Andzike Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ludzie, którzy byli wczoraj u Biszkiopta mówili, że ich jamnik jak go się prosi o łapę, to kładzie na dłoni pysk :D Quote
E-S Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Andzike napisał(a):Ludzie, którzy byli wczoraj u Biszkiopta mówili, że ich jamnik jak go się prosi o łapę, to kładzie na dłoni pysk :D Jak Zdrapce powiesz "siad", to robi surykatkę. Łapki kudłatej nie daje - tylko robi siad o ile może posadzić kudłatą dupkę na dywaniku, za którym się rozgląda, wydanie komendy "łapka" wskutek której Zdrapka robi "siad" np w kuchni - przynosi skutek w postaci wędrówki Zdrapki na dywan do pokoju, gdzie ślicznie siada i czeka na nagrodę :D nie ma nigdzie dywanika - nie siada na komendę "łapka". Bugi prawidłowo kojarzy komendy, kudłatej ciągle się miesza. Wie, że coś ma zrobić, ale nie pamięta co, więc robi to, co jej do głowy przyjdzie, że należy grzecznie wykonać :D Quote
Florentynka Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Do Skutkowego allegro został doklejony taki tekst: Czy naprawdę nikt mnie nie chce? Wszyscy mówią, że jestem śliczny, mądry i grzeczny. I co z tego? Brzydkie psy znajdują domy, złe psy znajdują domy, nieznośne psy znajdują domy. A pies idealny wciąż czeka… Może powinienem zgłupieć, albo zbrzydnąć? W dodatku ostatnio wyczyścili mi zęby i weterynarz powiedział, że raczej jestem młodszy niż myślano. Jakieś 4 lata mam, podobno. A może myślicie, że lepiej adoptować jakiegoś psa w tragicznej sytuacji? Takiego ze schroniska, albo prosto z ulicy? To prawda, że mi się niby źle nie dzieje – mam chwilowe lokum w ciepłym domu, dbają o mnie… Ale to nie wszystko. Dla mnie najważniejszy na świecie byłby mój własny człowiek. Ja po prostu chcę do kogoś należeć, być czyimś psem, pokochać kogoś… Proszę, weź mnie! Może kogoś ruszy. Wyświetleń ma ponad 500, obserwatorów kilku i co? Quote
Becia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Tekst świetny, można będzie kiedyś zapożyczyć ? Quote
Florentynka Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Becia66 napisał(a):Tekst świetny, można będzie kiedyś zapożyczyć ? Beciu, zawsze można zapożyczać i dowolnie używać wszystkiego, co piszę na dogo. Jeśli kiedyś zechcę sobie zastrzec coś na swój wyłączny użytek to wyraźnie zaznaczę, a póki co wszystko co może być wykorzystane dla psów jest do wykorzystania. Quote
majuska Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Oj....niech to już się jakoś wreszcie poukłada:shake: Quote
mamanabank Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 majuska napisał(a):Oj....niech to już się jakoś wreszcie poukłada:shake: Oj tak, tak Oj Tak, tak tylko się nie czepiaj, to nie jest wierszyk ;-) Quote
gutek trzyłapek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ja rozumiem, że Skutkowi krzywda się nie dzieje, z wyjątkiem momentów, kidy dostaje po pysku od kotów. Ale nie mogę bez ściśniętego serca patrzeć na zdjęcie biednego Wojtusia, ratunku, ja naprawdę nie mogę mu pomóc! Dajcie znać, co o nim wiadomo, ja się boję zajrzeć głębiej, wzięłabym go natychmiast, ale uwierzcie mi, mam bardzo poważne powody, które mi nie pozwalają. Wojtusiu, ciocia życzy Ci szczęścia... Quote
Florentynka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Wojtek to taka parówa z charakterem. Typ, który stawia granice i żąda ich respektowania. Nie do końca ludziom ufa, w przytulisku wybrał sobie jedną opiekunkę i jej pozwala się wyprowadzać na spacer i ubrać w kubrak, nawet. A Skutka chyba ja obiję zaraz. Sadzi się do Gjalpa, tuman. Nadużywa mojej cierpliwości i zmusza mnie do idiotycznego wymachiwania ścierką ( ścierka robi na nim większe wrażenie niż perspektywa bycia przysiedzianym przez Gjalpona). Quote
szosti999 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 20 zdjec do filmu, tekst do ogloszen i dzialam, [email protected] ,Pozdrawiam. Quote
gutek trzyłapek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dzięki, pani Florentynko. Czyli on nie siedzi gdzieś w klatce, opuszczony przez wszystkich itd. A ten charakterek to jakby żywcem zdarty z Gutka... żądania staram się spełniać, oczywiście w miarę możliwości. Czasem, kiedy nie jestem dostatecznie bystra, dostaję burę... A ścierkę proszę daleko od Skutka! A Skutka od Gjalpa... Quote
tamb Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Lada chwila Skutek będzie w Dzienniku Polskim. Quote
Becia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 tamb napisał(a):Lada chwila Skutek będzie w Dzienniku Polskim. to z tego domek już być musi.... Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Becia66 napisał(a):to z tego domek już być musi.... no oby, oby... Quote
szosti999 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dobrze, ze ktokolwiek 'zwrocil' uwage, na to co napisalem. Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 szosti999 napisał(a):Dobrze, ze ktokolwiek 'zwrocil' uwage, na to co napisalem. Przepraszam, myślałam że Florentynka Ci wszystko wysłała. Zaraz wyślę jeśli Twoja oferta jest aktualna. I dziękuję bardzo. Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Skutek, idź do domu, bo dziś nadciąga łowicka parówka... ;) Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Miałam zapytanie o Skutka... z Gdańska... dalej już się nie dało. Ale ludzie chcą psa z okolicy, więc raczej nic z tego. Niemniej jednak byłam miła i poprosiłam ich o telefon. Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Miałam zapytanie o Skutka... z Gdańska... dalej już się nie dało. Ale ludzie chcą psa z okolicy, więc raczej nic z tego. Niemniej jednak byłam miła i poprosiłam ich o telefon. Hmm... jakieś mam dobre przeczucia, nie co do Gdańska, ale znacznie bliżej.... ;) Czarujemy ? ;) Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Andzike napisał(a):Hmm... jakieś mam dobre przeczucia, nie co do Gdańska, ale znacznie bliżej.... ;) Czarujemy ? ;) Hmm... a może Ty coś wiesz? Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Hmm... a może Ty coś wiesz? Ja??? Absolutnie nic ;) Jak zawsze ;) Ale poprzeczuwać sobie mogę, prawda ? ;) Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Andzike napisał(a):Ja??? Absolutnie nic ;) Jak zawsze ;) Ale poprzeczuwać sobie mogę, prawda ? ;) Możesz jasne, przeczuwaj ile wlezie! Quote
dara9 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 A takie przeczucia się często sprawdzają :) Quote
mamanabank Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Andzike napisał(a):Skutek, idź do domu, bo dziś nadciąga łowicka parówka... ;) Nadciągnęła, jak się Skutkowi podoba? Quote
majuska Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Na wątku Balbinki widać na fotkach, że pierwszy przy jej ogonku waruje :) Quote
Recommended Posts