Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Ludzie, którzy byli wczoraj u Biszkiopta mówili, że ich jamnik jak go się prosi o łapę, to kładzie na dłoni pysk :D

Jak Zdrapce powiesz "siad", to robi surykatkę. Łapki kudłatej nie daje - tylko robi siad o ile może posadzić kudłatą dupkę na dywaniku, za którym się rozgląda, wydanie komendy "łapka" wskutek której Zdrapka robi "siad" np w kuchni - przynosi skutek w postaci wędrówki Zdrapki na dywan do pokoju, gdzie ślicznie siada i czeka na nagrodę :D nie ma nigdzie dywanika - nie siada na komendę "łapka". Bugi prawidłowo kojarzy komendy, kudłatej ciągle się miesza. Wie, że coś ma zrobić, ale nie pamięta co, więc robi to, co jej do głowy przyjdzie, że należy grzecznie wykonać :D

Posted

Do Skutkowego allegro został doklejony taki tekst:
Czy naprawdę nikt mnie nie chce?
Wszyscy mówią, że jestem śliczny, mądry i grzeczny. I co z tego?
Brzydkie psy znajdują domy, złe psy znajdują domy, nieznośne psy znajdują domy.
A pies idealny wciąż czeka…
Może powinienem zgłupieć, albo zbrzydnąć? W dodatku ostatnio wyczyścili mi zęby i weterynarz powiedział, że raczej jestem młodszy niż myślano. Jakieś 4 lata mam, podobno.
A może myślicie, że lepiej adoptować jakiegoś psa w tragicznej sytuacji? Takiego ze schroniska, albo prosto z ulicy? To prawda, że mi się niby źle nie dzieje – mam chwilowe lokum w ciepłym domu, dbają o mnie… Ale to nie wszystko. Dla mnie najważniejszy na świecie byłby mój własny człowiek.
Ja po prostu chcę do kogoś należeć, być czyimś psem, pokochać kogoś… Proszę, weź mnie!

Może kogoś ruszy. Wyświetleń ma ponad 500, obserwatorów kilku i co?

Posted

Becia66 napisał(a):
Tekst świetny, można będzie kiedyś zapożyczyć ?

Beciu, zawsze można zapożyczać i dowolnie używać wszystkiego, co piszę na dogo.
Jeśli kiedyś zechcę sobie zastrzec coś na swój wyłączny użytek to wyraźnie zaznaczę, a póki co wszystko co może być wykorzystane dla psów jest do wykorzystania.

Posted

Ja rozumiem, że Skutkowi krzywda się nie dzieje, z wyjątkiem momentów, kidy dostaje po pysku od kotów. Ale nie mogę bez ściśniętego serca patrzeć na zdjęcie biednego Wojtusia, ratunku, ja naprawdę nie mogę mu pomóc! Dajcie znać, co o nim wiadomo, ja się boję zajrzeć głębiej, wzięłabym go natychmiast, ale uwierzcie mi, mam bardzo poważne powody, które mi nie pozwalają. Wojtusiu, ciocia życzy Ci szczęścia...

Posted

Wojtek to taka parówa z charakterem. Typ, który stawia granice i żąda ich respektowania. Nie do końca ludziom ufa, w przytulisku wybrał sobie jedną opiekunkę i jej pozwala się wyprowadzać na spacer i ubrać w kubrak, nawet.

A Skutka chyba ja obiję zaraz. Sadzi się do Gjalpa, tuman. Nadużywa mojej cierpliwości i zmusza mnie do idiotycznego wymachiwania ścierką ( ścierka robi na nim większe wrażenie niż perspektywa bycia przysiedzianym przez Gjalpona).

Posted

Dzięki, pani Florentynko. Czyli on nie siedzi gdzieś w klatce, opuszczony przez wszystkich itd. A ten charakterek to jakby żywcem zdarty z Gutka... żądania staram się spełniać, oczywiście w miarę możliwości. Czasem, kiedy nie jestem dostatecznie bystra, dostaję burę... A ścierkę proszę daleko od Skutka! A Skutka od Gjalpa...

Posted

szosti999 napisał(a):
Dobrze, ze ktokolwiek 'zwrocil' uwage, na to co napisalem.

Przepraszam, myślałam że Florentynka Ci wszystko wysłała.
Zaraz wyślę jeśli Twoja oferta jest aktualna. I dziękuję bardzo.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Miałam zapytanie o Skutka... z Gdańska... dalej już się nie dało. Ale ludzie chcą psa z okolicy, więc raczej nic z tego.
Niemniej jednak byłam miła i poprosiłam ich o telefon.

Hmm... jakieś mam dobre przeczucia, nie co do Gdańska, ale znacznie bliżej.... ;)
Czarujemy ? ;)