Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzia sie nie moze doczekać września, a mi na samo to słowo skróra cierpnie... ja nie chce września... znowu nauka:( Ale jak juz dojdzie do tego okropnego miesiaca, bede sie cieszyc że Zosia jest u Zuzi!:):):):)

Posted

Przepraszam, ale zdjęcia wstawię dopiero jutro....
Mam teraz strasznie zawalone dni.....
Przyznam się ,ze nawet nie miaalm czasu ich obejrzeć....
A Zośka jest superasna !!! Naprawdę!!!
Bardzo kontaktowa i wesoła i mało nie przecisnęła się przez kraty - tak się nadstawiała do głaskania....

Posted

Nie wiem dlaczego , ale nie mogę wstawić żadnych zdjęc z nowego aparatu.....za głupia jesem czy co???? już trzeci dzień próbuję i lipa.....
dziś będzie już facjowa pomoc...to może się uda późnym wieczorem.....

Posted

Zosiu kochana, trzymaj sie jeszcze.
Mysle o Tobie caly czas i juz sie nie moge doczekac, kiedy bedziesz u nas.

I poniewaz moja chrzestna ma na imie Zosia :evil_lol: ( a byc moze, ze nas bedzie odwiedzac :lol: ) - ta sliczna panienka bedzie u mnie nosila imie ISIA - podobnie brzmiace i zauwazcie, ze jak sie je wymawia, to trzeba to zrobic z ....
usmiechem na ustach :evil_lol: :lol: . No, sprobujcie .....

Posted

Tiger napisał(a):
Nie wiem dlaczego , ale nie mogę wstawić żadnych zdjęc z nowego aparatu.....za głupia jesem czy co???? już trzeci dzień próbuję i lipa.....
dziś będzie już facjowa pomoc...to może się uda późnym wieczorem.....

Tiger to wyslij fotki do mnie wstawie je! [email protected]

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Super Isia, a Zosia, to imię mojej Babci, teżbym zmieniła, gdyby psina o takim imionku do mnie trafiła.

A jak sie ma nasza Zosia ( Isia ) ? Czy da rade poczekac jeszcze troche ?

Posted

Padla propozycja, zeby moze od ok. polowy sierpnia umiescic Zosie gdzies w hoteliku - w Lublinie badz w okol. Warszawy - skad przyjedzie do mnie z Jo37.
Co sadzicie o tym ? Pieniazki, ktore zostaly zebrane dla Berusi - moga pomoc Zosi.

Posted

Z aparatu nie moge wstawić nigdzie żadnych zdjęć....prawdopodobnie jest włączona jakaś blokada......jutro ma byc instrukcja obsługi po polsku....mam nadzieję ,ze z TZ dojdziemy co i jak.....

A co do hoteliku, to w Lublinie jest tylko jeden.....moim zdaniem nie jest zły......ale to tylko boksy .... Hotel znajduje się w Lubelskim Centrum Małych Zwierząt na ul. Stefczyka.....
http://www.centrum-zwierzat.lublin.pl/hotel.php
Ceny za dobę uzaleznione są od wagi psa....

Z tego co wiem , to jedak przyjmują tam psy tylko z kompletem szczepień ...Tak więc Zosię trzeba by było zaszczepić na zakaźne .....

Wiem ,ze pozostałe dogomaniaczki z Lublina nie mają dobrego zdania o tym hotelu....ale ja chyba nie podzielam tego zdania.....Oddałam tam kiedys kotkę na dwa tygodnie i odebrałam w świetnej formie....

Tak więc chyba Zuzia musi zdecydowac.....
Jeżeli będę w tym czasie w mieście ,to myslę ,że po wyciągnięciu jej ze schronu należałoby ją wykąpać.....i czyściutką oddać do hotelu....
No i jeszcze problem.....kto ją wyadoptuje ze schronu??? Wszystkie już mamy psy na koncie.....(tzn. wszystkie dogomaniaczki....)

Posted

black_sheep napisał(a):
Co do hoteliku, to jesli jest dobry, mozna skorzystać:)

Nie znam tego hoteliku, ale i niezbyt dobre opinie o nim tu rzeczywiscie byly.
Wiec moze sprobowac rozejrzec sie w okolicy Warszawy ?

No i najwazniejsze pytanie - co u Zosi ? Jak ona sobie radzi ?
Tylko zeby mi sie nie zakumplowala znowu z jakas nowa sunia :mad: .... moj maz ma juz cierpliwosc do mnie :evil_lol: wyczerpana do bolu :cool3: .
Nie zniesie moich kolejnych blagan o pokochanie nastepnej ... "psiej psiapsiolki" :razz: .
I jak mnie wyekspediuje do nowego domu sama z tymi wszystkimi psiakami, a sam zostanie w wygodnym mieszkanku ....?
Pewnie bym to zniosla, tylko kto bedzie splacal kredyt ...? ? ?

Kiedy mu cos zaczynam mowic o jakiejs suni z dogomanii - jego pierwsze pytanie : " ... czego ona nie ma ....? ( no wiecie ?- czy oka..., czy ucha..., czy nogi..., czy .....? ):diabloti:

Posted

Dobry hotelik w okolicach W-wy jest u p. Grażynki w Otrębusach.....
Gdzieś nawet kiedyś znalazłam do niej telefon....
To jest prywatny hotelik , a pani Grażynka zajmuje się schroniskowymi bidami bardzo troskliwie.....
Do Otrębus na pewno ją jakoś dotachamy.....

Dziś Masza będzie w schronie to na pewno zajrzy do Zochy i zamelduje jak ona się ma.....
Dla jej bezpieczeństwa nic nie mówimy na razie ,ze mamy dla niej dom......bo podłośc ludzka (czytaj: kierownictwa schroniska) nie zna granic....

A ze zdjęciami to jest tak ,ze ja nie mogę ich wyciągnąc z aparatu....tak jakby była jakś blokada włączona.......ale instrukcja obsługi (bardzo gruba) już się kseruje i mam nadzieję ,że to nie wada aparatu (nowiusieńki) tylko coś tam trzeba przełączyc po prostu.....

Posted

Dzwoniłam do hotelu . Zarezerwowałam miejsce od 18 sierpnia (wcześniej nie ma miejsca ) Doba kosztuje 20zł . Warunkiem przyjęcia jest komplet szczepień i badania . W tej chwili jest tam ponad 10 zwierzaków w tym niektóre z dogo .
Jak widzicie możliwość zrobienia badań i szczepień ?
Jeżeli będzie trzeba to ja przyjadę do Lublina i wyadoptuję Zosię . Niestety nie mam możliwości wzięcia jej do siebie - cały dzień pracuję a mieszkam w bloku .

Posted

Jo37 napisał(a):
Dzwoniłam do hotelu . Zarezerwowałam miejsce od 18 sierpnia (wcześniej nie ma miejsca ) Doba kosztuje 20zł . Warunkiem przyjęcia jest komplet szczepień i badania . W tej chwili jest tam ponad 10 zwierzaków w tym niektóre z dogo .
Jak widzicie możliwość zrobienia badań i szczepień ?
Jeżeli będzie trzeba to ja przyjadę do Lublina i wyadoptuję Zosię . Niestety nie mam możliwości wzięcia jej do siebie - cały dzień pracuję a mieszkam w bloku .

Jo37 - Ty jestes niesamowita ! Masz ogromne serducho :loveu: !
Cudownie, ze bedzie mozna Zosie umiescic w "ludzkich" warunkach juz za tak niedlugo.
Ale z tymi szczepieniami bedzie trudno - nie zwracajac uwagi schroniska na Zosie i plany w stosunku do niej :roll: .
Chyba, ze umowic sie z wetem i ja zaszczepic zaraz po wyciagnieciu ze schroniska. W schronisku zreszta chyba bedzie zaszczepiona na wscieklizne ( tak chyba bylo z Berusia ?).

Posted

Tiger, dzieki za znalezienie super hoteliku.
Trzeba by sie zorientowac jeszcze ile zostalo pieniazkow i jesli trzeba - dosle zaraz na konto Anielicy ( bo mam jej numer ).
I nalezy liczyc, ze Zosia moze tam byc jakies ok. 3 tygodni.
Nie wiem, jak to jest z hotelikami, ale podejrzewam, ze jakis przypuszczalny termin w hotelu musza znac.