Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dom sprawdzony!!! Wszystko ok, a jak później  zadzwoniłam  do Pani Ani to była  zdenerwowana, że  może  źle wypadła, ze na pewno coś nie tak poszło, ale wizytatorka jest osobą  doświadczoną  w adopcjach, i miejmy nadzieję,  ze się nie myli. 

Nie zdarzyło  mi się  żeby  mi pies z adopcji wrócił,  ale różnie bywa, i zawsze się  boję,  ze coś pójdzie  nie tak. Spajk jedzie w sobotę,  pani Ania przyjedzie po niego, pójdą na spacer, i dopiero do domu. Nie wiem czemu, ale mam stracha, i w dodatku sama się  jeszcze nakręcam :D

Posted
15 godzin temu, UlaFeta napisał:

Kama czy Ty bedziesz przy wydaniu Spajka?

Nie, ja nawet nie miałabym możliwości dojechać, bo Pani Ania przyjedzie rano. Auta nie mam, a autobusem to musiałabym chyba o 4 rano z Wawki, a później siedzieć na przystanku w Grójcu, na kolejny autobus :(

Za to mam zaufanie do Joasi w tym względzie, to ona przebywała ze Spajkiem 24 godziny na dobę, i ona wie, o czym ma jeszcze porozmawiać z przyszłym domem :)

No ale oczywiście cały czas ta niepewność, że coś się nie uda we mnie siedzi. Ja tak zawsze mam, dlatego obiecałam sobie, że jeśli Spajk znajdzie dobry i kochający dom, to odpuszczam sobie adopcje. Przerasta mnie to.

Posted

Spajkuś pojechał!!!! Pani Ania przyjechała dzisiaj po niego razem ze swoją synową :) Siedziały u Joasi ponad 3 godziny, i Joasia mówiła, że gdyby nie czekająca je droga do Krakowa, pewnie jeszcze by zostały :) Powiem szczerze, do znudzenia już, że ja nadal nie mogę w to uwierzyć, tyle czasu w hotelu, tyle nadziei, i udało się!!! Mam nadzieję, że będzie dobrze, że dotrze się z psiakami, że nie będzie rozrabiać, i że długo nie będzie tęsknić za kolegami i koleżankami z hotelu!! Chciałam podziękować wszystkim z całego serca za wsparcie deklaracjami, bazarkami, że te osoby, które były od początku, nadal są na wątku, że sporo osób tu dołączyło, i podczas gdy ja biadoliłam jak stara baba, to mnie nie zostawiły, i podtrzymywały na duchu. Joasi dziękuję za opiekę, i za całokształt!!!

Kochani, jak zapłacę za hotel to na koncie Spajka zostaną pieniążki, ale jeśli pozwolicie, to niech one jeszcze tam będą, bo różnie bywa, musi mieć chłopak zabezpieczenie. Czy może tak być?? :)

Kilka zdjęć z dzisiaj :)

cc5cf8d0f69aaa7f.jpg

4a89ba14e9e8657b.jpg

0c60cacd08053923gen.jpg

e623189b312f81d8gen.jpg

Posted

Spajek dostał w wyprawce karmę na trzy dni i kocyk, żeby miał swój zapach. 

Wiadomości jeszcze ciepłe:

"Dojechaliśmy, Spajk przywitał się ze wszystkimi, upodobał sobie męża tapczan, jest bardzo zadowolony."

24908762941_18b05d82a2_b.jpg

24706402150_5a5aef3e0f_b.jpg

"Koty go nie interesują, nie zwraca na koty uwagi, teraz się położył na kołdrę i swoim kocyku, chyba zaśnie bo jest zmęczony, za dużo wrażeń."

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Aldrumka napisał:

O matko brak słów .... dalej kciuki, ale będzie dobrze

Musi być,  nie biorę  nawet pod uwagę,  że  coś  się  stanie. Nie ma prawa! :)

8 godzin temu, bric-a-brac napisał:

Rewelacja! Intuicja mi podpowiada, że to będzie bardzo udana adopcja!

nie ma prawa być  inaczej :)

Posted

Ja juz kciukow nie trzymam:).Zdjecia mowia same za siebie.W takiej Rodzinie to na pewno"wlos mu z glowy nie spadnie"

Powodzenia Spajkusiu:)

Nan nadzieje,ze co jakis czas zdjecia sie pojawia tylko nie w tym dziale:)

Posted

Bardzo się cieszę !!!! Spajkusiu bądź grzeczny i szczęśliwy. ! Aż napiszę do właścicieli "mojego" Kongusia, co u niego słychać? To prawie brat bliźniak Spajka.

Posted

Spajka widziała  już cała rodzina, sąsiedzi, a mmsy Pani Ania wysłała wszystkim znajomym :D S pajkus jest grzeczny, chyba zero stresu, załatwia się  tylko na spacerach. W nowego Pana wpatrzony jak w obrazek, chyba potrzebował  męskiego  towarzystwa :D dzisiaj rano poszli na spacer, dopytywałam jeszcze czy na smyczy, i cały czas przypominam, że  pod żadnym pozorem nie wolno to puszczać  luzem. Zasadniczo to cała  rodzina przeszczesliwa! W samochodzie grzeczny, Pani Ania była zszokowany, bo jej staruszki jeżdżą z przygodami. 

Posted

Sam fakt, że panie przyjechały po Spajka osobiście i nie narzekały na odległość dobrze o nich świadczy. Wygląda na to, że Spajk świetnie trafił. :)

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, mala_czarna napisał:

Spajka widziała  już cała rodzina, sąsiedzi, a mmsy Pani Ania wysłała wszystkim znajomym :D S pajkus jest grzeczny, chyba zero stresu, załatwia się  tylko na spacerach. W nowego Pana wpatrzony jak w obrazek, chyba potrzebował  męskiego  towarzystwa :D dzisiaj rano poszli na spacer, dopytywałam jeszcze czy na smyczy, i cały czas przypominam, że  pod żadnym pozorem nie wolno to puszczać  luzem. Zasadniczo to cała  rodzina przeszczesliwa! W samochodzie grzeczny, Pani Ania była zszokowany, bo jej staruszki jeżdżą z przygodami. 

wspaniale !!!!!

Posted

Możecie coś doradzić? Przez jaki okres mam "przetrzymać" na Spajkusiowym koncie pieniądze? Zapłaciłam 200 zł za hotel od 31 stycznia do 13 lutego, zostało mi 295 zł. W kwestii późniejszego rozdysponowania, może macie jakieś psie bidy, które bardzo potrzebują wsparcia? Może na leczenie, na sterylizację/kastrację, na karmę? Macie kandydatów? :)