wellington Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Magda779 napisał(a):Ta suczka jedzie 28.11 do Holandii razem z zarezerwowanymi od miesiąca trzema szczeniakami. Ta rezerwacja nie jest od kilku miesięcy!!! Ja prowadzę stronę schroniska w Krotoszynie i jest ona aktualizowana praktycznie codziennie. Nie wiem skąd to zainteresowanie i dziwne podejrzenia!!? Jeśli jest napisane rezerwacja to pies ma już praktycznie dom i dziwi mnie zajmowanie się sprawami, które tego nie wymagają. W wypadku DNH rezerwacja nie oznacza ze pies ma już praktycznie dom, poniewaz na ich stronie stale go szuka- przebywa w dt. dziwne podejrzenia!!? Czemu dziwne ? Quote
Asior Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Magda, nie dziw się, że nie mamy zaufania do adopcji zagranicznych.. Jeśli jeszcze jestem w stanie zrozumieć wydawanie kalekiego psa za granicę, takiego, który w Polsce nie ma szans na dom, tak nie rozumiem czemu zagraniczne fundacje biorą od nas młode zdrowe psy, skoro u nich na pewno jest ich masę... Quote
Asior Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 o jesoo jesoo.... ale przełom!!!! Mały właśnie stoi koło mojego fotela przy kompie i domaga się drapanka :) Jak przestaje, to albo trąca mnie nosem, w dłoń, albo nadstawia się ciałem tuż pd ręką :multi: ale szok!! Taki postęp w kilka chwil.. jeszcze rano się chował przed wzrokiem :) Będą z niego ludzie :D Quote
Magda779 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Właściwie nie mam pojęcia, o którym psie Ty piszesz. Szczeniaki jadą do DT i są im szukane domy stałe, a Muszka jest psem wymagającym i musi, zresztą tak jak Dropsik, przejść socjalizację. Ta fundacja jest sprawdzona, mam stały kontakt z nimi i z domami stałymi. wellington napisał(a):W wypadku DNH rezerwacja nie oznacza ze pies ma , poniewaz na ich stronie stale go szuka- przebywa w dt. Czemu dziwne ? Quote
Yorija Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Asior napisał(a):...aa dziś okazało się, że Dropsik boi się dużych psów.. Haszczak na spacerze chciał go powąchać i pobawić się z nim i mały dostał histerii zaczął gryźć na oślep go :D dostał takiej histerii, że myślałam że zje haszczaka , na szczęście pies nie agresywny i nie zrobił sobie nic z tego :) A to dziwny typ z niego. W moim aucie wlazł na tylne siedzenie do Metra i wręcz pod niego się próbował chować. Może on nie tyle się haszczka bał co Ciebie chciał przed nim bronić Quote
Asior Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 nie, nie.. bo jak lezy przy misce w kuchni to na Majkę też się szczerzy z zęborami :) Quote
wellington Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Magda779 napisał(a):Ta fundacja jest sprawdzona, mam stały kontakt z nimi i z domami stałymi. Oczywiscie - nigdy nie mialam najmniejszych watpliwosci. Quote
Magda779 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Co u Dropsika ??, nic się tu nie dzieje ;) Quote
Asior Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 a nie dzieje sie, bo niestety od kilku dni mam akcję Dyminy... nie wiem jak się nazywam normalnie :roll: U Dropsiora na razie bez większych zmian..... Niestety zimno mu strasznie a ja nie mam dla niego ubranka, bo to z Majki za małe, a nawet jesli było by dobre to przecież Majka musi je mieć.. Może ktoś ma jakieś ubranko na ala jamnika na zbyciu??? Quote
tripti Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 a czy któryś (chyba dwa zostały) z numeru 9 pasowałby Wam? Quote
Asior Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 tripti napisał(a):a czy któryś (chyba dwa zostały) z numeru 9 pasowałby Wam? nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :roll: Quote
adamo1974 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Asior napisał(a):a nie dzieje sie, bo niestety od kilku dni mam akcję Dyminy... nie wiem jak się nazywam normalnie :roll: U Dropsiora na razie bez większych zmian..... Niestety zimno mu strasznie a ja nie mam dla niego ubranka, bo to z Majki za małe, a nawet jesli było by dobre to przecież Majka musi je mieć.. Może ktoś ma jakieś ubranko na ala jamnika na zbyciu??? witam a jaki jest koszt takiego ubranka Quote
Asior Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 nie mam pojęcia, często sie zdarzają tu na dogomaniackich bazarkach, ale chyba teraz żadnego nie ma :( Myśle, ze jakieś 30-40 zł (trzeba poszukać na internecie) I jeszcze mi Dropsik dziś taką szkodę zrobił, ze mocno się wkurzyłam :angryy: W ciągu może 10 sekund (tyle co weszłam na przedpokój gdy wróciliśmy z pola) on oczywiście standardem wpadł do swojego "domku-legowiska i w pewnym momencie pach, kur@#a odgryzł mi jedyną taśmową smycz :placz:.. To była taka mini mini smycz Majki, teraz na całe trzy psy mam raptem jedną smycz. Niestety Ani Luckiego, ani Dropsa spuścić nie mogę więc muszą mieć smycz rozciągliwą... Drops niestety długą bo nie załatwi się stojąc przy mnie :roll: ... MASAKRA PO PROSTU :placz: Nie mam teraz jak wyprowadzać Dropsa na spacer, będę musiała chodzić z każdym osobno :shake: ehhhh :mad: Quote
ania z poznania Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Asiorku, podaj mi wymiary Dropsa, tzn. obwód w klacie i długość od karku do ogona. Dostanie ode mnie ubranko :) Quote
Asior Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 [quote name='ania z poznania']Asiorku, podaj mi wymiary Dropsa, tzn. obwód w klacie i długość od karku do ogona. Dostanie ode mnie ubranko :) ooojjj ANIU będe ogromnie wdzięczna :loveu: 35 cm długość i 35 szerokość w klacie :roll: a Drops był dziś w radiu ;) http://chwiladlapupila.pl/informacje/klinika-zdrowego-chomika-27-listopad-2010/ trzeba kliknąć na play i odsłuchać będzie można audycję ;) ok 12 minuty ;) Quote
adamo1974 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ania z poznania napisał(a):Asiorku, podaj mi wymiary Dropsa, tzn. obwód w klacie i długość od karku do ogona. Dostanie ode mnie ubranko :) ślicznie dziękuje Quote
adamo1974 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 to może ja odkupie ci to smycz co dropsik popsuł Quote
Asior Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 adamo1974 napisał(a):to może ja odkupie ci to smycz co dropsik popsuł to nie chodzi o odkupienie ;) najlepiej jak by ktoś miał do przekazania po swoim psiaku, Ty masz na co wydawać kasę pewnie :roll: Quote
adamo1974 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 no mam jak karzdy le jak by nie było to też mój psiaczek uściskaj łobuziaka odemnie Quote
Asior Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 adamo1974 napisał(a):no mam jak karzdy le jak by nie było to też mój psiaczek uściskaj łobuziaka odemnie jestem na niego obrażona, nie gadam z nim :0 a tak serio kombinuje jak z nimi (teraz mam przecież trzy psy), wyjść na spacer :roll: Quote
ania z poznania Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Asior napisał(a):ooojjj ANIU będe ogromnie wdzięczna :loveu: 35 cm długość i 35 szerokość w klacie :roll: Nie ma sprawy, Asiu :) Podaj mi tylko jeszcze adres na pw. Quote
tripti Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='tripti']a czy któryś (chyba dwa zostały) z numeru 9 pasowałby Wam? [quote name='Asior']nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :roll: ja też czasami ;) albo zapomniała, albo nie wszedł link z bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/196799-psie-akcesoria-dla-małych-i-dużych-na-jamniczą-skarpetę-do-30.11 pytanie dotyczyło tego czy piesek zmieści się, jeżeli pasowałoby to mogę zamówić dla suni w prezencie :) Quote
Asior Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 [quote name='tripti']ja też czasami ;) albo zapomniała, albo nie wszedł link z bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/196799-psie-akcesoria-dla-małych-i-dużych-na-jamniczą-skarpetę-do-30.11 pytanie dotyczyło tego czy piesek zmieści się, jeżeli pasowałoby to mogę zamówić dla suni w prezencie :) 40 cm za duże :(po drugie strasznie ciężko będzie to założyć jak on się nawet zapinania szelek boi :( Quote
Asior Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 nie no ja zaczynam mieć dość.. Kolejną smycz chyba mi wkrótce załatwi.. to są sekundy... na spacerze jak jesteśmy to zawsze idzie za mną, jak bym się na niego patrzyła to nie zrobi ani siku ani kupy :roll: więc muszę iść normalnie a on za mną.. no i wystarczą sekundy on zrobi 3 memłania zębami i juz mam nadgryziony pasek ze smyczy TEJ OSTATNIEJ AUTOMATYCZNEJ co mi została.. Jak mi ja załatwi to koniec.. Bo z psami wychodzi mój syn kiedy jestem w pracy ( z majką i Luckym) więc nie ma możliwości, żebym je pościła bez smyczy, bo Lucky jest bardzo agresywny do innych psów i tylko by z tego kłopoty wyszły :roll: Nie wiem co tej cholerze zrobić, żeby nie przegryzał smyczy.. na normalnej nie rozciągliwej nie ma szans sie załatwić bo on musi być daleko od człowieka ... Przyznam, ze jestem trochę zła, i jestem w stanie zrozumieć dlaczego jest tak mało BDT.. Bo jak się domkowi płaci za opiekę nad psem, to jest zawsze kupa ludzi na wątku (no bo jak rozumiem chcą wiedzieć jak są pożytkowane ich pieniądze), a kiedy dom jest bezpłatny, to wszyscy mają w tyłku i psa i jego tymczasowego właściciela :roll: Mam naprawdę bardzo ciężką sytuację materialną i nie stać mnie na zakup jakiejś porządnej smyczy automatycznej, a dwie mi już prawie załatwił, jedną całkiem a druga lada moment będzie przegryziona :roll: Czy nie ma naprawdę nikogo, kto miał by smycz automatyczną po swoim psie do podarowania?? :roll: wklejam zdjęcie tych dwóch co mi załatwił, jedną całkiem druga lada moment się przerwie :roll: (coby nie było, że ściemniam :roll: ) Quote
Asior Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Porcelanowa Lalka napisał(a):Moje smycze automatyczne mają supełki ;) Wpisz w tytule, że BDT potrzebuje TYLKO automatycznej smyczy. (pewnie gdyby psiak był w hotelu już dostałby całą pakę takich smyczy :roll:) no właśnie./... potem się nie ma co dziwić, ze nikt nie chce być takim domkiem :/ Quote
Recommended Posts