Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izabelka_70 napisał(a):
myślałam, że gdzieś u poprzednich właścicieli zamknięta. czyli krzywda jej się nie dzieje?

Niby nie, ale mieszka w stajni...a jest naprawdę maleńka.

Posted

izabelka_70 napisał(a):
myślałam, że gdzieś u poprzednich właścicieli zamknięta. czyli krzywda jej się nie dzieje?

nie, nie krzywda nie - ale obiecałam dołożyć wszelkich starań by ją jak najszybciej zabrać

szukam kogos kto mógłby wizytę przedadopcyjną we Wrześni zrobić...?

Posted

Na razie szukam wśród dogomaniaczek - kuzynka właścicieli stajni jest z Gniezna i jest chętna, trochę się obawiam ale zawsze może sprawdzić co i jak a jak pojadę z majką to jeszcze sprawdzę raz...

Posted

Dobrze! byłoby super - jest coś co mnie trochę niepokoi w opowieści potencjalnej Pani.
Ale może ja przewrażliwiona i nie przywykłam do tego, że duże psy i małe psy traktuje się inaczej?

Posted

Paulina napisz mi na pw o kogo z Wrześni chodzi. Znam dobrze Wrześnie i mam tam znajomych i może ktoś z nich okaże się sąsiadem:) I wtedy coś więcej można się dowiedzieć. Jak byłam na wizycie w sprawie Froda to kumpele angażowałam, bo mieszkała niedaleko:)

Posted

Bardzo pilnie szukamy domku. Paulina teraz poza netem. Aneta, czy mogę dać Jej Twój numer w sprawie Wrześni.
Dzisiaj wyposażyłam Majkę w karmę dla szczeniąt - ale i tak potrzebny jest dla niej dom, choćby tymczasowy.

Posted

ona jest z tych poczciwych, czarnych, podpalanych, krótkonożnych, półkudłatych kundelków które są mądre, wierne i kochają ludzi za bardzo :(
Kiedy patrzę na tę suczkę-matkę to przypomina mi się b.podobny pies Pikuś który czekał na właścicieli na wycieraczce pod drzwiami w bloku prawie rok. Wyjechali do Anglii i go zostawili. Niestety trafił do schroniska w Mysłowicach. Nigdy nie zapomnę tego psa.
Majka będzie wspaniała, trzymam kciuki.

Posted

Byłam u Majki (też ;-) ) - mała dostała ataku histerii gdyż po raz pierwszy spotkała moje czipsy. Jej siostry już ten etap mają za sobą i przybiegły sie witać a Majka niestety wcisnęła sie pod paletę wrzeszcząc jakby ją kto na kole łamał i przypalał. Na szczęście ciekawość i chęć kontaktu z ludziem czyli ze mną wzięła górę, schowała się pod moimi nogami i nawet się z wszystkimi na koniec obwąchała. Następnym razem będzie zupełnie inaczej :)
Dostarczyłam też wszystkie dobra które dostałam od supergogi dla małej - bardzo, bardzo dziękuję - bedzie dobra karma i witaminki dla niej i dla siostrzyczek.
Mała jest więc w czasie intensywnej socjalizacji i boi sie nieznanego, dość mocno reaguje - ważne by uczulić przyszły domek by nie przejmowali się jej histeriami bo wyrośnie z niej naurotyczny psiak.
A. W stodole śpi nie z siostrami tylko z... kotem :) Wie co grzeje najbardziej - cieszę się też, że kot się na to godzi i dogrzewa maluszkę.
I serio - najchętniej bym ją sobie zatrzymała... zakochałam się po same uszy w tym małym futrzaku...

Posted

What May NN napisał(a):
domek mnie dziś nie przekonał!! więc Maja nadal szuka domku..

bardzo, bardzo dziękuję za zrobienie wizyty - panie bez wątpienia będą miały psiaka, ale nie będzie to Majka
ja jutro jadę sprawdzić jeszcze jeden domek
nie chcę zapeszać - ale mam dobre odczucia ;-)