Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też jestem ciekawa czy pani zadzwoni... przydałoby się, żeby Pandzia Sylwestra spędzała już w swoim domku :roll:

Tymczasem rozliczonko:

140,85 zł pozostałość po hotelowaniu Migotki
70 zł eloise
120 zł KubaP
20 zł grzenka
100 zł Ulka18
Razem: 450,85 zł

Koszty:
255 zł hotelowanie
18 zł szczepienie na wściekliznę
Razem: 273 zł

450,85 zł - 273 zł = 177,85 zł
Stan konta na 25 grudzień wynosi +177,85 zł.

Posted

Pani dzwoniła dzisiaj z samego rana (ta sama co dzwoniła w Wigilię), przyjadą po południu z Lublina zobaczyć Pandę i ew. będą chcieli ją adoptować.
Warunki świetne: dom z ogrodem, Pandzia mieszkałaby oczywiście w domku. Nie ma problemu z wysterylizowaniem suni. Ogólnie brzmi wszystko super.
Na miejscu dowiem się szczegółów i wypytam o wszystko.
Także trzymajcie kciuki, może Pandzia pojedzie dzisiaj do domku :)
W razie co będziemy robić wizytę poadopcyjną.

Posted

Panda pojechała :lol:
Państwo bardzo sympatyczni, zachwyceni sunią. Pani to klasyczna psiara :) W domu jest już starszy piesek rodziców (mieszkają razem). Poprzednia sunia (waga ok. 20 kg) była trochę podobna do Pandy, też była wysterylizowana. Odeszła ze starości. Do umowy dodaliśmy punkt o sterylizacji. Podałam maila i poprosiłam o jakieś wieści jak się już sunia zaklimatyzuje. Mam nadzieję, że Państwo będą się czasem odzywać bo jestem bardzo ciekawa co z Pandusi wyrośnie :)

Państwo przekazali 40 zł na następnego psiaka.
Wypatrzyli sunię na adopcje.org :)

Rano po spacerku zabrałam Pandzię do domu i wykąpałam, co by się ładnie prezentowała. Bardzo się Pandusi w domu spodobało :)

Od wejścia złapały z Hanią wspólny język :)

Posted

Wow weszłąm po przerwie, a tu takie super wieści, Pandusia bądź grzeczna i wszystkiego dobrego !!!!

Agusia czy Ty Dexterowi nie będziesz zakłądała wątku? on też śliczny kudłacz i kochany malutki, tyle że niekastrowany ...

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Wow weszłąm po przerwie, a tu takie super wieści, Pandusia bądź grzeczna i wszystkiego dobrego !!!!

Agusia czy Ty Dexterowi nie będziesz zakłądała wątku? on też śliczny kudłacz i kochany malutki, tyle że niekastrowany ...

?????????????? Dexter ma wątek, jest wykastrowany, wg danych podanych przez schron w Zamościu - nawet jest chętny domek na niego, ale aż z kujawsko-pomorskiego, negocjacje prowadzę!

Posted

Ale super wiesci, zeby tylko wszystko bylo dobrze i zeby Pandusia byla grzeczna w nowym domu :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Sliczne zdjecia z Hanusia, takie dwie slodzizny na zdjeciach, ze hej.

Posted

Mam pytanie i prośbę do mieleckich wolontariuszy, którzy sponsorują psiaka z tego miejsca w hotelu. Ciotka Iwop z Ostrowca Św. znalazła trzy psy koczujące w lesie, nie maja nawet budy, tylko szafkę, którą dziewczyny i chłopcy z Ostrowca im postawili! Psy powinny trafić do schroniska w Mielcu, ale odmówiono im przyjęcia psów do końca roku! Czy nie zasponsorowalibyśmy jednemu z tych psów tego miejsca? Jest tam jedna suczka, wyglądająca na zaciążoną! Proszę o pomoc, moj tymczas zajęty, niestety! Oto wątek piesków:
http://www.dogomania.pl/threads/198855-Dwa-psy-i-suczka-%C5%9Api%C4%85-na-%C5%9Bniegu-pod-go%C5%82ym-niebem!-Pomocy!-Ostrowiec-%C5%9Awi%C4%99tokrzyski

Posted

Wowo. Super wieści. Trzymam kciuki za Pandulę.

Co do miejsca po Pandzie... Ja mam dyskretna prośbę o psa borderowego od Basi, o ile ona wciąż nie ma co z nim zrobic. Myslę, że z nim sprawa tez byłaby szybka. Kwestia kastracji no i ogłoszeń. Ja zaraz wpłacę zaległe deklaracje. Troche mi się przeciągnęło, bo grudzień, a do tego trochę mnie po kieszeni pociągnął DT Pikusia. Dobrze, że miałam wsparcie od fundacji w Łodzi na wszelkie szczepienia i paszporty.

Posted

Rzeczywiscie, Basia byla pierwsza. Juz kilka dni temu prosila o borderowatego. Nie wypada przesuwac prosby Basi na drugie miejsce, bo z psiakiem tez nie ma co zrobic.

Agusiu, a moze Murka mialaby jeszcze miejsce dla tej rudej sunieczki? Ja bym sie do sterylki dolozyla. Byle tylko sunie jakos utrzymac.

No to trzeba trzymac kciuki, zeby nam Pandusia nie wrocila z adopcji :kciuki:

Posted

Borderowaty od Basi aktualny, mieszka w klatce kennelowej... to młody 1,5 roczny piesek, nie ma jeszcze imienia nawet :( Właśnie rozmawiałam z Basią.

Jeśli by była decyzja co do jego zabrania na miejsce Pandy to jutro mamy wyjazd do Stalowej Woli z Nutką na sterylizację i można od razu podskoczyć do Tarnobrzega po borderowatego, koszty się rozłożą.

Nie damy niestety rady zabrać tej suni od iwop, nie mamy miejsca... w stodole zimnooo i dziura jest... Poza tym nie damy rady z kolejnym bezpłatnym tymczasem :(

Posted

Ja nie wiem jak ja mam dziękować!!!! borderek siedzi w klacie. Wiecie co najgorsze jest w tym wszystkim - to, że ratuję, a później one siedzą w klatkach:-(:-(
ale zawsze jest nadzieja, tak jak w tym przypadku - tak się cieszę, że chłopak będzie w normalnych warunkach.
Bardzo bardzo dziękuję:loveu::loveu: