ania z poznania Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Napisałam prośbę do Majqi i Choleryy o tekst. Taki krótki i na temat to ma, ale chodzi teraz o powalający. Quote
Ancyk Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Siedze i biedze jakis zlepek słów ale ni huhu.. Quote
agaga21 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ania z poznania napisał(a):Anetek100 napisze :) ciekawe czy wierszem! Quote
anetek100 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 no właśnie napisałam ani, że tylko na to ostatnio mnie stać..ale może uda się "niewierszem":) Quote
What May NN Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 cioteczki spójrzcie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/198262-FUNDACJA-AST-przygarnie-amstaffkę-łagodną-do-ludzi-i-psów-do-DT nie wiem jaka jest psica, ale przezytajcie i może wrzućcie ją na wątek jeśli jest łagodna.. Quote
ania z poznania Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 No jak na razie że jest dość zaborcza o jedzenie. Ale spróbujemy. Quote
Ancyk Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Właśnie była u mnie Pani u której Rutka przebywała, zmartwiona bo na Nk widziała zdjęcia Rutki, dopytałam jak to z tym warczeniem było i powiedziała, ze Rutka to bardzo karny pies, wystarczyło jej powiedziec nie wolno i Rutka siedziała cicho. I karmiła swojego psiaka jednoczesnie z Rutką i obywało się bez spięc. Quote
andzia69 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 i co tam u Rutki? pewnie zero telefonów, zima, mróz...:( jestem jakoś źle nastrojona do świata:( Quote
agaga21 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 kurcze, gdyby jakieś wolne, ciepłe miejsce było... :( Quote
choleraa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Co robisz gdy widzisz bezdomnego? Przyspieszasz kroku, żeby nie poprosił Cie o pieniadze? Zatykasz nos w tramwaju i modlisz sie w duchu, żeby wysiąść jaknajszybciej? Zamykasz za soba czympredzej brame, żeby nie wszedł za Toba i nie nocował w piwnicy? Wieczorem otwierasz pełną lodówke, siadasz w fotelu i właczasz telewizor. W wiadomościach podają ilu bezdomnych zamarzło tej nocy. Jest Ci nawet przykro, w końcu to ludzie.. Co robisz kiedy widzisz bezdomnego psa? Nic nie robisz.. to przecież tylko pies... Nie poprosi o pieniądze, nie jeździ tramwajem, nie przytrzyma drzwi, żeby wejść do piwnicy.. Zamarznie niewidzialny, tuż pod Twoim oknem. W wiadomościach nie podadza informacji o jego śmierci, nie usłyszysz też ile zwierząt zamarzło w schronisku i na ulicy.. "Śmierć jednego to tragedia, śmierć miliona to statystyka".. a co z tymi, których nawet sie nie liczy? Quote
baster i lusi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Cioteczka gdzie ty byłaś:mad: tak nam Ciebie brakowało:-(.Tekst jak zwykle rewelacyjny:multi:.Czekamy na drugi bazarek.:lol::loveu: Quote
choleraa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 przeprowadzka, brak neta, miesiac poza swiatem..:) Ale juz wrocilam:D Quote
agaga21 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='choleraa']Co robisz gdy widzisz bezdomnego? Przyspieszasz kroku, żeby nie poprosił Cie o pieniadze? Zatykasz nos w tramwaju i modlisz sie w duchu, żeby wysiąść jaknajszybciej? Zamykasz za soba czympredzej brame, żeby nie wszedł za Toba i nie nocował w piwnicy? Wieczorem otwierasz pełną lodówke, siadasz w fotelu i właczasz telewizor. W wiadomościach podają ilu bezdomnych zamarzło tej nocy. Jest Ci nawet przykro, w końcu to ludzie.. Co robisz kiedy widzisz bezdomnego psa? Nic nie robisz.. to przecież tylko pies... Nie poprosi o pieniądze, nie jeździ tramwajem, nie przytrzyma drzwi, żeby wejść do piwnicy.. Zamarznie niewidzialny, tuż pod Twoim oknem. W wiadomościach nie podadza informacji o jego śmierci, nie usłyszysz też ile zwierząt zamarzło w schronisku i na ulicy.. "Śmierć jednego to tragedia, śmierć miliona to statystyka".. a co z tymi, których nawet sie nie liczy? super!!! zaraz dodam do allegro http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1363554635 Quote
ania z poznania Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Choleroo, dzięki wielkie, kochana jesteś :)! Quote
anetek100 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 hehe i ja tez mam tekścik:)jak mówiłam może komuś się spodoba ale ostatnio wena odpadła;)a w sumie podupadła ... oczywiście agaga21 wierszowany też jest hehehehehe:) "Patrzy w otchłań, zamglone oczy od łez, zerka w nieznane przyglądając się światu. Temu, który zamiast kolorowych barw, dał tęsknotę i smutek, bezdomność i lęk. Przeganiane, dręczone psie serce, rozdarte na kawałki, pewnie wciąż czeka na swojego pana, tego, który zapominając o swym przyjacielu otula się wg niego czystym sumieniem. I w tej świadomości tkwi, tak jak inni oprawcy, którzy gdzieś w głębokiej zaspie, przydrożnym rowie lub przepełnionym schronisku zostawili zgnębioną przez siebie zwierzęcą duszę. Zamiast dbać o istotę, która bezgranicznie zaufała, opuścił, jedynie z zadowoleniem ocierając ręce. A sunia, która była jedną z tych istot, wciąz patrzyła jak w obraz swemu człowiekowi głeboko w oczy, nie zdając sobie sprawy z jego braku odpowiedzialności. Teraz czeka na dom, ten jeden, jedyny, kochający ją bez granic.... Bo pies skrzywdzony kocha ponad wszystko, więc czemu i my pokochać tak nie możemy.........?" i wierszowany hihihihihi "Mówi się, że życie to bajka nie jest, Że dużo jest zła, a dobra tak niewiele, Gdzie zamaist wsparcia, wziąć na siebie liczymy, Zatem otwórzmy serca i zmieńmy swe czyny, Nie tylko wobec człowieka, lecz także braci mniejszych, Bo człowiek jest od nich większy i silniejszy, Więc pokaż swą siłę robiąc coś dobrego, Przygarnij i przytul psa bezdomnego" ehh oceńcie sami czy się porzyda:) Quote
ania z poznania Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Anetek, dzięki wielkie! No, to teraz Rutka rusza na podbój z takimi tekstami! Quote
Ancyk Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Piękności:) to ja juz rzucam na ogłoszeniowe. Wybiore zdjecia, mysle ze koniecznie to w kubraczku i to na którym patrzy zza kraty i jedziemy. Quote
Ancyk Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Aniu czytam wlasnie na dopiewskim wątku co tam sie dzieje i po prostu serce pęka.. Quote
ania z poznania Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Aniu, dzisiaj była Aga w schronie, pracownicy chodzą dwa razy dziennie z konewką z ciepłą wodą. Jutro jadę z Tamarą, w piątek ja będę w schronie. Quote
Ancyk Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 A ja robie przegrzebki gdzie się da i tych włóczek szukam.. jakbys miała chwile i cos bys udziergała to wstaw foto na dogo (chyba, ze juz jakies zdjecia sa gdzies) to moze jakis wzorzec by był. Quote
Ancyk Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 ona taka pi razy oko jak moj na wielkosc, ale teraz tak sie zastanawiam, jak tu rękawki wrobic. Dla człowieka to w miare spoko bo rękawy idą równo na bok a u psa to nie wiem:) przód weższy, tył szerszy? Quote
Recommended Posts