tatankas Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Zapisane na pierwszej,Pabluś ma już ponad 1000zł.Jeszcze trochę i połowa drogi za nim do zdrowej nóżki,oczywiście jak pewnie wszystkim wiadomo musi przez ten czas cosik jeść i na badania i szczepienia potrzeba,więc nie żałować na niego grosika!!! Quote
marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 tatankas napisał(a):Zapisane na pierwszej,Pabluś ma już ponad 1000zł.Jeszcze trochę i połowa drogi za nim do zdrowej nóżki,oczywiście jak pewnie wszystkim wiadomo musi przez ten czas cosik jeść i na badania i szczepienia potrzeba,więc nie żałować na niego grosika!!! Dopiero połowa???:crazyeye: Wybaczcie pytanie, oczywiste że damy radę ciocie:cool3::loveu::loveu::loveu: Przydałoby się w 1poście wpisać choć przewidywany koszt operacji, żeby nikt nie myślał, że Pablo już taki bogaty i więcej nie trzeba;) Quote
tatankas Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Już się tym zajmuję,dzięki za podpowiedź. Quote
Mysza2 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 powaliły mnie te zdjęcia z białaskiem :):):). A Pablo w porównaniu z tym psem z 1 postu już też nie do poznania. Dzięki Anastazjo:loveu::loveu::loveu::loveu: Cudna parka Quote
Mysza2 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50) Quote
Kapsel Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Mysza2 napisał(a):Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50) Tak jest!!!! Quote
Mysza2 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Kapsel napisał(a):Tak jest!!!! dzięki :):):) Quote
_Goldenek2 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Boksiowe cioteczki, zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/threads/198705-BEZA-goldenopodobna-sunia-chora-na-serce-z-wodobrzuszem-potrzebuje-pomocy. Teraz ja Was muszę prosić o pomoc.... Pomożecie? :placz: Quote
emhokr Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='marta0731'] Pablo się ustawił nieźle - dziewczynko, broń mnie, jakby co :D Mina suni - bezcenna :D Zdjecie cudowne, Anastazjo - SZACUNEK - bo Pablo już z kościo-prawie-trupkiem ma baardzo niewiele wspólnego :) Quote
Anastazja2009 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 to fakt, ale dziś na nie krzyknelam bo zjadly pilota z upc i sie posiusial ze strachu biedny ;( az myslalam ze sie poplacze Quote
Kapsel Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Trzeba w takim układzie wszystko chować, jak przed szczeniakiem bo on dopiero wszystkiego się uczy biedak, ale krzyk poznał już niestety od małego i doskonale się orientuje co on może oznaczać :lookarou: Quote
Kapsel Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Mysza2 napisał(a):Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50) Jutro będę próbować potwierdzić przelew, bo dziś jest straszny smutek. Germain koledze odszedł dziś bokser. Jest tragedia.:-( Quote
tatankas Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Kapsel napisał(a):Jutro będę próbować potwierdzić przelew, bo dziś jest straszny smutek. Germain koledze odszedł dziś bokser. Jest tragedia.:-( Znam ten ból.Współczuję.:(:(:( Quote
Maruda666 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Kapselku - posłałam 75 zł z bazarku. Ale teraz sprawdziam i okazało się, że nie napisałam, że to dla Pablo. Napisałam darowizna - bazarek maruda666. Da się coś z tym zrobić? Quote
dar_ling Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Hej dziewczyny jestem. O matulo kochana, Nie mogę czytać takich postów- to zdjęcie z pierwszej strony mówi samo przez się!!!! k***** co oni zrobili temu pieskowi?!?!?! Moja lola miała złamanie w łokciu. Jakiś debil najechał na nią samochodem na oczach mojego męża, gdy miała 13 tygodni i nawet się debil nie zatrzymał tylko pojechał dalej. No skurczy byk. Co za ludzie łażą po tej ziemi. To w ogóle cud że Kiara żyje!!! Że tylko łapkę miała złamaną. Później trafiliśmy niestety na kolejnego nieudacznika! Niby zespół 5 lekarzy weterynarii a żaden- podkreślam żaden z nich nie dopatrzył się ze zdj rtg złamania w łokciu i w ogóle łapa była nie zabezpieczona, nie usztywniona. Dokładnie tak samo jak Pabcio! I konsekwencje tego niekompetentnego człowieka będziemy ponosić juz do końca. My kontaktowaliśmy się ze wszystkimi lepszymi lekarzami w Pl i wszędzie odmawiano nam jakiejkolwiek operacji żeby naprawić (uratować) łapę. Bo to bardzo trudny zabieg. Złamany staw biodrowy można zastąpić implantem a z łokciowym niewiele można zrobić jeśli upłynie dużo czasu od złamania. Dopiero niedawno pojechaliśmy do kliniki w Czechach- Abvet się nazywa. Doktor weterynarii- Martin Novak! Zapłaciliśmy ok 1800 zł dostaliśmy leki. Operacja była przeprowadzona metodą altroskopową (z niewielkim nacięciem) pies doszedł do siebie już na drugi dzień. Z taką wielką kompetencją i doświadczeniem lekarzy się jeszcze nie spotkałam. Nie kantują tylko od razu mówią jak jest. U nas już było za późno bo tej guli na łokciu nie da rady już usunąć (pies młody rośnie i złamany staw rośnie razem z nim)- dałoby ale gdybyśmy przyjechali do 2 miesięcy po wypadku :( wtedy łapę można by było zrekonstruować. Mojemu psu wyczyścili staw z zalegających odłamków kostnych, które sprawiały jej ból. Teraz chodzi bez zarzutów bez kulawizny i bez bólu). Do tej pory utrzymujemy z doktorem kontakt jeśli coś powaznego dzieje się mojej suńce, zawsze wysyłam do nich obraz całej sytuacji i zawsze dostaję właściwą (trafną) diagnozę. Nie traćcie czasu! Ratujcie Pabcia!!!!!!!! Wiem dokładnie co to znaczy i ponoszę wszystkie tego konsekwencję. Jak będziecie coś potrzebować piszcie, postaram się pomóc! Ps. Operację wykonują ok 10-go każdego miesiąca. Wcześniej trzeba jechać na konsultację. Nie wiem od kogo to jest zależne gdzie Pablo trafi na stół, ale w 100% polecam abvet!!! Nie traćcie czasu- tam na pewno dobrze go poskładają. Rozumiem, że można czekać na śruby z Anglii bo są robione na zamówienie dla każdego psa, ale zupełnie nie rozumiem jak można tracić czas i pytać o zdanie lekarzy z Anglii co do najlepszej metody operacji skoro oni nie widzą psa i nie mogą go sami zbadać i ocenić jego stanu. Przepraszam, że to powiem ale błagam wszystkich lekarzy weterynarii, którzy mają jakieś wątpliwości co o przeprowadzanych operacji aby się ich nie podejmowali i nie zwodzili ludzi (ta łapcia jest okropna! Najgorsze jest to jak on musiał bardzo cierpieć. To jest ból niewyobrażalny!!! Nasz piesiu był cały czas na silnych lekach przeciwbólowych, a i tak każdy ruch sprawiał jej ból. Trzeba było czuwać nad nią na zmianę 24 na dobę. A on bidulek na mrozie, ze złamaną łapą w 3 miejscach, z bólu nic nie jadł i się nie ruszał.) Nie wierzę, na pewno jest jakieś prawo które chroni zwierzęta! Nie można tego tak zostawić! Trzeba pociągnąć do odpowiedzialności tych pseudo właścicieli- niech nie czują się bezkarni!!! Czy jest na dogo jakiś prawnik?! Ps gdzieś obiło mnie się o uszy że świeże złamanie jak się źle zrośnie można złamać i złożyć jeszcze raz> pewnie i tak, ale to na pewno nie dotyczy złamania łokcia! Nie można go złamać ponownie i złożyć. Bo złamanie może być bez przemieszczenia po prostu oderwanie albo ukruszenie się kości, chrząstek. Ps. Prześlijcie proszę nr konta, w czwartek postaram się wpłacić ok 120 zł Pozrawiam Quote
Kapsel Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Witaj dar_ling :buzi:wszystkie uwagi przekaże Germaine, wiedziałam że z Twoja Kiara miała podobny przypadek, a takich rad potrzebowaliśmy. Masz telefon do Germaine, więc dobrze byłoby abyś tez z nią bezpośrednio porozmawiała. Dziękujemy za wszystkie rady, to naprawdę bardzo ważne. Próbowałam od początku skontaktowac się z Tobą. Numer konta jest w pierwszym poście, czyli wysyłam darowizny na konto Fundacji SOS Bokserom. Bardzo dziękujemy.!!!! Każdy grosz się liczy. Dario bedziemy w kontakcie. Quote
Alicja Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 DZiewczyny czytałyście ?? http://www.dogomania.pl/threads/198650-SKANDAL!!!-%C5%81atanie-dziury-bud%C5%BCetowej-kosztem-OPP-1-dla-Skarbu-Pa%C5%84stwa./page10#post15975817 Boxerki się utrzymały czy też straciły prawo do 1 %?? Quote
Agnezia Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Bokserki nie mają jeszcze OPP, dwa lata działalności minęły w grudniu dopiero. Pieniążki były zbierane dzięki uprzejmości harcerstwa polskiego. Quote
Alicja Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Agnezia napisał(a):Bokserki nie mają jeszcze OPP, dwa lata działalności minęły w grudniu dopiero. Pieniążki były zbierane dzięki uprzejmości harcerstwa polskiego. a..dzieki ...nie wiedziałam Quote
tatankas Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Witaj Pablusiu.Dzięki ciocia&wujek i wujek&ciocia,którzy przekazali na bazarek pierniczki jest dla Pabla i Fifka 180zł,po 90zł dla każdego.Dziś otrzymałam ostatnią wpłatę,przelew już zrobiłam,do realizacji na jutro.Udało się jeszcze przed świętami.Smacznego kupującym i psiakom. Quote
Mysza2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Przelałam 135 zł z bazarku z koniczynkami i kartkami świątecznymi ( fanty podarowała Faro :loveu::loveu:). :multi::multi::multi: Quote
Kapsel Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='tatankas']Witaj Pablusiu.Dzięki ciocia&wujek i wujek&ciocia,którzy przekazali na bazarek pierniczki jest dla Pabla i Fifka 180zł,po 90zł dla każdego.Dziś otrzymałam ostatnią wpłatę,przelew już zrobiłam,do realizacji na jutro.Udało się jeszcze przed świętami.Smacznego kupującym i psiakom. [quote name='Mysza2']Przelałam 135 zł z bazarku z koniczynkami i kartkami świątecznymi ( fanty podarowała Faro :loveu::loveu:). :multi::multi::multi: Hura!!!!!! dziewczyny Tatankas, Mysiu dzięki,:Rose::Rose::Rose: uda się zobaczycie uda się !!!! :mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Wszystkie wpłaty potwierdzę, ło matko :multi::multi::multi:;););) Quote
Kapsel Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Maruda666 napisał(a):Kapselku - posłałam 75 zł z bazarku. Ale teraz sprawdziam i okazało się, że nie napisałam, że to dla Pablo. Napisałam darowizna - bazarek maruda666. Da się coś z tym zrobić? Mysza2 napisał(a):Kapselku sprawdź zy wpłynęły już pieniążki z bazarku z ciuszkami dla maluszków od Anastazja2009 (30,50) Marudko i Mysiu. Pieniązki wpłynęły na konto potwierdzam. Pabluś bardzo dziękuje!!! :smile::smile::smile: Quote
Mysza2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Kapsel napisał(a):Marudko i Mysiu. Pieniązki wpłynęły na konto potwierdzam. Pabluś bardzo dziękuje!!! :smile::smile::smile: :):):) cieszymy się Quote
_Goldenek2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/198707-*cegiełki-na-bardzo-chorą-quot-goldenkę-quot-Bezę-świąteczne-gwiazdki-zaświeć-pomóż!do-1.01/page2 .... błagam o pomoc Quote
Recommended Posts