Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No a co do tego nowego pieska to wymyśl mu jakieś lepsze imię:eviltong:
Chociaż ja już nie pamiętam jak on wygladał...:evil_lol:
Ale mam nadzieje ze jest zdolny i moze dolaczy za niedlugo do naszych sportowców?:lol:

Posted

Taak wczoraj Sunia pojechała do domu! Na razie nic nie wiem, co tam u niej, ale Pan powiedział, że da znać jak się zaaklimatyzuje :D no a skoro nie dzwonili teraz, to chyba dobrze, to znaczy że nie ma większych problemów z nią :D No i mam nadzieje, że zaprzyjaźni się z nowym towarzyszem bez pokazywania kłów :evil_lol:

Wieczorkiem zrobię nowy wątek mojego nawego podopiecznego- Szoguna :razz:

Posted

Powiem tak: Sunia do lepszego domku chyba trafić nie mogła :multi:

Zadzwoniła dzisiaj do mnie jej Pani z pytaniem co lubi jeść i co jadała w schronisku, bo jak w poprzednie dni zjadała wszystko to dzisiaj zjadła tylko rano, i troszkę sie zaniepokoiła, stwierdziłyśmy, że może mieć też skurczony żołądek i też po sterylce może czuć się nie najlepiej no i wiadomo w nowym domku jest dopiero od kilku dni, podpowiedziałam jej co może jej podawać no i żeby próbować różnych przysmaków.W ogóle jak ją zobaczyła to zrobiło jej się bardzo żal, że ona taka chuda... Tak poza tym to Sunia spisuje się wzorowo! :evil_lol: Całą drogę do domu przespała na kolanach, w ogóle podobno nie odstępuje Pani na krok :razz: Swoje miejsce ma w kuchni na kocyku, 2 razy w nocy ją obudziła, żeby poinformować, że chce iść na dwór się załatwić, co było dla mnie kompletnym zaskoczeniem! :lol: Ani razu nie załatwiła się w domu :-o Z drugim pieskiem dogadała się bez problemu! już się ze sobą bawią i nie było żadnych zgrzytów. Ranka po sterylce bardzo ładnie się goi. Dzisiaj byli na pierwszym dłuższym spacerze, spuszczona wróciła na pierwsze zawołanie :razz: W ogóle trzyma się blisko i nie próbuje uciekać. Pani bardzo miła, powiedziała, że bardzo mądry z niej psiak i że nie zrezygnowaliby z niej za żadne skarby. Jedynie jutro się obawia, bo wszyscy idą do pracy, jedynie zostanie (z tego co zrozumiałam) nie do końca sprawnym wujkiem, ale myślę, że nie będzie problemu. Tak więc kamień z serca, że wiedzie się jej dobrze i ten telefon uspokoił mnie na dobre :lol:

Posted

Powinnam Ci jeszcze napisać, żeby odrobaczyli powtórnie Sunię, wiesz że sporo wyadoptowanych psów miało robaki, w tym glisty. Teraz jest zmieniony środek na skuteczniejszy, ale nie wiem czy Sunia go dostała, to może być przyczyną tego, że jest taka szczupła. Koniecznie powiedz to jej opiekunom, środek na odrobaczanie nie jest drogi, a przy zdjęciu szwów mogą od razu kupić u weta.