Lucyja Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Boże drogi !! Kaukazy to takie piękne wielkie misie, a tu taka bieda :( Normalnie wyc sie chce jak się widzi takie okrucieństwo ludzi. Wątek pokazałam znajomym, którzy kochają kaukazy. Może choć coś wpłacą. Może nadajcie mu choć imię. Może Misio ? Quote
What May NN Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 biedaczystko.. mogłabym wysłać leki: antybiotyk - Amoksiklav 875+125g na odwodnienie - Verospiron na niedotlenienie serca - Cyto-protectin Mr dajcie znać czy coś się przyda.. Quote
Lucyja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Są jakieś nowe wieści o tym biedaku ? Czy leczenie daje jakieś rezultaty ? Quote
3 x Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='Lucyja']Boże drogi !! Kaukazy to takie piękne wielkie misie, a tu taka bieda :( Normalnie wyc sie chce jak się widzi takie okrucieństwo ludzi. Wątek pokazałam znajomym, którzy kochają kaukazy. Może choć coś wpłacą. Może nadajcie mu choć imię. Może Misio ? Nadir albo Epson róznie na niego mówimy z Iza jak rozmawiamy [quote name='Ajula']szkoda, że tak pusto tutaj ano pusto może to przez długi weekend? [quote name='What May NN']biedaczystko.. mogłabym wysłać leki: antybiotyk - Amoksiklav 875+125g na odwodnienie - Verospiron na niedotlenienie serca - Cyto-protectin Mr dajcie znać czy coś się przyda.. What - dziękujemy za propozycję na razie Nadir vel Epson dostaje tylko te leci co zaleciłmu lekarz najważeniejsze są te leki na serce: leki na serce : Vetmedin 5 mg - 1 kaps. 2 razy dziennie. Enarenal 10 mg - 1 tabl. 2 razy dziennie. Furosemidum - 2 tabl. 2 razy dziennie. Cordarone 200 mg - lek antyarytmiczny - 1 tabl. 3 razy dziennie jakby ktoś miał własnie te i chciał się nimi podzielić - bylibyśmy bardzo wdzięczni :) [quote name='Lucyja']Są jakieś nowe wieści o tym biedaku ? Czy leczenie daje jakieś rezultaty ? jeśli chodzi o leczenie to chyba za wczesnie na ocenę [quote name='Ajula']przypominam biedaka dziękujemy :) [quote name='Hania&Andrzej']Co z psiakiem? w dzień piesek pilnuje o tak: Quote
Ajula Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='3 x'] najważeniejsze są te leki na serce: leki na serce : Vetmedin 5 mg - 1 kaps. 2 razy dziennie. Enarenal 10 mg - 1 tabl. 2 razy dziennie. Furosemidum - 2 tabl. 2 razy dziennie. Cordarone 200 mg - lek antyarytmiczny - 1 tabl. 3 razy dziennie jakby ktoś miał własnie te i chciał się nimi podzielić - bylibyśmy bardzo wdzięczni :) wklejcie to na czerwono w pierwszym poście, bo nie wiem jak inne, ale wiem, że vetmedin jest drogi, czasami komuś zostaje po jakimś psiaku i może się podzielić Quote
3 x Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Ajula napisał(a):wklejcie to na czerwono w pierwszym poście, bo nie wiem jak inne, ale wiem, że vetmedin jest drogi, czasami komuś zostaje po jakimś psiaku i może się podzielić juz wkleilam bylo w 3 poscie ale moze faktycznie nie wszyscy dobrneli do niego zwlaszcza ze w miedzyczasie jest duzo zdjęć Quote
Asior Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 3X a jak on się w ogóle zachowuje teraz.. Bo Iza mówiła, ze zaczyna pokazywać różki... :) że jeszcze się rozkręci.. Nie jest agresywny do niej??? Quote
3 x Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Asior napisał(a):3X a jak on się w ogóle zachowuje teraz.. Bo Iza mówiła, ze zaczyna pokazywać różki... :) że jeszcze się rozkręci.. Nie jest agresywny do niej??? on ma jakiś shiz odnośnie smyczy a raczej jej odpitania może mu się coś zle kojarzy jak mu ktoś gmera przy szyi? nie wiem wiem, że Iza musi robić jakies kombinacje zeby mu odpiąc smycz od obroży musi przypiąć drugą zeby odpiąc tę pierwsza muszę ją na spokojnie dopytac i potem od razu napisac bo mówila mi to juz kilka razy ale jakoś nie byłam w zasiagu komputera no i jak mu sie nie podobaja machlojki z odpinaniem smyczy to i ząbki pokazuje no i zjadł jej latarkę bo podchodziła do niego włąsnie w zwiazku z odpięciem smyczy i na przekupstwo wziela dwia parówki on chyba myślał ze trzy bo po dostaniu dwóch parówek chciał sobie wziąc tę trzecią czyli latarkę ;) Quote
ludwa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ale pochłonął, czy udało się wydobyć? Bo "zjadł" to tryb dokonany;) Dziwnie by wyglądał jakby chodził taki świetlisty od świtlisty od środka;) Na zakmu mógłby gdzieś straszyć. Do wyczerpania baterii oczywiście;) Quote
3 x Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 ludwa napisał(a):ale pochłonął, czy udało się wydobyć? Bo "zjadł" to tryb dokonany;) Dziwnie by wyglądał jakby chodził taki świetlisty od świtlisty od środka;) Na zakmu mógłby gdzieś straszyć. Do wyczerpania baterii oczywiście;) no dobra z tego co zrozumialam izę to capnął latarkę ale że Iza twarda baka jest a i latarki jej potrzebne to nei puscila latarka została jej w ręku tyle ze nie wiem jak z jej sprawnością tzn latarki nie Izy ;) edit: czekam od Izy na podsumowanie kaukaza :( nie ma ani grosza a przeciez za weta i leki które dostal trzeba bedzie zapłacić :( Quote
wapiszon Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Wysyłam do 3x odpowiedź ale coś nie chce wyjść ode mnie. Dlatego cytuję ją tutaj Wysłałam 30 zł ( przez mBank) na kaukaz z białego dunajca . Na razie więcej nie mogę :-( W grudniu coś wyskrobię ale jeśli mogłabym prosić o przypomnienie to byłabym wdzięczna . Pozdrawiam Małgorzata Quote
3 x Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [quote name='wapiszon']Wysyłam do 3x odpowiedź ale coś nie chce wyjść ode mnie. Dlatego cytuję ją tutaj Wysłałam 30 zł ( przez mBank) na kaukaz z białego dunajca . Na razie więcej nie mogę :-( W grudniu coś wyskrobię ale jeśli mogłabym prosić o przypomnienie to byłabym wdzięczna . Pozdrawiam Małgorzata dziękuję :) nie doszło bo mi się skrzynka zapchała musze ją odgruzowac ale to jutro na spokojnie bo tam sa adresy do wysyłki z bazarków Quote
What May NN Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 z tego co widzę tutaj jest do oddania Furosemid http://www.dogomania.pl/threads/128994-LEKI-wątek-zbiorczy Quote
betka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Mam do oddania Opacorden 200mg ok. 200 tabletek. Zawierają tę samą substancję czynną (amiodaronum hydrochloricum) co Cordarone 200 mg Opacorden jest dla ludzi, ale to chyba nie ma znaczenia. Część tabletek ma ważność do września 2010. PS. 3/dobę po 200mg to bardzo dużo :crazyeye:, bo po dłuższym czasie stosowania może dawać objawy nadczynności tarczycy. Ale może u piesków inaczej się wchłania niż u ludzi? Dajcie znać na czy mam przesłać. Quote
3 x Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 betka dopytam Izy czy sięprzyda , dziękuję :) juz wiem co i jak z tą smyczą więc tak, Epson vel Nadir bardzo pilnuje swojego zarówno terenu jak i akcesoriów w tym smyczy oraz jedzenia jak idzie na spacer (podobno jak sie rozchodzi to rusza się lepiej :)) tzn jak Iza idzie do niego ze smyczą i potem na spacer to się cieszy jak jest w dzień przypinany na podwórzu czyli wyprowadzany na zewnątrz z domu to się cieszy jest przypięty siedzi i pilnuje i jest ok, do momentu jak Biafra chce go zabrac z dworu nie daje do siebie podejsc i pomgerac przy smyczy szczerzy zęby więc Iza podchodzi do niego z drugą smyczą i on sie zaczyna cieszyć ze idzie na spacer i wtedy dopiero po przypięciu mu drugiej smyczy mozna odpiąć tę pierwsza inaczej nie da rady jeśli chodzi o jedzenie to je chętnie a i owszem tyle ze po podaniu mu jedzenia trzeba spitalac gdzie pieprze rośnie bo nie lubi jak ktoś jest przy jego jedzeniu i tez się szczerzy mam nadzieję, że się jeszcze przekona i nabierze zaufania do Biafry chociaż cholera wie jak to kaukazowi wyjdzie Quote
Asior Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 3 x napisał(a): i jest ok, do momentu jak Biafra chce go zabrac z dworu nie daje do siebie podejsc i pomgerac przy smyczy szczerzy zęby więc Iza podchodzi do niego z drugą smyczą i on sie zaczyna cieszyć ze idzie na spacer i wtedy dopiero po przypięciu mu drugiej smyczy mozna odpiąć tę pierwsza inaczej nie da rady eeeeeeeehehehheheheh dobre, dobre :) Quote
3 x Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Izę jakoś mniej to bawi jak o tym opowiada ;) ale do konkretów: Epson vel Nadir był u weta - w dniu zabrania z hotelu przez Biafrę koszt badań i leków to prawie 300 zł Wizyta u weta Badania krwi zdjęcia RTG 2 szt- klatka piersiowa, serce i wnetrzności badanie Usg Zastrzyki antybiotyk + tygodniowy zestaw do domu Zastrzyki witamin z grupy B + tygodniowy zestaw do domu Vetmedin na tydzień Furosemid opakowanie Enarenal opakowanie Cordarone opakowanie (19,80 zł) Calopet pasta dla wyniszczonych zwierząt (3x32 zł) Suchy szampon (pudrowy) 14,90 ----------------------------------------------- Razem 294,70 zł Epson ma tylko jedną wpłatę w drodze więćej nic, zero deklaracji :( Iza kupuje mu jeszcze cielęcinę z chrząstkami Do tego dostaje kleik z ryżu i mieszam mu na pół z karmą sercowo-nerkową jutro do odbioru jest Vetmedin Epson dostaje 2 x dziennie po 5 mg jedna tabletka to koszt ok 2 zł czyli jutro do wydatków Epsona dojdzie ok 200 zł dodatkowo dowiedziałam się od Izy że jak on trochę dojdzie do siebie, może ze dwa tygodnie to czeka go kuracja carthrophenem. Poprawa jest dopiero po 4-5 i tyle na pewno musi wziąć. i będa to pewnie koljne niekoniecznie małe koszty :( kto może wesprzec psiaka? Quote
Guest malva Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 finansowo wesprzeć nie mogę,ale będe zaglądać wiernie Quote
Ajula Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 3 x napisał(a): kto może wesprzec psiaka? pomoc pilnie potrzebna! Quote
What May NN Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 podniosę biedaka... zrobię dla niego bazarek jak mi zostaną jakieś fanty z obecnych!! Quote
Recommended Posts