Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jola jest w tej chwili w drodze powrotnej z podwarszawskiej klinik, gdzie odwoziła Misię z naszego schroniska na rehabilitację. Jak wróci to na pewno napisze więcej.
Podobno Bezio, kilka minut po tym jak ganiał kota, został złapany przez dzieci i przywiązany do płota. Pół godziny potem jakaś starsza pani miała go odwiązać i zabrać ze sobą. Trwają poszukiwania starszej pani.
Mam nadzieję, że Bezio jest u niej i że nie zechce jej zjeść. Teraz martwię się nie tylko o Bezia, ale i o babcię. :-(
Wszystkie służby są już powiadomione - wszyscy szukają uciekiniera.

Edited by cavani
Posted

[quote name='cavani']Jola jest w tej chwili w drodze powrotnej z podwarszawskiej klinik, gdzie odwoziła Misię z naszego schroniska na rehabilitację. Jak wróci to na pewno napisze więcej.
Podobno Bezio, kilka minut po tym jak ganiał kota, został złapany przez dzieci i przywiązany do płota. Pół godziny potem jakaś starsza pani miała go odwiązać i zabrać ze sobą. Trwają poszukiwania starszej pani.
Mam nadzieję, że Bezio jest u niej i że nie zechce jej zjeść. Teraz martwię się nie tylko o Bezia, ale i o babcię. :-(
Wszystkie służby są już powiadomione - wszyscy szukają uciekiniera.[/QUOTE]

Czerwony kapturek - wersja V1.1 Biała Podlaska
Obsada:
Babcia - Babcia:-D
Wilk - Beziol:baddevil:
Gajowy - Jamor:snipersm:
Czerwony Kapturek - Jola pędząca na pomoc(zawrócona z drogi powrotnej do Białej).:painting::angel:
Czy o kimś zapomniałem:???::evil_lol::diabloti:

Posted

Jola jest w kontakcie z Jamorem. jak tylko pojawią się nowe wiadomości, to na pewno da znać.
Ja też siedzę jak na szpolkach.

[quote name='gregorsat']Czerwony kapturek - wersja V1.1 Biała Podlaska
Obsada:
Babcia - Babcia:-D
Wilk - Beziol:baddevil:
Gajowy - Jamor:snipersm:
Czerwony Kapturek - Jola pędząca na pomoc(zawrócona z drogi powrotnej do Białej).:painting::angel:
Czy o kimś zapomniałem:???::evil_lol::diabloti:[/QUOTE]
Jak usłyszałam o tej babci, to miałam dokładnie to samo skojarzenie. Zwłaszcza, że niestety miałam okazję widzieć, co Bezio zrobił ze swoją poprzednią opiekunką :shake:

A myślicie że to możliwe, że może babcia zechce przygarnąć Bezia na stałe? Czy to bardzo głupie i nierealne? W końcu ten nasz "wilk" jak chce, to potrafi być miły :roll:

Posted

No,jestem...Na razie Bez zapadł się pod ziemię-ani widu,ani słychu...Jamor dowiedział się,że zabrała go ze sobą jakaś starsza pani.Martwię się,bo Bezio wygląda na słodziaka i nie chciałabym,żeby tej pani przyszło do głowy na przykład to,by obciąć mu dredy zwisające z podbródka-może być masakra...

W Warce wszyscy wiedzą o uciekinierze,Jamor przez cały wieczór go szukał ,a na noc zostawił otwartą bramę na teren posesji...

Niestety,pan ,który przyjechał poznać Bezia,niekoniecznie zachował się jak dorosły mężczyzna...Mówiąc krótko,wyłączył telefon i -po ucieczce Beza-już się do Jamora nie odezwał. Na razie tyle wiem.

Posted

No nie...Jamor powiedział,że to duży facet,taki ok 130 kg wagi ,a poza tym miał jakieś żelastwo na kolanie-stabilizator.Podobno wystarczyło przeskoczyć płot ,za którym Bezio oszczekiwał kota,ale pan tego nie zrobił..No a Bezio po chwili poszedł w długą!

Posted

[quote name='jostel5']

Niestety,pan ,który przyjechał poznać Bezia,niekoniecznie zachował się jak dorosły mężczyzna...Mówiąc krótko,wyłączył telefon i -po ucieczce Beza-już się do Jamora nie odezwał. Na razie tyle wiem.[/QUOTE]
Jedno dobre- od razu wizyta przedadopcyjna załatwiona w trybie przyspieszonym

Posted

Wczorajsze wiadomości od Jamora na forum:

[URL="http://*********/forum/viewtopic.php?p=5258#p5258"][IMG]http://*********/forum/styles/prosilver/imageset/icon_post_target_unread.gif[/IMG][/URL]przez [B][URL="http://*********/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2"]jamor[/URL][/B] » wczoraj, o 21:48
[B]Poszukiwany listem gonczym Bezio.
Bezik miał dzis spotkanie przedadopcyjne. Zainteresowany pan Krzysztof przyjechał pociagiem, odebralismy go z pkp i puscilismy z Beziem do parku. Pan zaopatrzony w paczke parówek. Po godzinie Pan krzysztof zadzownił , że miłosc Bezia do niego skonczyła sie w chwilą skonsumowania ostatniej parówki i gdy w polu widzenia pojawił sie kocur. Bezio wyrwał sie panu krzysiowi i postanowił zrobic sobie deser z kota w galarecie. kot przez sietke a bezio pod pod płotem na teren budowy osrodka przymuzealnego.
Udałem sie na miejsce i po sladach oblazłem teren budowy. bezio obszczywał wszystkie rogi i ciagnał za sobą smyczke. Jak chłop ktory wazy ze 130 kg nie był w stanie utrzymac psa 18 kg ? Zgoda, miał na kolenie jakiś stabilizator, ale bezio nie przecinak , nie uczieczkowy pies bo on sie nikogo i niczego nie boi. Ciezko było poszukac wejscia na budowe? No , troche mu powiedziałem, no moze troche przesadziłem. Obleciałem osiedle przy parku, bezia nie było i juz pana tez. oczywiscie komórka wyłączona. Kamien w wode
Po kilku godzinach ustało sie ustalic co nastpuje. > Bezik polazł sobie w rej. ogódków działkowych , to w sumie 200-300m od parku. tam spotkali go dzieciaki z osiedla i widzac ze ciagnie za sobą smycz, prywiazali go do płotu myslac ze ktos go moze szuka. dzieciaki zjezdzały na sankach i widziały jak po ok 0,5 h starsza pani gadała do bezika, wygladało jakby była jego własicielką. odwiązała i poszli w rej. osiedla.
Na razie trafiłem do dwóch starszych kobitek ktore mają tam działki, to zadna z nich. Tam raczej nie ma wiecej jak 80 - 100 działek , a starsze osoby to ok 50%, wiec duzo tego nie ma.
Powiadomiony gosc z UM do ktorego ludzie zgłaszają sprawy bezdomnych psów. Vety oraz osrodek zdrowia jakby ktos sie zgłosił ze pies go ugryzł w palca. Dobrze ze bezio swiezo po szczepieniu, choc umkneło mi o cały miesiac.
Przeleciałem dzis tez pozostałe ksiazeczki. Zaszczepiłem tez astora i ciapka.
Mam nadzieje ze babcia nie bedzie chciała rozszczsywac mu dreda pod brodą, bo bardzo sie wtedy zdziwi.
Jutro akcja z ogłoszeniami. Doimyslam ze sie bedzie komplikacja z fałszywymi alarmami, bo po osiedlu szwęda sie psiak, dupcy wszystkie suki z cieczką a jest uderzajaco podobny do bezia, ino ma zawsze łeb i ogon w gorze i jest chudszy. dzis juz dwa razy znajomi do mnie dzwonili ze to bezio, a to nie bezio, choc pewnie charakterek podobny, bo juz w urzedu miasta na 1 listopada do mnie dzwonilli aby im pomóc bo agresywny bezdomny pies gania ludzi. pojechałem i zagoniłem dziada pod podwórko włascicieli na ul. kwiatowej. pouczyłem ich, ale od tamtej pory nigdy nie widziałem tego psa na ich podwórku tylko zawsze łazi po osiedlu albo u nich pod brama siedzi. Kupie farbe o jaskrawym kol. w spreju i go zaznacze aby ludzie nie nie mylili. [/B]

Dzisiaj jeszcze do Niego nie dzwoniłam ,ale niedługo to zrobię! Szczerze mówiąc w tej chwili nie martwię się o Bezia,martwię się o tę starszą kobietę...

Posted

No tak, skąd babcia ma wiedzieć że Bezik to nie jest zwykly pies. Moze te ogloszenia poprzyklejac tam gdzie ta kobita poszla, naokolo, cos zobaczy, podejrzewam ze z internetu Ci ludzie moga nie korzystac.

Posted

[quote name='yunona']bezio znajdzie się i nie sądzę, żeby babcię pogryzł. Psy są mądre. Czekamy na dobre wiadomości :)[/QUOTE]

Oby! Bez nie do końca jest mądry,skoro atakował nawet Jamora,kiedy ten próbował mu gmerać przy dredzie...

Posted

[quote name='Olena84']To jest właśnie mądrość, co mu będzie jakiś facet gmerał...[/QUOTE]

Paula też mu gmerała i wiadomo,jak to się kończyło...

Psia krew,strasznie się denerwuję ,a wyobraźnia (daj,Boże-chora wyobraźnia!) podsuwa mi takie wizje,że włos się jeży!

Posted

Nie ma go!

Olenko, w Warce nie ma schroniska,za to wszyscy wiedzą o zbiegu! Jamor mówi ,że on nie zaatakuje pod warunkiem,że nikt nie będzie mu się dobierał do podbródka...Ale ta pani tego nie wie...Według Jamora-kudłaty wcześniej czy później gdzieś się pokaże!

Posted

[quote name='arabiansaneta']A może oni się z tą panią pokochali od pierwszego wejrzenia?[/QUOTE]

Wszystko jest możliwe.
Mój znajomy(starszy pan, teraz po 70-tce), nie wiem jak to robi, ale najwięksi psi awanturnicy i najgroźniejsze bestie to przy nim potulne baranki:crazyeye:.
Najgroźniejsze psy w kilka minut są jego najlepszymi kumplami:roll: