ich nie podejmowali i nie zwodzili ludzi (ta łapcia jest okropna! Najgorsze jest to jak on musiał bardzo cierpieć. To jest ból niewyobrażalny!!! Nasz piesiu był cały czas na silnych lekach przeciwbólowych, a i tak każdy ruch sprawiał jej ból. Trzeba było czuwać nad nią na zmianę 24 na dobę. A on bidulek na mrozie, ze złamaną łapą w 3 miejscach, z bólu nic nie jadł i się nie ruszał.) Nie wierzę, na pewno jest jakieś prawo które chroni zwierzęta! Nie można tego tak zostawić! Trzeba pociągnąć do odpowiedzialności tych pseudo właścicieli- niech nie czują się bezkarni!!! Czy jest na dogo jakiś prawnik?!

Ps gdzieś obiło mnie się o uszy że świeże złamanie jak się źle zrośnie można złamać i złożyć jeszcze raz> pewnie i tak, ale to na pewno nie dotyczy złamania łokcia! Nie można go złamać ponownie i złożyć. Bo złamanie może być bez przemieszczenia po prostu oderwanie albo ukruszenie się kości, chrząstek.

Ps. Prześlijcie proszę nr konta, w czwartek postaram się wpłacić ok 120 zł

Pozrawiam

Posted

Witaj dar_ling :buzi:wszystkie uwagi przekaże Germaine, wiedziałam że z Twoja Kiara miała podobny przypadek, a takich rad potrzebowaliśmy. Masz telefon do Germaine, więc dobrze byłoby abyś tez z nią bezpośrednio porozmawiała. Dziękujemy za wszystkie rady, to naprawdę bardzo ważne. Próbowałam od początku skontaktowac się z Tobą.
Numer konta jest w pierwszym poście, czyli wysyłam darowizny na konto Fundacji SOS Bokserom. Bardzo dziękujemy.!!!! Każdy grosz się liczy.
Dario bedziemy w kontakcie.

Posted

Agnezia napisał(a):
Bokserki nie mają jeszcze OPP, dwa lata działalności minęły w grudniu dopiero. Pieniążki były zbierane dzięki uprzejmości harcerstwa polskiego.

a..dzieki ...nie wiedziałam

Posted

Witaj Pablusiu.Dzięki ciocia&wujek i wujek&ciocia,którzy przekazali na bazarek pierniczki jest dla Pabla i Fifka 180zł,po 90zł dla każdego.Dziś otrzymałam ostatnią wpłatę,przelew już zrobiłam,do realizacji na jutro.Udało się jeszcze przed świętami.Smacznego kupującym i psiakom.

Posted

[quote name='tatankas']Witaj Pablusiu.Dzięki ciocia&wujek i wujek&ciocia,którzy przekazali na bazarek pierniczki jest dla Pabla i Fifka 180zł,po 90zł dla każdego.Dziś otrzymałam ostatnią wpłatę,przelew już zrobiłam,do realizacji na jutro.Udało się jeszcze przed świętami.Smacznego kupującym i psiakom.

[quote name='Mysza2']Przelałam 135 zł z bazarku z koniczynkami i kartkami świątecznymi ( fanty podarowała Faro :loveu::loveu:).
:multi::multi::multi:

Hura!!!!!! dziewczyny Tatankas, Mysiu dzięki,:Rose::Rose::Rose: uda się zobaczycie uda się !!!! :mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Wszystkie wpłaty potwierdzę, ło matko :multi::multi::multi:;););)

Posted

Maruda666 napisał(a):
Kapselku - posłałam 75 zł z bazarku. Ale teraz sprawdziam i okazało się, że nie napisałam, że to dla Pablo. Napisałam darowizna - bazarek maruda666. Da się coś z tym zrobić?

Mysza2 napisał(a):
Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50)

Marudko i Mysiu. Pieniązki wpłynęły na konto potwierdzam. Pabluś bardzo dziękuje!!! :smile::smile::smile: