Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']Po pierwsze to suczkę należało natychmiast wysterylizować nawet na kreskę i uzbierać sumę do zwrotu - jest to na dogo realne.
Po drugie ślepe mioty powinno się niestety usypiać - tu mam mieszane uczucia, ale bezdomność psia jest zbyt ogromna.
W tym wypadku będą cierpiały i maluchy i suczka zupełnie niepotrzebnie.
Napiszcie konkretnie czego oczekujecie - DT, pieniążków na sterylkę?
A może ktoś u Was da jej na chwile dom po sterylizacji.

Długi,które mamy po lecznicach liczymy w tysiącach.
Zawsze bierzemy licząc,że "potem się nazbiera" i zostajemy z tym same zdługiem,bo jak pies jest wyrwany ze schronu, to potem każdy sprawę olewa.
Tak czy siak trzeba Ją wyciągać i sterylkę robić.
Aga Ty już z tym przetrzymywaniem nie przesadzaj.
Masz dość roboty.
Najwyżej zotani kilka dni w lecznicy - tylko to koszta dodatkowe...

[quote name='mestudio']Jakoś te parę złotych się uzbiera. Nie bardzo wiem gdzie mieszka pies i dlaczego z tego miejsca miałby być zabrany do schroniska skoro mu chcecie pomóc.

Pies mieszka jak Ada pisała w Punkcie, i niebawem pojedzie do schroniska.
A dlatego zostanie zabrany do schroniska,bo my nie mamy na to,żadnego wpływu...

Posted

[quote name='Klaudus__']
Pies mieszka jak Ada pisała w Punkcie, i niebawem pojedzie do schroniska.
A dlatego zostanie zabrany do schroniska,bo my nie mamy na to,żadnego wpływu...

Ja nie wiem co to jest ten Punkt (nazwa lokalna?), nie mam pojęcia co to takiego, w moim mieście jest KGK - gospodarka komunalna wyłapująca psy i dająca im jakieś schronienie przed wywozem do schronu, albo jestem ja jak mam miejsce i zabieram zwierzaka do siebie, no i pewnie jest jeszcze parę osób prywatnych.

Z wypowiedzi Klaudus wnioskuję, że nic nie ma sensu i że nie ma co robić bazarku dla tej konkretnej suczki czy też zbierać jakiekolwiek pieniążki na sterylkę, szpitalik.
Czytałam wszystko co pisała Ada, ale wątek został założony w nieco innym celu niż wywóz małej do schroniska.

Posted

To jest Punkt Przetrzymań ... psy zamiast do schroniska jadą najpierw tam, gdy "uzbiera się" odpowiednia ich liczba są wywożone do Mysłowickiego schronu ... Klaudus_, Budrysek czy też Mikoada mogą jedynie wyciągnąć psa z punktu i w ten sposób go uratować .... wtrącać się nie mogą, bo zrobią im na złość i ich już więcej tam nie wpuszczą ...
Wątek został założony, aby sunię uratować, ale dziewczyny mają już takie długi, że nie dadzą rady wziąć na SWOJE utrzymanie kolejnego psa ... Potrzebna jest pomoc cioteczek, których jak widać tutaj brak ... Trzeba wątek porozsyłać

Posted

Czyli tak jak myślałam nazwa lokalna zbiorowiska biednych psiaków. U nas jak któryś tam trafi to nie chcą nawet właścicielowi wydać, trzeba się nieźle nastarać aby oddali psa. Trzeba częściej podnosić wątek to może ktoś wspomoże.
Tylko naprawdę nie bądźcie takie zrezygnowane, wiem że długi i brak możliwości na cokolwiek. U mnie to samo i do tego jestem całkiem sama, a psów mam kilka na utrzymaniu. Ale staram się jakoś nie zabijać złymi myślami.

Posted

Jestem i ja:)
DZiewczyny a myslałyście o jakiejs Fundacji?Sa takie, co pomagaja wlasnie w sterylkach, jesli jest faktura, np AFN
http://www.afn.pl/
Kiedyś ta Fundacja pomogła nam w sterylce psiaka..
Ale pewnie są też inne...myslę, ze warto tam napisać, a dodatkowe fundusze, jesli udaloby sie zebrac tutaj, to bylyby na hotelik np.

Posted

Dziewczyny ja mam taką propozycję i to w sumie narazie jedyna rzecz jaka mogę zaoferować... Mogę założyć pieniądze na sterylkę a Wy mi spokojnie oddacie jak się uzbierają. Narazie tyle mogę bo finansowo troszkę u mnie kiepsko więc całego kosztu zabiegu nie mogę ponieść...

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Dziewczyny ja mam taką propozycję i to w sumie narazie jedyna rzecz jaka mogę zaoferować... Mogę założyć pieniądze na sterylkę a Wy mi spokojnie oddacie jak się uzbierają. Narazie tyle mogę bo finansowo troszkę u mnie kiepsko więc całego kosztu zabiegu nie mogę ponieść...

To tez jest super propozycja, nawet, jesli mailaby potem pomóc Fundacja...ale dzięki temu moznaby sterylke zrobić na "juz"...
Klauduś...gdzie jestes??:) Musimy chyba cos zdecydowac...

Posted

[quote name='blueberrykiss']Dziewczyny ja mam taką propozycję i to w sumie narazie jedyna rzecz jaka mogę zaoferować... Mogę założyć pieniądze na sterylkę a Wy mi spokojnie oddacie jak się uzbierają. Narazie tyle mogę bo finansowo troszkę u mnie kiepsko więc całego kosztu zabiegu nie mogę ponieść...

dlaczego nie chcecie skorzystać z pomocy kasy sterylkowej???

http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-

sterylizacja suczki w ciąży jest refundowana w pierwszej kolejności.
Chyba nie ma się nad czym zastanawiać.

Posted

Wątek został założony w celu pomocy suni.
Niestety to nie mój jedyny pies pod opieką.
Sama w domu aktualnie mam sporą ilość.
Dlatego nie jestem w stanie siedzieć cały czas na wątku.
Nie napisałam nigdzie,że pieniędzy nie warto zbierać,i,że bazarków robić nie warto.
Sama nie jestem w stanie pomóc wszystkim psiakom.
Wy wczoraj mieliście dzień wolny,a ja cały dzień jeździłam z psami,do psów,z karmą.
W nocy jak porobiłam z moimi psami to padłam na psyk ze zmęczenia.
Do akcji sterylkowej Ją zgłoszę.

Posted

[quote name='Klaudus__']Zadzwonię i zapytam czy opcja zabrania Ją choćby dziś do lecznicy.

Super!!! Widzę także, ze Lexi zgłoszona do skarbonki! Ekstra, bo nie ma czasu na czekanie ;-)
Skarbonka działa tak, że trzeba opłacić samemu (tu usmiech do blueberrykiss) a skarbonka zwraca na podstawie faktury.

Posted

[quote name='blueberrykiss']To dawajcie namiary na PW. Najlepiej jakby konto było w PKO BP bo inaczej kasa zawiśnie do poniedziałku. A czasu nie mamy :)

Jak będę znała koszt i inne info - zaraz napiszę

Posted

sterylka umówiona na poniedziałek, koszt ok 250 zł, nie wiemy ile dokładnei Lexi waży?
rachunek czy faktura bedzie

Lexi może byc kilka dni u mnie żeby nie nabijac kasy za pobyt w lecznicy - 24 zł/doba
ale dosłownie kilka dni
na tą chwile nie ma chętnego dt czy tdt, więc juz zaczynam mieć obawy,ze zostanę pozniej sama
a ja już nie wyrabiam czasowo i finansowo z gadziorami :(

do tego padła mi bateria w laptopie i korzystam z netu z doskoku
a często po prostu nie mam juz siły i ochoty na net po 18 godz zapieprzania
jeżeli będa jakieś pytania to mój tel jest w podpisie