jogolcia@pdx Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 sonia71 napisał(a): Rozka za kilka dni idzie do domku stałego :) Wspaniała wiadomość Soniu...gdzie, jak, co..... ;-) ULKA12 napisał(a):Polly do psów się przekonała, ja niestety nadal jestem ta zła :-) Chociaż przymilam się jak mogę różne smakołyki podsówam. Polly i owszem chętnie korzysta z podtykanego jedzonka ale do kumplostwa jeszcze daleka droga. Ulka - Polleczka na pewno Ciebie pokocha, a najważniejsze, że już nie odmawia jedzenia, no i zaczyna kumplować się z innymi psiakami... Quote
sonia71 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Rozka jeszcze kilka dni siedzi u lady ale ma sprawdzany już domek ,konkrety jak będzie Rozka w domku...bo przed to jeszcze rożnie niestety w życiu bywa....oby tu było wszystko szczęśliwie:) ciekawe czy Pollina pozwoliła się wziąć na poranne siusiu na dworze...? wpłaty na konto Polly i Rozi: 1.:loveu:Asiaczek-40,00zł. ( a tym samym Asiaczek zakończyła swoje deklarcje:loveu::loveu:loveu: Za transport Polly z hoteliku do Dt do ULKI12 ja zapłaciłam 140zł oraz za nadanie zawrotne kontenerku 30zł. ,więc stan konta się nie zmienia. Quote
sonia71 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 a Pollynka się czai...:) ale nic dziwnego taki ruch domkowy u Ulki :) Ulka -wpisz proszę datę tej tabletki do książeczki :) [B][COLOR="#4b0082"]wypłaty z konta Polly i Rozi: 1.ULKA12-300 zł.DT 2.ULKA12-20zł pchły i kleszcze 3.hotelik funia -67,50zł Rozi 4.hotelik funia -202,50zł Polly 5.funia -45zł wirusówki Polly z transportem ,ostatnie odrobaczenie siorek[/COLOR][/B] Quote
ULKA12 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Polly toleruje koty, niestety moja kotka nie wykazała się zrozumieniem i nie chciała się fotografować :-) [IMG]http://i55.tinypic.com/6f4gmx.jpg[/IMG] Quote
jogolcia@pdx Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='ULKA12']Polly toleruje koty, niestety moja kotka nie wykazała się zrozumieniem i nie chciała się fotografować :-) [IMG]http://i55.tinypic.com/6f4gmx.jpg[/IMG][/QUOTE] śliczne zdjęcie - juz chyba najgorsze minęło, oceniając po mince........ Quote
Asiaczek Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No właśnie. chyba nie było tak źle.... Koty, jak sa b.złe, to tak blisko nie dopuszczą do siebie psa. Nawet tak spolegliwego... Pzdr. Quote
Lolalola Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 sliczna fotka z koteczkiem,dobra psinka!!!:) Quote
sonia71 Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 trochę jeszcze smutny ten pycholek ...ale wiadomo jeszcze troszkę trzeba czasu malutkiej... potem pewnie szepnie kotkowi że to jej wyrko...albo zaprosi do wspólnej zabawy ... [B][COLOR=indigo]wpłaty na konto Polly i Rozi:[/COLOR][/B] [B][COLOR=indigo]1.:loveu:magiraf-50zł.[/COLOR][/B] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=de959967d7ff01ac"][IMG]http://images27.fotosik.pl/202/de959967d7ff01acm.jpg[/IMG][/URL] Quote
funia Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Wpłyneły pieniazki za hotelowanie .Dziekuje . Quote
ULKA12 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Polcia ma się nieźle zaczęłam ją już przyzwyczajać do smyczki jak na razie nie bardzo jej się to podoba ale to pojętna sunia i pewnie szybko się nauczy. Quote
funia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ulu ona zna smycz bo chodziłysmy na smyczy wiele razy ....Po prostu musi Ci zaufac .Rewelacyjnie nie chodziła to fakt ,ale szło jej nie najgorzej . Czy daje Ci sie juz pogłaskac i przytulic ? Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 to dobrze że Pollyna zaczyna przyzwyczajać się do nowej sytuacji,bo strachu najedliśmy się chyba wszyscy...a przecież wiadomo że strach ma tylko...wieeelkie oczy:mad:ale co nasze to nasze...:evil_lol:a jak powszechnie wiadomo Pollka jest pojetna to i ze smyczą będzie dobrze. feromony poszły wczoraj poleconym to szybko bedą ...ale może Pollce już nie są tak niezbędne jak to wyglądało na początku:roll: ..to i dobrze Quote
ULKA12 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='funia']Ulu ona zna smycz bo chodziłysmy na smyczy wiele razy ....Po prostu musi Ci zaufac .Rewelacyjnie nie chodziła to fakt ,ale szło jej nie najgorzej . Czy daje Ci sie juz pogłaskac i przytulic ?[/QUOTE] To dobrze, że zna smycz teraz trzeba jej to tylko przypomnieć :-). Tak mogę ją już głaskać i przytulać, wczoraj wzięłam ja nawet na ręce, fakt nie była jakoś szczególnie zachwycona ale pozwoliła i nie burczała na mnie. Myślę, że będzie dobrze, już widać, że interesuje się tym co na zewnątrz, zaczyna sie pomału otwierać, będzie dobrze. :-) Quote
funia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='ULKA12']To dobrze, że zna smycz teraz trzeba jej to tylko przypomnieć :-). Tak mogę ją już głaskać i przytulać, wczoraj wzięłam ja nawet na ręce, fakt nie była jakoś szczególnie zachwycona ale pozwoliła i nie burczała na mnie. Myślę, że będzie dobrze, już widać, że interesuje się tym co na zewnątrz, zaczyna sie pomału otwierać, będzie dobrze. :-)[/QUOTE] To ,dobrze .;) Ulu ona u mnie uwielbiała zabawy z innymi psami .Za swojego "ojca "wybrała sobie Marcela najstarszego psiaka u mnie .Gdy Marcel wychodził Poli szalała ze szczęścia i bez końca bawiła się z nim a on otaczał ja ojcowską opieka .Mam nagrane na kamere ale niestety nie potrafie tego wrzucić :oops:Fajne to były widoki . Ciesze sie ,ze jest lepiej jak się przyzwyczai bedzie chodzic za toba krok w krok bo taka jest przylepa z niej . A jak z załatwianiem się .Prosi o wyjscie czy sika w domu ? Quote
ULKA12 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Jak na razie jeszcze w domu ale pracujemy nad tym. Ona tylko na początku była do innych psów nieśmiała teraz jest już OK, tylko ze mną ma problem. Ale jest postęp i to mnie bardzo cieszy, zresztą Polly jest łakomczuchem i za jedzenie zrobi bardzo dużo, czasami leży i obserwuje jak bawię się z innymi psami i widać, że sama by chciała dołączyć ale przechodzi tylko z kąta w kąt i znowu się kładzie i patrzy. Jak mnie nie ma bawią się wszyscy razem, Polly również. A zabawki, które przyjechały razem z Polly robią furorę :-) Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 widzicie dziewczyny nie zawsze się sprawdza powiedzenie ...gdzie kucharek sześć tam niema co jeść -wspólnymi siłami doprowadzimy Pollkę do jej domku i jeszcze kiedyś będziemy całą sytuację mimo wszystko dobrze wspominać :) Ulka -a jakby tak gdzieś tam się pstryknęła fotka ... ja i wszyscy bardzo chętnie zobaczą Pollinę z bliska ,taką stojącą :) Quote
Asiaczek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ja na oglądanie fotek - zawsze chętna:) Pzdr. Quote
sonia71 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 skoro ladySwallow zmieniła tytuł wątku Rozi -to mogę już donieść:[B][I][COLOR="#ff00ff"]Rozi od dzisiaj jest w domku ![/COLOR][/I][/B] w Lublinie, na spokojnym osiedlu - państwo ze studiującą córką i kotem z adopcji. [B][I][COLOR="#ff00ff"]życzymy Rozi szczęścia ![/COLOR][/I][/B] Quote
LadyS Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='sonia71']skoro ladySwallow zmieniła tytuł wątku Rozi -to mogę już donieść:[B][I][COLOR="#ff00ff"]Rozi od dzisiaj jest w domku ![/COLOR][/I][/B] w Lublinie, na spokojnym osiedlu - państwo ze studiującą córką i kotem z adopcji. [B][I][COLOR="#ff00ff"]życzymy Rozi szczęścia ![/COLOR][/I][/B][/QUOTE] I jeszcze a propos: Generalnie dom z gatunku tych, którym nie przeszkadza, że pies jest nieśmiały i że trzeba z nim pracować. Bardzo wrażliwi, sympatyczni ludzie, wiele pytają. Mają kontakt do mnie i do evel, kiedy mnie nie ma na miejscu; dostali również numer do szkoleniowiec, która była u mnie - mieszka niedaleko nich i pewnie będą się spotykać. Dostałam info niedawno, że Rozi znów powąchała się z kotem - brak negatywnej reakcji z żadnej strony - a poza tym to troszkę zwiedza, ale najczęściej jednak leży sobie w koszyczku. Pewnie ich odwiedzę po powrocie do Lublina - może będą zdjęcia, zależy, jak sunia będzie reagowała. Przekopiowane z wątku Ro. Quote
jogolcia@pdx Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 To teraz tylko Polleczka i Patyczak zostały .... Quote
IVV Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 fajne wiadomosci :) a moje bidulki ciagle siedza :( Quote
sonia71 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 IVV-wiosna idzie :) wszystkie nasze sunie znajdą domki :) ludzie będą się bardziej uśmiechać ,ich serducho bedzie chciało robić dobre uczynki ...i zaadoptują Tayę,Tosię,Pati,Pestkę,Polly ...a na dokładkę dostaną Huntera:) Quote
IVV Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 mam nadzieje ,ze tak bedzie...martwi mnie ,ze przyzwyczajaja sie i pozniej beda miec zlamane serca ... Quote
sonia71 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 mały bazarek dla Polly i Pati: [url]http://www.dogomania.pl/threads/201514-okularki-do-kompa-od-optyka-noski-botki-na-wiosnę-dla-Polly-i-Pati-do-10.02?p=16241565#post16241565[/url] Quote
Recommended Posts