pralinka94 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Sunia to wesoła 2,5 letnia suczka, która obecnie przebywa w katowickim schronisku :-( Jest średniej wielkości, wygląda jak mniejszy owczarek niemiecki:cool3:. Jest bardzo wpatrzona w opiekuna i robi wszystko by sprawić mu radość! Bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, no chyba, że w pobliżu jest jakiś inny psiak. Mimo swej żywiołowości w tresurze dogania wszystkie psie kujony , pojęła bez problemu takie komendy jak "siad", "waruj", "łapa", "noga","do mnie" oraz "kółeczko". Jest bardzo pojętna, wie czego się od niej wymaga :D Uwielbia towarzystwo, wręcz lgnie do ludzi, lecz gdy sytuacja tego wymaga, potrafi zająć się sama sobą:cool3: Uwielbia skrobanie po brzuszku, za uszkiem, byle tylko mieć kontakt z człowiekiem :loveu: Sunieczka tak bardzo kocha ludzi, że nie lubi konkurencji ze strony innego psa, więc gdy takowy się tylko zbliży, zostaje od razu obszczekany :-o Taka cicha woda brzegi rwie :diabloti: Uwielbia bawić się piłką i przeciągać się sznurem, aż czasami zadyszki można dostać :evil_lol: . Ma ogromną ilość energii, której nie może spalić w schronisku :placz: Skóra zdjęta z owczarka niemieckiego, tyle że...w wersji kompaktowej. Jeśli lubisz ONki, ale nie masz odpowiednich warunków to ta miniatura wilka jest z pewnością dla Ciebie! Kontakt z opiekunem: tel.792304398 EDIT. Stosunek Suni do innych psów zmienił się diametralnie :multi: Już nie przeszkadza jej żaden psiak, przechodzący obok niej, potrafi się ładnie przywitać, jednak zdarzają się jeszcze "burknięcia" z jej strony, ale nie wstrzyna walki, po prostu odchodzi :cool3: Quote
maciaszek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Usuń proszę, z allegro i z innych ew. ogłoszeń namiary na schronisko. Zarówno adres, jak i numer telefonu! Quote
maciaszek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Taj, już namierzyłam numer :). Dodałam ją na katowicki wątek. Quote
pralinka94 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Sorki mała wpadka, już zmieniłam :) Quote
pralinka94 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 A tutaj jeszcze wygłupy :) Niestety troszke ucięte Quote
pralinka94 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Okej nie będę już bez twojej wiedzy, podawała twojego numeru tel. Z tym szczekaniem, to ona ma różnie i właśnie ciężko było mi określić, czym to jest spowodowane. Bardzo możliwe, że jest to lęk przed innymi psami, ale zauważyłam, że gdy jest skupiona na czymś innym niż na otoczeniu, to nawet gdy inny pies przejdzie 2m od niej, to nie zwraca za specjalnie na niego uwagi:) czasami tylko się popatrzy, a czasami nie potrafi wytrzymać i zaczyna na niego szczekać. A czy mogłaby zrobić krzywdę innemu psu... nie wydaje mi się. Stąd mój wniosek, że ona jest zazdrosna o człowieka, warczy i szczeka, żeby odstraszyć konkurenta. Zauważyłam też, że nasila się to u niej, gdy np. siedzę i ją głaszcze, wtedy potrafi obszczekać psa, który idzie kilkanaście metrów dalej. :) Quote
maciaszek Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wspaniale, że potrafi się tak odprężyć, mimo miejsca w jakim się znajduje :)! Quote
pralinka94 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 No tak, chciałabym ją zawsze widzieć taką odprężoną, ale w nowym domku! :( Quote
soboz4 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Paulina wspaniale pracuje z Sunia, nawet instruktorka jest pod wrażeniem. Widać między nimi więź i zapatrzenie Suni w Paulinę! Quote
pralinka94 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 ;D Suńka to kochany psiak, który widzi w człowieku same dobre rzeczy i nie mówię tu o przysmakach :) Miło słyszeć, że widać nasze wspólne zaangażowanie :) Quote
__Lara Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No to bravo! Dla opiekunki i dla suni! Quote
pralinka94 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Sunia robi duże postępy w stosunku do innych psów :) Dzisiaj rzucała się sporadycznie, w większości przypadków postanowiła zachować spokój ;D Zobaczymy jak pójdzie dalej... jest szansa może kiedyś, kiedyś pozwoli się obwąchać innemu psiakowi ;D Quote
Akadna Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Miziasty potwór :) http://images46.fotosik.pl/364/c3d2f84bd246c657med.jpg Quote
pralinka94 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Taak a tutaj jeszcze słodki potworek :) Quote
pralinka94 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 http://allegro.pl/sunia-2-letnia-suczka-owczarka-katowice-i1333452789.html Druga aukcja Suni... miejmy nadzieje, że szczęśliwa :) Quote
pralinka94 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Moje śliczne oczka :) Gwiazda tańczy na lodzie :D Sunia uwielbia śnieg! nic tylko by w nim hasała :) Quote
Recommended Posts