Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tak sobie myślę, że te ostatnie siurnięcia i koopa na narożniku to ze strachu. W tym roku ze względu na to, że się przeziębiłam i rozłożyłam w Wielki Piątek oprotestowałam sprzątanie na święta (poza regularnym myciem podłogi:evil_lol:) i wena dopadła mnie dopiero rano w Lany Poniedziałek. Siku i koopa czekały na mnie w pokoju po odkurzaniu sypialni...
Poza tym nie załatwia się już od paru dni w domu, więc to widocznie przez odkurzacz.. :( Moja wina...

Jak tak czytam swoje posty, to nic tylko się na Neskę skarże :(
A ona jest naprawdę mega kochana, przytulaśna, koniecznie chce być cały czas przy człowieku, jak się nie zwraca na nią uwagi to zaczepia łapką, towarzyszy przy porannym tapetowaniu i jest jak mój cień. Trochę się boi obcych, ale zachęcona pieszczotliwym słowem przełamuje strach. Jest cudowna i rozczulająca z tymi swoimi brązowymi wpatrzonymi w człowieka oczami.
Na smyczy chodzi ładnie, chociaż czasem plączą jej się łapy, jak dostanie "wścieku". Wczoraj pięknie szalała z innymi psami na łące. W samochodzie jest grzeczna, kładzie się i śpi albo siedzi i obserwuje co się dzieje za oknem - żadnych sensacji :)
To bardzo ważne, bo już w sobotę rano czeka nas kilkugodzinna podróż nad morze. Po wczorajszej wyprawie nad rzekę jestem pewna, że Neska będzie tak samo zachwycona morzem i piaseczkiem jak Nelka ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduję sie tylko na moment i uciekamy na dłuuugi spacer :D
A chciałabym tylko powiedzieć, ze Neska dziś pierwszy raz nie nabrudzila przez cały ten czas jak byłam w pracy :D
Mądra suczyna !!!:multi::multi::multi:

Posted

moze to faktycznie ze strachu było?
skoro cały dzień nic dziewczę tym razem nie nabrudziło :)
Andzike wniosek-mieszkanie zarasta brudem :P coby psa nie stresować :P
super widzieć Nesię taka szczęśliwą ,jak sobie bryka na zielonej trawce :)

Posted

Neska - brawo, brawo!!:loveu::loveu::multi::multi:
Strasznie się cieszę, że jest lepiej!!:loveu:
Zdjęcia - tradycyjnie - cudne, Neska jak mały koń, na tej zielonej trawie!:eviltong:

A wyjazdu nad morze - zazdroszczę okrutnie, kurdebalans, my mamy tak daleko....

Posted

Ja też chcę nad morze :cool1::cool1::cool1:
Ale mój TZ jakoś nie chce jechać...
Zabierzcie mnie i moje stadko ze sobą, co??:cool3::cool3::cool3:

A zdjęcia - suuuuper :) Widać, że Neska się otwarła,jest szczęśliwa :multi::multi::multi:

Posted

Neska spuszczona ze smyczy jest przeszczęśliwym psem :loveu:
Wczoraj byliśmy na spacerze z Czaputkiem i Czaputkową - cudnie się razem bawią, chociaż z Nelki wychodzi stara hetera i jak Neska za długo bawiła się z Czaputkiem to albo jedno albo drugie obrywało ;)
Neska coraz bardziej się słucha spuszczona ze smyczy (chociaż po akcji z Yoko, mam mega mega stresa:shake:), smaczki w torebce robią swoje.
Cieszę się, że dziewczyna się ogarnia :)
Dziś po nocy nadal czysto, a rano załatwiła pełny pakiet na spacerze i to po jakichś 10min, a nie po godzinnych chodzeniu jak zwykle..

A ja wczoraj zaliczyłam spektakularny upadek na obcasach:oops: na ulicy i niestety poza dumą ucierpiała też kostka - nie bolała jakoś specjalnie, ale po powrocie ze spaceru puchła i puchła...:shake: Zimne okłady trochę pomogły, ale chodzę utykając, wiec dziś raczej długiego spaceru nie będzie :( Oby do weekendu przeszło:roll:

Posted

Piekne fotki, wszystkie psy cudne, kazdy po kolei do tulenia i calowania :) chociaz nie wiem czy odwazylabym sie startowac z buziakami do Goldunia :)
Nie zapeszajac trzymam po cichutko kciukasy aby Nesca zorientowala sie, ze siu i koo na dworze, w domku porzadek!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Piekne fotki, wszystkie psy cudne, kazdy po kolei do tulenia i calowania :) chociaz nie wiem czy odwazylabym sie startowac z buziakami do Goldunia :)

Goldunio to akurat największa ciapa ze wszystkich tych psów ;)

PS. Yoko się znalazła - wyobraźcie sobie, że poszła na Komisariat Policji!!!! Już jest bezpieczna u Madalleny:multi::multi::multi:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Nie zartuj! :) hahaha co za pies! Qrcze nie moge przestac sie smiac - niesamowita dziewusia! Chciala przezyc przygode!

ja nad morzem tez bym poszalała:)

Posted

Andzike napisał(a):
Goldunio to akurat największa ciapa ze wszystkich tych psów ;)

PS. Yoko się znalazła - wyobraźcie sobie, że poszła na Komisariat Policji!!!! Już jest bezpieczna u Madalleny:multi::multi::multi:

fotki rewelacyjne...
mhhh na Policje ,madra dziewczynka

Posted

Po Neskę nie było żadnego telefonu - rozumiem, że ludzie pakują się na majówkę a nie myślą o zaadoptowaniu nowego członka rodziny, ale po weekendzie musimy poodnawiać ogłoszenia.
Nie ma już problemów z załatwianiem się w domu - co prawda jestem teraz na zwolnieniu i teoretycznie powinnam siedzieć, ale kręcę się trochę i dziewczyny zostają same w domu ;)
Ciekawostka - Neska nie załatwi się na spacerze z nikim poza mną - TZ z nia wychodzi, moja mama też wczoraj przyjechała z nimi wyjść, a ona przynosi do domu - nie załatwi się przy mnie, więc musze kuśtykać na dół...
Powoli się pakujemy - w nocy wyjezdzamy nad morze. Spacerować, nie pospaceruję, ale sądzę, że Neska będzie zachwycona piaseczkiem i morzem tak jak Nelka :)