Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Sunia dała z siebie wszystko, pomimo stresu, zmrożonych łapek i tłumu ludzi, który ją rozpraszał :) Dzisiaj poznałam jej drugie oblicze, gdy podeszłam do jej boksu po raz drugi. Leżała wyłożona, a do niej (nie to nie są żarty) poprzytulana reszta psów :) A jak się zdziwiła, gdy zobaczyła mnie drugi raz! Wstała w sekundzie :D Nie taki diabeł straszny jak go malują :D

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suńka dzisiaj tak bardzo łapkami się zapierała, jak ją odnosiłam do boksu...:( właściwie nigdy tego nie robiła, zwykle kładła uszy i patrzyła na mnie błagalnym wzrokiem... Czy ktoś sprawi, żeby już nigdy nie musiała tam wracać?

Dobra koniec użalania się... Sunia dzisiaj opanowała już zupełnie komendę noga, oraz "kółeczko" :D Zdolna z niej uczennica :)

Posted

Żebym jeszcze mogła ten jej stosunek zmienić do innych psów... ale i tak spędzanie z nią czasu, to jedno z moich ulubionych zajęć :D !

Hehe tak, ja to tak nazwałam bo komenda polega na tym, że pies obraca się wokół własnej osi :D

Posted

Suńka dzisiaj najprawdopodobniej miała pierwszy raz zabawkę-piszczałke! Była bardzo zdziwiona, gdy zabawka wydawała dziwięk jak ściskała ją w pyszczku... rozglądała się dookoła i o co tutaj chodzi? :) Jak już zakumała, nie chciała się z nią rozstać! :D:D
Potem zaczęła ją skrupulatnie rozrywać ;o

• 2 weeks later...
Posted

Na ostatnim spacerze Sunia zachowywała się wzorowo, chodziła na luźnej smyczy razem z Suzi-dzielił je od siebie może z metr, to duży postep.Suzi także nie przepada za niektórymi suczkami, ale nie ma nic przeciwko Suńce.:D
Może Suzi będzie jej pierwszą przyjaciółką...:)

Posted

Robione aparatem komórkowym :D

Nie chcę zapeszać, ale trzymajcie kciuki!!
Dzisiaj pewna Pani zobaczyła ogłoszenie Suni u mojego Taty w kiosku i powiedziała, że być może to jest jej pies! Zaginął jej latem, a Sunia trafiła na początku września, pamiętam że była dość wychudzona, więc musiała latać przez jakiś czas samopas. Pani wzięła zdjęcie i poszła porównać do domu! Będzie dzwoniła...

Posted

Oby, choć o Pani to nie najlepiej świadczy że nie zajrzała za psem do schroniska, tylko spokojnie przyjęła że się zgubiła. Mam lekki uraz do ludzi, którym gubi się pies bez adresówki, czipa, tatuażu...

Posted

Ja też szczerze mówiąc byłam zdziwiona... podobno bardzo ją kochała, ale jak można nie poznać psa na dwóch wydaje mi się szczegółowych zdjęciach? Nie mówię już o szukaniu... Podchodzę do tej sprawy coraz bardziej pesymistycznie. NIestey mój Tata nie wziął od niej kontaktu, ale wzięła firmówkę do domu i ma odnieść, ale telefon milczy. No cóż, pożyjemy zobaczymy.

Posted

Ciekawa jestem, czy coś z tego wyniknie - choć jednak myślę, że jakby to rzeczywiście była właścicielka Suni, to by już dawno dzwoniła. No bo sobie wyobrażam, jakby to mój pies... inna sprawa, że bym go szukała po całym świecie wcześniej...Bożena ma rację w tym, co pisze..

Posted

Myślę, że to był fałszywy alarm... ale mam nadzieje, że ta Pani pojawi się z zabraną firmówką i odda, wtedy też powiem Ojcu, żeby ją może podpytał o co właściwie chodziło, bo mi tutaj coś nie pasuje... No cóż domku szukamy dalej :)

Posted

Sunia była dzisiaj na spacerze ze mną, Magdą i Suzi :) Psiaki się odprężyły my nawet też i przez chwile naszej nieuwagi stał się jakiś cud :D może przesadzam, ale Sunia powąchała się z Suzi! trwało to może pare sekund, bo mi od razu włączył się alarm :D ale zupełnie niepotrzebnie :D jednak po powrocie do schroniska Sunia znowu zamieniła się w paskudnego potworka:diabloti: :D ale i tak jest to ogromny postęp :D

A tutaj Sunia odpoczywa zamyślona, ciekawe o czym? pewnie o tym, że zaraz ją do boksu zabiorę... :placz:

Dodam jeszcze, że Sunia jest obserwowana na allegro:cool1: