Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę ,ze najpierw trzeba zawiadomić TOZ,albo SdZ ,psy przecież trzeba natychmiast zabrać z tego miejsca,a później myśleć o bazarkach ,aukcjach itp.Sa podstawy bo właścicielka to wariatka,która potrafi zakopać psy żywcem!,jest dokumentacja ,psy zyja w okropnych warunkach co widać na zdjeciach itd...
Mogę zapytać w tej sprawie schronisko Psi Anioł-ale to Warszawa.

Posted

kasiek. napisał(a):
Myślę ,ze najpierw trzeba zawiadomić TOZ,albo SdZ ,psy przecież trzeba natychmiast zabrać z tego miejsca,a później myśleć o bazarkach ,aukcjach itp.Sa podstawy bo właścicielka to wariatka,która potrafi zakopać psy żywcem!,jest dokumentacja ,psy zyja w okropnych warunkach co widać na zdjeciach itd...
Mogę zapytać w tej sprawie schronisko Psi Anioł-ale to Warszawa.

myślę, że tak byłoby dobrze, uzbierac kaske na kilka psów bedzie ciężko a w schronisku-/ale dobrym/ będą przynajmniej bezpieczne i beda miały co jeśc i wtedy trzeba myslec co dalej

Posted

Teraz dopiero dobrnęłam do końca.
Pewnie na sporo pytań nie odpowiem, bo w tym natłoku mi umknęły - to bardzo proszę wołać za mną!
Kilka dni bez neta byłam i zaległości mam więcj niż włosów na głowie.

Jak pisała Ola - kobita faktycznie niespełna rozumu.
Psiaki były wyciągane "za uszy" zza szkła czy zza innych przedmiotów...
Drżałam ze strachu,że taki "PRZERAŻONY psiak" wyrwie się i rozerwie na szkle...
Sunie nazywają się "Reksio","Dżeki" itd... Psy na tyle wystraszone,że uciekały - nie chciałam gonić,stresować,żeby domnemać płci... Wszędzie szpikulce ze szkła i inne ostre rzeczy.
Poker ta ciemna (z tego co się dowiedziałam) to sunia - i najprawdopodobniej ciężarna.
Są 3 sunie i tak z tego wynika,że wszystkie ciężarne.
Wszystkie mają max 4 lata.
Wszędzie odchody,smród paskudny.
Karmę zostawiłam.
W tym tygodniu dowiozę jeszcze.
I koce.
Wszystko brudne i śmierdzące.

Toz-u nie chcę.
Zjadłam zęby na takich akcjach - dziękuję...
Możecie pluć i krytykować,ale ja nie chcę szkodzić, tylko pomagać...

Posted

Diewczyny to jeżeli pieski są w Pszycznie (czy w tych okolicach) można je umieścić nie w Mysłowicach tylko w schronisku w Oświęciumiu na Kamieńcu. To nawet bliżej od Pszczyny, a schronisko jest pewne. Tam się naprawdę świetnie opiekują zwierzakami i z doświadczenia wiem, że pieski tam nie czekają dłużej na adopcje niż 2, 3 mc.
Link do niego: http://www.otozoswiecim.schronisko.net/index.php

Można się skontaktować czy przyjęliby psiaki...

Posted

Dziewczyny, ja wczesniej zaoferowalam sie pomoc w oplaceniu dt na miasiac, zdecydujcie czy to ma sens, niestety zbiore kase tylko na miesiac, wiec nie wiem co bedzie potem, moze uda sie znalezc domy nie wiem juz...

Posted

Olena84 napisał(a):
Dziewczyny, ja wczesniej zaoferowalam sie pomoc w oplaceniu dt na miasiac, zdecydujcie czy to ma sens, niestety zbiore kase tylko na miesiac, wiec nie wiem co bedzie potem, moze uda sie znalezc domy nie wiem juz...

postanowione już,że staruszek z łańcucha jedzie do hotelu
jest 80 zł jednorazowo + to co Ty uzbierasz, to moze bedzie na 1, 5 mies
może w hotelu zlituja sie i bedziemy mieli znizke?