Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest mi bardzo, bardzo smutno. To chyba było najtrudniejsze allegro - musiałam poinformować darczyńców, że się nie udało. Tak trudno znaleźć słowa wtedy, kiedy się wie, że po drugiej stronie są ludzie którzy mają nadzieję... Tyle osób pisało, że bardzo im zależy żeby pomóc Tinie, żeby ją uratować... Małgosiu i Grzesiu - bardzo Wam współczuję...

Pozostała mi jeszcze proza życia czyli rozliczenie allegro.

Na aukcji wystawiłam 200 cegiełek
Kupujący zadeklarowali kupienie 200 sztuk
Na moje konto wpłacono pieniądze za 116 sztuk (wpłaty za pozostałe cegiełki powinny wpłynąć na konto Fundacji)
Łącznie wpłynęło na moje konto 600 zł
w tym było 20 zł opłaty dodatkowej za zdjęcia w wersji papierowej od 7 osób (6 x 3zł i 1 x 2zł)
Opłata za wystawienie aukcji wyniosła 20,15 zł
Prowizja allegro wyniosła 40 zł (4% od kwoty sprzedaży czyli od 1000zł)

600 zł - 20 zł - 20,15 zł - 40 zł = 519,85 zł

Kwotę 519,85 zł przelałam dzisiaj na konto Fundacji

skan przelewu

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo serdecznie ci dziekuje za tak wspaniałe prowadzenie allegro czyli z fundacja jestesmy juz rozliczeni serdeczne dzieki wszystkim którzy nam pomogli jestes naprawde kochana

Posted

czy w takim razie choć z lekarzem jesteście rozliczeni za maleństwo?
Inez de V.... piękne słowa
całe nasze "zoo", które jest już za TM na pewno bawi się z Tinusią..., a poza tym odwiedza nas w snach i czuwa nam Nami...
:-(
Trzymajcie się,

Posted

Śpij spokojnie kochana Tinko,tam już nic Cię nie będzie bolało.
Jest mi bardzo przykro...
Adamo1974,dziękuję,że byłaś przy Niej w tych ciężkich chwilach i że pod koniec Swojego życia zaznała tyle miłości...

Posted

podsumowując rozliczenia

1825zł - na koncie fundacji
519,85 - z allegro
razem 2344,85zł

faktura na kwotę 2310,12zł
2344,85 - 2310,12 = 34,73zł

pozostało 34,73zł
proszę jeszcze Tweety o potwierdzenie czy ja czegoś nie pomieszałam -co do kwoty na koncie Tinki i faktury

chyba trudno byłoby zwrócić tę kwotę darczyńcom - jeżeli nikt nie ma nic przeciwko - proponuję pozostawić ją na koncie AFN - tam jest dużo zwierzaków wymagajacych pomocy

Posted

Jasza napisał(a):
Yorija - kończy się mój bazarek dla Tinki.
Z końcem marca.
Czy te pieniądze mogę w takim razie przeznaczyć na innego psa?

Myślę, że tak - ale proszę zapytaj osób, które zrobiły zakup na bazarku - jeżeli chcą - to wskażą na jakiego zwierzaka przelać ich wpłątę - albo Ty zaproponuj

Posted

Jest tyle innych piesków, które potrzebują pomocy. Dużo bardziej koi ból świadomość, ze wprawdzie nie mogło się pomóc jej, ale za to pomogło się innemu stworzonku w potrzebie. Ona na pewno też by się z tego cieszyła..

Posted

Wklejam tu list od Pani, która wspomogła Maleńką na allegro. To oczywiście nie jedyny list od osób, które bardzo przeżyły odejście Tinusi, więc niech ten będzie od wszystkich allegrowiczów:
"Witam
Jest mi po prostu niewyobrażalnie przykro, że ten maleńki Okruszek odszedł... To takie niesprawiedliwe....
Pocieszam się tylko tym, że odeszła w domu, otoczona miłością i dobrocią. I choć przez parę miesiecy poznała ze człowiek to nie tylko samo zło.... I że teraz może sobie biegać za tęczowym mostem, zdrowa i radosna.
Najgorsze jest to, że tak wiele ludzi w dzisiejszych czasach powiedziałoby: o co chodzi, przecież to tylko pies! Nigdy tego nie zrozumiem bo to AŻ PIES, istota która tak samo czuje, odczuwa ból i strach..
Dziękuję Państwu za tak wspaniałą opiekę nad tym maleństwem !!!! Naprawdę należą się Państwu słowa uznania i wielki szacunek !!!!"