Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejna aukcja na allegro... Sunia ma dużo wyświetleń i jest obserwowana przez 2 osoby... może w końcu się jej uda... :)
Martwi mnie też to, że dalej sterczą jej kości, wyczuwam wszystkie żebra, kręgosłup i kości miednicowe :( Bida coś nie umie przytyć w schronisku...

Posted

jak te psiaki mogą przytyć, czy nie być wychudzone, jak one sikają kupą, żaden z nich nie ma normalnego stolca, już jestem tym kompletnie podłamana, jak widzę te kałuże z kupami....

Posted

Dzisiaj Sunia pokazała jaka może być naprawdę :) Zdarzyło może się ze 2 razy, że pokazała zęby:diabloti:, a tak to nawet przywitała się z 2 psiakami i to na terenie schroniska z jednym nawet w środku :razz: :) Z młodym bigielkiem to aż nie możliwe było, bo oba miały ochotę na zabawę? Czyżby cieczka tak na nią działała? :evil_lol: Dodam jeszcze, że straszy z niej cwaniak :D gdy wyłożyłyśmy się dzisiaj na kanapie, to ona się tak słodko przytuliła, a po chwili patrze, a ona mi parówki z saszetki wyjada ! :D
Mam kilka fotek z dzisiejszego dnia, niestety zaraz aparat siadł...

Czołgająca się Sunia :D

Taka jestem słodka!

Moja cierpliwość kiedyś się kończy :angryy:

Karna Sunia :D

Posted

Im częściej Sunia wychodzi na spacer poza teren schroniska tym ładnie zachowuję się w stosunku do innych psów już po powrocie, w schronisku:)
Za tydziej mam nadzieje uda nam się zrobić więcej zdjęć i lepszej jakości:D

Posted

Dobrze jest :D zapomniałam dodać, że Sunia kocha fotele i nachętniej nie opuszczałaby ich na krok :P nawet jak był fotel to ja już na drugi plan zeszłam :D no ale co się dziwić... tyle czasu na wilgotnych deskach...

Posted

NO dokładnie, teraz wiem, że jednak długie spacery to nie wszystko :) Gdy tylko położy się na kanapie, to tak jakby psa nie było... sama mogłam z niej wstać, ale ona ani drgnie :D

Posted

mam tutaj jeszcze jedno zdjęcie z bigielkiem :) mam nadzieje, że leonarda mnie nie oskóruje za skopiowanie :oops: :roll:
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/574/976d51fbcc3aed24med.jpg[/IMG][/URL]

Suniu do domciu!

Posted

Ta pojętna suczka to wielki wulkan energii. Mimo swej żywiołowości w tresurze dogania wszystkie psie kujony. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, doskonale radzi sobie z komendami: łapa, siad, waruj oraz noga. Na komendę kółeczko obróci się wokół własnej osi. Osobisty wartownik swojej opiekunki, pilnuje jej, nie ufa byle komu i nie da się łatwo przekupić. Na swojego nowego właściciela też pewnie będzie mieć oko:) Skóra zdjęta z owczarka niemieckiego, tyle że...w wersji kompaktowej. Jeśli lubisz ONki, ale nie masz odpowiednich warunków to ta miniatura wilka jest z pewnością dla Ciebie!

Posted

Dziękujemy bardzo :)

Wczoraj Sunia po raz pierwszy ćwiczyła agiliti i powiem szczerze, że nie wiedziałam, że sobie tak świetnie poradzi! tunel załapała bardzo szybko, jutro poćwiczymy do perfekcji ;) z przeszkodami nieco gorzej, ale jak na pierwszy raz super ;) Cieszy mnie to, że po spuszczeniu smyczy nie była zainteresowana otoczeniem, tylko mną, a raczej parówkami :D Ahh no i jeszcze Sunia jak to Sunia musiała warknąć na Ereszke, no ale myślę, że się przyzwyczai :) MUSI! :D
Psinko do zobaczenia jutro!

Posted

Mam nadzieję, że jeszcze zobaczą... heheh taak, myślę, że do mistrzostwa największym problemem będę ja, gdyż nie umiem za nią nadążyć i coś mi się wydaje, że teraz moja kondycja się znacznie poprawi :D

Posted

oo tak, Sunia wymordowała mnie dziś kompletnie... :D ale są tego efekty, bo tunel pokonuje już bez problemu, wystarczy wskazać jej palcem :D mądra Sunia! bieganie przy nodze, też bez problemów, jedynie musimy troszkę poświęcić czasu na skakanie przez przeszkody, no i w czwartek równoważnia? tak to się nazywa? : P i tutaj zobaczymy czy Sunia jest taka odważna jak do tej pory :evil_lol: :roll:
Po agiliti oczywiście spacer, a fotki tez będą, jak tylko Magda wrzuci :D
A i dzisiaj jeszcze ćwiczyłyśmy komendę "poproś" :biggrina:

Kto przygarnie mądrą Sunię? :-(

Posted

Sunia to naprawdę mądra i urocza psinka, nie wiem dlaczego nikt się nią nie interesuje, może spróbujemy przeredagować jej ogłoszenia, Może dobry tekst o jej umiejętnościach i uroku przekonałby do jej adopcji, szczególnie jak juz będą zdjęcia z agilitii Sunia będzie ładnie ćwiczyć!

Posted

Taak z pewnością muszę pomyśleć nad nowym tekstem, wzbogacić go o te wszystkie umiejętności Suni, zobaczę jakie dzisiaj fotki powychodziły i znowu zrobię serie ogłoszeń... Zastanawiałam się również nad zmianą firmówki, bo Karolina taki świetny tekst ułożyła... no cóż w każdym razie trzeba działać

Posted

Dzisiaj jak zobaczyłam Sunie ćwiczącą agiliti to była pod wrażeniem:) (nam z Suzi to do nich jeszcze trochę brakuję:D)
Co do zdjęć to będą, będą ale jak uda mi się dopchać na trochę dłużej do kompa:D

Posted

soboz4 napisał(a):
Sunia to naprawdę mądra i urocza psinka, nie wiem dlaczego nikt się nią nie interesuje, może spróbujemy przeredagować jej ogłoszenia, Może dobry tekst o jej umiejętnościach i uroku przekonałby do jej adopcji, szczególnie jak juz będą zdjęcia z agilitii Sunia będzie ładnie ćwiczyć!

Bożenko, a ona ma ogłoszenia w ogóle? Bo ja nie widzę na wątku.