Jump to content
Dogomania

SALSA - malutka amstaffka, zostaje na stałe w DT u Bulletów :))))

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Wiesz co Ania, ja nie chcę nic mówić, ale Salsa już jest... Wasza! Tak przynajmniej jej z oczu patrzy :)

Nutusiu :nono: jeszcze próbujemy znaleźć jej domek :evil_lol: fakt, że coraz ostrzejsze kryteria mamy w miarę jak poznaliśmy i pokochaliśmy laskę, ale a nóż widelez zdarzy się jakiś cud i taki domek sie objawi.

Sals też już myśli, że jest nasza bo zrobiła sie niedobrota straszna. Chyba będę musiała zafundować jej linę treningową, bo zaczyna mi głuchnąć i ślepnąć na spacerach. Nie startuje do psów ani nie goni za zwierzętami ale żeby ją czasem do siebie dowołać to ja już wychodzę z siebie i zdzieram gardło a ona wącha kwiatki i ryje doły - idzie jak ONA ma na to ochotę:shake::chaos: w dupsku się lasce od dobrobytu poprzewracało.

jak w zeszłym tygodniu byliśmy z Bulisławem na wystawie (w NDM notabene) Sals została u moich rodziców. Najpierw urządziła histerię a potem nie chciała sie ruszyć spod drzwi, nie skusiły jej nawet mamine smakołyki :shake:

ehhh... milion myśli w mojej głowie ....

Posted

Aneczka&Sułtan napisał(a):
ja mówiłam, że mamy zły wpływ na zwierzęta:diabloti:
niby Amstaff, który myśli, że jest jamnikiem i bullterier który myśli, że jest yorkiem i to w dodatku sunią :shake: :D

Bulet sunią??? to się nie zorientowałam :D
a była jeszcze koteczka coście jej wmówili, że jest bulterierem :eviltong:

Moglibyście wmówić Ciapkowi, że jest kotkiem? Może wtedy przestanie mi koty straszyć :diabloti:

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Bulet sunią??? to się nie zorientowałam :D
a była jeszcze koteczka coście jej wmówili, że jest bulterierem :eviltong:

Moglibyście wmówić Ciapkowi, że jest kotkiem? Może wtedy przestanie mi koty straszyć :diabloti:

ale to niezależne od naszej woli. one same tak mają. Sądzę, że Bulisław czuje się jak sunia - bo powiedz mi który szanujący się pies lubi piłowanie i obcinanie pazurków, suszy z pancią włoski, czesze i pudruje? hmm?

A kiciusi Bulisław, który przecież jest sunią yorka wmówił, że jest bullterierem. strasznie to wszystko skomplikowane.

A może Sals przetłumaczy Ciapasowi, że straszna to jest ona a nie kotki :D

Posted

przyszłam w tym samym celu :) ale cioteczka Kamila mnie ubiegła.

Sezon działkowy uważam za otwarty :) w sobotę zabraliśmy gnojki na działkę do moich teściów. Widać, że Salsa doskonale wie do czego służy działeczka :D obszczekała obszczymórków, pogalopowała pod płotem, pofikała koziołki ;) Radości nie było końca. Na koniec ogłosiła strajk i nie chciała wsiąść do samochodu zamiast tego usiadla mojemy teściowi na nogach i zadowolona zdawała się myśleć: "jak chcecie to jedźcie, ja tu zostaję".

Wczoraj z okazji pięknej pogody powtórzyliśmy działkowy wypad. Salsa miała oprzymusową socjalizację z dziećmi braci mojego męża w ilości 3 sztuk maluchów i 3 sztuk młodzieży. Egzamin zdany doskonale. Generalnie miała ich w głebokim poważaniu a jak już ja dopadli to chętnie poddawała się głaskom i była bardzo delikatna (z tym, że bratankowie mojego męża są nauczeni kontaktu z psami i zachowują się wobec psów "normalnie" z drugiej jednak strony i tak mordowali mi Bulisława więc Salsa uświadczyła kontaktu z dziećnmi jedynie na moje życzenie) Generalnie może mieszkać w domu z dziećmi ale nie będzie dla nich kumplem do zabawy. raczej maskotką do tulania :) zdjęcia później (niestety nie mam zdjęć z dzieciakami)

Posted

Nutusia napisał(a):
No dobra, czyli w razie jakby co - rodzina Aneczki może się... dzieciowo powiększyć! :)

ja nie podzielam entuzjazmu psów w tym przedmiocie :D niewykluczone natomiast, że Sals zamieszka u moich teściów. Teść zakochany po czubek nosa jeszcze tylko trzeba przełamać opór teściowej :D

Posted

byłoby wspaniale :) Salsa jeśli nie znajdzie domku do tego czasu (a tak obstawiam) w lipcu jedzie na wczasy do moich teściów na ponad 2 tygodnie bo my z Kamilem wyjeżdżamy na upragniony urlop za granicę. Sądzę, że teść odmówi jej wydania jak wrócimy :D a i Salsa pewnie nie będzie chciała wracać z działeczki.

Posted

byłoby wspaniale :) Salsa jeśli nie znajdzie domku do tego czasu (a tak obstawiam) w lipcu jedzie na wczasy do moich teściów na ponad 2 tygodnie bo my z Kamilem wyjeżdżamy na upragniony urlop za granicę. Sądzę, że teść odmówi jej wydania jak wrócimy :D a i Salsa pewnie nie będzie chciała wracać z działeczki.

chytry plan :cool3: Teść to chyba już w niej zakochany, co?

Posted

teść przepadł :) jest bardzo podobny do mojego TZta więc Salsa też od razu zapałała do niego miłością :D

no tak :roll: :evil_lol: To kto w kolejce czeka na DT u Was? :eviltong:

Posted

nikt, już żadnych tymczasów, niet! chyba że awaryjnie :D

no wiem wiem :roll: "awaryjnie" to taka furtka :eviltong: Żartuję oczywiście, ale jakoś już sobie nie wyobrażam u Was samego bulleta. Smutno mu chyba będzie, jeśli teściowie zabiorą Salsika :(
ale przynajmniej będzie ją mógł często odwiedzać :-D