Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeden domek odpadł w przedbiegu, bo pani mi odpisała, że jest przeciwnikiem sterylizacji i nie podda suni zabiegowi...
Drugi na razie w zawieszeniu, Państwo chcieliby się z sunią osobiście zapoznać, a są z Warszawy.

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby pojawił się ten dom.Ja co prawda nie jestem zwolennikiem wyadoptowywania szczeniaków przed gwiazdką.
Na prezent to może być pluszak a nie żywe zwierzątko.

Posted

Zgłosił się domek dla Pandy, brzmi sensownie :)

Państwo mogą za tydzień przyjechać po sunię, wcześniej niestety nie dadzą rady.
Do tego czasu zaproponowałam zrobienie wizyty przedadopcyjnej, zgodzili się bez problemu.
To jest domek z ogródkiem w Lublinie, Państwo mieli już psy, ale owczarki niemieckie. Teraz chcieliby coś mniejszego. Czytali już o rasie border collie, bo zależy im, aby psiak był łagodny (tam jest m.in. 8 miesięczne dziecko), ale wyjaśniłam, że Panda to kundelek i prawdopodobnie z border collie będzie mieć tylko wygląda a i to niepewne. Pani wie co to znaczy szczeniak i małe dziecko w domu, bo ich starsze dziecko też wychowywało się ze szczeniakiem.
Państwo zgadzają się na wysterylizowanie suni (wspomniałam, że to będzie jeden z punktów umowy adopcyjnej).
Sunia generalnie ma mieszkać w ogrodzie, ale ma mieć wstęp do domu. Teraz, póki jest szczeniakiem oczywiście będzie cały czas w domu z przerwami na spacerki.

Ogólnie chyba brzmi dobrze? Mam szukać kogoś do wizyty?

Posted

Jasne, ze szukaj kogos Murko do wizyty. Trzeba domek odwiedzic.

Moja Ulka chowala sie od malego z psami m.in. szczeniakiem collie i obie wyrosly jak sie patrzy. Trzeba tylko umiec sobie wszystko zorganizowac i odpowiednio zajmowac i dzieckiem i psem.

Posted

Wizytę prawdopodobnie przeprowadzą ladySwallow i evel, jeszcze czekam na info potwierdzające. Bico, która do tej pory przynosiła nam szczęście, niestety w tym tygodniu nie da rady, może dopiero po weekendzie, a wtedy może już Państwo będą chcieli przyjechać po Pandzię.

Posted

Pani niestety zadzwoniła, że nie może wziąść Pandy :(
Mieli dwa psiaki, które odeszły na jakąś wirusówkę (pani nie umiała powiedzieć, mówiła, że objawy to m.in. wodobrzusze) i wet powiedział, że lepiej aby się wstrzymali jakieś pół roku z następnym psem. Ma im wszystko w domu zdezynfekować.
Pani bardzo żałuje, córka już nawet ma Pandę na tapecie w komputerze, ale nie chce ryzykować, że mieliby skazywać sunię na męki i śmierć... Będzie pytać znajomych czy ktoś nie chce pieska.

Posted

Tylko to będzie taki corgi w wersji maxi :evil_lol:
Mam jeszcze troche fotek z dzisiaj, wstawię potem.
Panda jest superaśna.

Od wczoraj wieczora mailuje z zainteresowaną jej adopcją osobą. Zapytałam o warunki jakie miałaby Panda i czy moglibyśmy zrobić wizytę. Czekam na odpowiedź. Podałam link do wątku.