Murka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Jeden domek odpadł w przedbiegu, bo pani mi odpisała, że jest przeciwnikiem sterylizacji i nie podda suni zabiegowi... Drugi na razie w zawieszeniu, Państwo chcieliby się z sunią osobiście zapoznać, a są z Warszawy. Quote
Ulka18 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Na allegro jest dwoch obserwatorow, moze to inne osoby niz te z postu #51 i kolejne domki nam sie pojawia. Quote
eloise Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 ja liczę na to, ze chętnych będzie sporo jak to na kudłatego i uroczego szczeniaka i że szybko znajdzie się dobry dom! Quote
Ulka18 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Na allegro jest juz 3 obserwatorow , moze wreszcie bedzie ten jeden, jedyny dom :kciuki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1349166619 Quote
Ra_dunia Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Wiedziałam, że Panda będzie miała powodzenie :) Że też biedne szczeniaczki w schronisku mają tak niewielkie szanse :( Quote
Jo37 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Oby pojawił się ten dom.Ja co prawda nie jestem zwolennikiem wyadoptowywania szczeniaków przed gwiazdką. Na prezent to może być pluszak a nie żywe zwierzątko. Quote
Murka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Zgłosił się domek dla Pandy, brzmi sensownie :) Państwo mogą za tydzień przyjechać po sunię, wcześniej niestety nie dadzą rady. Do tego czasu zaproponowałam zrobienie wizyty przedadopcyjnej, zgodzili się bez problemu. To jest domek z ogródkiem w Lublinie, Państwo mieli już psy, ale owczarki niemieckie. Teraz chcieliby coś mniejszego. Czytali już o rasie border collie, bo zależy im, aby psiak był łagodny (tam jest m.in. 8 miesięczne dziecko), ale wyjaśniłam, że Panda to kundelek i prawdopodobnie z border collie będzie mieć tylko wygląda a i to niepewne. Pani wie co to znaczy szczeniak i małe dziecko w domu, bo ich starsze dziecko też wychowywało się ze szczeniakiem. Państwo zgadzają się na wysterylizowanie suni (wspomniałam, że to będzie jeden z punktów umowy adopcyjnej). Sunia generalnie ma mieszkać w ogrodzie, ale ma mieć wstęp do domu. Teraz, póki jest szczeniakiem oczywiście będzie cały czas w domu z przerwami na spacerki. Ogólnie chyba brzmi dobrze? Mam szukać kogoś do wizyty? Quote
Reno2001 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jak dla mnie oczywiście, że tak. Zwizytowac nie zaszkodzi ;) Quote
Ulka18 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jasne, ze szukaj kogos Murko do wizyty. Trzeba domek odwiedzic. Moja Ulka chowala sie od malego z psami m.in. szczeniakiem collie i obie wyrosly jak sie patrzy. Trzeba tylko umiec sobie wszystko zorganizowac i odpowiednio zajmowac i dzieckiem i psem. Quote
eloise Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 wizyta konieczna, może to akurat dom dla Pandusi! :) Quote
Ra_dunia Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 To ja już tak tradycyjnie: Żeby nie było, że się znowu spóźniłam ;) Quote
Murka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Wizytę prawdopodobnie przeprowadzą ladySwallow i evel, jeszcze czekam na info potwierdzające. Bico, która do tej pory przynosiła nam szczęście, niestety w tym tygodniu nie da rady, może dopiero po weekendzie, a wtedy może już Państwo będą chcieli przyjechać po Pandzię. Quote
Ulka18 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dobrze, ze bedzie wizyta. LadySwallow i Evel tez moga miec szczeliwa reke :kciuki: Quote
agusiazet Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Panda, oby to był Twój domek, brzmi tak obiecująco!!! Quote
gazzy Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Przez przypadek zajrzałam... Jaka cudna :) Quote
Ra_dunia Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 super, prawda? :) Mam nadzieję, że domek też okaże się super ;) Quote
Murka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Pani niestety zadzwoniła, że nie może wziąść Pandy :( Mieli dwa psiaki, które odeszły na jakąś wirusówkę (pani nie umiała powiedzieć, mówiła, że objawy to m.in. wodobrzusze) i wet powiedział, że lepiej aby się wstrzymali jakieś pół roku z następnym psem. Ma im wszystko w domu zdezynfekować. Pani bardzo żałuje, córka już nawet ma Pandę na tapecie w komputerze, ale nie chce ryzykować, że mieliby skazywać sunię na męki i śmierć... Będzie pytać znajomych czy ktoś nie chce pieska. Quote
gazzy Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 o jejku :( Jaki pech... A taka fajna rodzinka by dla Pandusi była... Quote
Ulka18 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Podeslalam link do watku Panu Maciejowi, ktory wypatrzyl Pandusie na onet.pl w dziale ogloszen. Quote
Ulka18 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Panda malutka gwiazda plakacikow reklamujacych schronisko : Quote
agusiazet Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='Murka'] Panda polarna ;) Piękna ta Panda polarna! Quote
Reno2001 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Qrcze, ale ona jest słodka. Po prostu napatrzec się nie można :) Quote
Ulka18 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Sadzac po lapach, to moze pod corgi jeszcze ja zakwalifukujemy ;-) Bo taka dluuugawa jest i niskopodwoziowa ta nasza Pandusia :D Quote
Murka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Tylko to będzie taki corgi w wersji maxi :evil_lol: Mam jeszcze troche fotek z dzisiaj, wstawię potem. Panda jest superaśna. Od wczoraj wieczora mailuje z zainteresowaną jej adopcją osobą. Zapytałam o warunki jakie miałaby Panda i czy moglibyśmy zrobić wizytę. Czekam na odpowiedź. Podałam link do wątku. Quote
Recommended Posts