agaga21 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 conceited napisał(a): co do drugiej suni - sterylizowac nie bedzie na 100%. powiedziala, ze termin porodu juz jest bardzo blisko. całe szczęście, że juz nie ma tego żelastwa na szyjce. cholera, trzeba się spieszyć ze sterylką! aniu, czy dasz radę jeszcze przed wyjazdem zawieźć ją do śremu? boję się, żeby za tydzień nie było za późno! Quote
ania z poznania Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Jutro będę dzwonić do dr Ciborowskiego kiedy mała może przyjechać. Jak na moje oko ona ma jeszcze trochę do porodu, tydzień temu miała tylko cycuszki wyciągnięte a brzuszka prawie wcale, teraz ma, ale malutki jeszcze. Quote
agnieszka32 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Nie znam się na ciążach (żadnej ani psiej, ani ludzkiej nie przeszłam :evil_lol:), ale... czytałam kiedyś o ciążach u psów i wyczytałam, że duży brzuszek robi się w ostatnich dniach ciąży, nieraz do ostatniego tygodnia nie widać dużego brzucha. Nie wiem, ile w tym prawdy... Quote
ania z poznania Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 No ja też się nie znam, ale pamiętacie Sue, siostrę Dixona, rok temu latem była w ciąży? No to ona wyglądała jak ponton, cycuszki do ziemi prawie, a brzuch to jakby piłkę lekarską połknęła, a urodziła tydzień po tym jak ją taką widziałam. No nic, jutro zaraz zadzwonię do weta kiedy może przyjechać. Quote
agaga21 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 no właśnie, może tak jak u kobiet, każda sunia wyglada inaczej w ciązy. u jednej jest "piłka" a u drugiej ciut okrąglejszy brzuszek. poza tym w ostatnim tygodniu to już chyba sterylki się nie robi...lepiej nie czekać, im szybciej tym lepiej. Quote
conceited Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 agaga21 napisał(a):no właśnie, może tak jak u kobiet, każda sunia wyglada inaczej w ciązy. u jednej jest "piłka" a u drugiej ciut okrąglejszy brzuszek. poza tym w ostatnim tygodniu to już chyba sterylki się nie robi...lepiej nie czekać, im szybciej tym lepiej. tak mi wlasnie wetka powiedziala przez telefon. Powiedziala, ze juz za pozno. Quote
Ancyk Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Fajnie że sunia już bez kolczatki. Aniu napiszesz mi na pw ile bedzie ten kubrak kosztował? chciałabym, zeby już nie marzła. Nie było żadnych telefonów? Quote
ania z poznania Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Jasne, napiszę. Jak na razie nie..... Quote
Ancyk Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Dzięki. A w ogole sunia nie "burzyła' się gdy tak przy niej ktoś kombinował? jak zniosła zdejmowanie kolczatki? wiecie coś moze? Quote
ania z poznania Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Jak ja próbowałam to najpierw była spokojna, ale w pewnym momencie ją zabolało pewnie, szarpnęła się i uciekła do budy. Ale nie warknęła ani nie ugryzła mnie. Quote
Ancyk Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Aniu, a kiedy zostanie przeniesiona z kwarantanny? Quote
ania z poznania Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dzisiaj jej się kończy, pewnie w poniedziałek. Quote
conceited Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 a nie minal przypadkiem tydzien? bo kwarantanna trwa dwa :) Quote
ania z poznania Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Nie, nie, już dwa dzisiaj mijają. Quote
ania z poznania Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Izabelka_70 (ma sklep zoologiczny) jutro albo w poniedziałek podrzuci Conceited kurteczkę dla Rutki :). Quote
Ancyk Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 to ja poproszę o rachunek za kubrak. No i może zdjęcia jak sie dziewczyna prezentuje jeśli jest taka możliwośc. No i pozwole sobie poreklamowac mojego nowego podopiecznego od dzis: http://images47.fotosik.pl/439/9147d7a25db19fedmed.jpg nie chcecie koteczka? jak się upre dowioze w kazde miejsce na ziemi:) Quote
ania z poznania Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Ale śliczny koteczek.................. Quote
baster i lusi Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='ania z poznania']Ale śliczny koteczek..................[/QUOTE] kotecek śliczny ale moje bestie nie tolerują kotków Quote
ania z poznania Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Słuchajcie, Cioteczka [B]Izabelka_70 [/B]jest NIESAMOWITA!!!! Rutka dostała kubraczek W PREZENCIE!!!! Iza, kochana, dziękuję bardzo :Rose::Rose:! Quote
agaga21 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='ania z poznania']Słuchajcie, Cioteczka [B]Izabelka_70 [/B]jest NIESAMOWITA!!!! Rutka dostała kubraczek W PREZENCIE!!!! Iza, kochana, dziękuję bardzo :Rose::Rose:![/QUOTE] izaunia jak zwykle z wielkim serduchem!:loveu::loveu::loveu: czy ktos będzie mógł już jutro ubrać rutkę? Quote
Ancyk Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Moja miaucząca bestia też koteczka nie zaakceptowała. Zastrajkowała i odmówiła jedzenia. Nie siusiała, nie załatwiała się. Ofukała bidulka a na mnie patrzyła jak na zdrajce. Warczała jak pies. Za to pies zalizałby malca na śmierć. Szczęsliwie malec znalazł dziś nowe lokum a ja się biore za jego ogłaszanie. O tak było: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/442/c39635d684bb13e0med.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ancyk Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='ania z poznania']Słuchajcie, Cioteczka [B]Izabelka_70 [/B]jest NIESAMOWITA!!!! Rutka dostała kubraczek W PREZENCIE!!!! Iza, kochana, dziękuję bardzo :Rose::Rose:![/QUOTE] Bardzo dziękuje!! Oby malutka nie marzła! Quote
ania z poznania Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='agaga21']izaunia jak zwykle z wielkim serduchem!:loveu::loveu::loveu: czy ktos będzie mógł już jutro ubrać rutkę?[/QUOTE] Jutro albo pojutrze, przy zabieraniu Tamary, Conceited podjedzie do schronu. Quote
andzia69 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Ania - mam dla ciebie dobrą i zła wiadomosć:) zacznę od złej;) - Dymek - mikropies - od piątku ma nowy dt w Kielcach:) dopiero się dowiedziałam;) Dobra - możesz Rutkę wziąsć na tymczas:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts