Murka Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Wczoraj miałam telefon w sprawie słodzizny... pani ma dzwonić w poniedziałek :roll: Quote
ziuzia Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 ale piękna:) mam słabość do pand! trzymam kciuki za domek Quote
Ulka18 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Ciekawe czy sensowny ten telefon byl i czy Pani zadzwoni jutro? Nie rozumiem dlaczego ludzie nie chca szczeniakow-suczek. Tak trudno to przypilnowac i zrobic sterylke. Quote
Murka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Też jestem ciekawa czy pani zadzwoni... przydałoby się, żeby Pandzia Sylwestra spędzała już w swoim domku :roll: Tymczasem rozliczonko: 140,85 zł pozostałość po hotelowaniu Migotki 70 zł eloise 120 zł KubaP 20 zł grzenka 100 zł Ulka18 Razem: 450,85 zł Koszty: 255 zł hotelowanie 18 zł szczepienie na wściekliznę Razem: 273 zł 450,85 zł - 273 zł = 177,85 zł Stan konta na 25 grudzień wynosi +177,85 zł. Quote
Ulka18 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Najnowsza aukcja Pandusi, moze tym razem sie uda :kciuki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1386220451 Quote
Murka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Pani dzwoniła dzisiaj z samego rana (ta sama co dzwoniła w Wigilię), przyjadą po południu z Lublina zobaczyć Pandę i ew. będą chcieli ją adoptować. Warunki świetne: dom z ogrodem, Pandzia mieszkałaby oczywiście w domku. Nie ma problemu z wysterylizowaniem suni. Ogólnie brzmi wszystko super. Na miejscu dowiem się szczegółów i wypytam o wszystko. Także trzymajcie kciuki, może Pandzia pojedzie dzisiaj do domku :) W razie co będziemy robić wizytę poadopcyjną. Quote
Ulka18 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Super, trzymam kciuki z calych sil, zeby to byl ten domek :kciuki: Murko, pls naciskaj na sterylke jeszcze moze przed cieczka, to dla zdrowia suni. Quote
agusiazet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 No,to kciuki, aby domek okazała się ok!!! Quote
Murka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Panda pojechała :lol: Państwo bardzo sympatyczni, zachwyceni sunią. Pani to klasyczna psiara :) W domu jest już starszy piesek rodziców (mieszkają razem). Poprzednia sunia (waga ok. 20 kg) była trochę podobna do Pandy, też była wysterylizowana. Odeszła ze starości. Do umowy dodaliśmy punkt o sterylizacji. Podałam maila i poprosiłam o jakieś wieści jak się już sunia zaklimatyzuje. Mam nadzieję, że Państwo będą się czasem odzywać bo jestem bardzo ciekawa co z Pandusi wyrośnie :) Państwo przekazali 40 zł na następnego psiaka. Wypatrzyli sunię na adopcje.org :) Rano po spacerku zabrałam Pandzię do domu i wykąpałam, co by się ładnie prezentowała. Bardzo się Pandusi w domu spodobało :) Od wejścia złapały z Hanią wspólny język :) Quote
eloise Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 no i super :) oby wszystko było ok! życzymy Państwu i Pandzi wszystkiego najlepszego! :) Quote
agusiazet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 No, Hania wreszcie miała psią koleżankę w swoim wieku, a ta tak szybko pomaszerowała do własnych ludzi!!! Pandziu - tylko szczęścia! Quote
kaskadaffik Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Wow weszłąm po przerwie, a tu takie super wieści, Pandusia bądź grzeczna i wszystkiego dobrego !!!! Agusia czy Ty Dexterowi nie będziesz zakłądała wątku? on też śliczny kudłacz i kochany malutki, tyle że niekastrowany ... Quote
agusiazet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 kaskadaffik napisał(a):Wow weszłąm po przerwie, a tu takie super wieści, Pandusia bądź grzeczna i wszystkiego dobrego !!!! Agusia czy Ty Dexterowi nie będziesz zakłądała wątku? on też śliczny kudłacz i kochany malutki, tyle że niekastrowany ... ?????????????? Dexter ma wątek, jest wykastrowany, wg danych podanych przez schron w Zamościu - nawet jest chętny domek na niego, ale aż z kujawsko-pomorskiego, negocjacje prowadzę! Quote
kaskadaffik Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 O matko to ja do tyłu jestem .... Podaj mi linka pliss, kastrowany jest Aga, sama go macałam tylko mi się psiaki pomyliły w głowie ....sorki za zamiesznaie:) Quote
agusiazet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Wątek Dexterka: http://www.dogomania.pl/threads/195707-Zamojski-Dexter-ju%C5%BC-w-hoteliku-szukamy-wspania%C5%82ego-domu-dla-mikropieska!!!/page7 Quote
Ulka18 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Ale super wiesci, zeby tylko wszystko bylo dobrze i zeby Pandusia byla grzeczna w nowym domu :kciuki: :kciuki: :kciuki: Sliczne zdjecia z Hanusia, takie dwie slodzizny na zdjeciach, ze hej. Quote
agusiazet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Mam pytanie i prośbę do mieleckich wolontariuszy, którzy sponsorują psiaka z tego miejsca w hotelu. Ciotka Iwop z Ostrowca Św. znalazła trzy psy koczujące w lesie, nie maja nawet budy, tylko szafkę, którą dziewczyny i chłopcy z Ostrowca im postawili! Psy powinny trafić do schroniska w Mielcu, ale odmówiono im przyjęcia psów do końca roku! Czy nie zasponsorowalibyśmy jednemu z tych psów tego miejsca? Jest tam jedna suczka, wyglądająca na zaciążoną! Proszę o pomoc, moj tymczas zajęty, niestety! Oto wątek piesków: http://www.dogomania.pl/threads/198855-Dwa-psy-i-suczka-%C5%9Api%C4%85-na-%C5%9Bniegu-pod-go%C5%82ym-niebem!-Pomocy!-Ostrowiec-%C5%9Awi%C4%99tokrzyski Quote
Reno2001 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Wowo. Super wieści. Trzymam kciuki za Pandulę. Co do miejsca po Pandzie... Ja mam dyskretna prośbę o psa borderowego od Basi, o ile ona wciąż nie ma co z nim zrobic. Myslę, że z nim sprawa tez byłaby szybka. Kwestia kastracji no i ogłoszeń. Ja zaraz wpłacę zaległe deklaracje. Troche mi się przeciągnęło, bo grudzień, a do tego trochę mnie po kieszeni pociągnął DT Pikusia. Dobrze, że miałam wsparcie od fundacji w Łodzi na wszelkie szczepienia i paszporty. Quote
Ulka18 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Rzeczywiscie, Basia byla pierwsza. Juz kilka dni temu prosila o borderowatego. Nie wypada przesuwac prosby Basi na drugie miejsce, bo z psiakiem tez nie ma co zrobic. Agusiu, a moze Murka mialaby jeszcze miejsce dla tej rudej sunieczki? Ja bym sie do sterylki dolozyla. Byle tylko sunie jakos utrzymac. No to trzeba trzymac kciuki, zeby nam Pandusia nie wrocila z adopcji :kciuki: Quote
Murka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Borderowaty od Basi aktualny, mieszka w klatce kennelowej... to młody 1,5 roczny piesek, nie ma jeszcze imienia nawet :( Właśnie rozmawiałam z Basią. Jeśli by była decyzja co do jego zabrania na miejsce Pandy to jutro mamy wyjazd do Stalowej Woli z Nutką na sterylizację i można od razu podskoczyć do Tarnobrzega po borderowatego, koszty się rozłożą. Nie damy niestety rady zabrać tej suni od iwop, nie mamy miejsca... w stodole zimnooo i dziura jest... Poza tym nie damy rady z kolejnym bezpłatnym tymczasem :( Quote
Reno2001 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Ja jestem teraz za tym borderowym. A kiedy on pójdzie to na to miejsce dac psiaka od iwop. Quote
Ulka18 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 To Murko bierzmy tego biedaka bezimiennego od Basi. Matko, mam tylko nadzieje, ze Pandusia nie wroci :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Basia1968 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Ja nie wiem jak ja mam dziękować!!!! borderek siedzi w klacie. Wiecie co najgorsze jest w tym wszystkim - to, że ratuję, a później one siedzą w klatkach:-(:-( ale zawsze jest nadzieja, tak jak w tym przypadku - tak się cieszę, że chłopak będzie w normalnych warunkach. Bardzo bardzo dziękuję:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts