Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jostel5']Jutro zadzwonię i wypytam....

Chciałabym,żeby moje życie wróciło już wreszcie do jako takiej NORMALNOŚCI![/QUOTE]
życzę tego z całych swoich sił, na szczęście po burzy zawsze wychodzi słońce......

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że Twoje sprawy życiowe są poukładane, ja tu wypatruję tych wieści o Beziu i nic. Pieniążki prześlę na dniach. Co z ogłaszaniem i adopcją, może jamor zostawi sobie niedobrotkę :evil_lol::diabloti: ?

Posted

[quote name='Bejotka'][URL="http://tablica.pl/oferta/bezowy-bezio-piesek-z-charakterem-ID15LhX.html"][B]BEZIO[/B][/URL]

ogłoszony na:

[U]tablica.pl, ale.gratka.pl, lubliniak.pl, olx.pl, swistek.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, oglaszamy24.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl[/U][/QUOTE]

Ogłoszenia są na bieżąco odnawiane i odświeżane.

Posted

Dziękuję ,Bejotko!:)

Jamor powiedział (już jakiś czas temu ),że Bezio może u Niego zostać ,pod warunkiem,że ja zaadoptuję sobie kilka (-naście) psiaków ,które mieszkają w hoteliku....:evil_lol:

Posted

Jutro zrobię rozliczenie i przelew do Jamora,który-niestety-miał jakieś niemiłe zdarzenie i jest kontuzjowany...

Wiosenko,trzeba mu (Beziowi) zrobić dużo ogłoszeń,ale ....KASA!

Szukam pieniędzy!

Posted (edited)

Wiadomości od Jamora:

[B]"Bezio ma się dobrze. widac ze troche mu brakuje soni ktora pojechala do ds. Tuptus nie bardzo chce sie z nim bawic , bo tuptus jest od innych zadań. Bezio to pies ktory dokonale potrafi sie sam zabawic, najlepiej piłeczkami lub plastikową doniczką. fajnie go nakreca gdy sie go potarmosi po łbie. wtedy skacze , bryka jak maly koziałek. NIe nalezy jednak zapominac, ze Bezio to bezio. Ostatnio zona w zamrazarki w garazu wyciągneła platon z miesem do odmrozenia. Bezio stwierdził ze to dla niego i się podłączył. Zona chciała go odsunąc na bok bo chciała podniesc platon. Beziowo to sie nie spodobało i zapiłą się zebiskami w buta, szybki mocny potrójny atak. dziury w bucie , noga cała. Zapomniała ze na instrukcji bezia jest napis/nie przesuwac gdy ma mięso/."

[/B]A teraz finanse,z którymi jest tragicznie i nie wiem,co bedzie dalej,bo moja sytuacja życiowa bardzo się zmieniła! Na niekorzyść,niestety!Więc tak:

-Z ubiegłego miesiąca miał Bezio 28 zł
Od Bakusiowej dostał 100 zł
-Od Olenki-10 zł
-Moja deklaracja-50 zł

I....tyle....

Razem daje to kwotę:[B]188 zł[/B]

Za październik powinnam wysłać Jamorowi 465 zł (jeszcze tego nie zrobiłam....:() ,czyli...brakuje [B]277 zł![/B]

I co teraz?

Pożyczę chyba kudłaczowi te pieniądze,a odbiorę sobie później (n.p. z bazarku) ,bo nie mogę nie zrobić przelewu....:( Szlag!

Edited by jostel5
Posted (edited)

[quote name='Olena84']No dobrze, ale nie tylko my płacimy deklaracje, zawsze starczało i co teraz???[/QUOTE]

Olenko,nie zawsze starczało,niestety....Było już i tak,że wrzuciłam Kudłatemu do "skarpety"jednorazowo 200 zł ponad deklarację,a teraz,niestety,dobry los jakoś się ode mnie odwrócił i nie bardzo mogę sobie na to pozwolić...No ale kiedy powiedziało się A,trzeba dociągnąć do Z....

Mam jeszcze fanty od Katji na bazarek.Jak dotąd-leżą ,bo życiowe pierepały nie pozwoliły mi się tym zająć,ale jakoś się pozbieram i w końcu go zmontuję!

[B]Edit[/B].[B][COLOR=#ff0000]Żeby nie pisać postu pod postem-edytuję....:)

Zrobiłam przelew do Jamora-465 zł za październik!:)

I nie pożyczyłam Beziowi ani grosza,bo oto zdarzył się cud!:)

Okazało się,że wątek Kudłatego podczytuje pewien Anonim,który ma ogromne serce i - po lekturze moich ostatnich ,smętnych postów- zrobił właśnie przelew na hotelik dla psiuka....Bezio dostał od Niego całe trzy stówy ( 300 zł ,słownie:trzysta złotych!):crazyeye::mdleje::Cool!::Cool!::Cool!:[/COLOR][/B]

[B]Anonimie kochany[/B]-:loveu::Rose::buzi:

Edited by jostel5
Posted

Martwię sie o przyszłość Bezia,więc na forum hoteliku Jamora wyraziłam swoje obawy dotyczące napadów gryzienia Kudłatego. A Jamor odpowiedział tak:

[B]"To nie są napady. To przewidywalne zachowanie. Po prostu trzeba się trzymać reguł . Kilka żelaznych zasad i pies jest naprawde super."

[/B]Przywrócił mi w ten sposób nadzieję,ale czy jest gdzieś dom ,który zaakceptuje Bezia z jego "fisiami"?????

Posted

[quote name='wiosenka']Pewnie jest, są ludzie którzy mają takie pieski i potrafią z nimi żyć, nie forsując nic na siłę...[/QUOTE]

I takiego ludzia życzę Beziowi z całego serca!

Kudłaty dostał dzisiaj 100 zł od Haniabor.Dziękuję,Hanuś!:)

Posted

Beziol dostał kolejne pieniądze-tym razem od Yunony-50 zł:loveu:
Ode mnie oczywiście też-50 zł ,a ponadto ...
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]z Kazimierza nad Wisłą ,od Pańcia "naszej" Ivy, do Beziowej skarpety przyleciało przelewem piękne,wypasione,okrąglutkie...400 zł!!! Panie Zbyszku-[/COLOR][/SIZE]:loveu::Rose::buzi:
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][SIZE=2][COLOR=#000000]I w ten sposób na razie nie [SIZE=2]będę siwieć [/SIZE] [SIZE=2]z[SIZE=2]e zgryzoty [/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2]w materii finansów psiucha[/SIZE] [SIZE=2]za[/SIZE] listopad i (moż[SIZE=2]e) grud[SIZE=2]zień[/SIZE]....:)

O ile ,rzecz jasna,wpłyną w tych miesi[SIZE=2]ą[/SIZE]cach również inne pieniążki...;)[/SIZE][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]

Posted (edited)

Są też pieniadze od Bakusiowei,które "przegapiłam"...50 zł:) Dziękuję serdecznie,Małgosiu!:)

[B]A to z Jamorowego forum:[/B]

Bezik trenuje. koniecznie chce sie dostac do kadry narodowej piłki siatkowej

[IMG]http://images10.fotosik.pl/2875/1a78200021909fad.jpg[/IMG]

Edited by jostel5
Posted

Jostel a pilnujecie na bieżąco ogłoszeń, czy są odnawiane, może zmienić tekst ? Bezio sportowiec super wygląda, co on sobie tak upodobał wiaderko? :eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='wiosenka']Pewnie jest, są ludzie którzy mają takie pieski i potrafią z nimi żyć, nie forsując nic na siłę...[/QUOTE]

Ja mam takiego psiaka , jamniczka , wzięłam go z pełną świadomością. Tak sobie żyjemy już razem ( w grudniu minie 4 lata). I były pogryzienia i nawet nie warkolił tylko gryzł na oślep, pewnie" dobrą szkołę" ktoś mu dał . Teraz umie warkolić i wiemy co robić i kiedy. Poznaliśmy jego zachowania i tak jak powiedział jamor nie forsujemy nic na siłę i są pewne zasady wg. których postępujemy z dobrym skutkiem :)

Posted

[quote name='Olena84']Jak finanse Bezia na chwile obecna? Cos tam ruszylo ostatnio...[/QUOTE]

Olenko,na dzień dzisiejszy Bezio jest bogaczem!:) Ma w skarpecie ponad 600 zł!!!!

Ogłoszenia zamówię mu nowe i na całą Polskę!A fotki na Jamorowym forum pewnie są (w Galerii),tylko,że ja mam problemy z Internetem i ciągle mnie z sieci wyrzuca!

Posted

Zobaczcie tekst [URL=http://tablica.pl/oferta/bezowy-bezio-piesek-z-charakterem-ID15LhX.html]BEZIA[/URL] i powiedzcie co zmienić. Ja mu na bieżąco ogłoszenia odnawiam i odświeżam, na 22 stronach adopcyjnych.

Posted

Moim zdaniem tekst jest bardzo dobry,a zdjęcia-świetne!Tylko-dlaczego nikt nie dzwoni?

Może ludzie boją się,że przy Beziu trzeba konsekwencji...? Z drugiej strony-trudno o tym nie napisać...

Posted

[quote name='jostel5']Może ludzie boją się,że przy Beziu trzeba konsekwencji...? Z drugiej strony-trudno o tym nie napisać...[/QUOTE]

Usunęłam z tytułu "piesek z charakterem", bo ktoś tu na forum pisał, że może to odstrasza... Został tylko Beżowy Bezio :)