Olena84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Czyli jesli ktos wezmie jedngo psa, ten pojedzie do hotelu zostaje 5 psow? Nie mam zupelnie juz pomyslu:(. Quote
Julia84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dziewczyny najważniejsze to odebrać te psy od wlascicielki. Nawet schronisko bedzie lepsze od tego co tam mają i dlatego napisałam o schronisku Oświęcim - Kamieniec. Znam je i wiem ze tam psy są bardzo dobrze traktowane, mają zapewnioną opiekę... Quote
Olena84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Julia84 napisał(a):Dziewczyny najważniejsze to odebrać te psy od wlascicielki. Nawet schronisko bedzie lepsze od tego co tam mają i dlatego napisałam o schronisku Oświęcim - Kamieniec. Znam je i wiem ze tam psy są bardzo dobrze traktowane, mają zapewnioną opiekę... Zastanowcie sie, lepiej by tam poczekaly na deklaracje Quote
ostatniaszansa Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Czytam, oglądam zdjęcia ... wyć , krzyczeć , płakać, przeklinać ? Słuchajcie, jaki normalny człowiek nawet bardzo biedny żyłby w takich warunkach, w takim syfie a do tego trzymał taką ilość psów? Ta Pani jest ewidentnie osobą niepełnosprawaną umysłowo do tego zaburzoną co do otaczającej Ją rzeczywistości. Działa na swoją szkodę ale niestety i przy tym straszliwie krzywdzi zwierzęta. Może zgłosić Ją do MOPS-u ? Zabierzecie psiaki,-super, a jaka jest gwarancja ,że nie uzbiera kolejne? Panią powinien zająć się pracownik socjalny i psychiatra i to długofalowo, a my ( pisze tu ogólnie o osobach pomagającym zwierzętom ) psiakami. Możemy podarować 25 kg suchej karmy, na jaki adres ją wysłac bo mało prawdopodobne aby ktoś teraz jechał w tamtym kierunku z Warszawy. Podajcie na jaki adres wysłac którejś z Was bo raczej nie bezpośrednio do tej Pani. Ja osobiście mogę dorzucić się do sterylki np. 50 zł jak już będzie wiadomo co jak i gdzie. Mocno trzymam kciuki za udaną akcję i lepszy los tych biedaków. Ewa Quote
Julia84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Olena84 napisał(a):Zastanowcie sie, lepiej by tam poczekaly na deklaracje Nie sądzę. Na Kamieńu mają malutko psów, to jest bardzo małe schronisko a psiaki nie czekają tam dłużej na adopcję nić 2 mc... Quote
Olena84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Napisałam, że lepiej by w tym schronisku poczekały;). Quote
Julia84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Acha :-) tam są takie fajne panie, które się naprawdę tymi psiakami opiekują, szukają pieską nowych domów... A my mogłybyśmy tak czy inaczej szukać im we własnym zakresie domków stałych i zbierać na karmę czy zabiegi u weterynarza. Tym bardziej ze schronisko jest blisko od nich. Trzeba by było transport załatwić... Quote
Klaudus__ Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Tak jak napisała BUDRYSEK jest miejsce w hotelu i na tego staruszka,ale narazie kiepsko z pieniążkami. Prawdopodobnie w piątek pojedziemy zawieźć Zenia to i ten dziadzio mógłby jechać. Tylko niewiele czasu na zbieranie stałych deklaracji,a bez nich ani rusz... :roll: Julia84,wiem,że te psy są zagrożone u tej kobiety,ale nie jestem za tym,żeby je wywieźć do schroniska w Oświęcimu. Wiem,że to może i jakieś wyjście. Ale nie znam ani nikogo z Oświęcimskiego schronu,ani samego schronu. Nie chciałabym tych psów "poprostu się pozbyć" żeby mieć spokój i odnotowane,że "to załatwione". Chciałabym,żeby znalazły się dla nich jakieś wyjścia... Quote
Julia84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ale można napiasć nawet maila albo zadzwonić. Mam nawet bezpośredni komórkowy numer do jednej pani która sie tam psiakami opiekuje i jest zatrudniona w schronisku. Poza tym kto tu mówi o "pozbyciu się" psiaków. Tak jak pisałam - bedziemy zbierać pieniążki i sprawiać aby wątek "żył". Ale jak chcecie. NIe sądzę aby dla wszystkich psów nagle znalazło się miejsce w dt lub kasa na opłacenie hotelików. Oby sie tylko przez to zwlekanie nie wydarzyła kolejna tragedia... Quote
Klaudus__ Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 ostatniaszansa napisał(a): Zabierzecie psiaki,-super, a jaka jest gwarancja ,że nie uzbiera kolejne? Panią powinien zająć się pracownik socjalny i psychiatra i to długofalowo, a my ( pisze tu ogólnie o osobach pomagającym zwierzętom ) psiakami. Ta kobieta nie nazbiera kolejnych psów,bo Ona NIE CHCE - te psiaki to :"spadek po zmarłej mamie". Mama je kochała. Ona chce się pozbyć. Także chociaż tyle,że nie będzie gromadziła kolejnych... Quote
Olena84 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dziewczyny zastanówcie sie, schronisko to zadne rozwiazanie, ale jesli psy nie sa tam bite, nie ma presji szybkiego ich zabrania, maja jedzenie i wode, to jest to jakies rozwiazanie, a tematu sobie nie darujemy, mozemy zbierac deklaracje, robic ogloszenia, bo zostawienie ich u tej kobiety to dopiero odpuszczenie sobie. Quote
Klaudus__ Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Julia84 napisał(a):Poza tym kto tu mówi o "pozbyciu się" psiaków. Tak jak pisałam - bedziemy zbierać pieniążki i sprawiać aby wątek "żył". Ale jak chcecie. NIe sądzę aby dla wszystkich psów nagle znalazło się miejsce w dt lub kasa na opłacenie hotelików. Oby sie tylko przez to zwlekanie nie wydarzyła kolejna tragedia... Ale Pszczyna nie należy pod Oświęcim. Schroniska są przepełnione. To dlaczego mieliby brać jakieś "obce" psy? Quote
mtf zalesie Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 zgloscie ciezarne na fundusz sterylkowy-chociaz jedna ,druga zaplace a na trzecia sterylke lepiej uzbierac zamiast na hotel bo za niedlugo bedziecie mialy kilkanascie psow a nie siedem Quote
Avilia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 mtf zalesie napisał(a):zgloscie ciezarne na fundusz sterylkowy-chociaz jedna ,druga zaplace a na trzecia sterylke lepiej uzbierac zamiast na hotel bo za niedlugo bedziecie mialy kilkanascie psow a nie siedem Cytuję,żeby nie umknęło! Dzięki MTF ZALESIE! Zaraz zgłoszę jedną z suń. Quote
Avilia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Zgłoszone,czekamy na werdykt:http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!!/page148 Quote
kaja555 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Klaudus__ napisał(a):Tak jak napisała BUDRYSEK jest miejsce w hotelu i na tego staruszka,ale narazie kiepsko z pieniążkami. Prawdopodobnie w piątek pojedziemy zawieźć Zenia to i ten dziadzio mógłby jechać. Tylko niewiele czasu na zbieranie stałych deklaracji,a bez nich ani rusz... :roll: Julia84,wiem,że te psy są zagrożone u tej kobiety,ale nie jestem za tym,żeby je wywieźć do schroniska w Oświęcimu. Wiem,że to może i jakieś wyjście. Ale nie znam ani nikogo z Oświęcimskiego schronu,ani samego schronu. Nie chciałabym tych psów "poprostu się pozbyć" żeby mieć spokój i odnotowane,że "to załatwione". Chciałabym,żeby znalazły się dla nich jakieś wyjścia... schronisko w Oświęcimiu jest bardzo dobre, prowadzone przez Animalsów od niedawna, ale z tego co wiem to obejmuje tylko miasto Oświęcim nie wiem na jakiej zasadzie miałyby dziewczyny przyjąć inne psy, chyba że da się to dogadać. Osobiście byłam w tym schronisku i na dogo jest danal1983, ale oni mają mało miejsca i pewnie psów pełno, no ale można pytać Quote
kasiek. Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Klaudus__ napisał(a): Jak pisała Ola - kobita faktycznie niespełna rozumu. Psiaki były wyciągane "za uszy" zza szkła czy zza innych przedmiotów... Drżałam ze strachu,że taki "PRZERAŻONY psiak" wyrwie się i rozerwie na szkle... Są 3 sunie i tak z tego wynika,że wszystkie ciężarne. Wszędzie odchody,smród paskudny. Karmę zostawiłam. Toz-u nie chcę. Zjadłam zęby na takich akcjach - dziękuję... Możecie pluć i krytykować,ale ja nie chcę szkodzić, tylko pomagać... Zobacz,co sama piszesz,jakie tam panują warunki,a Ty chcesz tam zostawić psy ,bo nie chcesz TOZ-u,to co chcesz zrobić?,nie ma pieniędzy na tymczasy,jakoś nie wierzę,ze ludzie wezmą te psy za darmo.Nie widzisz ,że sytuacja Ciebie przerosła,naprawdę nie dasz rady pomóc tym psiakom,wożąc karmę,bo jeszcze ktoś musi im to dać i to codziennie,odpowiednią ilość.Kobieta nie chce tych psów,więc sama karma nie wystarczy jak im zapewnisz bezpieczeństwo? Ja też dawałam mięso dla psów zamrożone i takie psiaki dostawały i miały je jeść w kagańcach!,tez nie chciałam TOZ-u...psów już nie ma ,weźmiesz taką odpowiedzialność na siebie?,pracownik socjalny nic nie pomoże jesli chodzi o psiaki sam ich nie weźmie,też musi wezwać TOZ,a zmusić do leczenia osoby tez nie może. Quote
Awit Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Uważam, że jeśli dogadałybyście się z dziewczynami z tego schroniska, oświęcim, tak? To psy powinny tam jechać. I jeszcze Bogu dziękować, za to, że kierownictwo tego schronu przyjmie te psiaki. Gdzieś być muszą, u tej psychicznej są w nieustannym zagrożeniu życia i zdrowia. Cały czas twierdzę, że taka osoba jest nieświadoma czynionego zła. Tam nikt im nie wyrwie łapy, nie udusi, nie zrobi im krzywdy. A jeśli to schronisko z prawdziwego zdarzenia, jak piszą dziewczyny, to ze świecą takiego szukać i wg mnie trzeba skorzystać z tej możliwości. Tam będą bezpieczne, a wtedy można nadal ich ogłaszać. Jeśli znajdzie się domek, domek może do schronu pojechać i zapoznać psa. Jak zostaną u tej psychicznej, może niedługo nie trzeba będzie żadnemu szukać domu<tfu tfu> Quote
__Lara Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jeśli w Oświęcimiu je przyjmą to trzeba je tam umieścić, to najlepsze wyjście z możliwych. Quote
Olena84 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kto moze sie dowiedziec w tej sprawie? Quote
kaja555 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 tylko że chyba nikt nie pytał Oświęcimia o psy, to był tylko czyjś pomysł i na tym staneło Quote
BUDRYSEK Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 kiedyś szukałyśmy pomocy w TOZie...i to co zrobiły osoby które przyjechały "pomóc" było przegięciem na max! dlatego od TOZu jak najdalej! Quote
Avilia Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Avilia']Zgłoszone,czekamy na werdykt:http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!!/page148 Będzie dofinansowanie ze sterylkowej skarbonki! Błagamy o tymczasy choćby dla suczek! Quote
Recommended Posts