taks Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Monday']Ale list w pudełku ???[/quote] Tak , w pudełku, w rulonie itd kliknij w tym cenniku który Ci podesłałam na "gabaryt A' i "gabaryt B" to wyczytasz jakie max wymiary przesyłek mogą byc wysłane jako list;) Quote
eski Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Monday']Ale list w pudełku ???[/quote] A nie pudełko w liście :razz: Quote
3 x Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 [quote name='taks']Zgadza się - 7 zł ,bo to było najprawdopodobniej wysłane jako list polecony a nie paczka. [U]Do 2 kg nie opłaca się paczka[/U] - taniej wychodzi jako list i na dodatek szybciej dochodzi;)[/QUOTE] dokładnie ja jak robię bazarki staram się poważyc rzeczy zeby sprawdzić mniej więcej cenę zakładająć ze własnie rzezy idą listem a nie paczkę to wychodziło mi mniej wiecej tak: małe bibeloty to koszt w ok 5 zł (4,20zł, 4,70zł lub coś powyzej 5 zł ale nieznacznie) ksiązki - zależnie od wagi ale one raczej na pewno idą jako list jesli sa formatu zeszytowego w miekkiej oprawie tez ok 5 zł jeśli duże w twardej oprawie - 7-9 zł ale też jako list jak wysyłałam wino to koszt jednej buteli (plastik) ok 0,7-1l - 15 zł z tym, ze była to już paczka i oklejona nalepkami "ostrożnie" (nie wiem czy za traktowanie przesyłki "ostrożnie" się dopłaca, czy to tylko kwestia wagi dwie buteli (jedna plastik druga szkło)- 20 zł wysyłałam to w okolicy lipca sierpnia więc nie wiem dokładnie jak jest teraz i mogę sie mylić, choć przypuszczam, ze nieznacznie ;) zawsze istnieje ryzyko ze na poczcie wyjdzie coś wiecej albo coś mniej wiadomo ze trzeba tez zapakowac to w bąbelki a to tez jest jakis koszt jesli nie jestes pewna ile moze kosztowac przesyłka "na oko" to powaz sobie rzeczy i sprawdz w cenniku PP tak jak radzą dziewczyny :) Quote
pinkmoon Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 może ktoś mi pomoże:oops:zgubiłam bazarek na którym chciałam coś kupić - nie pamiętam ani tytułu, ani kto go zakładał, ani na jakiego psa, no nic nie pamiętam. wiem tylko że były na nim same książki behawiorystyczne o psach, nowe ezgemplarze. m.in 'z miłości do psa' i wiele innych. jeśli jakimś cudem ktoś kojarzy gdzie to było, będę dozgonnie wdzięczna Quote
Bamboo ® Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='pinkmoon'] jeśli jakimś cudem ktoś kojarzy gdzie to było, będę dozgonnie wdzięczna[/quote] Pewnie chodzi Ci o ten bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-ksiazki-dla-podopiecznych-fundacji-viva-do-konca-pazdziernika-146730/[/URL] Jeśli to nie ten bazarek, to po prostu wyszukaj go przez wyszukiwarkę wpisując tytuł książki :) [SIZE=1]P.S. Aby nie gubić wątków, którymi jesteśmy zainteresowani można sobie dodać go do subskrybcji poprzez zaznaczenie "subskrybuj ten temat" w "Narzędziach wątku" na pasku nad danym tematem[/SIZE] ;) Quote
pinkmoon Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 tak, to ten, dzięki! :multi: wiem że są subskrypcje :cool1: ale tamten bazarek znalazłam przypadkiem przeglądając forum na komputerze na uczelni, nawet nie miałam czasu się zalogować tylko zerknęłam. Quote
megi82 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 jakbym chciała oferować coś na bazarek dla jakiejś bidy lub na schronisko do kogo mam się zgłosić? Quote
Promyczek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Czy jeśli jest ustalona data i godzina zakończenia bazarku to można po tym terminie bazarek przedłużyć? Bazarek był wystawiony do 18X godz 23.30 czy jakiś moderator mógłby się w tym temacie wypowiedzieć? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/przedluzony-do-19-10-do-godziny-23-30-bazarek-na-bethowena-graffiego-148401/[/URL] Quote
Viris Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Bazarków w ogóle nie można przedłużać, nawet przed jego zakończeniem. Quote
pidzej Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 czy sa wyjatki jesli chodzi o zakladanie bazarków na psy, ktore mają dom? Poznalam Agata rok temu, kiedy starsza pani byla w szpitalu i miala nie wrocic, pies byl do adopcji i dlatego zgodzilam sie przez miesiac z nim wychodzić. Ona jednak wrocila i nie ma zamiaru oddawac psa, a ma problemy z pamiecia, nie pamieta czy byla z psem, czy nie, pies nieszczepiony, nieodrobaczony.... postanowiłam w końcu znaleźć kogoś, kto mógłby odpłatnie go wyprowadzać. Zofia.Sasza wyprowadza go 5 x w wtygodniu na dluuuugi spacer, ja pozostałe dwa dni. Brakuje tylko 30 zł miesiecznie, a rzeczy na bazarek byłyby tylko moje i Zofii.Saszy. watek Agata: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1129/wwa-zoliborz-starsza-pani-jej-pies-potrzebne-poslanie-dla-duzego-psa-147763/?highlight[/URL]= a tu sie zaczelo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/wwa-zoliborz-kto-moze-odwiedzic-czasem-starsza-pania-jej-psa-post-606-a-109461/?highlight[/URL] Proszę o odpowiedź. Paulina Quote
łolkiee Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Dla czego nie działają żadne linki??:shake: Quote
3 x Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='megi82']jakbym chciała oferować coś na bazarek dla jakiejś bidy lub na schronisko do kogo mam się zgłosić?[/QUOTE] najlepiej na watku danego psiaka powiedz ze chcesz przekazac fanty na bazarek dla niego raczej na pewno ktoś chętny powinien się zgłosic :) Quote
Aneta & Ajwi Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Myślę nad założeniem bazarku. I mam pytanie. Gdy bazarek się kończy w ostatnim poście pisze, kto i co wygrał. W regulaminie bazarku jest napisane, że moderator danego bazarku sprawdza dochody itp. Więc wysyłam mu to na PW, łącznie z zebraną sumą i np. zdjęciami paragonów. Czy jak to idzie? Quote
3 x Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Aneta & Ajwi']Myślę nad założeniem bazarku. I mam pytanie. Gdy bazarek się kończy w ostatnim poście pisze, kto i co wygrał. W regulaminie bazarku jest napisane, że moderator danego bazarku sprawdza dochody itp. Więc wysyłam mu to na PW, łącznie z zebraną sumą i np. zdjęciami paragonów. Czy jak to idzie?[/QUOTE] 1. pies musi byc bezdomny 2. pies/psy pod czyjąś opieką musza miec wątek na dogo rozliczenie najlepiej robić w pierwszym poście, lub drugim (mozna sobie podczas tworzenia bazarku zarezerwowac drugi post na roliczenia) gdy wpływają pieniązki od konkretnych osob mozna na bieżaco wpisywac w rozliczeniu od kogo wpłyneły pieniązki gdy wpłyną wszystkie/wiekszośc przelewsz je na konto "danego psiaka" chyba ze zbierasz na psy bezdomne które przebywają u ciebie to wówczas tylko potwierdzasz, ze dostałas tyle i tyle pieniązków potwierdzenie otrzymania wpłaty musi znależć się również na wątku danego psiaka o wysyłce najlepeij informowac tez na watku i potem os do których wysyłałas fanty powinny potwierdzic że je otrzymały - niestety nie wszyscy potwierdzają więc ja wychodzę, z założenie że dopoki nikt nie mówi ze cos nie doszło to uznaję ze wszystko jest ok nie musisz nic wysyłac moderatorowi musisz się na watku bazarkowym rozliczyc z tego ile pieniazków dostałas (niektórzy wpłacają kilka zł więcej, czasami któras przesyłka kosztuje mniej bo idzie jako list a nie jak zakladalismy na poczatku jako paczka) a na watku psiaka dla którego sa pieniązki powinien byc odnotowany ich wpływ i ew tam napisane na co zostały wydane wówczas jesli ktoś sie upomina o faktury mozna zamiescić ich skany czy wysłac danej osobie na pw Quote
Aneta & Ajwi Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Rozumiem :cool3:. Jeśli zbieram na schronisko (ma ono wątek na dogo), to czy pieniądze mogą iść najpierw na moje prywatne konto, a potem za te pieniądze kupuje to co potrzeba i zaworze do schroniska? Quote
3 x Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Aneta & Ajwi']Rozumiem :cool3:. Jeśli zbieram na schronisko (ma ono wątek na dogo), to czy pieniądze mogą iść najpierw na moje prywatne konto, a potem za te pieniądze kupuje to co potrzeba i zaworze do schroniska?[/QUOTE] moim zdaniem tak, tylko ja w takiej sytuacji dołożyłabym wszelkich starań żeby si dokładnie rozliczyć na watku czyli napisala np: zebrałam tyle i tyle pieniązków za co kupiłam to to i to za co zapłacilam w sumie tyle i tyle plus oczywiście zachowalabym paragony żeby móc je w kazdej chwili pokazac jakby się ktos upomniał w/w rzeczy zawiozałam juz do schroniska to wszystko po to zeby nikt nie posadził cię o nieuczciwość i najlepiej na watku schroniska wkleic linka do bazarku żeby "schronisko" tez wiedziało że na nich zbierasz a jesli chodzi o sprawe prywatnego konta to ja zawsze zbieram najpierw na swoje - unikam w ten sposób dopominania się o sprawdzenie czy pieniązki już doszły i moge na bieżaco kontrolowac co juz mozna wysłac a za co jeszcze czekam na wpłate poniewaz w razie jakiejs draki to ja odpowiadam za bazarek wolę finanse bazarkowe kontrolowac osobiście po tym jak mi wpłyną wszystkei pieniązki - całośc przelewam na konto danej osoby/opiekuna bezdomnych zwierzaków w Twoim przypadku - kupujesz rzeczy do schroniska ale jakby jeszcze sie mod wypowiedział to by było fajnie, bo nigdy nie zbieralam na zakup rzeczy dla kogoś ale wydaje mi sie, ze mozna :) powodzenia na bazarku :) Quote
Aneta & Ajwi Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Dziękuje Ci bardzo za takie odpowiedzi :loveu:. Jeszcze kilka spraw załatwię i myślę, że będę mogła otworzyć bazarek. Quote
Viris Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jeśli moderator poprosi o pokazanie potwierdzenia przelewu/rachunku/faktury - to trzeba mu to przedstawić. Jeśli planujesz zbiórkę pieniędzy na dary dla schroniska - musisz pamiętać że masz udowodnić że te dary do schroniska zostały dostarczone. Warto też dowiedzieć się czego schronisko najbardziej potrzebuje, bo może zamiast karmy czy misek przydadzą się bardziej koce czy leki itp. Jako użytkownik z małym stażem na dogomanii musisz zadbać o to by wszystko było "na tip top" w Twoim bazarku. Quote
Aneta & Ajwi Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Mam pytanie, czy rozliczenie mam zrobić jak wszyscy prześlą mi już pieniądze, czy gdy aukcja się zakończy? Quote
Norel Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 mam pytanie-jak zmienić cokolwiek w tytule bazarku(np.jak sie bedzie kończył ze już zamkniety?) bo nic nie moge z nim zrobic...do tego zdublował mi sie bazarek i nie umiem całego usunąć:oops: Quote
3 x Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 wchodzisz w [B]edycję[/B] pierwszego postu tam jest równiez przycisk [B]"edycja zaawansowana"[/B] klikasz na niego i wówczas możesz zmienić tytuł c do zdublowanego bazarku najlepiej w tytyle napisac - [B]do usinięcie - dubel[/B] Quote
Viris Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Norel']mam pytanie-jak zmienić cokolwiek w tytule bazarku(np.jak sie bedzie kończył ze już zamkniety?) bo nic nie moge z nim zrobic...do tego zdublował mi sie bazarek i nie umiem całego usunąć:oops:[/QUOTE] Ja bym zachęciła najpierw do zapoznania się z regulaminem Bazarku, bo Twój wątek jest nieregulaminowy. Dubla usunęłam. Quote
Norel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Viris zapoznałam się i nie mogę znależć co w nim jest nieregulaminowego?,obie z Kakadu zbieramy na sterylke Vegi i takich watków jest sporo...co w tym jest nie tak? Quote
Recommended Posts